Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Na, pasinaudojau patarimais ir išsamiais reportažais, pradėjau savo daržą mulčiuoti. smile.gif praeitą savaitgalį nupjoviau braškių lapus, apdėjau nupjauta žole, šiltnamį irgi. Nestorai pradžiai, nedrąsiai. bet pati idėja labai patiko. vyras irgi palaimino. sakė, geriausia iš viso tai, kad jam nebereikės kąsti ir bedžioti.
o "laistyti raugeliu"? kas tai? blush2.gif
beje, ačiū labai, kas dalinatės patirtimi ir patarimais. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2012 08 06, 10:12)

pasirodysiu kokį garbanių išauginom biggrin.gif

čia vienas????????? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 06:18)
Gal ir anksti, bet jau "migdau" lysves  - kai kur, nuėmus viską, jau kraunu kompostą+žolę ir paliksiu iki pavasario.
Gal reiktų sideratus sėti,

anksti-neanksti, tačiau ką daryti, kai lysvės tuštėja g.gif Neįsivaizduoju kuo reikės užsėti kur bulvių derlių nuimsiu. Įtariu, kad salotomis biggrin.gif Šiaudų/šieno sluoksnis suplonėjęs, reikia mulčiuoti arba sėti sideratus.
O kodėl nenori garstyčiomis? g.gif
Ai, aš turiu pusę maišo rapso, tai jį sėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
aš būtinai sėsiu garstyčias.Pernai sėjau,tai daržo neatpažystu,viskas auga kaip ant mielių thumbup.gif
Atsakyti
diasaja, aha vienas biggrin.gif

kai turėsi laiko pakomentuok mano rašliavą blush2.gif
Atsakyti
QUOTE("Pelėda" @ 2012 08 06, 09:19)

o "laistyti raugeliu"? kas tai?  blush2.gif

„Raugelis“, tai paraugintos dilgelės, asiūkliai ar pan. Kokia nors talpa, kad ir plasmasinis kibiras (aš turiu plasmasinę bačkutę 50 litrų) prikišamas dilgelių, užpilama vaneniu, uždengiama ir palaikoma savaitę daugmaž (priklauso ir nuo oro temperatūros). Po savaites gaunam labai „kvepiantį“ skystį, kurį skiedžiam maždaug 1:10 ir laistom augalus. Aš jokių kitų trąšų daržovėms nenaudoju.
Atsakyti

*pirmi metai daržininkystės pamačiau jau ką ne taip dariau, ką ne taip pasėjau kitais metais bandysiu kitaip. smile.gif
**šiltnamyje kai išklojau šienu, pradėjo agurkai geltonuot lapai.  atrodo nestorai išklojau, bet visvien apačioje šienas paplėko.
*** tai rudenį nereikia suart daržo? o pavasarį? suart ar sukast?
****vakar pasodinom pusę lysvės braškių dabar iš rudens galiu jas apmulčiuot pjauta žole ar šienu geriau?
*****burokai gal per maži, o cukinijas vėlai pasėjau, tik dabar pradėjo žydėt smile.gif

*labai gerai, kad stebi savo daržą ir matai savo pliusus ir minusas. Tai ir toliau thumbup.gif
**pas mane ir būna paplėkimų. jeigu buvo užklota nestorai, tai labai ir nepergyvenk dėl paplėkimo. O kodėl geltonuoja-nežinau blush2.gif
***jeigu daržas buvo užsėtas sideratais arba mulčiuotas, tai nereikia nei arti, nei kasti thumbup.gif JOKIŲ KASIMŲ.saugok savo nugarą mirksiukas.gif
****taip, braškes mulčiuok. Aš dabar mulčiuoju tik pjauta žole, nes gauna taip greičiau trąšų, nei su šiaudais ar šienu. Šiandien jau 4-5 sluoksnį kraunu.
*****burokus aš ir mažus raunu konservavimui, taip natūraliai jie išsiretina thumbup.gif kai kurie buvo ir už delno ilgį trumpesni. O cukinijas, kad pasėjai vėlai, tai nepergyvenk, nes rudenį ilgiau turėsi.

Einu žolę pjauti, pas mus Taškentas karsta.gif Prakaitas žliaugia upeliais karsta.gif Ant žoliapjovės rankenos rankšluostis, kitaip kelio nematau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 05, 16:52)
Šiandien iš mulčiuoto šiltnamio, laistyto tik raugeliu:
900 ir 700 ir 600 ir 500 gramiukų  wub.gif

ohmy.gif nu nieko sau...

