Įkraunama...
Įkraunama...

Manoji Italija

QUOTE(Heichera @ 2012 09 22, 16:03)
netycia is googlinau sita tema biggrin.gif nuostabios nuotraukos,gal galima placiau apie pati gyvenima italijoje? man jau kuri laika sukasi tokios mintys,kad noreciau gyventi italijoje blush2.gif

Italija nuostabi, bet kartu ir mane uzknisanti salis. Nuostabi gamta, architekturinis- meninis paveldas, kalnai, juro, istorija. Deja, gyvenimas nera cia toks idealus. Pirmiausia, truksta noro dirbti ir kuo toliau i pietus, tuo blogiau. doh.gif doh.gif Antra- chaosas ir begalinis biurokratizmas. Kur tik beeitum reikia gincytis ir aiskinti savo teises. Jau seniai suzinojau, kad pirmas dalykas- eidamas i bet kokia istaiga TU turi zinoti, kaip is tikruju yra, nes biurokratai/ savivaldybes/ pasto darbuotojas niekad nieko nezino. Be abejo, visur turi aiskinti, kad Lietuva ne Rusija, o Europos Sajunga.
Gal kai kas su manim nesutiks, bet siauriniai italai gana pasipute, salti, rasistai. Zinoma, ne visi tokie, bet mano aplinkoje (gyvenu mazame miestelyje) tokiu labai daug. Sako i pietus siltesni. g.gif g.gif g.gif Deja, kiek teko buti Romoje, ten zmones linke apsimesti, kad dirba, is burbulo ispucia drambli, pastoviai gestikuliuoja. Tingi dirbti. Ko uzklausi viesbutyje, tai atrodo, kad jiems trukdai (ir tai ne tik mano, bet ir mano vyro italo nuomone). Aisku, ne visi tokie, bet daug ir daug tokiu.
Kitas dalykas- Italija ne ta salis, i kuria verta vaziuoti dirbti. Darba sunku rasti italams, ka bekalbeti apie uzsieniecius. Man ne karta yra pasake "nori darbo, kai italai sedi be darbo?" Uzsienieciams tik tokie darbai, kuriu nenori dirbti italai- statybose, senuku priziuretojais, valymo firmose. Kai kam pasiseka susirasti ir GERA darba, bet patikekit, tai tikrai nelengva.
Trecias dalykas- Italijoje labai daug mokesciu, atlyginimai vieni maziausiu Euro zonoje, o kainos dideles. Siuo metu benzino kainos didziausios Europoje. Mano vyras dirba seimos versle ir tikrai zino sistema- kaip sunku cia daryti bizni, kitoje salyje su tiek darbo ir pastangu kiek ideda gyventume gerai, o dabar..
Mes asmeniskai mokam uz dujas, vandeni, siuksles, nekilnojama turta (nuo siu metu ir uz pirma buta), nacionaline TV, autostradas, automobilio mokesti (ne draudima) ir t.t. Darbdavys ne tik moka alga ir socialines imokas, bet ir mokesti uz darbuotojus, ko kitose salyse nera.
Didele itaka turi profsajungos. Be atostogu egzistuoja visokie apmokami ir neapmokami leidimai, su kuriais atostogu susidaro 6sav. 13 atlyginimas privaloma, iseitine pasalpa uz kiekvienus isdirbtus metus (menesio algos dydzio)..
Problema ir kita- tie kas dirba neterminuota sutartim turi sias privilegijas, bet kas dirba terminuotom labai prastai turi. Neterminuota darba rasti gana sunku, ypac jaunam zmogui, moteriai, virs 45m. Italijoje nedirba 47% moteru ir 35% jaunu zmoniu iki 35m. doh.gif doh.gif doh.gif
Daug jaunimo gyvena su tevas is dalies, kad nera darbo, is dalies, kad patinka po mamu sijonais sedeti. Mamos ne tik skalbia, lygina, daro valgyti, bet ir popina "maziukus" daznai ikopusius i 4 desimti doh.gif doh.gif
Atostogoms Italija nepigi salis, mes atostogaujam mieliau kitur, nes maziau kainuoja... blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Va toks vaizdas kuri susidarau. Mano asmenine nuomone. Jeigu dar kas domina- klauskit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 28 rugsėjo 2012 - 12:40
Dar apie zmones: zmones daznai buna mieli, mielesni uz lietuvius, lietuviai pavydus, susirauke, pastoviai dejuojantys. O cia "skubek letai", maisto kultas...maistas!!!!! Dazniausia pokalbiu tema kur valgem, ka valgem ir kur eisim sekanti karta...Seimos/ gimines pietus trunka 5-6 val. su antipasto, primo piatto, secondo, dolci, caffe.....Kalbama apie viska- apkalbami pazistami, drabuziai, politika, maistas.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Plepama, megaujamasi maistu, vynu..
Svarbi apranga. Daznai pagal apranga sutinka, pagal kita palydi. Markes svarbu, tam tikri firminiai aksesuarai (dazniausiai italiski)..Italai perka ir turguje ir Zara parduotuvese, bet kas gali perka firminius drabuzius, kokybiskus.
Pvz. eini apsipirkti i Butique..Butique ne ta parduotuve, kur uzeit, apziuret ir nepirkt. Kai atvaziavau, to nesuvokiau. Butique egzistuoja tam tikra "face control". Dazniausiai klientai nuolatiniai, ilgalaikiai.
Siaip moterys mano nuomone nera grazios, visos kazkaip vienodos, vienodai atrodo..Vyrai kai kurie prasti, bet tie kurie grazus wub.gif wub.gif wub.gif Prisiziureje, stilingi, net seile tista. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Rysys su mama zinomas daugumai, todel nesiplesiu. Taip, italai "mammoni" vieni daugiau, kiti maziau. Mano vyras salyginai maziau mammoni, bet vistiek su mama rysys ypatingas, nei vienos dienos be skambucio... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Italija tai aperitivo, prisedama neskubant kokioje nors lauko kavineje, megaujamasi geru oru, plepama...Man Italija tai ir pilni barai pensininku, kurie losia kortom, niekur neskuba, arba siaip susede aisteje, parkuose sedi, plepa, niekur neskuba..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 28 rugsėjo 2012 - 12:39
Kaip faina skaityti toki issamu aprasyma, apie italu ypatumus ir kt biggrin.gif Mes vyksim papramogauti ir pailseti, Roma - Neapoli - Sorrento. Smalsu,kazin kaip mums seksis,kokius zmones sutiksim,ar susidraugausim su Italija smile.gif
Atsakyti
Kaip idomiai, Zbitka. O mums nesusidare ispudis, kad Italija labai brangi salis. Aisku, kai gyvenate, jums kitaip matosi. Bet atostogaujant, tai degalai, tikrai ne brangiausi Europoje- Cekijoj ir tai brangiau lotuliukas.gif Rubai - aisku, brangiau nei Vokietijoj, Austrijoj ir pan, bet maisto kainos nepasirode, kad kandziotusi biggrin.gif
Bent kai rengiasi siaures italai- patiko- jie stilingi.

