Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Pamulčiavau avietes user posted image
lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Vandene @ 2012 08 06, 20:21)
*Ar dabar mangoldus sėti galima? Niekada jų neauginus, pasisėjau šiemet, dabar šaldau, sriubai. O ką dar su jais veikt?

**Daigus sodinau kas metrą, o sėjau kas pėdą po dvi sėklytes. Daigai visi prigijo, tai dabar ne per tankiai, o sėklos ne visos sudygo, tai irgi normos ribose. Bet galėčiau tankiau sodinti manau.

Pasidariau tuos agurkiukus čili (tik be čili) ir labai panašus man skonis pasirodė ragautas - darydavom greitam valgymui kopūstus. Susiradau paveldėtą receptą:
2,5 kg pjaustytų kopūstų
0,5 l vandens
1,5 šaukšto druskos
3 česnako skiltelės
1 stiklinė aliejaus
Viską išmaišom, kaitinam, tada įpilam 1 stiklinę acto (galima ir mažiau). Ir kaitinam iki užvirimo. Laikom šaldytuve.

* aš sėju, man nešaltu žiemos metu po nediduke priedanga kaip lapas sriubon, ir anksti pavasarį jie pirmi žaliuoja. Gal ir ne pagal "sėjimo taisykles" darau - bet, kad tokiu laiku vis pasisėju smile.gif
** drinks_cheers.gif biggrin.gif - niu va, ir aš kažkada taip panašiai sėjau ir man labai nesudygo, tai šiemet tankinau - ir ką - pertankinau biggrin.gif
*** žinau šitą kopūstų - wub.gif man labai skanus! O ano su agurkais be čili neįsivaizduoju - jau kaaaip skanu man su jais tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 06 rugpjūčio 2012 - 19:28
Nu ka, Diasaja, Taskentas baigesi????
As is Klaipedos, tai matete, koks ten Taskentas, ale Siaubas koks bijau.gif
O i tema, tai parasysiu: Agiurkiukai ciliukai fanstastiski (tie, kurie uzpilami), Braskes nusienavau, laukia mulcio, i tuscias lysves dar sodinsiu krapus saldymui, po krapu - sideratus garstycias, o siaip reikia vaziuoti atostogauti, tai sirdis kaip skauda, darzus palikti doh.gif . Reikes viska kuo daugiau sutvarkyti doh.gif
Rytoj ruosiu burokelius pagal diasaja. Dekui uz receptukus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 20:27)
Pamulčiavau avietes

neįmatau kas ten? lens.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(audine68 @ 2012 08 06, 22:36)
*Nu ka, Diasaja, Taskentas baigesi????
**Braskes nusienavau, laukia mulcio,

*a-ha bijau.gif
**aš jau po kelis sluoksnius užmulčiavau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 06, 22:41)
neįmatau kas ten? lens.gif  g.gif
Papildyta:

*a-ha bijau.gif
**aš jau po kelis sluoksnius užmulčiavau rolleyes.gif

Ne visi tokius vaizdus mato pro langa (cia tipo, neturiu tokiu plotu ir tiek zoles) verysad.gif Dabar mulciuoju viska ratu, kol apeina ratas, jau zole suvalgyta buna. Nu ir skanaus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 20:27)
Pamulčiavau avietes

Aš kažkaip galvoju,kad jeigu laikantis GŽ principo,tai čia jau nemulčiavimas gaunas mastau.gif čia paprasčiausiai supus viskas.O mulčiuojant vyksta kiek kitoks principas.Ar ne tiesą sakau?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 07, 08:09)
Aš kažkaip galvoju,kad jeigu laikantis GŽ principo,tai čia jau nemulčiavimas gaunas mastau.gif čia paprasčiausiai supus viskas.O mulčiuojant vyksta kiek kitoks principas.Ar ne tiesą sakau?

