Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(jolanka @ 2012 08 03, 11:18)
*Cia apie zieminius?
**O kada vasarinius imti?
*** Ka daryt su braskiu sodinimu,

*taip.
**dar neplanuojam.
***susodink kur nors tankiai. Mes pernai dvi lysves sodinome tik rugpjūčio/rugsėjo mėnesiais.

Kada atvažiuosi? flirt.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 03, 11:51)
Tokie dar nepasiruose ziemai butu?

dar laiškai labai žali. žiemai dar neraučiau.
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 12:48)
lotuliukas.gif  tai, kad smagu labai ....

biggrin.gif
QUOTE(Elar @ 2012 08 03, 17:45)
Diasaja, ateinu padekoti uz burokeliu recepta!  hi.gif Atradimas siu metu Nr.1 man kolkas!  bigsmile.gif  thumbup.gif Nereaaaliai skanu essen.gif .

Elar, ką dabar ragavai, tai yra tik trupinukai nuo deserto schmoll.gif po mėnesio bus žyyyymiai skaniau.

QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 18:26)

O į temą mulčiavimo - mano serbentai dabar superiškai pamulčiuoti

thumbup.gif ir sugalvok tu man taip biggrin.gif

Ambro, puikus foto reportažas thumbup.gif
Atsakyti
Uf cool.gif , mulčą papildė burokų lupenos - diasaja aciuks.gif
Atsakyti
Pagaliau apsilankėm ir sodyboje bigsmile.gif

Moliūgėliai nepasitenkino vien tik lysvelėmis... biggrin.gif

user posted image

Sėti juodieji ridikai:

user posted image

Mano gėlynėlis ax.gif Rudenį tobulinsim, kelsim į kitą vietą smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 15:05)
liežuvį nusikąsti galima, kaip skanu  wub.gif
Recepčiuką gavau tokį  g.gif  - dar šifruot reik:
2 kg agurkų (pjaustytų skiltelėm) užpilti
4 šaukštais druskos ir palikti 6 val.
nupilti susidariusį skystį, užpilti
0,5 kg cukraus
1,5 stiklinės acto
1 šaukštas aitrios paprikos (džiovinta ir smulkinta)
Palikti 12 val.
Sudėti į stiklainius.

Aš šifruojuosi, kad iš to susidariusio skysčio ir visų kitų sekančių ingredientų reiktų marinatą išsivirti ir juo užpilti agurkiukus tuos - kas ką dar patarti gali? Ar nevirti čia nieko  g.gif  ?

Otaip, šitam recepte, kai jau viską palaikai 12 val, reikia sudėt agurkus su čiliais į stiklainius, užpilti viską susidariusiom "marinatinėm" sultim (tos sultys, kur pačioj pradžioj tik nuo agurkų nereikalingos). Stiklainius kaitinti 15 min (kol stiklainyje pradeda kilti burbuliukai) ir užsukti. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 08 04, 06:47)

biggrin.gif daaa ..m, pasipildo vis receptas. Aš jau užsukau be kaitinimų ir šaldytuvan sudėjau - bus greitam naudojimui irnesakyk.gif (visvien jau ryto pirmas patiekalas su kava - tie agurkai pas man šiandien lotuliukas.gif ). Ačiū 4u.gif

Po diasajos mišrainės liko burokų lapų dar nemažai, o, kadangi dar nesugalvoju ką su jais daugiau daryt, kad žiemai sriubai būt (apart šaldymą), tai tam kartui lapais apklojau savo lupenų mulčo "pyragėlius" - oi, vaizdas laugh.gif , greičiau jau pievutę pasišienaut, kad tep kitiem akių nebadytų tie pyragai - bet per stiklainius tam vis laiko nerandu, šiandien dar grybų-uogų planuojam pavažiuot, reiks ir anų lupenų po pušelėm bert - ten pas mus kasmet kazlėkai auga biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, po dvieju savaiciu nebuvomo sode, isvydau toki vaizdeli mano laukiniu pomidoru:
user posted image

