Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(saimona @ 2012 08 20, 16:23)
tai taip, rašydama 3 sezonams ir turėjau omenyje trims metams  doh.gif  kai tokie metų laikai man 1 sezonas yra ruduo-žiema-pavasaris. Jeigu skaičiuojat rudenį ir pavasarį kaip 2 sezonus, tada galima ir 10 sezonų atnešiot  biggrin.gif

Aš būtent ir turėjau omeny, kad vienas sezonas, tai tarkim ruduo smile.gif 3 metai = 6 sezonai (arba 3, jei kalba apie žieminius paltus/striukes)
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 08 20, 08:57)
Aš šį rudenį paltuką vilkėsiu 11 tą sezoną iš eilės  biggrin.gif

Čia tas ant to gaunasi - keli viršutiniai rūbai tam pačiam sezonui nešiojami pakaitom ne taip greitai atsibosta, kaip vienas trinamas diena iš dienos, ir ne taip greitai susidėvi. Plius derinių įvairenybė. Plius labiau prie situacijos galima pritaikyti ( striukė - gamtai, paltas - prie kostiumėlio ir tt)

drinks_cheers.gif thumbup.gif

Viršutiniai drabužiai man ne vienerius metus tarnauja. mirksiukas.gif Gaila, bet man šiemet reikės rudeninės striukės ieškotis.

Kažin kokie striukių modeliai tinka kriaušėms, kad ir sijoną būtų galima nešioti? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 20 rugpjūčio 2012 - 18:35
Sveikos, merginos,

kol kas tik skaičiau, bet jei priimsit, įsiterpsiu, nes nutariau rimčiau pasižiūrėti į savo garderobą. Priežastys labai paprastos - labai daug išleidžiu skudurams, o suderinamumas mažas, nes esu emocinė pirkėja ir anksčiau vadovavausi principu "gražu - noriu dabar" doh.gif . Pamažu tą principą bandau įveikti...

Pilnai kapsulių aš turbūt nesusiformuosiu, nes neturiu kantrybės, bet bent jau tendencijas noriu susidėlioti ir reikia Jūsų patarimų.

Savo tipą daugiau mažiau įsivertinau - esu vasara (cool arba soft, bet jų abiejų spalvų paletės gana panašios).

Turiu kelis klausimus:

Jei spalva, kuri netinka prie veido bus naudojama apatinei rūbū daliai - juk nieko baisaus? Ar vis tiek netinka? Turiu omeny šiltas spalvas šaltam tipui ir šiuo metu madingą kontrastą?

Juoda man tarsi netinka. Bet jei kelnės juodos? Irgi OK?

O kaip margi ir languoti audiniai? Jie turi būti tik iš tų pasirinktų spalvų?

Ar 2 mėlynos - midnight blue (tamsi šalta) ir navy yra vienos spalvos variacijos, ar 2 skirtingos spalvos?

O tamsiai pilka ir šviesiai?

Na, turiu dar kokius 4 klausimus, bet paliksiu ateičiai. Labai dėkinga už atsakymus...

P.S. Nžn ar matėt šį puslapį - moteris irgi konstruoja kapsules - labai paprastas ir ramių spalvų, bet lengva jai, nes viską "skanina" hermes šalikais biggrin.gif :

http://www.maitaispicturebook.com/

Atsakyti
labas 4u.gif
cool ir soft paletes ganetinai skiriasi. jau vien tuo, kad soft tinka ir salti, ir kai kurie silti atspalviai, o cool- tik salti. soft sekmingai gali nesioti ir auksa, ir sidabra, o cool rekomenduojamas tik sidabras. ir siaip, cool spalvos kazkiek ryskesnes, aiskesnes, o soft visos tokios pamurzinos ir nugesintos, taigi skirtumas tikrai yra.

spalvas prie veido derinti butina, jei nesinori atrodyti kaip lavonas biggrin.gif kaip su spalvom toliau nuo veido- nera taip svarbu, bet cia atsiranda niuansai, ar visiskai is paletes iskritusi spalva deres su kitais kapsules rubais. ir jeigu pvz jums tinka burgundy red, o visai netinka juoda, bet jus darot kapsule burgundy red-juoda, tai automatiskai gaunasi juodos apacios ir juodi arba burgundy red topai. smarkiai susiaureja galimybes derinti rubus ir apskritai kapsule gaunasi ne visai tokia, kokia turetu buti pagal ideja. na bet jeigu jusu tikslas kol kas- tik siaip deriniai, tai nieko baisaus tos juodos kelnes ar juodi batai biggrin.gif margus audinius manau reikia ziureti atskirai, nes jeigu jum netinka juoda- nereiskia, kad netiks baltas audinys su juodais smulkiais ornamentais, jei tos juodos nedaug. reikia visuma ziuret, zodziu smile.gif

