Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(tany @ 2012 08 02, 16:05)
o cia detaliau...kas bus jei per velai? Ir kada laikas? mano raudoni jau be zaliu laisku, jau seniai seniai atsigule jie... jau ir balti pradeda po viena gulti, bet tie tai dar zali....

ir del buroku klausimas, turiu ankstyvu...ar is ju galima misrainiu virt?

Laikas kai laiskai jau nulinke guli ant zemes... neturi visi laiskai nugelsti. Kitaip jie brestant pradeda leisti sakneles, jei zemeje tupi, dregna. Ir blogai laikysis ziema. O is seklu setus svogunus, skaiciau, kad rugsejo pr. kazkur reikes rauti-bet jei anksciau nulinksta laiskai-nelaukti tiek... maniskiai tai zaliais laiskais ir stati kaip kuolas stovi smile.gif

As manau, kad galima-koks gi skirtumas? As salotoms naudoju vasarines morkas, svogunus, kurie per ziema nesilaiko...

As tai nezinau kas man graziau-patinka ir pedantiskos Elar lysves, ir visi ikelti jovaliukai wub.gif wub.gif
Atsakyti
gal kas nori koperuotis knygai homeopathy for plants? tada siuntimas nekainuoja..kai kelios knygos 4u.gif
bandysiu homeopatija netik zmonems..bet ir darze 4u.gif lauksiu az
Atsakyti
Geliu pas mane tikrai nemazai biggrin.gif - serenciai, medetkos, nasturtes, kvapusis tabakas, lubinai, ramuneles, agurkle... Ir pastebejau, kad draug biggrin.gif iskam darze kopustus tikrai maziau puola baltukai. Aplink ir tabakas ir serenciai ir salierai...
[attachmentid=223911]
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 08 02, 16:19)
O cia ir as pasirodysiu, koks mano darzas. blush2.gif
Tiesa nelabai eina suprasti, kas ir kur. Geras jovaliukas lotuliukas.gif

thumbup.gif
QUOTE(alinux28 @ 2012 08 02, 19:07)
o gal zinote koki buroleliu marinavimo su lapkociais skanu recepta? ax.gif

Nezinau, niekad nedarius ir nesidomejus dar rolleyes.gif .

QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 19:33)
As tai nezinau kas man graziau-patinka ir pedantiskos Elar lysves, ir visi ikelti jovaliukai wub.gif  wub.gif

lotuliukas.gif Zinok man irgi laugh.gif. Ta prasme-man grazu kitu jovaliukai wub.gif , bet pas save man reikia tvarkos. Nu mirtinai reikia. Kaip oro doh.gif. Delioju mintyse ir as kitiem metams jovaliuka, bet toki pedantiska tipo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dabartine "netvarka" darze pradeda erzinti.

Ka tik is darzo parejau. Pamaitinau zole savo "mazyli" (darziuka cool.gif ), priroviau burokeliu dar rytojui. Pomidorai taip ir stovi ant stalo nesutvarkyti doh.gif
Vakar vakare sakiau- is pat ryto konservuosiu!
...bet ryte atsirado reikalu.
Grizdama sakiau- kai uzmigs maze!
.. bet atejo sveciu... lotuliukas.gif
isejo sveciai- as jau plaunu stiklainius ir...
...MB isleke su zoliapjuve palakstyt po pieva...
Tai ka jus manot-vel nustumiau i sona juos.... doh.gif lotuliukas.gif
Geda, bet dabar vel sakau - rytoj is pat ryto!........... laugh.gif

Tiesa, svogunai mano po sekmadienines (berods) audros isgule visi. Nors iki tol beveik visis stovejo kaip kareiveliai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 02 rugpjūčio 2012 - 20:45
Labai grzus visu darzai,ir tvarkingi ir jovaliukai.man labai patinka kombinuotos lysves(nors pati tokiu neturiu).
diasaja,saket marinuojat burokelius sriubai.gal koki skanu marinata turit? ax.gif labai noreciau ziemai su lapkociais uzsimarinuot wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 20:36)