4u.gif
niu, panašiai biggrin.gif, pas GŽ - supuvusius obuolius reik palikt po obelimi, bet aš to nesilaikau - nepalieku nei supuvusių obuolių po obelimi, nei supuvusių braškių ar kt. ten, kur jie augo - "permetu" juos kitur. Jo - pas man per tankiai tie obuoliai, bet taigis vakar ant vakaro dar spėjau žolę nusipjaut cool.gif - pamaišysiu su ja, mano liepa jau lapus meta, tai dar jų pasluoksniuosiu - ir viskas ten čiki bus cool.gif , avietyne pas man daug kaliforniečių - tuoj nardys jie ten - baisiai jie myli obuolius, pernai kur taip du maišus obuolių išverčiau - šiemet sliekus saujom ėmiau ir šiltadaržin nešiau biggrin.gif
Atsakyti
Otaip, panasu kad pas jum avietes komposto gaus biggrin.gif o su obuloiais pas mane vaizdelis panasus su alyviniais siemet...neturiu kur det ir puse jau supuvo, ziauriai daug ju uzderejo.. ir taip pastoviai paslystu ant ju kieme ant zoles lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 07, 07:38)
4u.gif
niu, panašiai biggrin.gif, pas GŽ - supuvusius obuolius reik palikt po obelimi, bet aš to nesilaikau - nepalieku nei supuvusių obuolių po obelimi, nei supuvusių braškių ar kt. ten, kur jie augo - "permetu" juos kitur. Jo - pas man per tankiai tie obuoliai, bet taigis vakar ant vakaro dar spėjau žolę nusipjaut  cool.gif - pamaišysiu su ja, mano liepa jau lapus meta, tai dar jų pasluoksniuosiu - ir viskas ten čiki bus  cool.gif , avietyne pas man daug kaliforniečių - tuoj nardys jie ten - baisiai jie myli obuolius, pernai kur taip du maišus obuolių išverčiau - šiemet sliekus saujom ėmiau ir šiltadaržin nešiau biggrin.gif

Tai pas jus kaliforniečiai peržiemojo avietyne, nedengti, nešiltinti?
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 07, 11:39)
Tai pas jus kaliforniečiai peržiemojo avietyne, nedengti, nešiltinti?

biggrin.gif niu, taip- ir po rozem, vynuogem, kitam sabakstyne. Aisku, nezinau koks procentas isalo, bet va kur dengiau juos specialiai - labai daug susalo sad.gif - smirdejo svinkusia mesa, kai atidenginejau pavasari, o "laisvieji" ir sudare didziuma mano isgyvenusiu smile.gif.Bet reik nepamirst, kad visgi priedanga buvo - avietes nukarpau ir apkloju eglisakiais, kaip ir vynuoges, rozes - nors ir nestorai, bet kloju.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 07, 10:54)
biggrin.gif niu, taip- ir po rozem, vynuogem, kitam sabakstyne. Aisku, nezinau koks procentas isalo, bet va kur dengiau juos specialiai - labai daug susalo sad.gif - smirdejo svinkusia mesa, kai atidenginejau pavasari, o "laisvieji" ir sudare didziuma mano isgyvenusiu smile.gif.Bet reik nepamirst, kad visgi priedanga buvo - avietes nukarpau ir apkloju eglisakiais, kaip ir vynuoges, rozes - nors ir nestorai, bet kloju.

Matyt, reiks ir man kažkiek jų į laisvę paleisti. Rožes ir kt irgi dengiam. Tik labai kurmių pas mus daug. Dabar kalifoniečiau turi rimtas „grindis“.
Atsakyti
o as obuoliu net i kompostine nepilu,sako kad negerai tas rugimas,kuris susidaro obuoliam punant g.gif
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 08 07, 15:22)
o as obuoliu net i kompostine nepilu,sako kad negerai tas rugimas,kuris susidaro obuoliam punant  g.gif

galbūt blogai, kai jie uždaroje erdvėje, kaip kompostinė ar pan. - aš nepastebėjau jokių blogumų apart sliekų stipraus pagausėjimo ax.gif , pas man maišytai tokios atliekos kraunamos - nors, aišku, dabar obuoliukai ir dominuoja, bet greit atstatysiu pusiausvyrą - prasidės ruduo, tada keliaus pas man maišiukai su lapais. Nematau aš jokio rūgimo, jei pakėlus tokią mulčo dangą kvepia mišku wub.gif - man tai geras rodiklis.
Atsakyti