nubėgau ir aš savo dičkių sverti.. lotuliukas.gif Manieji neprilygsta jūsiškiams... schmoll.gif blush2.gif Daugiausiai 572g išspaudžiau.. biggrin.gif

o kad neatrodyčiau visiškai beviltiška pasirodysiu kokį garbanių išauginom biggrin.gif
user posted image

jergutėliau, tokio dar nesu regėjusi... bigsmile.gif Panašu, kad daug pomidorų suaugę į vieną... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 06 rugpjūčio 2012 - 11:25
Pas mane neauga kažkodėl garstyčios doh.gif Tiksliau auga kokius 5cm ir žydi iš kart. Galbūt netokia veislė,nes sėjau tas prieskonines,kur vakavimam naudoju blush2.gif Reiktų normalių nusipirkt biggrin.gif

O čia mano eksperimentas,man labai patikęs thumbup.gif nesivolioja virkštys po takelius,niekam netrukdo bigsmile.gif Mano lauko agurkai 4u.gif Vienintelės dvi problemos: per tankiai susodinau ir reikia daryti būtinai užuovėją,nes vėtros/uraganai nuplėšo ar sustumia į krūvą.
user posted image
Atsakyti
labas rytas  4u.gif  pasižiūrėjau į jūsų tobulus daržus, pavarvinau seilę dėl gėrybių gausos smile.gif

pirmi metai daržininkystės pamačiau jau ką ne taip dariau, ką ne taip pasėjau kitais metais bandysiu kitaip. smile.gif nemažai ir mulčiavau. tik pas mus buvo pieva išplėšta, tai maniau žolių neatsiginsiu, bet būtų viskas gerai, jei ne ta piktožolė liaudyje "amerikonka" vadinama  doh.gif  nesulaikė jos nei žolė, nei šienas.

neužaugo šiemet kalafiorai, gal tik pora visi kiti arba visai nemezgė, arba žiedai išbėgiojo kas sau. per mažai pasodinau svogūnų, morkų, burokėlių pastarieji ir auga labai blogai bet jau matau kame klydau, kitais metais taisysimės smile.gif

šiltnamyje kai išklojau šienu, pradėjo agurkai geltonuot lapai. tada nuėmiau visai nuo šaknų, bet visvien lapai pageltę? priežastis? atrodo nestorai išklojau, bet visvien apačioje šienas paplėko.

pomidorų derlius neblogas, būtų gal geresnis, jei apgenėčiau čia dar irgi teks domėtis kaip padaryti smile.gif

dabar skaitydama jus, jei gerai supratau, tai rudenį nereikia suart daržo? o pavasarį? suart ar sukast?

vakar pasodinom pusę lysvės braškių dabar iš rudens galiu jas apmulčiuot pjauta žole ar šienu geriau?

labai noriu diasajos receptą išbandyt, bet dar neturiu nei burokų, nei cukinijų burokai gal per maži, o cukinijas vėlai pasėjau, tik dabar pradėjo žydėt smile.gif

gal kuri perskaitys mano paklodę ir pakomentuos  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
o kad neatrodyčiau visiškai beviltiška pasirodysiu kokį garbanių išauginom biggrin.gif
user posted image

pomidoras tikrai NEREALUS bigsmile.gif O del derliaus,as irgi pirmi metai kaip "ukininkauju" biggrin.gif taip pat matau savo klaidas,taip pat zinau ka kitamet tikrai sesiu,o ko atsisakysiu.labai smagu stebeti savo darziuka,ir kai viskas isauga,man net gaila imti derliu blush2.gif lotuliukas.gif

labai noriu ir as i tuscias atsirandancias vietas kazka paseti,rapsu tikrai nesesiu,nes mano mergaite jiems alergiska.o kaip garstycios? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2012 08 06, 13:53)
Pas mane neauga kažkodėl garstyčios doh.gif Tiksliau auga kokius 5cm ir žydi iš kart. Galbūt netokia veislė,nes sėjau tas prieskonines,kur vakavimam naudoju blush2.gif  Reiktų normalių nusipirkt biggrin.gif

O čia mano eksperimentas,man labai patikęs thumbup.gif nesivolioja virkštys po takelius,niekam netrukdo bigsmile.gif Mano lauko agurkai 4u.gif  Vienintelės dvi problemos: per tankiai susodinau ir reikia daryti būtinai užuovėją,nes vėtros/uraganai nuplėšo ar sustumia į krūvą.
user posted image

LABAI grazu thumbup.gif man MB kitamet irgi sake agurkams tvorele padarys,nes perbrist per ta raizgalyne sunkoka doh.gif
Atsakyti
Mano zadetos pintos lysves (tik nepeikit labai blush2.gif Matau, kad vienur nukreivinom, darbine aplinka jau sutvarkyta blush2.gif ):
user posted image

user posted image

Atsakyti
arden, pomidoras koks! blink.gif bigsmile.gif

Alekto
, agurku lysve liuksiskai atrodo wub.gif thumbup.gif

madmuazeles pynes irgi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 06 rugpjūčio 2012 - 13:59
madmuazele,pynes labai graziai atrodo,o kitamet kai suzaliuos-tai visai bus super thumbup.gif
Atsakyti