nu dar neuosčiau , reiks šiandien pauostyti, ant pakelio atrodo geltoni paveiksliukį buvo, o pakelį tai išmečiau , ot daržininkė, niekad nesėjus sumąstė kad ir man reik , nu vis kaip nors kokį pataikysiu nunokinti...
oho kokie dideli burokai, mano dar nėra tokių...bet užaugs, dar mėnesis iki rudens...
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 13:40)
Anksti ir man atrodo. Bet ka man su jais daryt? Auginti, kol i puoda 1 tetilps?
kokie dickiai jau Jie viskam tinkami dabar, tik ne rauti ir padeti ziemai... ankstoka
QUOTE(Alekto @ 2012 08 02, 11:50)
Ar ne per anksti burokus raut?
Šiuo metu burokus aš raunu, nes konservuoju burokėlius su cukinijomis ir svogūnais. raunu ne iš eilės, o iš tarpų, prie tarplysvių. Taip sakant, retinu
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 14:40)
Auginti, kol i puoda 1 tetilps?
apvalių aš nesėju, nes į puodą vieną įdedi ir viskas. Jau keli metai sėju tik cilindrinius
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 13:50)
Šiuo metu burokus aš raunu, nes konservuoju burokėlius su cukinijomis ir svogūnais. raunu ne iš eilės, o iš tarpų, prie tarplysvių. Taip sakant, retinu
kaip?
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 14:52)
kaip?
gaunasi garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį
1kg. burokų
1kg. cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos
Sutarkuoti nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.
Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 14:00)
Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių
Nieko sau skaičius, darbštuolė esat Būtinai pasidarysiu, kai burokėliai paaugs. Amžinai išmetu burokėlius pavasrį. Tai nėra laiko išvirti, tai jau nesinori, kai išverdu
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 14:47)
kokie dickiai jau Jie viskam tinkami dabar, tik ne rauti ir padeti ziemai... ankstoka
tai va, as viska dedu i stiklainius, nes sviezius laikyti per ziema nelabai turiu kur.
Pernai labai mazai uzaugo, ir nedidukai- siemet zyyymiai geresnis derlius
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 15:00)
gaunasi garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį
o, fainai - pabandysiu ir as. Gal net ryt, aciu
Papildyta:
beje, as irgi kolkas is sonu lysves raunu, nes ten geriausiai matosi dydziai Ir didziausi turbut auga
As irgi nelabai turiu kur laikyti burokeliu, tai po truputi retinu ir marinuoju. Vakar parsiveziau kibiriuka ir jau sutvarkiau.
O cia ir as pasirodysiu, koks mano darzas.
[attachmentid=223902]
[attachmentid=223903]
Tiesa nelabai eina suprasti, kas ir kur. Geras jovaliukas
O cia ir as pasirodysiu, koks mano darzas.
[attachmentid=223902]
[attachmentid=223903]
Tiesa nelabai eina suprasti, kas ir kur. Geras jovaliukas
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 11:03)
Svogunus po savaites nurausiu-nes veliau isvykstu, tai bijau, kad per velu bus...
o cia detaliau...kas bus jei per velai? Ir kada laikas? mano raudoni jau be zaliu laisku, jau seniai seniai atsigule jie... jau ir balti pradeda po viena gulti, bet tie tai dar zali....
ir del buroku klausimas, turiu ankstyvu...ar is ju galima misrainiu virt?
QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 15:15)
Amžinai išmetu burokėlius pavasrį.
Burokėlių žiemai pasilieku labai nedaug-gal kokį vieną kibirą. O visus kitus užkonservuoju-paprastai burokėliai (sriubai) ir burokėliai su cukinijomis ir svogūnais.
Anksčiau užsikasdavau žiemai mažiausiai vieną maišą. Ir kas iš to? pavasarį keliaudavo į kompostą.
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 15:25)
jeigu gerai atsimenu tavo foto, tai turi šiltnamį Morkas ir burokėlius žiemai mes laikome taip:
kai rudenį nuimam derlių, tai juos užkasam maišuose į žemę,
kai prasideda dideli šalčiai (tai būna gruodžio pradžia, lapkričio pabaiga), nešame į šiltnamį ir užkasame.
Iki pavasario išsilaiko šviežutėliai kaip ką tik iš lysvės
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2012 08 02, 16:19)
žiedų yra
prisižiūrėjau į jūsų visų jovaliukus ir kitais metais aš darysiu jovaliuką
QUOTE(laurindre @ 2012 08 02, 15:19)
Gražus jovaliukas. Žiedams vietos atsirado.
[quote=Otaip,2012 08 02, 06:27]
alinux28 - šaunuolė - šaunus daržas , o dar pirmametis jei - super daug darbo
aciu.as irgi patenkinta,tik su pomidorais siltnamyje ne taip pasiseke bet kitamet as jau gudresne busiu
Papildyta:
o gal zinote koki buroleliu marinavimo su lapkociais skanu recepta?
alinux28 - šaunuolė - šaunus daržas , o dar pirmametis jei - super daug darbo
aciu.as irgi patenkinta,tik su pomidorais siltnamyje ne taip pasiseke bet kitamet as jau gudresne busiu
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 11:40)
liudna del maro . Bet yra kaip yra.
Pas mane ne maras kolkas, bet uztai bakterinis vezys siltnamyje - irgi po truputi pradejau skinti zalius pomidorus. Vakar agurkus konservavau, siandien pomidoru eile, rytoj burokeliu ir gal vel agurku- uzburtas ratas
Irgi tusteja darzas, atsiranda vietos. Tik as nesesiu jau siemet nieko. Nurausiu viska ir skubesiu lentas kalt, kad braskes spetu isikurti naujose vietose. Viskas jau kaip ir baigia uzaugti, tik gaila bus cukinijas raut. Nu ir pora agurku laukiniu, bet kad dar nenuskynau nei 1 is ten
O visa kita ka auginau darze jau tuoj tuoj nurinksiu.
Diasaja,
Pas mane ne maras kolkas, bet uztai bakterinis vezys siltnamyje - irgi po truputi pradejau skinti zalius pomidorus. Vakar agurkus konservavau, siandien pomidoru eile, rytoj burokeliu ir gal vel agurku- uzburtas ratas
Irgi tusteja darzas, atsiranda vietos. Tik as nesesiu jau siemet nieko. Nurausiu viska ir skubesiu lentas kalt, kad braskes spetu isikurti naujose vietose. Viskas jau kaip ir baigia uzaugti, tik gaila bus cukinijas raut. Nu ir pora agurku laukiniu, bet kad dar nenuskynau nei 1 is ten
O visa kita ka auginau darze jau tuoj tuoj nurinksiu.
Diasaja,
o gal zinote koki buroleliu marinavimo su lapkociais skanu recepta?