Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 08 13, 12:25)
*jeigu vėlai pasėju, tai nieko nepjaunu, patys sugula biggrin.gif Stengiuosi viską daryti darže taip, kad reikėtų kuo mažiau mano darbo.
**aš sėju tada:
kai turiu laisvą plotą
kai turiu laiko
kai yra nuotaika dirbti darže
na ir aišku, kai turiu sėklų atliekamų biggrin.gif
Papildyta:

vakar tik grįžom iš Dzūkijos, tai šiandien agurkų konservavimas, o po to burokėliai su cukinijom. Kitą savaitę, jeigu bus užaugę, galėsiu duoti mirksiukas.gif

tai tik dėkis dėkis tų mišrainių, palauksiu... mirksiukas.gif tegul auga...
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 13, 12:25)
*jeigu vėlai pasėju, tai nieko nepjaunu, patys sugula biggrin.gif Stengiuosi viską daryti darže taip, kad reikėtų kuo mažiau mano darbo.
**aš sėju tada:
kai turiu laisvą plotą
kai turiu laiko
kai yra nuotaika dirbti darže
na ir aišku, kai turiu sėklų atliekamų biggrin.gif

jau užsisakiau sėklų, pradėsiu laisvus plotus užsėjinėt smile.gif

ačiū labai visoms už išsamius atsakymus wub.gif

lauke agurkai mulčiuoti šienu, pastebėjau, kad dar visai mažučiai pradeda pūt arba jau paaugę turi puvinio plėmių. šiaudai drėgni (nenuostabu tiek lietaus doh.gif ) gal vertėtų ištraukt tą šieną iš po jų, gal nuo jo pūna agurkai?

rūgštynių sriubą valgėm tik kartą ir žiemai nebus ką sudėt, nes nugraužė viską tokios perlamutrinės musės. nupjauviau iki pat šaknų aš jas, bet vos išlenda lapelis, tuoj patvarkytas būna. kaip kovot su jom be chemijos? doh.gif

aš kaime gimus, augus, bet su varlėm nesusigyvensiu turbūt niekad schmoll.gif kiekvienas susitikimas palydimas balso stygų pravalymu ir priešinfarktine būsena biggrin.gif vakar vyras rūsį tvarkė ir katė nuėjus varlioką pasigavo ir į koridorių atsinešė. tai nepajutau kaip ant sofos su mažium atsidūriau, skridau net šluotos nereikėjo. anądien rupkė kaip kopūsto galva per koją peršoko morkas beraunant. brrrrrr.....

vakar šiltnamy į crocsą įkrito bitė ir įmyniau doh.gif tai šiandien dar ir neįgali, koja patino, primint vos galiu.

labai skaniai paskaičiau dėdės beno receptą. o jis čia prie mėsos pagardams naudojamas?
Atsakyti
oi arden tai tau šakės, žinok nuo mulčiavimo tų mažų varliukų rupūžiukų bus sočiai...dedi koją ir nežinai net kaip padėt kiek jų priviso...tad teks priprast prie varlių... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 13, 12:38)
, gal nuo jo pūna agurkai?

nuo drėgnos žemės puvimas DAR greičiau bus.
Atsakyti
lauke agurkai mulčiuoti šienu, pastebėjau, kad dar visai mažučiai pradeda pūt arba jau paaugę turi puvinio plėmių. šiaudai drėgni (nenuostabu tiek lietaus  doh.gif ) gal vertėtų ištraukt tą šieną iš po jų, gal nuo jo pūna agurkai?

Aš kaip tik bėgau šieną klot po agurkais, kai tik gavau kelias kitkas, nes jie ant žemės gulėdami pūt pradėjo ir šiaip labai baisūs, purvini, aptaškyti.
Pas mane molis darže, tai kai stiprus lietus praeina (o jo apsčiai šiemet), ką gali suplaka į žemę, kad paskui sunku ištraukt doh.gif Diasajos braškes vargšeles ilgai keliavusias sodinau, tūpčiojau, o vakare kai davė lietaus, tai ir suplakė visas į žemę. Tai ką, antrą kartą keliais ėjau, traukiau viduriukus į viršų, pjauta žolyte dėsčiau po žiupsniuką (tankiai jos pas mane, dar ne nuolatinėj vietoj), kažkiek mačiau jau naujų lapelių išleidę... Gal gi bus gerai g.gif
Papildyta:
Pasigirkit kaip dar cukinijas ir moliūgus žiemai panaudojat be unclebenso ir tų burokėlių Diasajos.
Atsakyti
rūgštynių sriubą valgėm tik kartą ir žiemai nebus ką sudėt, nes nugraužė viską tokios perlamutrinės musės. nupjauviau iki pat šaknų aš jas, bet vos išlenda lapelis, tuoj patvarkytas būna. kaip kovot su jom be chemijos?  doh.gif

Pas mane pavasarį tas pats buvo doh.gif Aš nei kart nesugebėjau sriubos išsivirti. Tada supykau,visas išroviau. Ir neperseniausiai pasėjau naujoj vietoj. Tai taip užbujojo bigsmile.gif be jokių amarų ar vabalų thumbup.gif Matomai nebe sezonas rūgštynių graužikams,tai nieks ir nebelenda jau. Dabar nebesinori sriubų jau,nevakuoju rugštynių,tai bus labai super mulčius man jos.Ūgio tai turbūt iki liemens beveik jau doh.gif