O man idomu pasidare del mokesciu- ka kainuoja pas jus dujos, elektra, vanduo?
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 10 01, 11:06)
Kaip idomiai, Zbitka. O mums nesusidare ispudis, kad Italija labai brangi salis. Aisku, kai gyvenate, jums kitaip matosi. Bet atostogaujant, tai degalai, tikrai ne brangiausi Europoje- Cekijoj ir tai brangiau  lotuliukas.gif Rubai - aisku, brangiau nei Vokietijoj, Austrijoj ir pan, bet maisto kainos nepasirode, kad kandziotusi  biggrin.gif
Bent kai rengiasi siaures italai- patiko- jie stilingi.

O man idomu pasidare del mokesciu- ka kainuoja pas jus dujos, elektra, vanduo?

Mes mokam uz elektra, dujas kas antra menesi. As skaiciuoju metu islaidas tai uz elektra susidaro apie 600€ per metus, uz dujas (ieina buto sildymas/90kvadr. m., virykle, karsto vandens pasildymas) apie 1500€ per metus. Uz vandeni nezinau kiek mokam, nes i eina i namo komunalinius mokescius (mokam mazdaug 1300€ per metus, kartais daugiau, jeigu buna kokios spec. islaidos. i si 1300€ ieina mazdaug 100kubu vandens, laiptu ir lauko elektra, laiptu valymas, namo dradimas, liftas, administratores mokesciai). Pernai reikejo primoketi prie 1300€ dar 200€ uz papildomai sunaudota vandeni- 100kub. metru. (is viso atseit per metus sunaudojom 200kub.m.). Uz siuksles mokam 230€ per metus. Be to mes draudziames buta ir jo turta 650€ per metus.
Nu man pvz. Vokietija pasirode pigesne salis, ten dyzelinas rugpjucio men. buvo 1.49€, o pas mus 1.8€. Valgyt restorane pvz. Vienoje uz 25€ pavalgem abu su vyru, o Florencijoje mazdaug 40€ abiems. Vat kas Vokietijoje brangu, tai vaisiai.
Turekim omenyje, kad Vokietijoje zmones statistiskai uzdirba zymiai daugiau, negu Italijoje.
Atsargiai Neapolyje daug kisenvagiu, mano uosvi apvoge vos islipo is autobuso. doh.gif doh.gif doh.gif

