Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(vasarema @ 2012 08 07, 11:39)
Tai pas jus kaliforniečiai peržiemojo avietyne, nedengti, nešiltinti?

Pas mane darže jie jau keli metai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 07, 15:37)
galbūt blogai, kai jie uždaroje erdvėje, kaip kompostinė ar pan.  - aš nepastebėjau jokių blogumų apart sliekų stipraus pagausėjimo  ax.gif , pas man maišytai tokios atliekos kraunamos - nors, aišku, dabar obuoliukai ir dominuoja, bet greit atstatysiu pusiausvyrą - prasidės ruduo, tada keliaus pas man maišiukai su lapais. Nematau aš jokio rūgimo, jei pakėlus tokią mulčo dangą kvepia mišku  wub.gif  - man tai geras rodiklis.

gal tai tik mitas,jei jie nedominuoja-galbut tik geriau ivairove mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 08 07, 15:22)
o as obuoliu net i kompostine nepilu,sako kad negerai tas rugimas,kuris susidaro obuoliam punant  g.gif

daug kas kam nors netinka. Pvz. negalima dėl sliekų pilti citrusinių vaisių, bet aš pilu, tegul adaptuojasi, bus atsparesni žiemąirnesakyk.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 08 07, 15:37)
*aš nepastebėjau jokių blogumų apart sliekų stipraus pagausėjimo  ax.gif
**jei pakėlus tokią mulčo dangą kvepia mišku  wub.gif  - man tai geras rodiklis.

* drinks_cheers.gif pas mane tas pats. Kur obuolių atliekų, tai kaliforniečiai milijonai thumbup.gif
** drinks_cheers.gif čia ir yra svarbiausias rodiklis thumbup.gif
Atsakyti
O kaip sideratai, zemei uzdengti linai tinka? Turiu daug semenu.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 20:27)
Pamulčiavau avietes  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif fantazijos trukumu nesiskundzite, ponia! laugh.gif thumbup.gif
Graziai atrodo dabar biggrin.gif

Raunu, skinu, vakuoju beveik kasdien po truputi kazka. Jau pradedu pavargti, bet tuoj baigsis viskas.
Suo iskapste vel mano mulciu tarplysviuose doh.gif (po ilgo tarpo).
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 08, 11:33)
lotuliukas.gif  fantazijos trukumu nesiskundzite, ponia! laugh.gif  thumbup.gif
Graziai atrodo dabar  biggrin.gif

Raunu, skinu, vakuoju beveik kasdien po truputi kazka.  Jau pradedu pavargti, bet tuoj baigsis viskas.
Suo iskapste vel mano mulciu tarplysviuose  doh.gif (po ilgo tarpo).

O aš sekmadienį bulves nukasus,taip gerokai apmulčiavau,tai šiandien nuejus pakraupau blink.gif visas daržas vien kurmiarausiai,nerealiai daug doh.gif nemokamas artojas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 08, 12:33)
lotuliukas.gif  fantazijos trukumu nesiskundzite

lotuliukas.gif a tai ne...

Vaikščiojau šiandien su drauge po kiemą, sako - ar ne per mažai pas tave šienuko ant bulvių (vienoj vietoj tiesiog visai šiaudų neužteko), sakau - kad čia tik "nupūdinti" žolei pas man tos bulvės po kartonu, nes gi gazoną toj vietoj naikinu, kitamet daržą plėsiu. bet ėmiau ir pakėliau šiaudus - ogi ten - bigsmile.gif visai neblogai bulvyčių wub.gif :
user posted image

user posted image
bigsmile.gif ir nepažaliavo!! O jau tikrai tiek iš ten nesitikėjau, matyt kartonas apsaugojo thumbup.gif

O čia šiap - gražuoliai pievoj voliojas biggrin.gif:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 08 rugpjūčio 2012 - 15:59
Groozis... wub.gif Pas mane tik pradeda vaisiai megstis g.gif Kazin ar spes uzaugti.
O vakar sumasciau pagaliau mongoldus paziureti, nes prastokai augo. Isroviau, o ten gumbai didziausi. Pirmus metus auginu, tai net nezinau, kaip jie atrodyti turi.Ar tikrai jie sakniagumbi augina ? Galvojau, tik lapai uzaugs, ir beje gerokai anksciau tikejausi, paprasti burokeliai menesiu veliau seti jau seniai valgomi.... g.gif
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif
beskaitydama jūsų komentarus supratau, kad daržo nei art, nei kast nereikia žiemai uždengt žole (kuo dar?) o kaip pavasarį? visvien reikia žemę sujudint g.gif
(tik nesijuokit labai garsiai iš mano klausimų biggrin.gif blush2.gif )
Atsakyti
Sveika arden, jei rudeni uzklojo zeme siaudais ar sienu, pavasari po juo zeme buna labai puri, pati pamatysi kad nieko daryt su ja nereikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 08 08, 19:20)
O vakar sumasciau pagaliau mongoldus paziureti, nes prastokai augo. Isroviau, o ten gumbai didziausi. Pirmus metus auginu, tai net nezinau, kaip jie atrodyti turi.Ar tikrai jie sakniagumbi augina ? Galvojau, tik lapai uzaugs, ir beje gerokai anksciau  tikejausi, paprasti burokeliai menesiu veliau seti jau seniai valgomi.... g.gif

Mongoldai tikrai gumbu neturi, tik saknele rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2012 08 09, 21:50)
Mongoldai tikrai gumbu neturi, tik saknele rolleyes.gif

Reiskia BS apgavo. Kai kurie gumbai kumscio dydzio, tik truputi sviesesni uz normalius gumbus. Gal kokie pasariniai. bigsmile.gif
Atsakyti