QUOTE(Amarcord @ 2012 08 14, 10:45)
Jei teisingai įsivaizduoju, botiljonais (žiauriai juokingas žodis šiaip ) vadina aulinukus - ankle shoes - ant kulniuko. Gal dontstop pataisys, ji botiljonus dažnai avi. Man su sijonais jie netinka, bet prie kelnių tiktų.
ar tokie? https://www.google.l...e...366&bih=642 ar patogūs jie?
aš išvis jau nežinau, kiek metų nešoju tik bekulnius batus, laaabai retai užsidedu su kulniukais ir tai stengiuos kuo grečiau nusimest, tai man kapec tokie būtų. ale kartais tie, kur atrodo žiauriai nepatogūs, būna patogūs.
QUOTE(Teka @ 2012 08 14, 10:46)
ar tokie? https://www.google.l...e...366&bih=642 ar patogūs jie?
aš išvis jau nežinau, kiek metų nešoju tik bekulnius batus, laaabai retai užsidedu su kulniukais ir tai stengiuos kuo grečiau nusimest, tai man kapec tokie būtų. ale kartais tie, kur atrodo žiauriai nepatogūs, būna patogūs.
Tokie. Rusiškai pagooglinus daugiau dar išmeta https://www.google.l...Jg9zYHgBJHQgfgH
Aš šiaip irgi kulnų ni ni, beveik visi batai flat tipo, tik žieminiai su platforma (patogūs ir per pliurzą ne taip apsineša). Bet turiu išeiginių porų su patogiu kulnu (vieni net 7 cm - man tai čia aukštas kulnas - patogūs). O aulinukus viliuosi rasti irgi ne baisiai aukšta pakulne (iki 6 cm būtų idealu). Man prie kelnių svarbu, kad jie siektų kauliuką, kad čiurnos nešviestų.
Siūtis kostiumą - gera mintis. Tik reikia turėti siuvėją ir daugmaž įsivaizduoti, koks fasonas tinka.
Aš suprantu botiljonai aulinukai, čeverykais žemaitijoje juos vadindavo . Šiaip tai rusiškas man atrodo žodis šitas . Tai mano pastebėjimu prie sijono tinka kada viršus išformuotas pvz taip (nekreipiant į kulnus dėmesio):
ir netinka kai viršus būna koks nors toks (labai nukerta koją, todėl optiškai trumpina ir storina blauzdą):
ir netinka kai viršus būna koks nors toks (labai nukerta koją, todėl optiškai trumpina ir storina blauzdą):
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 14, 11:02)
Siūtis kostiumą - gera mintis. Tik reikia turėti siuvėją ir daugmaž įsivaizduoti, koks fasonas tinka.
Siuvejas manau didziausia problema, nes reikia rasti patikima ir ismananti . As taip pat ruosiuosi rudeni i darba, parduotuviu asortimentas (savaitgali isvaiksciojau visa akropoli) man pasirode apybaisis - kainos neadekvacios kokybei, daug visokio sintetinio pluosto, dazniausiai drabuzis veliasi jau ant pakabos, kas baisiausia pagrindine spalva juoda zodziu turiu problema
Beja tokio kulno tipo kaip tie žali labai net patogūs. Aš irgi aukštakulnių nedėviu, bet mano atradimas tokio kulno batai - nerealiai patogu. Be to aš labai linkusi kūprintis, esu kiek šleiva (visad numinu batus į vidų ar dėl aukštos kelties, ar dėl nežymaus kojų X), tai man pats tas ir laikysenos korekcijai. Tik kad neturiu nei palto, nei striukės tinkančios prie tokių kulnų. Ir neįsivaizduoju ko ieškot. Nes tarkim paltas greit sulyja, Klaipėdoje rudeniui toks daiktas nefunkcionalus, bent jau man, nes visur pėdinu pėstute arba viešuoju transportu... o visos po kol kas matytos striukės kažkaip man ne į stilių.
