Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

Elar...gražumas man tavo šiltnamio wub.gif .. ir veislės geros parinktos, raudoooooona viskas ... Pas man - džiunglės ir bardakas ir ten lotuliukas.gif - pomidorai ŽALI+DIDELI+NENOKSTA .. nežinau net tiksliai veislių pavadinimų - vieni - jaučiai, o kiti - kažkokie - DIDIEJI... doh.gif , Dedu fotkes - su ranka, o jin ne bais jau ir maža pas man biggrin.gif :
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Irvel @ 2012 07 24, 19:42)
Geras daržas, jei jau ir rūpužiokas apsigyveno  biggrin.gif
Nu bet kokie pomidorai derlingi. Kam jiems tie lapai, pomidoriukams nebūtų vietos gi  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 07 24, 15:12)
vo, reikejo ir man turbut risti iskart, nes rysau tik po to kai radau visus ant zemes gulincius  doh.gif

thumbup.gif gerulis miškiukas
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 24, 12:16)
turim sode kaimyne buvusia agronome ... nu jau bobute ana, bet patarimu duoda ir negaili smile.gif

zieminius cesnakus rauti sake jau tada, kai ziedstiebis visiskai  issitiesia i virsu ( na buna susisukes, juos islauzom, koki viena du paliekam  kad matyt kada issitiesia) . Tiesa siemet ji pati kazkodel savo cesnaku neislauze  ziedstiebiu  g.gif  o vis mane paragindavo lauzyt  g.gif  tai dabar pagal jos cesnakus orientuojuosi . dar dar neziuri jie i dangu smile.gif  Dar neraunu

žiedstiebius išskyniau, tai nėra į ką žiūrėti... biggrin.gif Dar laikysiu žemėj porą savaičių.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2012 07 25, 07:33)
Elar...gražumas man tavo šiltnamio  wub.gif  .. ir veislės geros parinktos, raudoooooona viskas ... Pas man  - džiunglės ir bardakas ir ten  lotuliukas.gif  - pomidorai ŽALI+DIDELI+NENOKSTA .. nežinau net tiksliai veislių pavadinimų - vieni  - jaučiai, o kiti - kažkokie - DIDIEJI...  doh.gif , Dedu fotkes - su ranka, o jin ne bais jau ir maža pas man biggrin.gif :

Ohooo geruliai piomidorai tavo bigsmile.gif Tikrai didieji thumbup.gif Sunoks tuoj- silumos jau yra smile.gif
Mano cia tik oranziniai dar keli like irnesakyk.gif Vakar maciau pomidoruose tany fotke - ten tai raudonuoja kaip reikalas visas siltnamis pas ja! bigsmile.gif thumbup.gif
As nesulaukus kol bus pilnai raudoni nuskinu, pabaigia nokti ant palanges arba pilvuose lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 07 25, 10:44)
Ohooo geruliai piomidorai tavo bigsmile.gif Tikrai didieji  thumbup.gif Sunoks tuoj- silumos jau yra  smile.gif
Mano cia tik oranziniai dar keli like irnesakyk.gif Vakar maciau pomidoruose tany fotke - ten tai raudonuoja kaip reikalas visas siltnamis pas ja!  bigsmile.gif  thumbup.gif
As nesulaukus kol bus pilnai raudoni nuskinu, pabaigia nokti ant palanges arba pilvuose  lotuliukas.gif

kadangi nemarinuoju, tik valgom, tai ir raudonoja... valgom nemazai, bet panasu, kad jau nespejam valgyt biggrin.gif
o del zaliu pomidoru nepergyvenkyt, paraus biggrin.gif tada as seiles varvinsiu, nes jau baigsis biggrin.gif nes virsuje daug ziedu neuzsimezge po pries tai karscius... dabar jau kasdien purskaliosiu ziedus su vandienuku, ziuresim kas gausis
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 07 25, 13:00)
kadangi nemarinuoju, tik valgom, tai ir raudonoja... valgom nemazai, bet panasu, kad jau nespejam valgyt  biggrin.gif 
o del zaliu pomidoru nepergyvenkyt, paraus  biggrin.gif  tada as seiles varvinsiu, nes jau baigsis  biggrin.gif  nes virsuje daug ziedu neuzsimezge po pries tai karscius... dabar jau kasdien purskaliosiu ziedus su vandienuku, ziuresim kas gausis

4u.gif aha, tep - svarbu kur vartoti drinks_cheers.gif . Aš daugiau marinuoju, darau padažus, troškinius - man mėsingi, kur mažiau su blanširavimu žaist, aktualu. Bet taaaaaaip noris ir tų mažiukų, o man šiemet, kaip tyčia, mažiukų daigai ne visi "išgyveno" unsure.gif .. niu, aišku, ko norėt - aš labai ir nežaidžiau su grūdinimais ir pan.. išgyvenio stipriausieji ax.gif .
Atsakyti
cia buvo uzduotas klausymas, kada rauti zieminius cesnakus, tai va galiu pasakyti ka pati isbandziau wink.gif
rekia rauti kada apatiniai keli, na kokie 2,3 lapai pageltonuoja. isilaiko cesnakai tada iki kito derliaus. Iki siol dar turiu praeito derliaus cesnaku ir jie puikiai laikosi wink.gif
buvom susigincije su tevuku ir jis veliau nueme cesnakus is to pacio darzo, tai kai dabar jam nuveziau parodyti kaip issilaike laiku israuti cesnakai, tai netikejo kad cia is to pacio darzo smile.gif sake siais metais jau raus anksciau biggrin.gif
tai va nereikia laukti kada jie nugelsta vissiskai, nes tada buna kiautas jau nebetvirtas suskiles ir jie greitai ziema isdziusta arba pradeda dygti.
beja laikiau ir laikau cesnakus tamsiame kambariuke (daugiabutyje)
Atsakyti
O kas šiltnamyje po mulču skruzdėlių,. pomidorai dieną net vysta. Pakeliu mulčą- krūvos kiaušinių, sėmiau ir vištoms pyliau, galiausiai ir tos persisotino doh.gif . Lesalas susitaupys, nusimato keliom dienom dyko pašaro biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 07 25, 20:28)
O kas šiltnamyje po mulču skruzdėlių,. pomidorai dieną net vysta. Pakeliu mulčą- krūvos kiaušinių, sėmiau ir vištoms pyliau, galiausiai ir tos persisotino doh.gif . Lesalas susitaupys, nusimato keliom dienom dyko pašaro biggrin.gif

