Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 08 05, 12:02)
* bigsmile.gif  thumbup.gif Smagu, kad patiko thumbup.gif Aš uždariau 34 stiklainius po 720ml rolleyes.gif
**aš visus metus po truputį perku stiklainius ir akcijinį cukrų, nes jeigu reiktų susipirkti  vasarą, tai bankrotas ištiktų. Šiuo metu pakankamai jau turiu 500, 720, 1l., 1,5l. ir 3l. stiklainių. Dar reikės po truputį pasipildyti 2l. stiklainių.

4u.gif
Pas mane pernai neplanuotai atsirado darzas geguzes menesi (buvo planai tik siems metams), tai teko pirktis stiklainius vasara. Per sia ziema dar pasirinkau kazkiek, bet paskui vel pradejau nerinkti, nes nemaniau, kad bus ant tiek gausesnis derlius siemet bigsmile.gif Suklydau smile.gif
Isivaizduoju kiek tu stiklainiu pas jus kai tokie darzai bigsmile.gif Ka cia as su savo smelio deze irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 05 rugpjūčio 2012 - 11:48
QUOTE(Elar @ 2012 08 05, 11:20)
taip pat skanu kaip sveciuose?  bigsmile.gif

aha bigsmile.gif !!!!

Šiandien iš mulčiuoto šiltnamio, laistyto tik raugeliu:
user posted image
iš 4rių viso 2700 g

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
900 ir 700 ir 600 ir 500 gramiukų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 05, 11:20)
*Diasajos burokeliu is 5 puslitriuku padidejo iki 15 siai dienai  lotuliukas.gif

**Ka galeciau pasakyti -jau baigineju stiklainius uzpildyti turimus nuo pernai.

*aš jau irgi vieną partiją padariau wub.gif
ačiū diasajai 4u.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 08 05, 12:02)
* bigsmile.gif  thumbup.gif Smagu, kad patiko thumbup.gif Aš uždariau 34 stiklainius po 720ml rolleyes.gif
**aš visus metus po truputį perku stiklainius ir akcijinį cukrų, nes jeigu reiktų susipirkti  vasarą, tai bankrotas ištiktų. Šiuo metu pakankamai jau turiu 500, 720, 1l., 1,5l. ir 3l. stiklainių. Dar reikės po truputį pasipildyti 2l. stiklainių.

bigsmile.gif ogo kiek stiklainių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 05, 16:52)

900 ir 700 ir 600 ir 500 gramiukų  wub.gif

user posted image
blyyyyn, einu savų sverti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 05, 17:44)
user posted image
blyyyyn, einu savų sverti lotuliukas.gif

ph34r.gif oi, oi, dar neik - duok man pasidžiaugti nors kažkuo lotuliukas.gif , kai daržas mažas ir nesu labai kokia daržininkė biggrin.gif , tai tokie džiaugsmeliai laaabai jau šildo flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 05, 17:52)
ph34r.gif oi, oi, dar neik - duok man pasidžiaugti nors kažkuo  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
pas mane tokių gigantų nėra schmoll.gif tik įdomu pasidarė g.gif kiek svertų pats didžiausias šiuo metu pas mane ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 05, 16:52)
aha  bigsmile.gif !!!!

Ohoho! bigsmile.gif
Atsakyti
pasvėrusi šios dienos didžiausią pomidorą supratau, kad mano svarstyklės blogos biggrin.gif Rodo tik 206g. ax.gif
Įdomu, kur pirko Otaip svarstykles? mastau.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 08 05, 06:48)
Norejau paklausti del recepto. Kazkas rase, kad ta skysti su druska reikia nupilti, o uzpilti marinatu. Ar nupilate druskos skysti ar ne?

QUOTE(ate42 @ 2012 08 05, 10:46)
Sakykit, o uždaryt sandariai, kaip konservuojant, ar standariu plastmasiniu dangteliu?

Niekada nenupilu.