Čia lygiai prieš savaitę fotografavau atsiminimui.Švarus didelis nesugraužtas thumbup.gif Ir didžioji dalis tokio dydžio lapų. (Jos neperaugę,jei ką rolleyes.gif )
user posted image
Atsakyti
oho thumbup.gif gal dar ne per vėlu būtų pasėt naujai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 08 13, 13:48)
Aš kaip tik bėgau šieną klot po agurkais, kai tik gavau kelias kitkas, nes jie ant žemės gulėdami pūt pradėjo ir šiaip labai baisūs, purvini, aptaškyti.
Pas mane molis darže, tai kai stiprus lietus praeina (o jo apsčiai šiemet), ką gali suplaka į žemę, kad paskui sunku ištraukt doh.gif  Diasajos braškes vargšeles ilgai keliavusias sodinau, tūpčiojau, o vakare kai davė lietaus, tai ir suplakė visas į žemę. Tai ką, antrą kartą keliais ėjau, traukiau viduriukus į viršų, pjauta žolyte dėsčiau po žiupsniuką (tankiai jos pas mane, dar ne nuolatinėj vietoj), kažkiek mačiau jau naujų lapelių išleidę... Gal gi bus gerai g.gif
Papildyta:
Pasigirkit kaip dar cukinijas ir moliūgus žiemai panaudojat be unclebenso ir tų burokėlių Diasajos.

aš cukinijas ir moliūgus dedu su cibuliais žiemai, labai man skanu ir kariu...

receptukas toks jei kas norit pabandyt...

2.5 kg. cukinijos
5 dideli svogūnai
1 š. kario
1.5 st. cukraus
3 š. druskos
1 st. acto
1 st. vandens

supjaustyt juostelėmis viską kas pjaustoma, sudėt prieskonius išmaišyti ir palaikyti 12 val. Kaitinti po 12 val. kol svogūnas minkštas, traška ir užsukti...mano mažoji labai mėgsta...
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2012 08 13, 12:48)

Paskutinėm dienom vis dariau saldžiarūgščius agurkus (neseniai čia buvo aptarinėjama) thumbup.gif Agurkai pas mus kaip ir į pabaigą, pabandysiu pagal šį receptą padaryti jaunučių cukinijų, gal irgi bus skanu?
Atsakyti
Kaip jūs galit valgyti tokiais arkliškais kiekiais actą mišrainėse doh.gif į trilitrinį stiklainį agurkams pilu ne daugiau kaip 4 valg. šaukštus. Diasajos burokėlių mišrainė man gavosi per rūgšti, bet čia, turbūt, tikrai skonio reikalas unsure.gif

Galiu pasiūlyti marinatą paprikoms, draugės teta 'anais' laikais dirbo kažkuriam Vilniaus restorane, tai receptas iš ten:

3kg paprikų supjaustyti ir pavirti 5min marinate, išgriebti, sudėti į stiklainiukus ir užpylus verdančiu marinatu, užsukti.
Marinatui: 1l vandens, 1,5 st cukraus, 2š druskos, 1,5 st.acto, 250gr aliejaus.

(man ir čia per sūru-rūgštu, todėl aš dedu tik pusę kiekio nurodytų produktų, o jūs ragaukit ir spręskit pačios).

O kas dėl varlių darže, ir pas mane jų pilna, nes netoli kūdra, bet kaip man patinka pasigavus varlę pašiurpinti dukrą arba draugę, viena cypia ir bėga tolyn, kita vos nealpsta hihihi.gif

Rūgštynes lysvėj taip pat nugraužė vabalai, o už keliasdešimt metrų pievoj prie kūdros laukinės auga sveikos sveikutėlės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 13 rugpjūčio 2012 - 15:09
Arden, Bena valgyt gali su kuo tik nori. As pagrinde sunaudoju ji i troskinius (pvz.pasikepinu vistiena arba sprandine kubeliais, supilu stiklainiuka Beno, dar imetu saldytu sparaginiu, truputi patroskinu ir apsirijimas wacko.gif thumbup.gif . Kartais dar idedu pom.padazo papildomai). Prie kepsniu skanu.
Sekmadieni drauge dare, pakviete ivertint ar taip kaip reikia gavosi lotuliukas.gif -tai su lasinukais ir duonyte valgem- irgi skanu. Su silke galima. Arba vien su bulvem. Prisigalvot galima ivairiai.

O del acto-skonio reikalas. As nemegsstu astriai, o saldziarugstis maistas-labai patinka. Irgi neisivazduoju kaip kiti gali valgyti taip astriai, kad net asaros tryksta rolleyes.gif -bet jiems taip patinka cool.gif .

Nusiroviau siandien pries zadama lietu 3 eilutes morkyciu, dar 1 palikau. Ir likusius svogunus nuemiau, nes viena radau pradejusi puti unsure.gif Eisiu dar viena "doze" Beno padaryti.
Terliojuosi vos ne kasdien po truputi, nes didziausiuose mano puoduose telpa tik po 3L lotuliukas.gif rolleyes.gif (Bena per 2 puodus daryti tenka, o burokeliu porcijai - pats tas cool.gif ).
Agurkiuku kiek primegzta siltnamyje wub.gif , bet orai per salti, pristojo augti.
Varliuku mazu pas mane irgi yra. Nedesimtim, bet sutinku vis po kelis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 13 rugpjūčio 2012 - 18:07
o galima tą Beno receptą blush2.gif ax.gif
Atsakyti