Otaip
Man atrodo svarbiausia paciam darzo seimininkui gera, grazu savo sukurtam darze Ar tai butu sabakstyno tipo, ar bet kokio kito. O jei dar placiau paziureti, tai turbut dauguma tokiu zmoniu, kuriems darzo grozis visiskai neidomus, nereikalingas - svarbu darzoves uzaugtu . Stai cia ir yra visus darzininkus vienijantis pagrindinis dalykas, ar ne?
Pernai turejau ir as sabakstyno tipo darziuka , bet vykstant tolesniems aplinkos tvarkymo darbams, po truputi tobulinu ir savo erdve, bandau priderinti taip, kaip man atrodo. Nors gal kazkas ir pasukioja pirsta prie smilkinio
Palyginimui pernai ir siemet, kitamet bus tesinys
Papildyta:
Tiesa, apie metas... Jau kaip prisidirbau pernai su jom Dave drauge, pasodinau prie siltnamio kampo... pralindo pro pamato apacia i siltnami ir ten plestis pradejo Tai dabar vis dar bandau isnaikinti ir niekaip nepavyksta, nors sukasinejau jau pora kart zeme ir is vienos ir is kitos puses, rinkau saknis. Gal kaip nors kitamet jau busiu isgyvendinus jas is ten
Elar na ir darbstumas - per metus
Ohoho kiek pasikeitimu
Uch, grazus vaizdai pries miega.
Ohoho kiek pasikeitimu
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:37)
aš pati daugiau - "šabakštyno" tipo daržininkė - man laaabai patiko Sepp'o Holzer'io daržininkavimas/sodininkavimas - bandžiau ir aš taip, bet kur ten su tokiu plotu ., bet va, ką rasi tikrai, tai "sumaišytą" daržą pas man - sėju keletą sėklų iškart - pas man daug kur burokas kyšo, morka, bulvė ar krapas .
Otaip, labai mielas daržiukas
Man irgi šitas būdas labiausiai prie širdies . Kur ėjau ten ką nors, kas papuolė, įkišau į žemę Pernykščių svogūnų specialiai palieku, kad žyduoliai daržą papuoštų
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:15)
pirmoj foto kampe kaip tik vienas matos
tai vaizdų pamačiau prieš miegą
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:37)
augalams labai patinka šabakštynas Nereikia net galvoti apie sėjomainą
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 23:12)
Elar na ir darbstumas - per metus
Ohoho kiek pasikeitimu
Ohoho kiek pasikeitimu
Pagrindinis pasikeitimas - mulcas vietoj zemes ir piktzoliu
QUOTE(bitule @ 2012 07 16, 23:34)
Siltas labai jusiskis darzas
Bitule, ši foto TOBULA Spalvų, kvapų, daržovių įvairovė
O kas per gėlės žydi rausvais žiedeliais? Pirmam plane foto yra, po to prie burokėlių
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 23:51)
mulcas vietoj zemes ir piktzoliu
taip aš pripratau prie mulčio, kad gražiausias daržas man-mulčiuotas
Papildyta:
Šiandien braškyną mulčiavau
Nupjauti lapai ir vieną kartą apmulčiuota pjauta žole, o tarplysviai-šienu:
kadangi žolė jau šiek tiek apvytusi (mulčiuota prieš dvi dienas):
tai senąją žolę patraukiu arčiau krūmo:
o tarpus apmulčiuoju naujai pjauta žole:
Papildyta:
O štai taip atrodo šiaudai/šienas, kuris buvo užklotas prieš žydėjimą ir žydėjimo metu (tikslios datos neatsimenu), klojau storą sluoksnį, tai ir papildyti nereikėjo, dabar BŪTINAI reikės:
Elar, Diasaja, ačiū
Gėlytės - medetkos (spėkit nuo ko nusižiūrėjau ).
Tik truputį tiuninguotos - labai prislopintos spalvos, tarsi sendintos. Man jos labai prie širdies, būtinai auginsiu ir kitąmet.
Diasaja, ačiū už braškinį reportažą pagalvojau, kad gal ir man dar nevėlu braškėms lapus nurėžti , labai patogiai užsimulčiuočiau. Nes dabar tik pradraskiau kerų tarpus ir apvertėm žole (dirbom su visa savo vyriška kompanija, tai tvarkos nerasta ). Jetau prisižiūrėjus tokių vaizdų kaip prireikė šiaudų braškėms, nes žolę jos ryja kaip smakai .
Gėlytės - medetkos (spėkit nuo ko nusižiūrėjau ).
