Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 08:57)
Gal čia ne dėl tankumo.

cool.gif sutinku, kad ne tame gali būt drinks_cheers.gif , bet kad pirmas tirštas tirštas rūkas pas mus buvo tik šiandien - ir 6 tą val. - +10.. , tai vat - ir pomidorai mano keliaus į stiklainius. Vos tik pirmos dėmės ant lapų galų - roviau lauk. AIšku, aš labai mėgstu žalius koncervuotus, bet abydna, kad dar daug mažuliukų buvo.

diasaja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif puikus pavyzdinis fotoreportažas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 08 02, 08:54)
Išsamus vakar dienos darbas tiems, kas dar netiki, kad nereikia žemės kasti prieš sėją rolleyes.gif

Vat šituo momentu mulčiavime negaliu atsidžiaugt thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki.
Išbandžiau ir aš mulčiavimą - mano agurkams jau buvo nuosprendis paskelbtas, bet aš juos vis tiek perkėliau į tuščią užmulčiuotą vagą, o likusius irgi pamulčiavau. Tai žiūriu ir negaliu atsidžiaugti - agurkų bus, nesvarbu kad vėliau nei pas kitus bigsmile.gif

Dabar turiu klausimą - yra vagų, kur labai drėgna žemelė - ar ten užmulčiavus, nepus augalų šaknys dėl per didelės drėgmės?

Ir ar daugiamečių gėlių gėlyne pasodinus gėles, galiu tikėtis "prieaugio"? Nes pagalvojau, jei užmulčiuosiu, tai kur tas augalėlis savo vaikiukus išleis g.gif
Atsakyti
console.gif liudna del maro sad.gif. Bet yra kaip yra.

Pas mane ne maras kolkas, bet uztai bakterinis vezys siltnamyje doh.gif - irgi po truputi pradejau skinti zalius pomidorus. Vakar agurkus konservavau, siandien pomidoru eile, rytoj burokeliu ir gal vel agurku- uzburtas ratas lotuliukas.gif
Irgi tusteja darzas, atsiranda vietos. Tik as nesesiu jau siemet nieko. Nurausiu viska ir skubesiu lentas kalt, kad braskes spetu isikurti naujose vietose. Viskas jau kaip ir baigia uzaugti, tik gaila bus cukinijas raut. Nu ir pora agurku laukiniu, bet kad dar nenuskynau nei 1 is ten doh.gif
O visa kita ka auginau darze jau tuoj tuoj nurinksiu.

Diasaja, thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 02 rugpjūčio 2012 - 10:42
Ar ne per anksti burokus raut? Pernai pamenu rugsėjo-spalio mėn pradėjau vakuot aš juos g.gif
Aplamai paskaičiau daržo temoj,kad ir česnakus rauna kitos. Bet pas mane dar kieta luobelė ir nenurudę jie,tai ir pasimečiau doh.gif
Atsakyti
sveikoa...
mano česnakai jau nurauti ir džiūsta, jau net kai kurios galvutės skilt žemėje pradėjusios, tai žieminius jau tikrai reik raut, va vasariniai tai dar žemėje...

gal katra auginot melionus, nu pirmą kartą šiemet pasisėjau ir žiūriu kad yra jų ir nemažų...klausimas iš kur žinot kada jie nunokę blush2.gif

ir dar gal katra rauginimo kokį skanų į stiklainius agurkų receptą turit, šiaip tai jau marinuotų tai sočiai prisidariau, noriu raugintų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltis*: 02 rugpjūčio 2012 - 10:55
Pas visus skirtingai... as cesnakus nuroviau-viena radau jau ir issiskyrusi... burokeliai tai tikrai dar augs.. kokius 2 menesius, nes mazulyciai, velai seti blush2.gif Nebent marinavimui anksciau parausiu-marinuoju su obuoliu sultimis... rudeniniu obuoliu-tai apie rugsejo pr. tai darysiu.

Svogunus po savaites nurausiu-nes veliau isvykstu, tai bijau, kad per velu bus...

