Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Otaip 4u.gif thumbup.gif
Man atrodo svarbiausia paciam darzo seimininkui gera, grazu savo sukurtam darze thumbup.gif Ar tai butu sabakstyno tipo, ar bet kokio kito. O jei dar placiau paziureti, tai turbut dauguma tokiu zmoniu, kuriems darzo grozis visiskai neidomus, nereikalingas - svarbu darzoves uzaugtu bigsmile.gif . Stai cia ir yra visus darzininkus vienijantis pagrindinis dalykas, ar ne? smile.gif

Pernai turejau ir as sabakstyno tipo darziuka smile.gif, bet vykstant tolesniems aplinkos tvarkymo darbams, po truputi tobulinu ir savo erdve, bandau priderinti taip, kaip man atrodo. Nors gal kazkas ir pasukioja pirsta prie smilkinio laugh.gif
Palyginimui pernai ir siemet, kitamet bus tesinys lotuliukas.gif

Papildyta:
Tiesa, apie metas... doh.gif Jau kaip prisidirbau pernai su jom doh.gif Dave drauge, pasodinau prie siltnamio kampo... pralindo pro pamato apacia i siltnami ir ten plestis pradejo doh.gif Tai dabar vis dar bandau isnaikinti ir niekaip nepavyksta, nors sukasinejau jau pora kart zeme ir is vienos ir is kitos puses, rinkau saknis. Gal kaip nors kitamet jau busiu isgyvendinus jas is ten rolleyes.gif
Atsakyti
wub.gif Elar na ir darbstumas - per metus bigsmile.gif wub.gif
Ohoho kiek pasikeitimu bigsmile.gif

Uch, grazus vaizdai pries miega.

Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:37)
aš pati daugiau - "šabakštyno" tipo daržininkė biggrin.gif - man laaabai patiko Sepp'o Holzer'io daržininkavimas/sodininkavimas  wub.gif  wub.gif  - bandžiau ir aš taip, bet kur ten su tokiu plotu  lotuliukas.gif ., bet va, ką rasi tikrai, tai "sumaišytą" daržą pas man - sėju keletą sėklų iškart - pas man daug kur burokas kyšo, morka, bulvė ar krapas  biggrin.gif .

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Otaip, labai mielas daržiukas bigsmile.gif
Man irgi šitas būdas labiausiai prie širdies blush2.gif . Kur ėjau ten ką nors, kas papuolė, įkišau į žemę biggrin.gif Pernykščių svogūnų specialiai palieku, kad žyduoliai daržą papuoštų tongue.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 16 liepos 2012 - 22:41
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:15)
pirmoj foto kampe kaip tik vienas matos

wub.gif thumbup.gif
tai vaizdų pamačiau prieš miegą thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:37)

aš pati daugiau - "šabakštyno" tipo daržininkė biggrin.gif -

augalams labai patinka šabakštynas thumbup.gif Nereikia net galvoti apie sėjomainą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 23:12)
wub.gif Elar na ir darbstumas  - per metus  bigsmile.gif  wub.gif
Ohoho kiek pasikeitimu  bigsmile.gif

Uch, grazus vaizdai pries miega.

Pagrindinis pasikeitimas - mulcas vietoj zemes ir piktzoliu thumbup.gif

QUOTE(bitule @ 2012 07 16, 23:34)

Siltas labai jusiskis darzas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 16 liepos 2012 - 22:51

Bitule, ši foto TOBULA wub.gif Spalvų, kvapų, daržovių įvairovė thumbup.gif

O kas per gėlės žydi rausvais žiedeliais? bigsmile.gif Pirmam plane foto yra, po to prie burokėlių g.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 23:51)
mulcas vietoj zemes ir piktzoliu  thumbup.gif

taip aš pripratau prie mulčio, kad gražiausias daržas man-mulčiuotas biggrin.gif
Papildyta:
Šiandien braškyną mulčiavau rolleyes.gif

Nupjauti lapai ir vieną kartą apmulčiuota pjauta žole, o tarplysviai-šienu:

user posted image

kadangi žolė jau šiek tiek apvytusi (mulčiuota prieš dvi dienas):

user posted image

tai senąją žolę patraukiu arčiau krūmo:

user posted image

o tarpus apmulčiuoju naujai pjauta žole:

user posted image

Papildyta:
O štai taip atrodo šiaudai/šienas, kuris buvo užklotas prieš žydėjimą ir žydėjimo metu (tikslios datos neatsimenu), klojau storą sluoksnį, tai ir papildyti nereikėjo, dabar BŪTINAI reikės:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 16 liepos 2012 - 22:52
Elar, Diasaja, ačiū blush2.gif
Gėlytės - medetkos (spėkit nuo ko nusižiūrėjau blush2.gif biggrin.gif ).
user posted image
Tik truputį tiuninguotos - labai prislopintos spalvos, tarsi sendintos. Man jos labai prie širdies, būtinai auginsiu ir kitąmet.

