Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(tany @ 2012 07 31, 10:53)
as vakar kasdama cesnaka, radau tuneliu tokiu neblogu... idomu dabar kas ten  g.gif  kaip ir kurmiu tu kalneliu bent jau pas mane nematyti... cesnakai ir ne vienas nenukentejo, tarp ju labirintai  biggrin.gif

pas mane tas pats.. urvai urveliai... rolleyes.gif čia kažkokie pelėnai darbuojasi..

Mano lauko agurkai kartūs... doh.gif Ot nervas ima.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2012 08 01, 08:37)
pas mane tas pats.. urvai urveliai...  rolleyes.gif čia kažkokie pelėnai darbuojasi..
Mano lauko agurkai kartūs...  doh.gif Ot nervas ima..  verysad.gif

gali but... kate istisai ka nors namo nesa ir eda doh.gif nu niekaip nepririprantu...man vis dar slikstu blush2.gif atrodo tais momentais isvyciau kate visam... o vyras sako dziaukis, o man to momentu buna ne iki laimes doh.gif buto zmogus as vis dar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 08 01, 10:11)
gali but... kate istisai ka nors namo nesa ir eda  doh.gif  nu niekaip nepririprantu...man vis dar slikstu  blush2.gif  atrodo tais momentais isvyciau kate visam... o vyras sako dziaukis, o man to momentu buna ne iki laimes  doh.gif  buto zmogus as vis dar biggrin.gif

nieko, priprasit.. biggrin.gif vaizdas ne iš maloniųjų, bet toks gyvenimas.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 08 01, 09:32)
Saunuole!  4u.gif  thumbup.gif  Ir toliau taip wink.gif Tikrai graziai viskas auga  thumbup.gif

aciu,tikrai esu patenkinta.manau kaip pirmiems metams-visai neblogai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 27, 22:28)
Cia ne iseitis, motineles dar sparciau prades det kiausinelius, kad nesumazetu palikuoniu, reikia naikint, cia kitose temose yra receptas: sviezias mieles ir uogiene padet  lekstutej ar kokiam indeli, tegu vaisinasi.

Prieš 1,5 sav ir mes taip naikinom su mielėmis. Paklausiu MB, ar suveikė, užvakar vienas nulėkė į sodybą, be manęs unsure.gif

...sukomes su vyru kaip ismanydami,bet zeme darzui liko nearta ir tuolabiau netresta.bet siemet uzsispyriau,kad zutbut noriu darziuko.vyras mane keiksnojo,bet velena nuskust padejo.darza vistik sukasem.kaimynai sake,kad zeme netresta,nieko nesitikekit.o as tikejausi ir norejau.juokiausi,kad musu darzas bus experimentinis,toks ir yra,pirmi metai mulciuoju,prisisodinau visko pameginti kas auga musu dirvoje ir galu gale ka mokam augint  ax.gif

Ir visai šauniai tvarkotės bigsmile.gif thumbup.gif

Matytum, kaip vakar sode kraipė galvą mano kaimynka, kai jos paprašiau pjaunamos žolės lotuliukas.gif Pagalvojo... fool.gif biggrin.gif Vėliau įkelsiu foto, dar fotike ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambro @ 2012 08 01, 11:16)
Prieš 1,5 sav ir mes taip naikinom su mielėmis. Paklausiu MB, ar suveikė, užvakar vienas nulėkė į sodybą, be manęs unsure.gif
Ir visai šauniai tvarkotės  bigsmile.gif  thumbup.gif

Matytum, kaip vakar sode kraipė galvą mano kaimynka, kai jos paprašiau pjaunamos žolės lotuliukas.gif Pagalvojo...  fool.gif  biggrin.gif Vėliau įkelsiu foto, dar fotike  ax.gif 

aciu jums uz palaikyma ir patarimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alinux28: 01 rugpjūčio 2012 - 15:12
QUOTE(Elar @ 2012 07 23, 13:37)

"Augalų, turinčių augalų kenkėjus ir ligas atbaidančių medžiagų, auginimas

• Česnakai ar burokai, pasodinti eilėmis tarp bulvių, apsaugos jas nuo maro.

