QUOTE(Teka @ 2012 08 15, 09:55)
dontstop, bytte rašė, kad kapsulei spalvos turi būti tamsi-neutrali, šviesi ir ryški. o pas jus pvz kapsulė buvo ruda-mėlyna. tai ar būtinai turi būt ir šviesi ta spalva? o dar, ar dera fuksijos spalva su light navy? nes renkantis dar reik atsižvelgt gi, kad visos trys spalvos derėtų. ir dar klausiau, bet nieks neatsakė, ar kapsulė gali būti iš 4 spalvų, ar čia jau per daug makalynės būtų?
Teka, aš siūlyčiau žiūrėti į kapsulės principus kūrybiškai
Nereikia taip viską dėlioti kruopščiai pagal taisykles, čia gi ne aukštoji matematika
Aš esu turėjus visokias kapsules, ir iš 2, ir iš 3 spalvų, ir su šviesiom, ir su tamsiom, ir vien iš ryškių spalvų. Galima ir iš 4, 5 spalvų - iš kiek tik išeina. Man iš 4 neišeina, nes tada nepavyksta surinkti tokius rūbus, kad viskas derėtų prie visko. Iš 2 spalvų lengva sudaryti kapsulę, iš 3 sunkiau, jau reikia pasukti galvelę.. Gal ateity pavyks ir iš 4 spalvų, juk mokomės, tobulėjam
Renkantis tas 3 pagrindines spalvas labai svarbu atsižvelgti į parduotuvių asortimentą. Nes galima sugalvoti labai gražias, labai įdomias, labai tinkančias spalvas, o paskui kelis metus ieškoti su žiburiu tokių spalvų rūbų. Pradėkit nuo paprastų - pilkos, tamsiai mėlynos, rudos ir pan. Šviesi pradžiai gali būti tinkamo jums atspalvio balta (pieniška, kiaušinio lūkšto ir pan). Ryški - kažkas iš raudonų, rožinių, mėlynų, žalių, geltonų, violetinių, oranžinių atspalvių (pačius atspalvius žiūrėtkite savo tipo paletėse)