Del mados, tai vakar buvom su vyru Milane, visi stilingi, bet uzkisa panasumas- visur tos Luis Viutton tases (ir tikros ir padirbtos). Labai daug italiu vaiksto su padirbtom tasems, jas gali issigyti bet kur is negru. doh.gif doh.gif doh.gif

Vakar netoli Duomo galejai paspoksoti i prabangius automobilius ir grazius vyrus. Kazkam dave ir isbandyti bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
O kiek zmoniu!Tikras vargas doh.gif doh.gif Turistu tai vien tik kinieciai ir ju labai daug. Burhger king sekmadienio pietus valgo beveik vien babajai ir kiti juodziai doh.gif doh.gif doh.gif Jautiesi kaip Bangladese, o ne Milane schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 01 spalio 2012 - 12:14

Atsargiai Neapolyje daug kisenvagiu, mano uosvi apvoge vos islipo is autobuso.

Dekui,joo jau prisiskaiciau ir prisiklausiau apie tai, jog reikia saugotis vagiu ten, dar sake ir vakarais,ypatingai nesaugu?O gal ka apie Sorrenta galite papasakoti,domina viskas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tora 5 @ 2012 10 01, 12:17)
Dekui,joo jau prisiskaiciau ir prisiklausiau apie tai, jog reikia saugotis vagiu ten, dar sake ir vakarais,ypatingai nesaugu?O gal ka apie Sorrenta galite papasakoti,domina viskas biggrin.gif

Nesu buvus zemiau Romos...Tik uosvis sake, kad nesaugu Neapolyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Zbitka, labai teisingai viska aprasei biggrin.gif Pritariu 100% smile.gif Bet nors ir labai daug trukumu yra Italijoj, vistik patinka man sita salis ir gyventi cia yra gera smile.gif
Atsakyti
Susidaro nuomone, nes kad mokam uz viska, tik ne uz ora. Gal greit reikes moketi ir uz tai biggrin.gif biggrin.gif Mokam uz busta pirma mes asmeniskai apie 300€ uz metus, autostradas, benzinas brangiausias Europoje. I jo kaina ieina ne tik Emilia- Romagna siu metu zemes drebejimas ir 2009 L'Acquila, bet ir DAR mokam pvz. uz Mussolini kara Abisinijoje ir 1907m. zemes drebejima Messina mieste. Mokam uz gazuotus gerimus, norejo padaryti mokesti uz naminiu gyvunu laikyma, bet turbut neprieme. Mokam automobilio draudima, metini mokesti bollo 125€ per metus, autostradas.. doh.gif doh.gif doh.gif ir t.t. Mokamas mokestis uz grybavima (!!!!!), laiptu mokestis- mokama kas turi laiptus i viesa gatve, mirusio mokestis norint iregistruoti mirusi mokama 35€ mokestis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif, mokam uz zuvavima, mokam uz medziokle ir t.t. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif blink.gif

Saltinis:
My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 01 spalio 2012 - 16:34
Teko Italijoj pabuvoti pernai, nusimato kelione ir siemet i Roma, o is jos i Salerno. Romai turiu tik pora dienu ar imanoma aplekti centra ir Vatikana per tiek laiko? blush2.gif Dar idomu ar yra kazkoks mokestis ar abribojimai norint patekti i Vatikana?

Atsakyti
QUOTE(bio @ 2012 10 02, 22:19)
Teko Italijoj pabuvoti pernai, nusimato kelione ir siemet i Roma, o is jos i Salerno. Romai turiu tik pora dienu ar imanoma aplekti centra ir Vatikana per tiek laiko? blush2.gif Dar idomu ar yra kazkoks mokestis ar abribojimai norint patekti i Vatikana?

I Vatikana, ka turite omenyje? Vatikanas kaip miestas nieko nekainuoja, kainuoja Vatikano muziejai, Sv.Petro bazilikos muziejus ir pan. Keleta dienu Romai kaip lasas juroje bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Per kelias dienas galit apziuret Sv. Petro bazilika, Kolizieju, Foro Romano ir siaip pasivaiksciot po miesta, susidaryt bendra vaizda mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Prasom susipazint su Fontanellato pilim Parmos provincijoje. Ji stovi kaime tokiu paciu pavadinimu. Iki 1948m. priklause kilmingai Sanvitale seimai, dabar kitiems savininkams. Pilies sales istapytos Parmigianino- garsaus menininko. Foto tik is isores, nes viduje draudziama schmoll.gif schmoll.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted imageù
Papildyta:
Zvilgsnis i kaima
user posted image

Kita pilis Rocca D'Olgisio Piacenzos provincijoje. Ji jau ant kalno, ant kurio ne taip paprasta uzvaziuoti (apie 800m. virs juros lygio).
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image

Griztant uzmatau kazkokia baznycia kalnuose

user posted image
Ir dar kazkokia pilaite is toli blush2.gif blush2.gif mirksiukas.gif