Krumai daugumoj nukrite buvo, tai aprinkau raudonus ir zalius didziuosius net matomai sode vel 2 sav nebusiu, bijau kad pernoks, stai tiek is 7 krumeliu- 1 didelis kibiras ir dar nepilnas mazesnis:
user posted image

Poto parisau visus krumelius, bet ziurau jau lapai juoduoja, nzn ar spes dar sitie mazieji paaugt ir paraudonuot, bet palikau eksperimento delei, zinosiu kaip kitamet daryt jeigu ka, aisku tikiuosi nebus bais lietingos ateinancios 2 sav... Stai koks vaizdelis pasiliko jeigu eina pomidoruus zalius iziuret sitoj foto biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 18:05)
**dar neplanuojam.
***susodink kur nors tankiai. Mes pernai dvi lysves sodinome tik rugpjūčio/rugsėjo mėnesiais.

Kada atvažiuosi? flirt.gif

Nu, siand isroviau viena galvele, neee, da nelaikas juos imt.

Teks man sodint tikrai per 2 k, o taip nepajegiu, sveikatos nera ax.gif

Baisiai noriu, bet kad sveciu 2 savaites turejau, sesuo su broliu is UK buvo grize.
Na, dar rugpjucio siek tiek yra wink.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 14:05)
ax.gif  dar nedarius buvau pagal jį, bet kai pernai paragavau..... liežuvį nusikąsti galima, kaip skanu  wub.gif

Darau pagal ji treti metai, niekada nekaitinu. Isstovi agurkeliaipuikiausiai tamsiam vesiam rusyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolanka: 04 rugpjūčio 2012 - 18:17
QUOTE(jolanka @ 2012 08 04, 19:16)

Teks man sodint tikrai per 2 k, o taip nepajegiu, sveikatos nera  ax.gif

Baisiai noriu, bet kad sveciu 2 savaites turejau, sesuo su broliu is UK buvo grize.
Darau pagal ji treti metai, niekada nekaitinu. Isstovi agurkeliaipuikiausiai tamsiam vesiam rusyje.

Norejau paklausti del recepto. Kazkas rase, kad ta skysti su druska reikia nupilti, o uzpilti marinatu. Ar nupilate druskos skysti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 08 05, 07:48)
Norejau paklausti del recepto. Kazkas rase, kad ta skysti su druska reikia nupilti, o uzpilti marinatu. Ar nupilate druskos skysti ar ne?

paspaminsiu.. nereikia nupilti - jau valgau antra diena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 05, 09:36)
paspaminsiu.. nereikia nupilti - jau valgau antra diena  biggrin.gif

taip pat skanu kaip sveciuose? bigsmile.gif

Diasajos burokeliu is 5 puslitriuku padidejo iki 15 siai dienai lotuliukas.gif

Ka galeciau pasakyti -jau baigineju stiklainius uzpildyti turimus nuo pernai. O dar kiek buroku, agurku laukia nenuskinta, plius "Uncle Ben'as" bigsmile.gif . Teks pirktis papildyma.

Isvada: derlius zymiai didesnis is mulciuoto darzo thumbup.gif , negu pernai. Aisku, siokia tokia patirtis, zinios savo irgi prideda rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2012 08 04, 19:16)

Teks man sodint tikrai per 2 k, o taip nepajegiu, sveikatos nera  ax.gif

Sakykit, o uždaryt sandariai, kaip konservuojant, ar standariu plastmasiniu dangteliu?
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 05, 11:20)

*Diasajos burokeliu is 5 puslitriuku padidejo iki 15 siai dienai  lotuliukas.gif

**jau baigineju stiklainius uzpildyti turimus nuo pernai.  Teks pirktis papildyma.

* bigsmile.gif thumbup.gif Smagu, kad patiko thumbup.gif Aš uždariau 34 stiklainius po 720ml rolleyes.gif
**aš visus metus po truputį perku stiklainius ir akcijinį cukrų, nes jeigu reiktų susipirkti vasarą, tai bankrotas ištiktų. Šiuo metu pakankamai jau turiu 500, 720, 1l., 1,5l. ir 3l. stiklainių. Dar reikės po truputį pasipildyti 2l. stiklainių.
Atsakyti