Tiesa, svogunai mano po sekmadienines (berods) audros isgule visi. Nors iki tol beveik visis stovejo kaip kareiveliai  smile.gif

mano ir dauguma sugule(neropiniai), bet dar balti, neuzsidejo rudo luksto...tai kaip as juos rausiu g.gif jauciu paliksiu, rausiu tik raudonus... kai turesiu laiko biggrin.gif ech... is kur jo daugiau gauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 21:36)

Tiesa, svogunai mano po sekmadienines (berods) audros isgule visi. Nors iki tol beveik visis stovejo kaip kareiveliai  smile.gif

Elar, pas tave net svogūnai tvarkingai sugulė-visi į vieną pusę biggrin.gif pas mane, tai į visas įmanomas puses biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 08 02, 22:26)

diasaja,saket marinuojat burokelius sriubai.gal koki skanu marinata turit? ax.gif labai noreciau ziemai su lapkociais uzsimarinuot wub.gif

ne, aš be lapkočių sriubai, man nepatinka su jais.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 00:34)
*Elar, pas tave net svogūnai tvarkingai sugulė-visi į vieną pusę biggrin.gif pas mane, tai į visas įmanomas puses biggrin.gif

**ne, aš be lapkočių sriubai, man nepatinka su jais.

* drinks_cheers.gif lotuliukas.gif pas Elar net svogūnai pedantai - jei jau gult, tai tvarkingai cool.gif laugh.gif
pas man tas pats - bilenkaip išsiskėtę biggrin.gif

**niugis aš tai mėgstu lapkočių sriubą - niu laaaabai. Bet aš juos susipjausčius šaldau.

Elar drinks_cheers.gif biggrin.gif - ta pati dienotvarkė biggrin.gif

madmuazele - aš ir jau mintyse gromuloju įdėją, ar sugebėčiau tvarkingo daržo gabaliuką suformuot pas save, beeeeet nežnau nežnau... mano natūra per daug "netvarkinga" - aš visviena prikaišiosiu kur reik ar nereik visokių sėklų ir ta tvarka baigsis lotuliukas.gif , aš net tarp rožių moliūgus auginu lotuliukas.gif

laurindre drinks_cheers.gif - ir tripsai mažiau - lauko pomidorus gi dažnai šitie mažiai ima, pas man tik ant vieno buvo, aš jį apsodinau serenčiais, tai tiek ir temačiau tų vabaliokų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 02, 13:58)

šie dičkiai augs, bet kaip jausis čiobrelis "didžiųjų brolių" šėšėlyje? g.gif

drinks_cheers.gif labai geras pastebėjimas - tie broliai tikrai dyyyyyyydeli juk - užgoš čiobrelį bemat.
Atsakyti
Man vis ramybės neduoda tie česnakai blush2.gif Kada juos raut iš tikro? Pas mane jie dar žali,tik galai nurudę ir luobelė pačios skiltelės kieta. Bet dideli jau.Dvi galvos delnan netelpa.Ir kaip ir kur juos laikyt.Dabar. Ir per žiemą kur?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 03, 08:35)
Man vis ramybės neduoda tie česnakai blush2.gif Kada juos raut iš tikro?

Aš roviau tada, kai pabandžiau valgymui išrauti, o stiebas pradėjo nutrūkinėti nuo česnako galvutės. O mano mamos patarimas kada reikia rauti:
kai nugnybto žiedo stiebelis išsitiesia.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 15:00)
gaunasi  garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį biggrin.gif

1kg. burokų
1kg.  cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos

Sutarkuoti su burokine tarka nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti taip pat su burokine tarka , sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.

Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių ax.gif

papildžiau. Vakar konservavau (iš 5 normų, išėjo 19 stiklainių po 720ml.) ir prisiminiau, kad reikia papildyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 03, 09:10)
Aš roviau tada, kai pabandžiau valgymui išrauti, o stiebas pradėjo nutrūkinėti nuo česnako galvutės. O mano mamos patarimas kada reikia rauti:
kai nugnybto žiedo stiebelis išsitiesia.

Cia apie zieminius?
O kada vasarinius imti? Sakiau i vasariniu vieta braskes sodinsiu, o jie dar ne kiek nedziuna. Ka daryt su braskiu sodinimu, paklausiau mamos nuomones, o daba nervinuosi unsure.gif
Atsakyti