Sveikutės, pasivaidensiu ir aš su savo daržo porą eilių , nes vis tik skaitau skaitau ir nespėju pafotkinti, įkelti, parašyti...
porą Betalux'ų (pirktų ant bajerio pabandymui), gavosi tiesiog puikus rezultatas, kai juos vargšus visą vasarėlę skalbė lietus (po raudonų pom. nuskynimo)
daržo puošmenos
ir apkarpytos, nuzydejusios medetkos (labai uzgriuvo ant braskiu, teko risti ir praretinti gulincias sakas)
derlių įkelsiu su kita žinute, nes iškarto daug neleis
QUOTE(Alekto @ 2012 08 06, 13:53)
gražu O skabot šonines šakas? Pas mane ant tvorelės dirbtinės lipa, tačiau šoninės šakos keliauja į šonus.
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 06, 14:36)
Mano zadetos pintos lysves
įsivaizduoju kaip bus gražu, kai viskas žaliuos ir žydės
Papildyta:
QUOTE(rike @ 2012 08 06, 16:22)
kiek daug žalumos ir žiedų
QUOTE(diasaja @ 2012 08 06, 12:09)
***jeigu daržas buvo užsėtas sideratais arba mulčiuotas, tai nereikia nei arti, nei kasti JOKIŲ KASIMŲ.saugok savo nugarą
mulčiuotas, tai tik pabandymui, minimaliai sakyčiau. bet žemėje laaaaabai daug pelenų, nes paskutinius kelis metus buvę šeimininkai pylė pelenus aplink namus, kaimynė pasakojo, kad krūvos vos ne palanges siekdavo
pomidoras tikrai vienas mama davė daigų, čia kažkokia garbanotų rūšis ir užaugo vienas didelis garbanius vakar kaimynas per tvora telefonu fotkino kai nuskynus parodžiau
QUOTE(arden @ 2012 08 06, 16:47)
bet žemėje laaaaabai daug pelenų,
blogai, kad daug. Pvz. komposte turi būti ne daugiau kaip 10 proc. Krauk be gailesčio žolės.
tęsiam
... ir ... laaaaabai laukiami arbūzai
Papildyta:
agurkai su kukurūzų apsauga, kitąmet pasodinsiu tik vieną eilę kukurūzų, nes sunku prieiti, arba dar ką nors įdomesnio, agurkai nelabai lipantys, labai daug šoninių šakų driekiasi žeme
... ir ... laaaaabai laukiami arbūzai
Papildyta:
agurkai su kukurūzų apsauga, kitąmet pasodinsiu tik vieną eilę kukurūzų, nes sunku prieiti, arba dar ką nors įdomesnio, agurkai nelabai lipantys, labai daug šoninių šakų driekiasi žeme
QUOTE(arden @ 2012 08 06, 10:12)
o kad neatrodyčiau visiškai beviltiška pasirodysiu kokį garbanių išauginom
WAU!
QUOTE(diasaja @ 2012 08 06, 10:47)
Įtariu, kad salotomis Šiaudų/šieno sluoksnis suplonėjęs, reikia mulčiuoti arba sėti sideratus.
O kodėl nenori garstyčiomis?
Ai, aš turiu pusę maišo rapso, tai jį sėsiu
O kodėl nenori garstyčiomis?
Ai, aš turiu pusę maišo rapso, tai jį sėsiu
gerai pasakei - reik man traukt mongoldus (lapinius burokus) - pavasarį ankstyvą jau bus lapai. O salotų tai nieks nevalgo dabar pas mus, sėklų per mažai prisirinkau, bet vat jos tai gražiai atrodytų - nes garstyčios man nelabai vydury kiemo .. žnai, pas mus viskas po langais, palei pagrindinį taką į namus - garstuyčios labai išbujoja, o va salotų lapai gražu but
Ajaj - maišais sideratai - liuuuuuks
QUOTE(vasarema @ 2012 08 06, 11:35)
Raugelis, tai paraugintos dilgelės, asiūkliai ar pan.
gerai vasarema "Pelėda"'ai atsakėt - pas man trys tokios bačkos jau stovi. Bet reik saikingai, kad per daug azoto negaut ir į lapus nenueitų, jei koks pomidoras, ar nepersinitratintų, jei kokie kopūstiniai ar burokai
Papildyta:
QUOTE(diasaja @ 2012 08 06, 12:09)
Einu žolę pjauti, pas mus Taškentas Prakaitas žliaugia upeliais Ant žoliapjovės rankenos rankšluostis, kitaip kelio nematau
... tas pats.. aš "auginu" toliau - man per karšta - su trimeriu nėr kaip rankšluostį persimesti - ten i šalmo nenusiimsi, skruzdžių kiaušiniai tik laksto iki kaktos
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2012 08 06, 12:25)
nubėgau ir aš savo dičkių sverti.. Manieji neprilygsta jūsiškiams... Daugiausiai 572g išspaudžiau..
oi, bet tai pas jus jie gal kekėmis - o pas man - bene po vieną paraišioti arba ant dėželių ir kt. paaukštinimų guli, nes šakos neišlaiko - bardakiukas kieme + bardakiukas šiltnamy . BEt tai skanumas - niu, ne kaip pomidoras - man kaip slyvos skonis!
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 08 06, 13:53)
graaaaažu! Ir aš tep - bet per tankiai susodinau, tai kas antrą kabinau, o kitą pažemiui leidau -
bardakas iš godumo . Kas koks tarpas sodinot daigelius?
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 06, 14:36)
Mano zadetos pintos lysves
laaaabai dailu!
Papildyta:
QUOTE(rike @ 2012 08 06, 16:22)
Sveikutės, pasivaidensiu ir aš su savo daržo porą eilių
Papildyta:
QUOTE(rike @ 2012 08 06, 17:20)
o jau moliūgėlių įvairovė!
