Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

nu dar neuosčiau biggrin.gif , reiks šiandien pauostyti, ant pakelio atrodo geltoni paveiksliukį buvo, o pakelį tai išmečiau doh.gif , ot daržininkė, niekad nesėjus sumąstė kad ir man reik doh.gif , nu vis kaip nors kokį pataikysiu nunokinti...

oho kokie dideli burokai, mano dar nėra tokių...bet užaugs, dar mėnesis iki rudens...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltis*: 02 rugpjūčio 2012 - 13:43
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 13:40)
Anksti ir man atrodo. Bet ka man su jais daryt? Auginti, kol i puoda 1 tetilps?  doh.gif 


kokie dickiai jau bigsmile.gif Jie viskam tinkami dabar, tik ne rauti ir padeti ziemai... ankstoka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2012 08 02, 11:50)
Ar ne per anksti burokus raut?

Šiuo metu burokus aš raunu, nes konservuoju burokėlius su cukinijomis ir svogūnais. raunu ne iš eilės, o iš tarpų, prie tarplysvių. Taip sakant, retinu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 14:40)
Auginti, kol i puoda 1 tetilps?  doh.gif 

apvalių aš nesėju, nes į puodą vieną įdedi ir viskas. Jau keli metai sėju tik cilindrinius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 13:50)
Šiuo metu burokus aš raunu, nes konservuoju burokėlius su cukinijomis ir svogūnais. raunu ne iš eilės, o iš tarpų, prie tarplysvių. Taip sakant, retinu biggrin.gif


bigsmile.gif kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 02 rugpjūčio 2012 - 13:53
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 14:52)

gaunasi garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį biggrin.gif

1kg. burokų
1kg. cukinijų
0,5kg. svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
šaukštas druskos

Sutarkuoti nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukinją, sutarkuoti, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau man skaniau kai pasikepina). Įdėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min. Po to sudėti stiklainius.

Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 14:00)
Aš padarau šio garnyro LABAI daug. Skaičius prasideda nuo 50vnt. po 720ml stiklainių ax.gif

Nieko sau skaičius, darbštuolė esat thumbup.gif Būtinai pasidarysiu, kai burokėliai paaugs. Amžinai išmetu burokėlius pavasrį. Tai nėra laiko išvirti, tai jau nesinori, kai išverdu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 14:47)
kokie dickiai jau bigsmile.gif Jie viskam tinkami dabar, tik ne rauti ir padeti ziemai... ankstoka smile.gif

tai va, as viska dedu i stiklainius, nes sviezius laikyti per ziema nelabai turiu kur.
Pernai labai mazai uzaugo, ir nedidukai- siemet zyyymiai geresnis derlius thumbup.gif
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 15:00)
gaunasi  garnyras prie mėsytės, nors aš ir su bulvių koše labai mėgstu. Atsidarai stiklainį ir pirmyn į skrandį biggrin.gif

bigsmile.gif o, fainai - pabandysiu ir as. Gal net ryt, aciu 4u.gif
Papildyta:
beje, as irgi kolkas is sonu lysves raunu, nes ten geriausiai matosi dydziai smile.gif Ir didziausi turbut auga g.gif
Atsakyti
As irgi nelabai turiu kur laikyti burokeliu, tai po truputi retinu ir marinuoju. Vakar parsiveziau kibiriuka ir jau sutvarkiau.
O cia ir as pasirodysiu, koks mano darzas. blush2.gif
[attachmentid=223902]

[attachmentid=223903]

Tiesa nelabai eina suprasti, kas ir kur. Geras jovaliukas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 02 rugpjūčio 2012 - 15:20
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 11:03)


Svogunus po savaites nurausiu-nes veliau isvykstu, tai bijau, kad per velu bus...


o cia detaliau...kas bus jei per velai? Ir kada laikas? mano raudoni jau be zaliu laisku, jau seniai seniai atsigule jie... jau ir balti pradeda po viena gulti, bet tie tai dar zali....

ir del buroku klausimas, turiu ankstyvu...ar is ju galima misrainiu virt?
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 15:15)
Amžinai išmetu burokėlius pavasrį.

Burokėlių žiemai pasilieku labai nedaug-gal kokį vieną kibirą. O visus kitus užkonservuoju-paprastai burokėliai (sriubai) ir burokėliai su cukinijomis ir svogūnais.
Anksčiau užsikasdavau žiemai mažiausiai vieną maišą. Ir kas iš to? doh.gif pavasarį keliaudavo į kompostą.
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 15:25)
nes sviezius laikyti per ziema nelabai turiu kur.


jeigu gerai atsimenu tavo foto, tai turi šiltnamį bigsmile.gif Morkas ir burokėlius žiemai mes laikome taip:
kai rudenį nuimam derlių, tai juos užkasam maišuose į žemę,
kai prasideda dideli šalčiai (tai būna gruodžio pradžia, lapkričio pabaiga), nešame į šiltnamį ir užkasame.
Iki pavasario išsilaiko šviežutėliai thumbup.gif kaip ką tik iš lysvės thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2012 08 02, 16:19)

O cia ir as pasirodysiu, koks mano darzas. blush2.gif


bigsmile.gif žiedų yra wub.gif
prisižiūrėjau į jūsų visų jovaliukus ir kitais metais aš darysiu jovaliuką wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 08 02, 15:19)

O cia ir as pasirodysiu, koks mano darzas. blush2.gif  ... Geras jovaliukas lotuliukas.gif

Gražus jovaliukas. Žiedams vietos atsirado.
Atsakyti
[quote=Otaip,2012 08 02, 06:27]
alinux28 wub.gif 4u.gif thumbup.gif - šaunuolė - šaunus daržas thumbup.gif , o dar pirmametis jei - super daug darbo 4u.gif

aciu.as irgi patenkinta,tik su pomidorais siltnamyje ne taip pasiseke verysad.gif bet kitamet as jau gudresne busiu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Elar @ 2012 08 02, 11:40)
console.gif liudna del maro sad.gif. Bet yra kaip yra.

Pas mane ne maras kolkas, bet uztai bakterinis vezys siltnamyje  doh.gif - irgi po truputi pradejau skinti zalius pomidorus. Vakar agurkus konservavau, siandien pomidoru eile, rytoj burokeliu ir gal vel agurku- uzburtas ratas  lotuliukas.gif
Irgi tusteja darzas, atsiranda vietos. Tik as nesesiu jau siemet nieko. Nurausiu viska ir skubesiu lentas kalt, kad braskes spetu isikurti naujose vietose. Viskas jau kaip ir baigia uzaugti, tik gaila bus cukinijas raut. Nu ir pora agurku laukiniu, bet kad dar nenuskynau nei 1 is ten  doh.gif
O visa kita ka auginau darze jau tuoj tuoj nurinksiu.

Diasaja,  thumbup.gif

o gal zinote koki buroleliu marinavimo su lapkociais skanu recepta? ax.gif
Atsakyti