Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 00:34)
Elar, pas tave net svogūnai tvarkingai sugulė-visi į vieną pusę biggrin.gif pas mane, tai į visas įmanomas puses biggrin.gif

Aha tyciokites tyciokites- i sveikata laugh.gif cool.gif
Dar tiek neisdresiruoti jie pas mane, kad patys sugultu i viena linija tongue.gif
Bet jau link to - buvo visi i viena puse sukrite (nuo baisaus soninio vejo tongue.gif ) , tik ant morku. Tai pridejau savo ranka, pataisiau, kad butu tiek jiems patogu, tiek man laugh.gif

QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 07:21)
[size=1][/size]

* drinks_cheers.gif  lotuliukas.gif  pas Elar net svogūnai pedantai - jei jau gult, tai tvarkingai   laugh.gif
pas man tas pats - bilenkaip išsiskėtę  biggrin.gif
**Elar - ta pati dienotvarkė  biggrin.gif

ja ja liezuvis.gif

As jau po gastroliu ir verdu vandeni marinatui- gal niekas nesutrukdys siandien daugiau lotuliukas.gif

QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 10:28)
papildžiau. Vakar konservavau (iš 5 normų, išėjo 19 stiklainių po 720ml.) ir prisiminiau, kad reikia papildyti

4u.gif aciu, kaip tik norejau vakar klausti ar su burokine. Nesunkiai tarkuojasi? Nu aisku isbandysiu popiet pati smile.gif Pasveriau, tai viso apie 9 kg laukia. Bet didesne dali virtu tarkuosiu siandien, o situ tik kelis stiklainiukus pabandysiu pradziai.

Tiesa, ir aciu uz pasidalinima patirtim apie laikyma ziema 4u.gif
Siemet nebandysiu, bet gal kazkada pravers.
QUOTE(jolanka @ 2012 08 03, 11:18)
Ka daryt su braskiu sodinimu, paklausiau mamos nuomones, o daba nervinuosi

dar laiko yra juk braskems, gal viskas susidelios kaip reikia. Per pora savaiciu kokiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 rugpjūčio 2012 - 10:36
Dar apie svogunus. Pirmi metai auginu ne tik laiskams. Tokie dar nepasiruose ziemai butu? As cia konservavimui prirovus, bet idomu siaip. Nezinau pavadinimo tikslaus, gal Stutgarto unsure.gif . Sveria 90-120 g kolkas galvute.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 rugpjūčio 2012 - 10:52
QUOTE(Elar @ 2012 08 03, 11:34)
Aha tyciokites tyciokites- i sveikata laugh.gif  cool.gif


lotuliukas.gif tai, kad smagu labai ....

Ale kas ten pas tave per daržas - gigantai burokai, gigantai svogūnai bigsmile.gif - JĖGA.

diasaja 4u.gif ačiū už recepčiukus.

assa.gif ir aš tarp pasikavinimo su kaimyne ir SMo radu pagaliau laiko visokiom mišrainėm, koncervams - šiandien darau agurkus su čili, paprastas pupeles su pomidorais, morkom, svogūnais, kelis stiklainiukus marinuotų žalių pomikų su svogūnų griežinėliais, ir gal dar gausis diasajos recepčiuką įtalpinti ( cool.gif abu vaikai daržely - taigi, galiu sau apsikrauti bliūdais).
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 12:48)
lotuliukas.gif  tai, kad smagu labai ....

Ale kas ten pas tave per daržas - gigantai burokai, gigantai svogūnai  bigsmile.gif  - JĖGA. assa.gif ir aš tarp pasikavinimo su kaimyne ir SMo radu pagaliau laiko visokiom mišrainėm, koncervams - šiandien darau agurkus su čili, paprastas pupeles su pomidorais, morkom, svogūnais, kelis stiklainiukus marinuotų žalių pomikų su svogūnų griežinėliais, ir gal dar gausis diasajos recepčiuką įtalpinti ( cool.gif  abu vaikai daržely - taigi, galiu sau apsikrauti bliūdais).

