aciu ,mergytes
QUOTE(Alekto @ 2012 08 11, 08:23)
O kokios būtent garstyčios?
Aš kai pasisėjau kažkokių kitokių,tai jau baisu būtų rizikuoti
Užsisakiau dabar būtent iš kur nuorodą įdėjau. Tai pusę kg baltųjų garstyčių sėklyčių 4,90lt
Aš kai pasisėjau kažkokių kitokių,tai jau baisu būtų rizikuoti
Užsisakiau dabar būtent iš kur nuorodą įdėjau. Tai pusę kg baltųjų garstyčių sėklyčių 4,90lt
Gal baltos geresnės? Pas mus visuomet būdavo geltonos. Nežinau, kuo jos skiriasi. Žinau tik, kad bitutės labai noriai medų nuo garstyčių renka
Niu bet man vis tiek neaisku - jei pas mane dabar tuscios vagos mulciuotos, tai kaip man sideratus seti - nuimti visa mulcia ar tiesiog daryti vagales?
QUOTE(Morepink @ 2012 08 12, 00:30)
Niu bet man vis tiek neaisku - jei pas mane dabar tuscios vagos mulciuotos, tai kaip man sideratus seti - nuimti visa mulcia ar tiesiog daryti vagales?
reiktų pilnai nuimti, jei kokios garstyčios ar pan. Nebent stambesni sideratai . O kažkurie sideratai/priešsėliai - labai gerai kuo tankiau, ir dėl grambuolių lervų, jom, kiek skaičiau, nepatinka jų šaknų sistema, tankumas, pan. . Tik vat iškrito iš galvos apie ką čia rašė, ar tik ne lubinai prieš tas lervas dirvoj liuks .
Skaiciavau siandien kiek ko jau turiu ziemai, tai sakyciau visai neblogai pavyko isspausti is tu keliolikos kvadratu darzo ir nediduko siltnamio (neskaitant braskiu - su jom nesiseke dar siemet )
Valgytoju pas mus irgi tik 1,5 suaugusio ir 2 vaikuciai.
Dar aisku nepabaiga: dar auga ir burokeliu nemazai (apie 15 L sudejau), ir sparaginiu (2kg uzsisaldziau), agurku (45 L yra jau), pomidoru dar bus (~10L stiklainiuose yra), cukiniju dar yra uzmegzta (Uncle Bens 4L vakar isejo), svogunai nevisi nurauti, morkyciu yra (va kas kas- bet jos nedidukes uzaugo), paprikos nesispalvina dar .
Va kokia ataskaita gavosi
Ir fotosesija likusio darzo ir panaudotu gerybiu
Valgytoju pas mus irgi tik 1,5 suaugusio ir 2 vaikuciai.
Dar aisku nepabaiga: dar auga ir burokeliu nemazai (apie 15 L sudejau), ir sparaginiu (2kg uzsisaldziau), agurku (45 L yra jau), pomidoru dar bus (~10L stiklainiuose yra), cukiniju dar yra uzmegzta (Uncle Bens 4L vakar isejo), svogunai nevisi nurauti, morkyciu yra (va kas kas- bet jos nedidukes uzaugo), paprikos nesispalvina dar .
Va kokia ataskaita gavosi
QUOTE(Otaip @ 2012 08 12, 07:49)
reiktų pilnai nuimti, jei kokios garstyčios ar pan. Nebent stambesni sideratai . O kažkurie sideratai/priešsėliai - labai gerai kuo tankiau, ir dėl grambuolių lervų, jom, kiek skaičiau, nepatinka jų šaknų sistema, tankumas, pan. . Tik vat iškrito iš galvos apie ką čia rašė, ar tik ne lubinai prieš tas lervas dirvoj liuks .
Dėkui, pas mane garstyčios, lubinai ir grikiai tai teks nuimti vis tiek
Elar, žiemai bada negresia
o kas čia per uncle bens? gal receptuką būtų galima?
dar klausimas apie sideratus. jei gerai supratau, juos reikia sėt nėmus derlių ir paskui nupjaut rudenį? tai kada reikia sėt, kad spėtų išaugt ir dar apdirbt spėt?
o kas čia per uncle bens? gal receptuką būtų galima?
dar klausimas apie sideratus. jei gerai supratau, juos reikia sėt nėmus derlių ir paskui nupjaut rudenį? tai kada reikia sėt, kad spėtų išaugt ir dar apdirbt spėt?
Kai tik atsiranda tuscios vietos, tada ir seji. Jie pakankamai greitai auga, tikrai spes uzaugti ir veliau paseti. Pas mane dar nera tiek daug tusciu vietu. Dar pekinus ir daikonus pasejau, bei juodus ridikus. Veliau sideratus sesiu.
QUOTE(arden @ 2012 08 12, 13:13)
aha , gali but pusnys didziausios - nenumirsim is bado
Dede Benas cia : http://neringamo.blo...-variantas.html
QUOTE(Otaip @ 2012 08 10, 19:22)
...Perkasti neapsimoka, nes šaknys gerai sustruktūrina dirvą, kanalėlių vandeniui ir orui , skverbtis atsiranda
Ačiū, pasinaudosiu jūsų patarimu
QUOTE(Otaip @ 2012 08 11, 08:50)
geras straipsniukas. Gaunas, kad sideratų rudeniop pjaut nereik visai, bet aš visvien "savaip" - man kol kas noris "švariai" atrodančias lysves palikti, ne su peraugusiais sideratais ar apšalusį, nenupjautą šabakštyną . Mulčo užklot lysvėm rudenį pas man pilna - vien kai nusipjauna visos agurkų, moliūgų, patisonų ir t.t. virkštys, kukurūzai, topinambai ir t.t. - aš viską kiek galiu smulkinu ir dedu ant lysvių + rudeninių lapų sluoksnis + dar įmaišau buitinio komposto. Man tokios tvarkingai dengtos lysvės gražiau, nei apšalę stagariukai .. niu, gal kada ir pakeisiu nuomonę ir - TAIP - viską pjaut, o ne raut .
Vis nenusprendžiu, ar man pradėjus šiemet mulčiuot lysveles ant velėnos reikėtų rudenį perkast žemę? Išroviau jau salotas, peraugusius žirnius, šparagines pupeles, 2 vagos laisvos. Pakapsčiau žemę, tai jau jos purumas! MB sako perkask! O man nesinori judint jos
Otaip, trumpinau, genėjau per daug priaugusių moliūgų lauką, tai viską ant laisvų lysvių užkroviau, iki pat viršaus
Tiesa, pasiskolinom gerą trimerį, tai su juo perėjom pievą, aplink daržus ir pan. Galit pavydėt, kiek pasmulkintos žolės gavau
QUOTE(Elar @ 2012 08 12, 11:45)
Skaiciavau siandien kiek ko jau turiu ziemai, tai sakyciau visai neblogai pavyko isspausti is tu keliolikos kvadratu darzo ir nediduko siltnamio (neskaitant braskiu - su jom nesiseke dar siemet
Kaip gera matyt, kad ne veltui praėjo šie metai Aišku, pavargt teko tiek daržovių suruošt, užvakuot
Aš kol kas tik ~5l daržovių troškinio pagaminau ir 5,5l šparaginių pupelių. Laukia baisi galybė dar kelių rūšių moliūgų, tereik tik paaugint
Fotkių iš kaimuko nėra, nebuvo kada ir lakstyt su fotiku, tik grožėjuos ir dirbau grėbliu, kol MB pjovė žolę