Diasaja, ačiū už braškinį reportažą 4u.gif pagalvojau, kad gal ir man dar nevėlu braškėms lapus nurėžti g.gif , labai patogiai užsimulčiuočiau. Nes dabar tik pradraskiau kerų tarpus ir apvertėm žole (dirbom su visa savo vyriška kompanija, tai tvarkos nerasta doh.gif biggrin.gif ). Jetau prisižiūrėjus tokių vaizdų kaip prireikė šiaudų braškėms, nes žolę jos ryja kaip smakai rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 16 liepos 2012 - 23:12
QUOTE(bitule @ 2012 07 17, 00:04)

*spėkit nuo ko nusižiūrėjau  blush2.gif  biggrin.gif
**būtinai auginsiu ir kitąmet.

*kaip smagu, kad kieno nors patirtis padeda kitiems thumbup.gif pasižiūrėti į kitų foto labai įdomu bigsmile.gif
**nenurink visų subrendusių sėklų ir turėsi gėlyną medetkyną wub.gif man jos ir labai patinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 07 17, 00:04)

Šiandien braškyną mulčiavau rolleyes.gif

Nupjauti lapai ir vieną kartą apmulčiuota pjauta žole, o tarplysviai-šienu:

O braskem reikia nupjauti lapus bigsmile.gif Eisiu ir as tvarkyti braskiu smile.gif kadangi sodininke is manes tokia jau blush2.gif tai keli klausimukai;

1,Nupjauti braskem lapus ir jais uzmulciuoti?
2,Pas mane braskes mulciuotos, bet kol buvo uogu ir nezinzu kodel dar tongue.gif jos ilgokai neliestos, ir yra jau piktzoliu,raunasi jos su mulcu g.gif tai gal tik apkarpyti ir ant virsaus uzmulciuoti?? g.gif
3,Ir paskutinis klausimukas, ar nukirpus usus juos jau galima sodinti?

Labai aciu jei kas atsakys 4u.gif vaziuosiu darbuotis smile.gif
Atsakyti

Man irgi šitas būdas labiausiai prie širdies  blush2.gif . Kur ėjau ten ką nors, kas papuolė, įkišau į žemę  biggrin.gif  Pernykščių svogūnų specialiai palieku, kad žyduoliai daržą papuoštų  tongue.gif

wub.gif bitule wau wau, va, jau kaip man taip gražuuuu wub.gif
bandau atgamint - pas jus pakeltose lysvėse viskas? Man pakeltose lysvėse gaunas susitvarkyt tą "bardakiuką", bet va, kur be jų - labai sunkiai žoles sukontroliuoju - mulče daugybė varpučio ir vijoklių doh.gif
ax.gif medetkos čia tos iš mažesnių, ane?

Šiemet pabandžiau daug kur pakaišiot porų - iš ankstesnių metų pastebėjau, kad jie pavieniui augdami laaaabai gražiai išbujoja ir dar ir KOKIA puošmena yra biggrin.gif

diasaja wub.gif kokie patalai gaunas .. uch, kaip reeeeeeeik man žolės, noriu taip pat galėt klot wub.gif

Aš dabar daug kur kloju išrautom ravėtom žolėm, tai ne visur foto galiu pokštelt - visiškas bardakas nuotraukoj atrodo lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 07 17, 07:17)

ax.gif neauginu tep ilgai braškių, kaip kitos (aš jų ir nelabai mėgstu ..), bet kai kurių taisyklių laikaus - nemulčiuoju braškių jų pačių lapais (dėl ligų), juos kitur kur sukraunu, lapus tep pat nukarpau kaip diasajos foto, o ūsus nupjovus - taip, sodinu paprastai iškart, nes prieš tai pasiruošiu tam žemę. Galima ir ilgiau kur pamerkus palaikyt ūglius, bet man geriau prigyja iškart sodinant. Tiesa, o žoles iš braškyno taip pat kitur nešu, nes pas mane pagrinde varputis, kuris ir vėl greitai įsišaknyja doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 17 liepos 2012 - 07:38
QUOTE(ruta19 @ 2012 07 17, 07:17)
*O braskem reikia nupjauti lapus  bigsmile.gif
1,Nupjauti braskem lapus ir jais uzmulciuoti?
2, ir yra jau piktzoliu,raunasi jos su mulcu  g.gif tai gal tik apkarpyti  ir ant virsaus uzmulciuoti?? g.gif
3,Ir paskutinis klausimukas, ar nukirpus usus juos jau galima sodinti?

*vieni pjauna, kiti-ne. Kadangi braškynui vadovauja mano mama, tai ir tvarka jos. Aš tik mulčiuotoja dirbu biggrin.gif
1. negalima dėl ligų.
2. pas mus ir buvo piktžolių. Jas išraunam ir dedam į tarplysvius ar ant lysvės. Apkarpyti piktžoles? g.gif gal atžels? jeigu nedidelės, tai kraučiau ant viršaus mulčio.
3. taip, sodiname iš karto.jeigu nėra galimybės, tai galima kur nors tankiai susodinti ir vėliau į pastovią vietą sodinti, tik derlius bus mažesnis.
Atsakyti