Pagaliau turiu 1 supinta lysve wub.gif Gal greiciau puslysve. Nera tobula, bet negaliu atsigrozeti blush2.gif Sodinsiu daugiamecius prieskonius i ja... Kazi salavijai, melisa augs ciobrelio kilimelyje? Ar geriau jau jiems tarpusavy dziaugtis neleisti? Braskes tik dabar usus leisti pradejo, tai teks rugsejo pradzioje sodinti, matyt g.gif

Papildyta:
QUOTE(Viltis* @ 2012 08 02, 10:54)
gal katra auginot melionus, nu pirmą kartą šiemet pasisėjau ir žiūriu kad yra jų ir nemažų...klausimas iš kur žinot kada jie nunokę blush2.gif

Kai jie kvepia-tuomet sunoke. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Morepink @ 2012 08 02, 11:00)
Sveiki.

Ir ar daugiamečių gėlių gėlyne pasodinus gėles, galiu tikėtis "prieaugio"? Nes pagalvojau, jei užmulčiuosiu, tai kur tas augalėlis savo vaikiukus išleis g.gif

drąsiai mulčiuokite, viskas ten joms gerai bus mirksiukas.gif

QUOTE(madmuazele)
Pagaliau turiu 1 supinta lysve wub.gif Gal greiciau puslysve. Nera tobula, bet negaliu atsigrozeti blush2.gif Sodinsiu daugiamecius prieskonius i ja... Kazi salavijai, melisa augs ciobrelio kilimelyje? Ar geriau jau jiems tarpusavy dziaugtis neleisti?

šie dičkiai augs, bet kaip jausis čiobrelis "didžiųjų brolių" šėšėlyje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 02, 12:03)
Pagaliau turiu 1 supinta lysve  wub.gif  Gal greiciau puslysve. Nera tobula, bet negaliu atsigrozeti blush2.gif

Gal galėtumėt pasirodyti? bigsmile.gif Kaime karklai auga, tai gal pavyktų ir man kaip nors susikonstruoti tokį daiktą. Įsivaizduoju, kad reikia pirma basliukus į žemę įbesti, o po to per juos vyteles kaišioti, ar taip? g.gif
Atsakyti
madmuzele o kaip su spalva jie dabar tokie žalsvi, tai jie turėtų pageltonuot... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2012 08 02, 12:58)
šie dičkiai augs, bet kaip jausis čiobrelis "didžiųjų brolių" šėšėlyje? g.gif

O kaip pievoje? Ten zole ir auksta? g.gif Nes kartu kol kas ju netupdysiu, bet ciobrelis juk pleciasi.. tai vat mastau g.gif

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 08 02, 13:14)
Gal galėtumėt pasirodyti? bigsmile.gif  Kaime karklai auga, tai gal pavyktų ir man kaip nors susikonstruoti tokį daiktą.
Įsivaizduoju, kad reikia pirma basliukus į žemę įbesti, o po to per juos vyteles kaišioti, ar taip? g.gif

Ryt vaziuoti zadam-tada nufotografuosiu bigsmile.gif Tik nera bais dailus-vis skubedami viska darom blush2.gif
Taip. Tik kuoliuku skaicius nelyginis turi buti 4u.gif

QUOTE(Viltis* @ 2012 08 02, 13:22)
madmuzele o kaip su spalva jie dabar tokie žalsvi, tai jie turėtų pageltonuot... g.gif

Ziurint kokia rusi sodinot 4u.gif Kai kuriu zieve zalia ir lieka... Pas mane daugelis tokiu buvo. O kvepia jau jie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 02 rugpjūčio 2012 - 13:30
QUOTE(Alekto @ 2012 08 02, 11:50)
Ar ne per anksti burokus raut? Pernai pamenu rugsėjo-spalio mėn pradėjau vakuot aš juos g.gif

Anksti ir man atrodo. Bet ka man su jais daryt? Auginti, kol i puoda 1 tetilps? doh.gif Vidutiniskai 1 sveria 350g. Yra mazesniu - tai tu neraunu dar. Bet tokius tai ka zinau... Raunu ir verdu. unsure.gif Bandziau ana diena toki issivirti - skanus, normalus pasirode g.gif Nors sejau viska tik geguzes 19...
[attachmentid=223899]
[attachmentid=223898]
[attachmentid=223900]
Atsakyti