Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

o jei ta zeme su nupjautom garstyciom nebus kitamet mulciuojama g.gif blush2.gif Neturim tiek zoles kad visa darza apmulciuot ( jo apie 5 arus, o pjaunamos zoles tik koki 2 arai blush2.gif ) Tai turbut reiks jas perkast g.gif rudeni? O gal tik pavasari uztenka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liurda @ 2012 08 10, 12:17)

*Diasaja, o kiek laiko sita garnyra puode kaitinti? As megstu is karto viska susitarkuoti, tai galvoju, kiek bendroj sumoj to kaitinimo reikia?  4u.gif

**Merginos, ar gerai supratau perskaiciusi tema, kad braskes nupjovet ir zole uzmulciavot?

*net nežinau. Visko kartu nedėčiau, nes cukinija ištirps visiškai. Jeigu būnu viską susitrakavusi, tai burokėlius vienus kaitinu pirmiausia.
**taip, aš jau 4-5 kartus mulčiavau.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2012 08 10, 15:17)

Bet kiek suprantu,tai burokėliai turi būti visiškai minkšti,išvirę,jei iš karto valgot?

taip, minkšti.
Atsakyti
sakykit, o kur jūs perkat sėklas garstyčių ir visų kt. šiandien užėjau į sėklų parduotuvę, bet nieko panašaus neradau.
sideratai, tai čia bendrinis pavadinimas?
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 10, 22:51)
sakykit, o kur jūs perkat sėklas garstyčių ir visų kt. šiandien užėjau į sėklų parduotuvę, bet nieko panašaus neradau.

siandien visai netiketai MOKI VEZI parduotuveje pamatem gal 1 kg maisiuka garstyciu seklu . kaina apie 12 lt
Atsakyti
Sideratus pirkau internetu (nenoriu viesai skelbti, kad reklama nepalaikytu doh.gif ). O ir idomesniu darzoviu/geliu seklu irgi tik e-parduotuvese uzmatau. Nors as gal tik nemoku ieskoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 08 10, 20:32)
o jei ta zeme su nupjautom garstyciom nebus kitamet mulciuojama g.gif  blush2.gif  Neturim tiek zoles kad visa darza apmulciuot ( jo apie 5 arus, o pjaunamos zoles tik koki 2 arai  blush2.gif ) Tai turbut reiks jas perkast g.gif  rudeni? O gal tik pavasari uztenka g.gif

ax.gif thmn, čia gal diasaja daugiau papasakot gali - aš tai menka daržininkė, mes - perkasinėdavom pavasarį ,kai sideratų jokių nebuvo.. bet, jei įterpinėt sideratus, gal rudenį reik? Oi, nežnau rolleyes.gif
Atsakyti
Trumpas straipsniukas apie SIDERATUS Manau ras atsakymų kai kurios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 11, 07:56)
Trumpas straipsniukas apie SIDERATUS Manau ras atsakymų kai kurios mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif geras straipsniukas. Gaunas, kad sideratų rudeniop pjaut nereik visai, bet aš visvien "savaip" rolleyes.gif - man kol kas noris "švariai" atrodančias lysves palikti, ne su peraugusiais sideratais ar apšalusį, nenupjautą šabakštyną schmoll.gif . Mulčo užklot lysvėm rudenį pas man pilna - vien kai nusipjauna visos agurkų, moliūgų, patisonų ir t.t. virkštys, kukurūzai, topinambai ir t.t. - aš viską kiek galiu smulkinu ir dedu ant lysvių + rudeninių lapų sluoksnis + dar įmaišau buitinio komposto. Man tokios tvarkingai dengtos lysvės gražiau, nei apšalę stagariukai rolleyes.gif .. niu, gal kada ir pakeisiu nuomonę biggrin.gif ir - TAIP - viską pjaut, o ne raut smile.gif.
Atsakyti
[CODE]
QUOTE(arden @ 2012 08 10, 21:51)

Vakar pirkau garstyčių sėklų Vilniuje Kalvarijų turguje po 8 Lt/1kg, sėklų parduotuvėje mačiau po 12 Lt/1kg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 11 rugpjūčio 2012 - 08:13
QUOTE(vasarema @ 2012 08 11, 09:12)
[CODE]
Vakar pirkau garstyčių sėklų Vilniuje Kalvarijų turguje po 8 Lt/1kg, sėklų parduotuvėje mačiau po 12 Lt/1kg.

O kokios būtent garstyčios?
Aš kai pasisėjau kažkokių kitokių,tai jau baisu būtų rizikuoti biggrin.gif

Užsisakiau dabar būtent iš kur nuorodą įdėjau. Tai pusę kg baltųjų garstyčių sėklyčių 4,90lt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 11, 06:12)
[size=1][/size]
ax.gif  thmn, čia gal diasaja daugiau papasakot gali

jeigu pasėju vasaros pabaigoje ar rudenį, tai jiems (sideratams) nieko nedarau, pavasarį su grėbliu ar trinagiu šiek tiek įterpiu į žemę. Nežinau kaip kiti daro, bet vienu kartu man įterpimas nesigauna ax.gif , tai vieną dieną šiek tiek sujudinu žemę, kitą dieną ir po to sėju/sodinu ką nors. NEKASU thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(arden @ 2012 08 10, 22:51)
*sakykit, o kur jūs perkat sėklas garstyčių ir visų kt. šiandien užėjau į sėklų parduotuvę, bet nieko panašaus neradau.
**sideratai, tai čia bendrinis pavadinimas?

*bet kuriuo metų laiku nelabai rasi garstyčių ar kitų sideratų parduotuvėse. Aš perku pavasarį, kai būna didelis pasirinkimas sėklų. Pvz. šiemet pavasarį buvo pigiau sodininkų/daržininkų parduotuvėje, o pernai-turguje.
**taip. pabandyk nusipirkti ir vikių, jie žymiai geriau žemei ir kopūstus gali sodinti po jų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2012 08 10, 20:32)

Tai turbut reiks jas perkast g.gif  rudeni?

Aš nieko nedaryčiau, o pavasarį su grėbliu ar trinagiu įterpčiau sideratus. Bus sudžiūvusių augaliukų, tai juos galėsit panaudoti kaip mulčią, bent jau tarplysviams.
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 10, 21:51)

Šiauliuose pirkau pas ūkininką turguje šiandien 5 lt.kg
Atsakyti