Cia ne iseitis, motineles dar sparciau prades det kiausinelius, kad nesumazetu palikuoniu, reikia naikint, cia kitose temose yra receptas: sviezias mieles ir uogiene padet lekstutej ar kokiam indeli, tegu vaisinasi.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2012 07 27, 22:28)
Cia ne iseitis, motineles dar sparciau prades det kiausinelius, kad nesumazetu palikuoniu, reikia naikint, cia kitose temose yra receptas: sviezias mieles ir uogiene padet  lekstutej ar kokiam indeli, tegu vaisinasi.

man niekas nepadejo nuo skruzdziu,tik kiausiniu traiskymas.joms pabodo nuolat draskomi lizdai ir issikarauste.o dariau viska:ir kava pyliau,ir mieliu bombas dariau,net slapimo pyliau,nieko schmoll.gif dabar vis ziuriu kur judejimas atsiranda,kapstau ir traiskau. ax.gif
Atsakyti
as vakar kasdama cesnaka, radau tuneliu tokiu neblogu... idomu dabar kas ten g.gif kaip ir kurmiu tu kalneliu bent jau pas mane nematyti... cesnakai ir ne vienas nenukentejo, tarp ju labirintai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE("Pelėda" @ 2012 07 23, 13:42)
laba diena,  4u.gif 

gyvenime neturėjau anei sodo, nei daržo. ir pernai nusipirkome sodą. pasidariau nedidelį daržiuką. nieko blatno nesėjau, bet derlius labai nekoks buvo.  blush2.gif  šiemet dar šiltnamį pasistatėm. prisodinau pomidorų, paprikų, arbūzus kelis, žodžiu visko, ko įsiūlė turgely pardavėjai. palaistau, apravėjau. ir nei velnio niekas neauga, susisukę augalai kažkokie.  doh.gif  bet pažiūriu, kaip kaimynai dirba, purškia, karpo kažką, girdžiu, klausia vienas kito "kur agurkų vanduo"  g.gif  skirtingu vandeniu laisto... žodžiu, kol kas viskas taip sudėtinga, kad neįsivaizduoju, ar perprasiu kada visas subtilybes.  doh.gif  pasakykit man, lūzerei, mulčiuoti - tai nestoru žolės sluoksniu apdėti aplink augalus? ar galima tai padaryti dabar, kai jau auga augalai? ir ar galima mulčiuoti šiltnamį? Ar tinka nupjauta žoliapjove veja? ačiū iš anksto  4u.gif

sveika.si kart noriu ir as pasisakyti rolleyes.gif suprantu kaip jautiesi,nes si pavasari jauciausi labai panasiai.soda nusipirkom pernai liepos vidury,buvo labai apleistas,o mano maziui tebuvo 6 men.sukomes su vyru kaip ismanydami,bet zeme darzui liko nearta ir tuolabiau netresta.bet siemet uzsispyriau,kad zutbut noriu darziuko.vyras mane keiksnojo,bet velena nuskust padejo.darza vistik sukasem.kaimynai sake,kad zeme netresta,nieko nesitikekit.o as tikejausi ir norejau.juokiausi,kad musu darzas bus experimentinis,toks ir yra,pirmi metai mulciuoju,prisisodinau visko pameginti kas auga musu dirvoje ir galu gale ka mokam augint ax.gif is pradziu darzas buvo labai nedrasus,maniau tikrai nieko gero nebus,bet dabar nei as nei MB taip nebegalvojam.as patenkinta.manau mulcia tikrai veikia.o kaimynai galvas kraipo.matai kaip netresta zeme,o viskas graziai auga biggrin.gif matyt zeme pailsejusi rolleyes.gif bet ta pati kaimyne jau siltnami mulciuot pradejo ax.gif smagu.nzn ar siemet tikslinga pradet mulciuot,reikia klaust zinovu,bet kad tai nepakeiciamas dalykas tai tikrai thumbup.gif
na ir daug prikalbejau lotuliukas.gif matyt issikraut norejosi ax.gif dabar keletas vaizdeliu mano MULCIUOTO darzo
user posted image
user posted image
user posted image
o cia sutvarkytos braskes.naujas sodinau i plevele,o senas uzmulciavau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(alinux28 @ 2012 07 31, 23:34)
na ir daug prikalbejau  lotuliukas.gif matyt issikraut norejosi  ax.gif dabar keletas vaizdeliu mano MULCIUOTO darzo

Saunuole! 4u.gif thumbup.gif Ir toliau taip wink.gif Tikrai graziai viskas auga thumbup.gif
Atsakyti