PEDAAAANTINIS nu! lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Darbas zmogu puosia thumbup.gif Dirbam dirbam. As irgi pasiraitojus rankoves (tiksliau be rankoviu biggrin.gif ) plusu. Mano vienas irgi darzelyje drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 11:48)
lotuliukas.gif  tai, kad smagu labai ....

Ale kas ten pas tave per daržas - gigantai burokai, gigantai svogūnai  bigsmile.gif  - JĖGA.

diasaja  4u.gif  ačiū už recepčiukus.

assa.gif ir aš tarp pasikavinimo su kaimyne ir SMo radu pagaliau laiko visokiom mišrainėm, koncervams - šiandien darau agurkus su čili, paprastas pupeles su pomidorais, morkom, svogūnais, kelis stiklainiukus marinuotų žalių pomikų su svogūnų griežinėliais, ir gal dar gausis diasajos recepčiuką įtalpinti ( cool.gif  abu vaikai daržely - taigi, galiu sau apsikrauti bliūdais).

o galima detaliau - agurkai su cili wink.gif? Mano vyrui turetu patikti... Aisku reikia dar sulaukti, kada jie paraudavos, bet idecia i uzrasu knygute receptuka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 08 03, 14:07)
o galima detaliau - agurkai su cili wink.gif? Mano vyrui turetu patikti... Aisku reikia dar sulaukti, kada jie paraudavos,  bet idecia i uzrasu knygute receptuka smile.gif


ax.gif dar nedarius buvau pagal jį, bet kai pernai paragavau..... liežuvį nusikąsti galima, kaip skanu wub.gif
Recepčiuką gavau tokį g.gif - dar šifruot reik:
2 kg agurkų (pjaustytų skiltelėm) užpilti
4 šaukštais druskos ir palikti 6 val.
nupilti susidariusį skystį, užpilti
0,5 kg cukraus
1,5 stiklinės acto
1 šaukštas aitrios paprikos (džiovinta ir smulkinta)
Palikti 12 val.
Sudėti į stiklainius.

Aš šifruojuosi, kad iš to susidariusio skysčio ir visų kitų sekančių ingredientų reiktų marinatą išsivirti ir juo užpilti agurkiukus tuos - kas ką dar patarti gali? Ar nevirti čia nieko g.gif ?Mano kaip tik pirmosios 6 valandos baigias. Receptą davė ne tas pats žmogus,kuris gamina, o kitas - kuris man čių agurkiukų stiklainiųką atėjęs į svečius padovanojo - tai po to persekiojau, kol gavau štai tokį receptą, kurio plonybes bandysiu praktikoj aiškintis g.gif . Niu skonis, merginos... wub.gif man nerealus - aštrus+saldus+burna dega, ... naktim atsidarius jau kad smaližiavau tongue.gif (kad nesidalint su niekuom cool.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 03 rugpjūčio 2012 - 14:06
Sveikos mergaitės wink.gif

Senokai bebuvau pas jus, nebuvo ką ir rašyt, kai sode, sodyboj ilgesnį laiką nebuvau ax.gif

Sodybą aplankė pirmadienį tik mano Mb, sakė veši viskas, raganės tik žydi bigsmile.gif

O čia sode prieš kelias dieneles buvau smile.gif

gurkai "vaikšto" per visas lysveles jau biggrin.gif

user posted image


user posted image

Tarp jų kelias saulėgrąžas įkišau smile.gif

user posted image

user posted image

Kadangi labai jau gausiai užderėjo, tai pusę nuskyniau, pačius didžiausius, įsriubą, mišraines sudėsiu smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labas.
QUOTE(Otaip @ 2012 08 03, 14:05)


Aš šifruojuosi, kad iš to susidariusio skysčio ir visų kitų sekančių ingredientų reiktų marinatą išsivirti ir juo užpilti agurkiukus tuos - kas ką dar patarti gali? Ar nevirti čia nieko  g.gif  ?

