QUOTE(Vandene @ 2012 08 06, 20:21)
*Ar dabar mangoldus sėti galima? Niekada jų neauginus, pasisėjau šiemet, dabar šaldau, sriubai. O ką dar su jais veikt?
**Daigus sodinau kas metrą, o sėjau kas pėdą po dvi sėklytes. Daigai visi prigijo, tai dabar ne per tankiai, o sėklos ne visos sudygo, tai irgi normos ribose. Bet galėčiau tankiau sodinti manau.
Pasidariau tuos agurkiukus čili (tik be čili) ir labai panašus man skonis pasirodė ragautas - darydavom greitam valgymui kopūstus. Susiradau paveldėtą receptą:
2,5 kg pjaustytų kopūstų
0,5 l vandens
1,5 šaukšto druskos
3 česnako skiltelės
1 stiklinė aliejaus
Viską išmaišom, kaitinam, tada įpilam 1 stiklinę acto (galima ir mažiau). Ir kaitinam iki užvirimo. Laikom šaldytuve.
**Daigus sodinau kas metrą, o sėjau kas pėdą po dvi sėklytes. Daigai visi prigijo, tai dabar ne per tankiai, o sėklos ne visos sudygo, tai irgi normos ribose. Bet galėčiau tankiau sodinti manau.
Pasidariau tuos agurkiukus čili (tik be čili) ir labai panašus man skonis pasirodė ragautas - darydavom greitam valgymui kopūstus. Susiradau paveldėtą receptą:
2,5 kg pjaustytų kopūstų
0,5 l vandens
1,5 šaukšto druskos
3 česnako skiltelės
1 stiklinė aliejaus
Viską išmaišom, kaitinam, tada įpilam 1 stiklinę acto (galima ir mažiau). Ir kaitinam iki užvirimo. Laikom šaldytuve.
* aš sėju, man nešaltu žiemos metu po nediduke priedanga kaip lapas sriubon, ir anksti pavasarį jie pirmi žaliuoja. Gal ir ne pagal "sėjimo taisykles" darau - bet, kad tokiu laiku vis pasisėju
** - niu va, ir aš kažkada taip panašiai sėjau ir man labai nesudygo, tai šiemet tankinau - ir ką - pertankinau
*** žinau šitą kopūstų - man labai skanus! O ano su agurkais be čili neįsivaizduoju - jau kaaaip skanu man su jais