del spalvu nezinau ka atsakyt, pagal mane spalva yra melyna, o midnight blue ir navy yra 2 skirtingi melynos spalvos atspalviai. bet velgi- melyna kaip spalva tinka visiems tipams, tereikia atsirinkti savo atspalvi, pvz soft summer bus koks melynai pilkas atspalvis, o cool- navy; tas pats su visom kitom spalvom. ziurint is kapsules puses- tamsiai pilka ir sviesiai pilka turetu buti laikomos skirtingomis spalvomis, bet jeigu atspalviai skiriasi labai nedaug, tarkim keli melynos atspalviai- tai jokio skirtumo.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Passero @ 2012 08 20, 21:26)
P.S. Nžn ar matėt šį puslapį - moteris irgi konstruoja kapsules - labai paprastas ir ramių spalvų, bet lengva jai, nes viską "skanina" hermes šalikais  biggrin.gif :

http://www.maitaispicturebook.com/

labai fainas puslapis, aciu 4u.gif taip galima sunesioti visus drabuzius ne itin tinkanciu spalvu, tik reikia kazkaip tas skaras prisijaukinti, man jos kelia asociacijas su brandziom moterim ir gaunasi taip, kad paziureti grazu, bet garderobe netaikoma:oh
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Seniai nesilankiau čia ax.gif bet ir vėl pribrendau bigsmile.gif. Spalvos daugmaž sutvarkytos, bet rūbų ir vėl pilna spinta doh.gif

Man įdomu ar jus griežtai suskirstę rūbus sezonams? Pas mane kažkaip daug nešiojamų ištisus metus ax.gif. Įtariu negerai taip g.gif
Atsakyti
Ištisus metus (ar bent tris sezonus iš keturių) dėviu, pvz., marškinius, maikes, kai kuriuos sijonus, megztukus. Nematau prasmės griežtai atskirti, jei rūbas universalus. Be to, darbe ištisus metus panašus klimatas smile.gif

Skarelių kaip aksesuaro taip ir neprisijaukinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 21, 10:45)
Ištisus metus (ar bent tris sezonus iš keturių) dėviu, pvz., marškinius, maikes, kai kuriuos sijonus, megztukus. Nematau prasmės griežtai atskirti, jei rūbas universalus. Be to, darbe ištisus metus panašus klimatas smile.gif

Aš irgi panašiai. Tik gal mažiau pabostų tie patys rūbai g.gif Išsitrauktum po 9 mėn. ir vėl kaip naujas bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 21, 10:45)

Skarelių kaip aksesuaro taip ir neprisijaukinau  doh.gif

As mazu skareliu kazkaip nemoku nesioti, o vat didelius salius/skaras saltuoju sezinu net labai, tokiu budu palta galima irgi labai ivairinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 08 20, 13:10)
Aš (cool summer) iki kapsulės metodo kažkuriuo momentu buvau pasinešus ant rudų spalvų. Tikrai įsigydavau nepataikiusi netinkamos rudos, bet šiaip visai įmanoma. Derindavau pagyvinimui su šviesiai mėlyna, dulkina rožine, alyvine. 

As irgi taip pagalvojau, kad ruda turi buti salta, bet tai kazkaip sunku su ja gaunasi. O tai Bytte, kodel atsisaket rudos, nusprendet kad netinka pagal spalvini tipa? na as nezinau, kai pasiziuriu i save su pilkais ar juodais rubais, ypac dienos sviesoj, sauleta diena, taip isryskeja ruda plauku spalva, vos ne i ryzuma, toks kontrastas matosi tarp rubu ir plauku. Su ruda spalva, purvinom spalvom plaukai atrodo daug geriau, uz tai ir bandau kazka su ta salta ruda, nes silta ruda jau netinka prie odos ir akiu. Taip iseitu turiu salta veida ir siltus plaukus.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 08 21, 11:59)
As mazu skareliu kazkaip nemoku nesioti, o vat didelius salius/skaras saltuoju sezinu net labai, tokiu budu palta galima irgi labai ivairinti ax.gif

Ant laukinių rūbų ir aš nešioju, bet ant vidinės aprangos kažkaip nemoku. Kvailai jaučiuosi tą skarelę pasirišus blush2.gif Nebent dėl šilumos irgi didelę skarą užsirišu.
Papildyta:
QUOTE(raami @ 2012 08 21, 11:49)
Aš irgi panašiai. Tik gal mažiau pabostų tie patys rūbai g.gif Išsitrauktum po 9 mėn. ir vėl kaip naujas bigsmile.gif

Nežinau, mane su mano rūbais sieja emocinis santykis, man tai yra saviraiškos dalis. Tai jei pabosta nebenešioju, bet jei labai myliu - tikrai negaliu laukti kito sezono, kad turėčiau pagaliau teisę tą daiktą apsirengti ax.gif
Atsakyti
O čia ar vasara ar ruduo rudai apsirengus? Man jau pilka pabodo, norisi rudos spalvos 4u.gif

user posted image
Atsakyti