QUOTE(bytte @ 2012 08 14, 11:10)
Aš suprantu botiljonai aulinukai, čeverykais žemaitijoje juos vadindavo . Šiaip tai rusiškas man atrodo žodis šitas . Tai mano pastebėjimu prie sijono tinka kada viršus išformuotas pvz taip (nekreipiant į kulnus dėmesio):
bytte, visiškai teisingi pastebėjimai, tie antrieji tik po kelnėm nešiojami, nes tikrai žiauriai trumpina kojas.
o dėl rūbų tikrai graudu pas mus, siuvėjos geros neturiu, gal dėl to tai ir lieka tik mintim apie kostiumo pasiuvimą. dar galvoju siųstis rūbų, bet ten irgi reik pataikyt su dydžiais, spalvos dažnai realybėj ne tokios, kaip foto...galvos skausmas, ne kitaip
QUOTE(Teka @ 2012 08 14, 11:22)
dar galvoju siųstis rūbų, bet ten irgi reik pataikyt su dydžiais, spalvos dažnai realybėj ne tokios, kaip foto...galvos skausmas, ne kitaip
Dažnai apie vieną ar kitą gamintoją galima rasti temą SM. Ten merginos pasidalina ir rūbų išmatavimais, ir pastebėjimais dėl spalvų, ir net realiomis foto. Aš paskutiniu metu vis surizikuoju ką nors siųstis, nes LT tikrai nerandu, ko noriu. Arba randu už neprotingą kainą. Rudenines kelnes irgi siųsiuos.
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 14, 11:05)
Dažnai apie vieną ar kitą gamintoją galima rasti temą SM. Ten merginos pasidalina ir rūbų išmatavimais, ir pastebėjimais dėl spalvų, ir net realiomis foto. Aš paskutiniu metu vis surizikuoju ką nors siųstis, nes LT tikrai nerandu, ko noriu. Arba randu už neprotingą kainą. Rudenines kelnes irgi siųsiuos.
Su kelnem kazkaip sunkiausia. Va kokiu maikuciu, bliuzonu, net sijonus man kazkaip ne tokia problema internetu gerai issirinkti, bet kelnes
QUOTE(Shana @ 2012 08 14, 12:07)
Su kelnem kazkaip sunkiausia. Va kokiu maikuciu, bliuzonu, net sijonus man kazkaip ne tokia problema internetu gerai issirinkti, bet kelnes
Man kelnes ir parduotuvėj problemiška rasti, dar ir dėl ilgio. Bet reikia žinoti gal savo fasoną. Su jcrew iš antro karto pavyko pataikyt Todėl tikiuosi, kad ir rudeninės tiks
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 14, 11:10)
Man kelnes ir parduotuvėj problemiška rasti, dar ir dėl ilgio. Bet reikia žinoti gal savo fasoną. Su jcrew iš antro karto pavyko pataikyt Todėl tikiuosi, kad ir rudeninės tiks
Na man su dzinsais lengviausia, jau kazkaip issibirbau sistema, zinau savo modeli ir dydi konkreciu firmu, ten kadangi dar ilgius rinktis gali, tai visai liuks. O va siaip kelniu nerizikuoju
QUOTE(Shana @ 2012 08 14, 12:12)
Na man su dzinsais lengviausia, jau kazkaip issibirbau sistema, zinau savo modeli ir dydi konkreciu firmu, ten kadangi dar ilgius rinktis gali, tai visai liuks. O va siaip kelniu nerizikuoju
Kai kurių firmų ir klasikinių kelnių ilgiai varijuoja (petite, regular, long).
Tiesa, tas pagal dydį tikusias vis tiek dar pataisiau su mašina (pora milimetrų pasiaurinau per šlaunis, kad nesiraukšlėtų). Tai negaliu sakyti, kad iš karto tobulai atitiko figūrą. Bet čia mano kojų ypatumai tokie.