Uzdarau ranka uzsukamais dangteliais.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 05, 22:39)
pasvėrusi šios dienos didžiausią pomidorą supratau, kad mano svarstyklės blogos biggrin.gif Rodo tik 206g. ax.gif
Įdomu, kur pirko Otaip svarstykles? mastau.gif  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif diasaja, bet pas tave jų gal kokie 100tas tokių, o pas man tokių apie 15 ka tik. Sėklas gavau iš kaimynės bonkutėj nuo vaistų, kur buvo lapiukas indėtas - geltonos jaučio širdys. Žodž, kai pradėjo jie man augti .. doh.gif kol supratau realų jų dydį, tai minimum trys nulūžo nedaaugę nei pusės svorio, o kitus raišioju, bet jau taaaip, kad vos beįeinu šiltnamin (iki dviejų šniūriukų vienam pomidorui) lotuliukas.gif . Kitamet irgi sodinsiu, bet jau labai žiūrėsiu šiltnamio vietą kur juos kišt ir ne tiek daug. Noooors man patinka - vos keturi pomidorai ir jau arti 3 kilogramų - biggrin.gif , mažiau žaidimo su blanširavimu ir t.t. Beja, atnešu dar du kamplimentus burokams/cukinijoms 4u.gif 4u.gif - kas netilpo stiklainiukuosen, bliudely guli šaldytuve - visiem ragaut duodu - thumbup.gif

Gal ir anksti, bet jau "migdau" lysves - kai kur, nuėmus viską, jau kraunu kompostą+žolę ir paliksiu iki pavasario. Gal reiktų sideratus sėti, bet kažkaip vidury kiemo nesugalvoju nieko gražaus tokio g.gif - medetkos ar serenčiai iki žiedų jau nesuaugs, garstyčios - nelabai noris, lubinai gal..., dobilų ten nesnori.. kas čia dar rolleyes.gif ??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 06 rugpjūčio 2012 - 05:20
QUOTE(Otaip @ 2012 08 06, 06:18)
Beja, atnešu dar du kamplimentus burokams/cukinijoms  4u.gif  4u.gif  - kas netilpo stiklainiukuosen, bliudely guli šaldytuve - visiem ragaut duodu -  thumbup.gif

thumbup.gif as viena matyt blogai uzdariau, tai irgi dziaugsmo turejau vakar valgyti cool.gif . Draugei daviau paragauti- jau darys ir ji, tetai telefonu sudiktavau recepta thumbup.gif Geris tas SM. O MB tik lazdavoja ir lazdavoja jei kas iski: "Tai jau SM prisiskaitei? Jau SM ant bangos dabar lysves? Ant bangos burokeliai?" lotuliukas.gif liezuvis.gif jam! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 06 rugpjūčio 2012 - 09:00
labas rytas 4u.gif pasižiūrėjau į jūsų tobulus daržus, pavarvinau seilę dėl gėrybių gausos smile.gif

pirmi metai daržininkystės pamačiau jau ką ne taip dariau, ką ne taip pasėjau kitais metais bandysiu kitaip. smile.gif nemažai ir mulčiavau. tik pas mus buvo pieva išplėšta, tai maniau žolių neatsiginsiu, bet būtų viskas gerai, jei ne ta piktožolė liaudyje "amerikonka" vadinama doh.gif nesulaikė jos nei žolė, nei šienas.

neužaugo šiemet kalafiorai, gal tik pora visi kiti arba visai nemezgė, arba žiedai išbėgiojo kas sau. per mažai pasodinau svogūnų, morkų, burokėlių pastarieji ir auga labai blogai bet jau matau kame klydau, kitais metais taisysimės smile.gif

šiltnamyje kai išklojau šienu, pradėjo agurkai geltonuot lapai. tada nuėmiau visai nuo šaknų, bet visvien lapai pageltę? priežastis? atrodo nestorai išklojau, bet visvien apačioje šienas paplėko.

pomidorų derlius neblogas, būtų gal geresnis, jei apgenėčiau čia dar irgi teks domėtis kaip padaryti smile.gif

dabar skaitydama jus, jei gerai supratau, tai rudenį nereikia suart daržo? o pavasarį? suart ar sukast?

vakar pasodinom pusę lysvės braškių dabar iš rudens galiu jas apmulčiuot pjauta žole ar šienu geriau?

labai noriu diasajos receptą išbandyt, bet dar neturiu nei burokų, nei cukinijų burokai gal per maži, o cukinijas vėlai pasėjau, tik dabar pradėjo žydėt smile.gif

gal kuri perskaitys mano paklodę ir pakomentuos blush2.gif blush2.gif blush2.gif
o kad neatrodyčiau visiškai beviltiška pasirodysiu kokį garbanių išauginom biggrin.gif
user posted image
Atsakyti