Dalinamės patirtimi, patarimai, mulčiuojame toliau...ir renkame derlių
Naudinga info apie mulčiavimą:
http://nakvisa.blogs...nis-darzas.html
Sena tema
Tylu naujoj temoj
Kas naujo darzuose?
Mano darzas siandien svencia - gavo vel zoles!
Buvo jau pluta mulco suskeldejus ir pas mane tarplysviuose, tai palepinau juos labiau si karta. Neuzteko svogunams su morkom ir burokams. Bet ten dar jiems uzteks iki kito karto
Kas naujo darzuose?
Mano darzas siandien svencia - gavo vel zoles!
Buvo jau pluta mulco suskeldejus ir pas mane tarplysviuose, tai palepinau juos labiau si karta. Neuzteko svogunams su morkom ir burokams. Bet ten dar jiems uzteks iki kito karto
manieji arbuziokai pries pora savaiciu buvo mulciuoti pirma karta zoliapjoves zolyte.
Atvaziave savaitgali pamatem zemes mini kaubureliu isvien iskilotu. Apsidziaugem kad sliekai darbuojasi net nustebau pamacius.
Atvaziave savaitgali pamatem zemes mini kaubureliu isvien iskilotu. Apsidziaugem kad sliekai darbuojasi net nustebau pamacius.
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 17:38)
Iki Elar tobulo daržo man trūksta tik žiedų
QUOTE(Lusasita @ 2012 07 16, 17:47)
manieji arbuziokai pries pora savaiciu buvo mulciuoti pirma karta zoliapjoves zolyte.
O pas mane vistik kurmis sugrizo Kolkas patvory bazuojasi. Gal ir darze, tik nematyt iskilnojimu.
QUOTE(diasaja @ 2012 07 16, 18:26)
Kitamet pazadu!!! Bus ziedu. Jau sugalvojau kaip ikomponuosiu
Yra ir dabar - cukiniju pavyzdziui . Ir kitokiu truputis yra, tik spalvos norisi siltesnes, o pas mane siemet laikinai saltos zydi (ir ruosiasi dar patvory baltai kazkokios gelytes zydeti).
Cia irodymas is kitos puses (maziau tobulumo )
QUOTE(diasaja @ 2012 07 16, 18:49)
dar mažai bent man
mazai mazai. Tikiuosi bus ju daugiau ir zinoma graziau kitamet.
Ambro dėkui už gražią temą. Ir dar su mūsų daržais
Elar - jau pas tavi tvarka
O pas man šiuo metu pagrindinės gėlės darže - medetkos ir agurklės, o serenčiai kol kas tik pradeda "įsibėgėti"
Ai, dar petrūškos žydi - pernykščio sėjimo krūmai - oi kokie išbujoję , kaip kokie serbentai dydžio (pirmoj foto kampe kaip tik vienas matos).
O pas man šiuo metu pagrindinės gėlės darže - medetkos ir agurklės, o serenčiai kol kas tik pradeda "įsibėgėti"
Ai, dar petrūškos žydi - pernykščio sėjimo krūmai - oi kokie išbujoję , kaip kokie serbentai dydžio (pirmoj foto kampe kaip tik vienas matos).
QUOTE(Otaip @ 2012 07 16, 19:15)
ai, pedante siek tiek as...
mmm.... Rysku, grazu
Kokio aukscio medetkos uzauga? Tiesa, kad jos ~60 cm aukscio? (dar neauginau niekad, kad zinociau kur geriau paseti )
QUOTE(Elar @ 2012 07 16, 19:25)
-ai, pedante siek tiek as...
-Kokio aukscio medetkos uzauga? Tiesa, kad jos ~60 cm aukscio? (dar neauginau niekad, kad zinociau kur geriau paseti )
-Kokio aukscio medetkos uzauga? Tiesa, kad jos ~60 cm aukscio? (dar neauginau niekad, kad zinociau kur geriau paseti )
maaatos - bet tai gražu man, kai žmonės taip gali
aš pati daugiau - "šabakštyno" tipo daržininkė - man laaabai patiko Sepp'o Holzer'io daržininkavimas/sodininkavimas - bandžiau ir aš taip, bet kur ten su tokiu plotu ., bet va, ką rasi tikrai, tai "sumaišytą" daržą pas man - sėju keletą sėklų iškart - pas man daug kur burokas kyšo, morka, bulvė ar krapas . Saulėgražos po vieną išsimėčiusios . Ir pačiai patinka, ir svečiai neatsistebi . Nedaug turiu vienos rūšies daržovių lysvių.
- Medetkos būna kelių rūšių. Yra ir iki 60 cm. Turiu porą - ale abi aukštos - 60 tikrai siekia . Reik skaityt ant pakučio, o po to jau nebe - nes jos užsisėja laaabai gerai, jei kruoščiai sėklų nesurinksi ir nepasėsi kur nori
Pas mane medetkų daugiau,nei to kas darže Taip žiauriai užsisėję,kad šakės.O išraut gaila Bet teks,nes reik vietos augalams.
Otaip,man tavo daržas užtat ir nuostabus ir fantastiškas,kad auga būtent taip chaotiškai Aš vis neatsižiūriu į jį Bandysiu ir aš taip kažkiek daugiau pamėtyt pas save
Otaip,man tavo daržas užtat ir nuostabus ir fantastiškas,kad auga būtent taip chaotiškai Aš vis neatsižiūriu į jį Bandysiu ir aš taip kažkiek daugiau pamėtyt pas save
QUOTE(Alekto @ 2012 07 16, 19:44)
Pas mane medetkų daugiau,nei to kas darže Taip žiauriai užsisėję,kad šakės.O išraut gaila Bet teks,nes reik vietos augalams.
ačiū, Alekto .
Žinok, atsargiai su tom gėlytėm - pernai nepagalvojau ir nenuroviau palei naujai pasodintus medelius - augimo skirtumas akivaizdus , dvi pukuotos vyšnios - gavau identiško dydžio, šalia vienos augo daaaaug medetkų, o kita be jokio kaimyno Abu medeliai stipriai mulčiuoti buvo - bet tai vaizdas jau gale metų - tas kur su medetkom augo ryškiai mažesnis ir skurdesnis, taip pat ir su gudobele pirmamete - šiemet jau nebeleidau niekam prie jos augti. Kažkaip galvojau, kad geras "visagalis" mulčiavimas neleis nė vienam augalui nuskursti, bet.... kol jaunas augalas, visgi reik žiūrėt, nes po "vyresnėm" obelim tai sodinu gėles drąsiai - iš Kurdiumovo fotkių žiūrėjau, kad labai jau gražiai atrodo aplink medelį gėlės, jis dar įrėmina akmenimis - ir apšienaut patogu.
Kol vyras renka uogas, aš su fotiku po savo šabakštynus prasiėjau :
tarp agurkų palikau sėkloms augti lapinį burokėlį - kaip medelis jau
O čia sėklas brandina salota.
dar maži mano kopūstai ir serenčiukai va tokie.
Šabakštynas iš valerijonų, petruškų, arbūzų, kukurūzų
mėtos - jau kiek jų šiemet - užgožė ir gėles vietom.