aciu diasaja uz recepteli buroku garnyro... vakar retinau burokus, o siandien viriau... mmm kaip skanu...panasu, kad reikes daugiau daryti
As labai uzsivelinus, gal nesunku butu receptuka pakartot? buciau ziauriia dekinga
QUOTE(rsc @ 2012 08 09, 21:50)
Mongoldai tikrai gumbu neturi, tik saknele
jap.
Keretoja, #167 žinutė.
Aciu
Pas mus vis lynoja... turbut eisiu ir as Diasajos burokeliu su cukinijom virti o planavau tuscius plotus garstyciom uzseti.
Diasaja, o kiek laiko sita garnyra puode kaitinti? As megstu is karto viska susitarkuoti, tai galvoju, kiek bendroj sumoj to kaitinimo reikia?
Merginos, ar gerai supratau perskaiciusi tema, kad braskes nupjovet ir zole uzmulciavot? As tik usus nukarpiau, lapai labai grazus, kolkas nelieciu, o gal reiketu...
Diasaja, o kiek laiko sita garnyra puode kaitinti? As megstu is karto viska susitarkuoti, tai galvoju, kiek bendroj sumoj to kaitinimo reikia?
Merginos, ar gerai supratau perskaiciusi tema, kad braskes nupjovet ir zole uzmulciavot? As tik usus nukarpiau, lapai labai grazus, kolkas nelieciu, o gal reiketu...
Oi, as tuos burokelius jau naktim sapnuosiu tuoj
Verdu- valgau, verdu- valgau Kazin kada atsibos?
Va ir dabar troskinasi 2 normos- eisiu pilstyt
Darze nieko naujo, tik ko gero cukiniju pritruksiu "Uncle Ben'ui"-nezinojau, kad tie burokeliai taip uzvilios mane Nieko tokio- zinau kur perteklius yra . Vistiek prisigaminsiu ir jo .
Liurda, jei lapai grazus tai dabar jau geriau nepjauti (po paskutiniu uogu galima juos pjauti visus kaip supratau).
O kiek laiko uzima kaitinimas tiksliai - neskaiciavau, nepasakysiu be Diasajos
Verdu- valgau, verdu- valgau Kazin kada atsibos?
Va ir dabar troskinasi 2 normos- eisiu pilstyt
Darze nieko naujo, tik ko gero cukiniju pritruksiu "Uncle Ben'ui"-nezinojau, kad tie burokeliai taip uzvilios mane Nieko tokio- zinau kur perteklius yra . Vistiek prisigaminsiu ir jo .
Liurda, jei lapai grazus tai dabar jau geriau nepjauti (po paskutiniu uogu galima juos pjauti visus kaip supratau).
O kiek laiko uzima kaitinimas tiksliai - neskaiciavau, nepasakysiu be Diasajos
QUOTE(Elar @ 2012 08 10, 11:45)
Oi, as tuos burokelius jau naktim sapnuosiu tuoj
Verdu- valgau, verdu- valgau Kazin kada atsibos?
Va ir dabar troskinasi 2 normos- eisiu pilstyt
Darze nieko naujo, tik ko gero cukiniju pritruksiu "Uncle Ben'ui"-nezinojau, kad tie burokeliai taip uzvilios mane Nieko tokio- zinau kur perteklius yra . Vistiek prisigaminsiu ir jo .
Liurda, jei lapai grazus tai dabar jau geriau nepjauti (po paskutiniu uogu galima juos pjauti visus kaip supratau).
O kiek laiko uzima kaitinimas tiksliai - neskaiciavau, nepasakysiu be Diasajos
Verdu- valgau, verdu- valgau Kazin kada atsibos?
Va ir dabar troskinasi 2 normos- eisiu pilstyt
Darze nieko naujo, tik ko gero cukiniju pritruksiu "Uncle Ben'ui"-nezinojau, kad tie burokeliai taip uzvilios mane Nieko tokio- zinau kur perteklius yra . Vistiek prisigaminsiu ir jo .
Liurda, jei lapai grazus tai dabar jau geriau nepjauti (po paskutiniu uogu galima juos pjauti visus kaip supratau).
O kiek laiko uzima kaitinimas tiksliai - neskaiciavau, nepasakysiu be Diasajos
O as sakiau, jei dar konservavimais reiktu uzsiimti, tai nebeliktu laiko ir sapnam Anyta tais geriais pasirupindavo. Nu bet kai prisiskaiciau receptu pasigailejau, kad visi tusti slovikai pas anyta isgabenami. Reikia ir man Ulės "Oranzinio stebuklo", Blakstienos kecupo, Diasajos garnyro...
Del braskiu supratau, tegu sau zaliuoja
O kiek laiko uzima kaitinimas tiksliai - neskaiciavau, nepasakysiu be Diasajos
[/quote]
Bet kiek suprantu,tai burokėliai turi būti visiškai minkšti,išvirę,jei iš karto valgot?Bandysiu ir aš,nes cukinijų krūva,o namiškiams jokiais pavidalais jų neįsiūlau.Nepraeina nei saldus,nei sūrus variantas,nei keptas,nei įdarytas
QUOTE(adija5 @ 2012 08 10, 15:17)
Nepraeina nei saldus,nei sūrus variantas,nei keptas,nei įdarytas
turi tikti tada - maniškis sušveitė pusę stiklainiuko ir net išsižiojo, kai paklausiau ar labai cukinijos jaučias - sako, o ten jų buvo ?!!
Troškinimo laiko nepasakysiu ir aš - man gavos viskas "kaip tik" - pjaustyt ir dėt - dvi porcijas darant
as jau ir ruosiuos burokeliu israine daryt MB recepta palaimino
Ir dar apie garstycias?.....
Sakykit, jei darzas apmulciuotas, nuraunat derliu ... ir... Beriat garstyciu seklas? Isiterpia jos pacios? Kiek laiko paaugint? ir ka paskum daryt? Nuraut? nupjaut?
Zadam garstycias paset pirma karta gyvenime nukasus bulves, paprastoj nemulciuotoj zemej. Tai klausimu kyla
Ir dar apie garstycias?.....
Sakykit, jei darzas apmulciuotas, nuraunat derliu ... ir... Beriat garstyciu seklas? Isiterpia jos pacios? Kiek laiko paaugint? ir ka paskum daryt? Nuraut? nupjaut?
Zadam garstycias paset pirma karta gyvenime nukasus bulves, paprastoj nemulciuotoj zemej. Tai klausimu kyla
QUOTE(Lusasita @ 2012 08 10, 17:25)
pas man su garstyčiom ir kt. sideratais ne tiek ilga patirtis, ilgiau su mulčavimu, bet nuo pernai darau taip - užsėju, nupjaunu (iki žydėjimo pataria visi, man - kaip jau gaunas ) - nupjautas palieku ant viršaus, kiek įgrėblioju, kai padžiūva, o ant viršaus dar visokio rudeninio mulčo ant lysvių prisikrauna. Perkasti neapsimoku, nes šaknys gerai sustruktūrina dirvą, kanalėlių vandeniui ir orui , skverbtis atsiranda , taigi net mano įgrėbliavimas, kaip ir nenaudingas,m gaunas, bet, kadangi pas man visiškas žvyras, tai taip aš "bandau" pagreitinti organikos sluoksnio susidarymą, mineralizavimąsi viršutinio sluoksnio ar kažkas tokio , nežnau kiek čia man tas gaunas, bet kol kas man patiko.