Įkraunama...
Įkraunama...

Südtirol ist nicht Italia

QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 07 20, 09:33)
Dolomitinės Alpės  wub.gif  Mano svajonių vieta  wub.gif

drinks_cheers.gif Tik aš sau iki šiol negaliu atleisti, kad pro visą tą grožį leidau sau naktį pravažiuoti blush2.gif , na bent akimirkai būčiau sustojus ax.gif ...o dabar...pasiguodžiu tuo, kad gal ir gerai, kad tik snieguotas viršukalnes ir miestelių žiburius mačiau, tokiai vietai iš tikrųjų reikia skirti atskirą kelionę smile.gif
Atsakyti
Astra, Vasariuk, eisit ir jūs tais kalnais, jei labai norėsit.

Marmolada buvo MB svajonė- ji išsipildė. Ir tas kopimas ko gero buvo pati pačiausia kelionės vinis biggrin.gif
Sunku, ir deguonies trukūmas savo prideda, bet kai apsidarai aplink, nesigalli nė vieno nueito metro thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 07 20, 09:13)
  Nusileisti jėgų savomis kojomis praktiškai neliko, tad teks pasinaudoti keltuvo pagalba  ( 5 Eu žmogui). Jis kelia žmones  atvirose kabinose stačiomis kaip arklius. Tokių dar nebuvau mačius. Aukščio bijau, bet į kabiną galima lipti dviese. Įlekiu pirmą ir apsisuku, kad matyčiau kalną iš arti. Leidžiamės ilgokai.Vyras fotografuoja viską aplinkui, o aš tramdau, kad nejudėtų. Grožis nerealus, bet kojos, net nutirpę nuo įtampos. Pagaliau nusileidžiame ir susėdame kavinukėje laukti kitų dviejų pakeleivių, nes mūsų jaunoji mergina niekaip nesiryžo lipti į tokį atvirą pakėlėją.

Papildyta:
user posted image

Gerai atrodo keltuvai. thumbup.gif
Norėčiau išbandyti. Tik jaučiu, kojos labai drebėtų. bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 07 20, 09:33)
Dolomitinės Alpės  wub.gif  Mano svajonių vieta  wub.gif

pasirasau wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Astra777 @ 2012 07 20, 09:44)
drinks_cheers.gif Tik aš sau iki šiol negaliu atleisti, kad pro visą tą grožį leidau sau naktį pravažiuoti blush2.gif , na bent akimirkai būčiau sustojus ax.gif ...o dabar...pasiguodžiu tuo, kad gal ir gerai, kad tik snieguotas viršukalnes ir miestelių žiburius mačiau, tokiai vietai iš tikrųjų reikia skirti atskirą kelionę smile.gif

svajones tikrai pildosi thumbup.gif ir jei labai noresit dar grysit thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 07 20, 08:13)
Pamažu, pamažu kasamės į viršų. Pagaliau virš akmenų pasirodo poilsio namelio stogas. Dar keliasdešimt metrų ir mes prie pat sniego. Pasiekėme kažkur  2640 m aukštį.

Wow, tai bent zygis! thumbup.gif Net supavydejau biggrin.gif Be galo grazus tie Dolomitai... nors kai pagalvoji, tai kurie gi kalnai negrazus? ax.gif mirksiukas.gif

Matyt is reportazo, kad smagias atostogas apturejot, ir butent tokias, kaip man patinka, be skubejimo ir su daug "skaniu" momentu, visom prasmem mirksiukas.gif Ir dar tokioj grazioj ir atsipalaidavusioj saly bigsmile.gif Ech, Italija, kaip smagu ja prisiminti, ir kaip traukia sugrizti... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2012 07 20, 10:17)
Gerai atrodo keltuvai.  thumbup.gif
Norėčiau išbandyti. Tik jaučiu, kojos labai drebėtų.  bijau.gif

Kai išlipau, tai nei kojų, nei rankų nejaučiau biggrin.gif ir leistis pakankamai ilgai, tai viskas net užtirpo nuo įtampos. O dar kai kas tame pačiame garde sukinėjasi aplink, kadrus gaudo lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 07 20, 11:27)
Wow, tai bent zygis!  thumbup.gif Net supavydejau  biggrin.gif Be galo grazus tie Dolomitai... nors kai pagalvoji, tai kurie gi kalnai negrazus?  ax.gif mirksiukas.gif

Matyt is reportazo, kad smagias atostogas apturejot, ir butent tokias, kaip man patinka, be skubejimo ir su daug "skaniu" momentu, visom prasmem  mirksiukas.gif Ir dar tokioj grazioj ir atsipalaidavusioj saly  bigsmile.gif Ech, Italija, kaip smagu ja prisiminti, ir kaip traukia sugrizti...  wub.gif

Atsikandom jau tų lėkimų. Galų gale tai yra atostogos ir tuo reikia mėgautis. Užteko vien jau to, kad pirmyn mynėm po pakankami daug km. Dabar galvojam, kad vėl kitaip reiktų daryt, jei važiuot į šią šalį vėl. Vis tiek nuovargis vairuojantiems yra- o atostogos taigi visiems, ne tik salone sėdintiems. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 07 21, 09:33)
Kai išlipau, tai nei kojų, nei rankų nejaučiau  biggrin.gif ir leistis pakankamai ilgai, tai viskas net užtirpo nuo įtampos. O dar kai kas tame pačiame garde sukinėjasi aplink, kadrus gaudo  lotuliukas.gif
Papildyta:
Atsikandom jau tų lėkimų. Galų gale tai yra atostogos ir tuo reikia mėgautis. Užteko vien jau to, kad pirmyn mynėm po pakankami daug km. Dabar galvojam, kad vėl kitaip reiktų daryt, jei važiuot į šią šalį vėl. Vis tiek nuovargis vairuojantiems yra- o atostogos taigi visiems, ne tik salone sėdintiems.  biggrin.gif

KItaip, tai cia kaip? ta prasme daugiau tarpiniu nakvyniu ir objektu?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 07 21, 11:21)
KItaip, tai cia kaip? ta prasme daugiau tarpiniu nakvyniu ir objektu?