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 16:55)
gerai vasarema "Pelėda"'ai atsakėt - pas man trys tokios bačkos jau stovi. Bet reik saikingai, kad per daug azoto negaut ir į lapus nenueitų, jei koks pomidoras, ar nepersinitratintų, jei kokie kopūstiniai ar burokai
Su tais persinitratinimais visai rimtas reikalas- kaimynai perka maišais trąšas iš paukštyno, priekabą to gėrio atitempia. Pernai patikrino savo bulves ir burokus dėl nitratų ir nitratų buvo daugiau normos (aš nežinau nei normų, nei kiek ten tų nitratų buvo). Štai ir daržovės sau, ekologiška, viskas rankom, chemijos nenaudoja...Ekologiško ūkio savininkė man sakė, kad jiems negalima chemijos naudoti, pvz. purkšti bulves nuo kolorado vabalų, o kiek deda kokio mėšlo, nieks nedraudžia... gal aš kažko nesupratau..., juk mėšlas - tai nitratai. O mano pomidorai raugo visai negavo, burokai ir kopūstai -tik po vieną kartą Nebespėju, plotai dideli, vyras tokiom nesąmonėm neužsiima, nunešu porą laistytuvų cukinijom, arbūzams, gėlytėms (tos tai daugiau gavo) ir pavargstu...tingiu
QUOTE(vasarema @ 2012 08 06, 18:13)
taip taip. Aš, asmeniškai, ir "daržininkaut" pradėjau vien dėl tų nitratų .. mano vyresnioji turi stiprias reakcijas į daržoves, o tiksliau - į pertręštas daržoves ( į diskusijas nesileisiu, įrodyta ligoninėj ). Nebetikiu "eko" ženklais , pirkom labai dažnai tose pardėse - padaugina ir dar kaip visko ten ūkininkai. KAd mėšliukas ir skaitos prie natūralios tršos, bet BŪTINAI viskam yra saikas - saikas tręšiant kompostu, saikas tręšiant mėšlu, raugais, užpilais ir pan. Visai nesiekiu supergigantiškų daržovių dėl trąšų - geriau mažos, tačiau atitinkančios sveikatai leistinas ribas savo nitratų kiekiu. Gerai, kai kos pomidoras "pasisako", kai jam per daug - azoto - prileidžia lapų, atžalų ir t.t., kai kitų medžiagų - vėl visokie lapų šviesėjimai, raitymasis ir pan., o va koks burokas - gali pagalvot, kad jis čia dėl "tavo meilės jam" toks gražuolis, o iš tikro dėl didelių kiekių mėšliukų ir pan. . Tai buvo viena priežaščių, dėl kurio ėmiaus mulčiuoti - gamtinėj žemdirbystėj sakoma, kad iš mulčo, ypač kai jis daugiakomponentis (ne vien sausa žolė,nors ir to kaip ir užtenka) - augalas pasisavina sau visko ir tinkamais jam kiekiais. Nors yra ir kitų "palengvinimų" - ne visos daržovės linkę kaupti nitratus, kitos tai daro tik brendimo laikotarpiu ir pan.
Mokslas gi čia
QUOTE(diasaja @ 2012 08 06, 16:45)
gražu O skabot šonines šakas? Pas mane ant tvorelės dirbtinės lipa, tačiau šoninės šakos keliauja į šonus.
Neskabau.Gaudau ūsus ir irgi kabinu,kad liptų.
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 18:00)
bardakas iš godumo . Kas koks tarpas sodinot daigelius?
Kas sprindį Irgi iš godumo O tiksliau,galvojau neišgyvens pusė,nes čia tik iš trečio sėjimo užaugo (ir tai teko vazonėliuose sudaiginti).Pas mane šliužai viską sunaikina
QUOTE(Alekto @ 2012 08 06, 18:39)
Neskabau.Gaudau ūsus ir irgi kabinu,kad liptų.
Kas sprindį Irgi iš godumo O tiksliau,galvojau neišgyvens pusė,nes čia tik iš trečio sėjimo užaugo (ir tai teko vazonėliuose sudaiginti).Pas mane šliužai viską sunaikina
tai dar liuks - pas man "godžiau"
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 18:00)
* reik man traukt mongoldus (lapinius burokus) - pavasarį ankstyvą jau bus lapai. O salotų tai nieks nevalgo dabar pas mus, sėklų per mažai prisirinkau, bet vat jos tai gražiai atrodytų - nes garstyčios man nelabai vydury kiemo .. žnai, pas mus viskas po langais, palei pagrindinį taką į namus - garstuyčios labai išbujoja, o va salotų lapai gražu but
** Kas koks tarpas sodinot daigelius?
** Kas koks tarpas sodinot daigelius?
*Ar dabar mangoldus sėti galima? Niekada jų neauginus, pasisėjau šiemet, dabar šaldau, sriubai. O ką dar su jais veikt?
**Daigus sodinau kas metrą, o sėjau kas pėdą po dvi sėklytes. Daigai visi prigijo, tai dabar ne per tankiai, o sėklos ne visos sudygo, tai irgi normos ribose. Bet galėčiau tankiau sodinti manau.
Pasidariau tuos agurkiukus čili (tik be čili) ir labai panašus man skonis pasirodė ragautas - darydavom greitam valgymui kopūstus. Susiradau paveldėtą receptą:
2,5 kg pjaustytų kopūstų
0,5 l vandens
1,5 šaukšto druskos
3 česnako skiltelės
1 stiklinė aliejaus
Viską išmaišom, kaitinam, tada įpilam 1 stiklinę acto (galima ir mažiau). Ir kaitinam iki užvirimo. Laikom šaldytuve.