Tik truputį tiuninguotos - labai prislopintos spalvos, tarsi sendintos. Man jos labai prie širdies, būtinai auginsiu ir kitąmet.
Diasaja, ačiū už braškinį reportažą pagalvojau, kad gal ir man dar nevėlu braškėms lapus nurėžti , labai patogiai užsimulčiuočiau. Nes dabar tik pradraskiau kerų tarpus ir apvertėm žole (dirbom su visa savo vyriška kompanija, tai tvarkos nerasta ). Jetau prisižiūrėjus tokių vaizdų kaip prireikė šiaudų braškėms, nes žolę jos ryja kaip smakai .
QUOTE(bitule @ 2012 07 17, 00:04)
*kaip smagu, kad kieno nors patirtis padeda kitiems pasižiūrėti į kitų foto labai įdomu
**nenurink visų subrendusių sėklų ir turėsi gėlyną medetkyną man jos ir labai patinka
QUOTE(diasaja @ 2012 07 17, 00:04)
Šiandien braškyną mulčiavau
Nupjauti lapai ir vieną kartą apmulčiuota pjauta žole, o tarplysviai-šienu:
O braskem reikia nupjauti lapus Eisiu ir as tvarkyti braskiu kadangi sodininke is manes tokia jau tai keli klausimukai;
1,Nupjauti braskem lapus ir jais uzmulciuoti?
2,Pas mane braskes mulciuotos, bet kol buvo uogu ir nezinzu kodel dar jos ilgokai neliestos, ir yra jau piktzoliu,raunasi jos su mulcu tai gal tik apkarpyti ir ant virsaus uzmulciuoti??
3,Ir paskutinis klausimukas, ar nukirpus usus juos jau galima sodinti?
Labai aciu jei kas atsakys vaziuosiu darbuotis
Man irgi šitas būdas labiausiai prie širdies . Kur ėjau ten ką nors, kas papuolė, įkišau į žemę Pernykščių svogūnų specialiai palieku, kad žyduoliai daržą papuoštų
bitule wau wau, va, jau kaip man taip gražuuuu
bandau atgamint - pas jus pakeltose lysvėse viskas? Man pakeltose lysvėse gaunas susitvarkyt tą "bardakiuką", bet va, kur be jų - labai sunkiai žoles sukontroliuoju - mulče daugybė varpučio ir vijoklių
medetkos čia tos iš mažesnių, ane?
Šiemet pabandžiau daug kur pakaišiot porų - iš ankstesnių metų pastebėjau, kad jie pavieniui augdami laaaabai gražiai išbujoja ir dar ir KOKIA puošmena yra
diasaja kokie patalai gaunas .. uch, kaip reeeeeeeik man žolės, noriu taip pat galėt klot
Aš dabar daug kur kloju išrautom ravėtom žolėm, tai ne visur foto galiu pokštelt - visiškas bardakas nuotraukoj atrodo
QUOTE(ruta19 @ 2012 07 17, 07:17)
neauginu tep ilgai braškių, kaip kitos (aš jų ir nelabai mėgstu ..), bet kai kurių taisyklių laikaus - nemulčiuoju braškių jų pačių lapais (dėl ligų), juos kitur kur sukraunu, lapus tep pat nukarpau kaip diasajos foto, o ūsus nupjovus - taip, sodinu paprastai iškart, nes prieš tai pasiruošiu tam žemę. Galima ir ilgiau kur pamerkus palaikyt ūglius, bet man geriau prigyja iškart sodinant. Tiesa, o žoles iš braškyno taip pat kitur nešu, nes pas mane pagrinde varputis, kuris ir vėl greitai įsišaknyja .
QUOTE(ruta19 @ 2012 07 17, 07:17)
*O braskem reikia nupjauti lapus
2, ir yra jau piktzoliu,raunasi jos su mulcu tai gal tik apkarpyti ir ant virsaus uzmulciuoti??
2, ir yra jau piktzoliu,raunasi jos su mulcu tai gal tik apkarpyti ir ant virsaus uzmulciuoti??
*vieni pjauna, kiti-ne. Kadangi braškynui vadovauja mano mama, tai ir tvarka jos. Aš tik mulčiuotoja dirbu
1. negalima dėl ligų.
2. pas mus ir buvo piktžolių. Jas išraunam ir dedam į tarplysvius ar ant lysvės. Apkarpyti piktžoles? gal atžels? jeigu nedidelės, tai kraučiau ant viršaus mulčio.
3. taip, sodiname iš karto.jeigu nėra galimybės, tai galima kur nors tankiai susodinti ir vėliau į pastovią vietą sodinti, tik derlius bus mažesnis.