Kodėl gi ne??? mirksiukas.gif Pažįstu keliautojų, kurie grįždami iš Italijos ar Austrijos stoja nakvynei Varšuvoje.Aš manau kaip kam patogiau, jei žmogus negali naktį vairuoti tai kam prievartauti, arba šeimoje ne vienas mažas keliautojas dar kartu vyksta...Aš pvz. savo vyrui bandžiau užsiminti apie tai, tačiau schmoll.gif jam ne-jei mes turime kelionės tikslą konkrečiai nuvažiuoti iš taško A į tašką B ir tik po to iš šio taško keliauti, tai geriau nestoviniuoti ir tarpinių nakvynių pasirinkti tik tiek kiek reikia.Aš galvoju, kad su amžiumi ir keliavimo patirtimi vis dėl to ši nuostata gali ir pasikeisti biggrin.gif
Atsakyti
Taip, Cobre biggrin.gif - juk pakeliui tikrai yra ką pažiūrėti. Apie vairavimą naktį esame neigiamos numonės. Žmogaus organizmo bioritmai nėra naktiniai, ir dėmesys naktį visai ne toks. Juo labiau, kad su mumis važiuoja dar kiti žmonės, taigi esame už juos atsakingi. Grįžtant iš Austrijos irgi stojom nakvynei, o kam save prievartauti, jeigu ir taip 12 val. už vairo.

Tiesiog mūsų abiejų nuomonė sutampa, kad nereikia savęs prievartauti per atostogas ir tiek. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 07 21, 11:05)
Taip, Cobre  biggrin.gif - juk pakeliui tikrai yra ką pažiūrėti.

Mes visada taip darom - jei keliaujam toli automobiliu, tai tai tiek pirmyn vaziuodami, tiek grizdami, marsruta dalijam taip, kad gautusi ne daugiau 8 valandu vairavimo per diena, pageidautina, kad ir maziau, tai kartais iseina ir pora nakvyniu pakeliui. Ir ne tik pernakvoti sustojam, bet pasirenkam tokias vietas sustojimui, kur butu ir kazkas idomaus apziureti, ar bent vakare po koki jauku miesteli pasivaikscioti, pries ir po vakarienes. Buna, kad marsrutas del to pailgeja, nes tenka kiek i sali sukti nakvynei, bet juk ir pamatom kazka daugiau tada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 liepos 2012 - 11:51
QUOTE(Aruna @ 2012 07 21, 11:05)
Taip, Cobre  biggrin.gif - juk pakeliui tikrai yra ką pažiūrėti.

As nieko pries, as tik pasitikslinau mirksiukas.gif biggrin.gif

Kas del vairavimo nakti, tai cia jau begaline diskusija. Bioritmai vistik ir pas zmones skirtingi. Va Astra teisi, su amzium gal viskas keisis biggrin.gif Maniskio tai supratimas toks, kad jei vaziuojasi ir nesinori miego, jautiesi zvalus, tai kam stoti. Na, jei bus noras ir reikalas, tai juk visada gali stabteleti, niekas sautuvo iremes nelaiko ir nevercia vaziuoti. Tiesiog jam taip lengviau, smagiau, paprasciau. Tai kam zmogu prievartauti, kad jis elgtusi kitaip. Va jei vaziuoji su keliom masinom ir vairuotoju bioritmai ir pajegumai nesutampa, tada tikra katastrofa. Budavo ateina vakaras velesnis, jau bendrakeleiviai ir luzineja. O mums pats kaifas vaziuoti, aptarinejam ka matem, kokie ispudziai, lyginam ir pan. Mums nesimiega o turim stoti ir laika gaisti, uz nakvyne, kurios mums dar nereikia, moketi doh.gif

Labai grazi ta siaurine Italija. Mazai jos maciau, bet ir tai labai patiko. Aplamai, salis tokia ivairi, kad vienas malonumas keliauti butu.
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2012 07 21, 11:49)
Ir ne tik pernakvoti sustojam, bet pasirenkam tokias vietas sustojimui, kur butu ir kazkas idomaus apziureti, ar bent vakare po koki jauku miesteli pasivaikscioti, pries ir po vakarienes. Buna, kad marsrutas del to pailgeja, nes tenka kiek i sali sukti nakvynei, bet juk ir pamatom kazka daugiau tada.

Va, sitas tai taip, sutinku. Man atrode, kad dauguma taip daro, bet skaitau fotoreportazus, ar siaip pasakojimus grizusiu is keliones, tai vistik yra ir tokiu, kurie vaziuoja, permiega kazkur pakeles motelyje ir varo toliau. Bet manau, kad pas visus savi motyvai elgtis vienaip ar kitaip. Nera paties geriausio kelioniu recepto, kiekvienam jis savas.
Atsakyti
Buvau "pametus" temą, turbūt pamiršau užsiprenumeruoti, galvoju kaip čia yr kad Aruna toliau nerašo savo reportažo biggrin.gif

Aruna, nuostabu! Ramiai, besimėgaujant.... Mes irgi prie tokio tipo kelionių perėjom paskutiniais metais.
Manau, kad ne vienas perskaitęs truks į šiuos kraštus smile.gif
Beje, skaitau Jurkevičiaus knygą apie Italiją ir po truputį pažįstu ją vis daugiau, aiškėja keliaujant po ją atrodę nesuprantamais dalykai smile.gif
Atsakyti