Man šitas teiginys visiškai nepasitvirtino. schmoll.gif Į lysvę tarp bulvių prisodinau česnakų. Kolorado nebuvo, bet maras užpuolė liepos mėn. pradžioje, gerai kad jau buvo nužydėjusios, tai spėjo bulveles subrandinti. Ne kažin koks derlius, bet vis šis tas. O česnakai toliau sau auga, neatliko savo apsauginės funkcijos nenaudėliai biggrin.gif
Atsakyti
alinux28 wub.gif 4u.gif thumbup.gif - šaunuolė - šaunus daržas thumbup.gif , o dar pirmametis jei - super daug darbo 4u.gif

lyja lyja lietus , aš vat irgi manau, kad su bulvių apsauga vargu ar čia kas padės iš tokių "mažulių", kaip česnakai - aš juos apsaugai tik tarp braškių sodinu. Ką ten gali tas česnakiuks prieš tooookius daugiavaikius ir galingus krūmus, kaip kad bulvių biggrin.gif
Šiemet, manau, aš pati per tankiai susodinau bulves, tai ir maniškes jau prigriebė prieš gerą savaitę .. kaip tai iš godumo, matyt, man čia taip gavos, ar karštis galvon mušė - kai sodinau, pamenu, žiauriai karšta buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
angel_sadangel.gif ką tik apskyniau ir išroviau lauko pomidorus.. užsinešė nuo bulvių, matyt.. .
Atsakyti
Išsamus vakar dienos darbas tiems, kas dar netiki, kad nereikia žemės kasti prieš sėją rolleyes.gif

Vakar nuroviau žirnius su garstyčiomis:

user posted image

viską sukroviau ten, kur buvo nurauti česnakai:

user posted image

su ranka padariau griovelį:

user posted image

pasėjau sėklas:

user posted image

user posted image

prie paslėptų sėklų pritraukiau arčiau mulčių:

user posted image

pilnai baigtas darbas bus, kai dar papildysiu mulčiumi:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 02 rugpjūčio 2012 - 07:56
QUOTE(Otaip @ 2012 08 02, 05:27)
[

Šiemet, manau, aš pati per tankiai susodinau bulves, tai ir maniškes jau prigriebė prieš gerą savaitę .. kaip tai iš godumo, matyt, man čia taip gavos, ar karštis galvon mušė - kai sodinau, pamenu, žiauriai karšta buvo  lotuliukas.gif

Gal čia ne dėl tankumo. Pas mus prieš savaitę tiesiog per vieną dieną (ar naktį) bulves užpuolė maras ir labai sparčiai progresuoja. Bulvės susirgo tuo pačiu metu pas visus aplinkinius. Vyresnio amžiaus kaimynas, kuris rytais savo gyvuliukus ganyklon veda, sakė, kad tą rytą buvo labai tirštas rūkas, tiesiog nieko nesimatė ir vakarop kaimynas pastebėjo, kad bulves maras jau užpuolė. verysad.gif Taip ir puola, tai koloradai (sūnus daug valandų praleido juos rinkdamas), tai maras. Bet bulvės šįmet, atrodo neblogos, ypač kai iš gobšumo pasodini 7 arus, turėtų užtekti. smile.gif

AČIŪ, Diasaja už fotorepartažą, einu daryti tą patį. Dar pabandysiu šparaginių pupelių pasodinti, o gal pavyks. Labai jau jas mėgstam, o vietos laisvos vis daugiau ir daugiau....Ruduo artėja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasarema: 02 rugpjūčio 2012 - 08:04
QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 08:57)
bulves užpuolė maras ir labai sparčiai progresuoja.

pas mane tas pats, tačiau nepergyvenu, nes bulvės spėjo užaugti. Žiemai užteks thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(vasarema @ 2012 08 02, 08:57)

AČIŪ, Diasaja už fotorepartažą, einu daryti tą patį.

mirksiukas.gif
Atsakyti