Nieko nereikia virti, tikrai. Pati nuo praeitų metų darau. Bet likęs marinatas, nes jo gaunasi nemažai,tinka sriuboms paskaninti ax.gif
Aš acto pilu nepilną stiklinę ir aitr.paprikos nededu. Kiekvieną kartą galima eksperimentuoti, vis kitaip gaunasi. Ir nereikia n u p i l t i susidariusio skysčio nuo agurkų(jis su druska), viską sumaišyti, nes ir taip saldoki gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dangėja: 03 rugpjūčio 2012 - 14:52
Dangėja, 4u.gif ane? Be paprikos to pikantiško aštrumo, matyt, nebus?
4u.gif ačiū labai už paaiškinimus (dar spėjau nenupilti biggrin.gif ).

Ambro, jau pasiilgau tavo fotoreportažų - gražuuuuuu thumbup.gif thumbup.gif
Cukinijas galima ir saugot palikt, jos pakietės, bet susivartos ir tep. Sriubom skaniau moliūgai tongue.gif , o žiemą skaniai cukinijos įdarytos, orkaitėj keptos bus.
Atsakyti
Diasaja, ateinu padekoti uz burokeliu recepta! hi.gif Atradimas siu metu Nr.1 man kolkas! bigsmile.gif thumbup.gif Nereaaaliai skanu essen.gif . Kartosiu ir ryt, ir kai kita kart rausiu. ok.gif
Is normos gavosi lygiai 5 puslitriukai (ir tik +2 saukstai skrandziui sad.gif-galejo likti daugiau cool.gif )
Einu lupti, tarkuoti isvirtus dabar karsta.gif

Dar turbut reikes isbandyti ir tuos agurkelius Otaip dievinamus biggrin.gif. Reikia susidaryti grafika tik is anksto, kad kokia 3 nakties nereiketu eiti nupylinet lotuliukas.gif .

Ambro gelbsti tema thumbup.gif 4u.gif , nes mes cia jau nevisai mulciavimo tema pliurpiam blush2.gif Bet vistiek cia mulcas kaltas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 03 rugpjūčio 2012 - 16:50
Otaip, Elar. Nurašau kaip tiksliai daryti šiuos agurkėlius iš recepto, kad būtų lengviau ir nereiktų šifruoti recepto biggrin.gif
Agurkėlius supjaustyti griežinėliais, užberti druska ir palikti 6 val. Kelis sykius permaišyti, per tą laiką atsiras skysčio, agurkėliai "susitrauks". Kitame inde pasiruošti marinatą, sumaišyti actą, cukrų, aliejų bei supjaustyti česnako skilteles.Po 6 val.supilti paruoštą marinatą ant agurkų ir palikti 12 val. Kelis kartus permaišyti, kad cukrus ištirptų, o marinatas vienodai įsigertų. Po kelių valandų agurkėliai jau būna tokie skanūs, kad negalima atsitraukti nuo jų tongue.gif
Sudėjus agurkėlius į stiklainius, užpilti marinatu ir užsukus padėti į tamsią ir vėsią vietą.
Agurkėliai gaunasi maloniai saldžiarūgščiai, aštroki, bet ne per aštrūs.
Mano šeima ypač valgo prie vištienos ir šašlykų.O dėl paprikos aštr.miltelių. Niekada jų nedėjau, bet gaunasi gana pikantiški, tokie ale kinietiški biggrin.gif Giminaitė dėjo pagal receptą, sakė per aštrūs, gerklė degė.
Atsiprašau už temos teršimą recepto paaiškinimu. MB pjauna žolę, eisiu mulčiuoti kai atvės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dangėja: 03 rugpjūčio 2012 - 17:14
QUOTE(Dangėja @ 2012 08 03, 18:13)

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Tik pas man parašyta buvo, kad jei su aliejum, tai - trumpam laikymui, bet jei sakai, kad tinka ilgiau ( lotuliukas.gif jei gausis tik man tiek išlaikyt), aliejaus mano minėtom proporcijom - tai 250 g.


O į temą mulčiavimo - mano serbentai dabar superiškai pamulčiuoti - morkų drožlėmis, agurkų galiukais, cukinijų "viduriuku", svogūnų lukštais ir pan. - vaizdas superinis lotuliukas.gif - tikras šabakštynas gal kam, o man - į pyragą panašu biggrin.gif
Atsakyti