Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Shana @ 2012 08 13, 16:59)
Na as suprantu taip - darbine kur i darba, gali buti maziau ar daugiau oficiali.
O laisvalaikio - kur laisvu nuo darbo laiku biggrin.gif

Nu bet tas laisvas laikas būna kai eini kur į miestą/muziejų/kavinę/pas draugus. Tiems atvejams man visiškai tinka mano kasdienė darbinė apranga. O tarkim į teatrą arba į gamtą jau kiti atvejai ir kiti rūbai. Bet visa tai laisvalaikis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 08 13, 16:28)
o kaip lietuviškai būtų periwinkle spalva? googlės vertėjas nesugeba tokios išverst biggrin.gif

šiaip meta žiemes paveiksliukus, o kodėl verčia kitaip... nežinau. Lptiniškas pavadinimas sutampa. Tai turėtų būti žiemės žiedų spalva g.gif , nu jin blankesnė nei žibuoklių, nu tų žiedų spalva.
O šiaip ant tokios spalvos žiedų augalo aprašymo etiketėse būna purple blue užrašyta blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 08 13, 17:55)
šiaip meta žiemes paveiksliukus, o kodėl verčia kitaip... nežinau. Lptiniškas pavadinimas sutampa. Tai turėtų būti žiemės žiedų spalva  g.gif , nu jin blankesnė nei žibuoklių, nu tų žiedų spalva.
O šiaip ant tokios spalvos žiedų augalo aprašymo etiketėse būna purple blue užrašyta blush2.gif .

jo, bytte, tamsesnė nei žibučių, bet aš nežinau tų gėlių pavadinimo, kurias prie tos spalvos meta, tai sakydama žibutės suprantu apie ką kalbu biggrin.gif
Atsakyti
Teka, mano pavasarį dėliota kapsulė darbui ir laisvalaikiui.
https://lh3.googleus...COxCtdQvU/s640/
Marškinių taip ir neprisijaukinau, kažkaip nepatogu man su jais.

Ateinančio sezono uždavinys - išgyvendinti iš kasdienio garderobo džinsus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 13, 22:00)
Teka, mano pavasarį dėliota kapsulė darbui ir laisvalaikiui.
https://lh3.googleus...COxCtdQvU/s640/
Marškinių taip ir neprisijaukinau, kažkaip nepatogu man su jais.

Ateinančio sezono uždavinys - išgyvendinti iš kasdienio garderobo džinsus  doh.gif

Faina kapsulė, tik man trūksta apačios (nors pati realiai irgi tk džinsus tampau doh.gif reik abiems stengtis tai išgyvendint). žiūriu spalvos varijuoja nuo ružavos iki raudonos violetinės...
o ta balta bliuzelė kuo taip pasiteisino? kad prie visko labai tiko?

o gali kapsulėj būti 4 spalvos? biggrin.gif na nežiūrint tos baltos, kaip čia bytte nuorodoj buvo
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 08 14, 06:42)
Faina kapsulė, tik man trūksta apačios (nors pati realiai irgi tk džinsus tampau doh.gif reik abiems stengtis tai išgyvendint). žiūriu spalvos varijuoja nuo ružavos iki raudonos violetinės...

o gali kapsulėj būti 4 spalvos? biggrin.gif na nežiūrint tos baltos, kaip čia bytte nuorodoj buvo

Labai sudėtingas derinimas, dažniausiai tada gaunasi kad kažkas su kažkuo nebedera. O pagrindinė kapsulės taisyklė, viskas su viskuo (vertikaliai, ta prasme švarkelis su visom palaidinėm ir visom apačiom ir pan.)
Bet jums manau tinkamas variantas gal būtų kai kapsulės pagrindinis garderobas (kelnės, sijonas, švarkelis, kardiganas) formuojamas iš trijų neutralių spalvų (pilka, taupe, balta pavyzdžiui), o visokie topikai tada jau eina kaip aksesuarų spalvos - visokie. Čia buvo toks pavyzdys įkeltas, nors mano galva ten ne viskas taip jau derėjo, bet toks principas man visai priimtinas. Nes aš kaip minėjau apačias visas renkuosi tamsias, akcentinė spalva greit pabosta... vasara bandant spalvas pasiteisino. Bet jai pradėt sluoksniuoti gaunasi balaganas.

O ką vietoj džinsų galima kasdien dėvėti? Na dar timpos geras dalykas, ypač prie ilgaaulių g.gif Man visi tie klasikiniai pieštukai visai nežavi... nei prie mano kriaušės dera, nei su jų ilgiu mano kojos gražiai atrodo... o su tais man tinkančiais ilgais kasdien nepablazdėsi - nepatogu... midle ilgis nusprendžiau kad irgi negražu, bent jau neradau avalynės tinkamos. Klasikinės kelnės tai kažkaip visos merginos skundžiasi kad nėra tinkamų, o ir aš nepastebiu tokio gėrio... tai kas belieka...
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2012 08 14, 06:42)

Taip, balta bliuzelė tinka beveik prie visko, be to, ji leidžia derinti ryškesnę apačią ir spalvotą viršų (pvz., http://cfc.polyvorei...e/c400x494.jpg). Labai gerai turėti baltus berankovius marškinukus, kurie pasivilkti po kardiganu nevaržytų judesių (ką daro klasikiniai marškiniai), bet suteiktų aprangai šiek tiek dalykiškumo.

Dėl apačių, tai kaip bytte ir rašo - sunku rasti tinkamo kirpimo klasikines kelnes. Džinsų turiu ne vieną porą, čia tik foto vieni. Bet rudenį planuoju įsigyti plonos vilnos tiesių kelnių iki kauliuko. Vėl gi, jei figūra leidžia, labai praktiška - nes per darganą neapsitaško kelnių apačia (kaip būna su ilgom ir plačiom), galima dėvėti tiek su trumpais, tiek su ilgaauliais batais (susikišus).

bytte, o klostuoti sijonai iki kelių netinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 14 rugpjūčio 2012 - 08:09
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 14, 09:07)
bytte, o klostuoti sijonai iki kelių netinka?

Man labai svarbu dengti kelius. Nes tarkim mano viršus yra smulkus iš sudėjimo, o apačia stambi... stambių kaulų. Keliai mano masyvūs, o dar su amžiumi visai tokie ... na kai juos pridengi šimtą kart gražiau. O gražiausiai kai visai kojų nesimato... po kelnėm ar ilgaauliais.
Klostuoti tinka žemiau kelių ir jai sukirpimas "mandras", klostės žemiau klubų kai. Esu nusipirkusi jau rudeniui per pavasario išpardavimus... bet kažin ar dėvėsiu... kaip minėjau nerandu tinkamų batų.
Atsakyti
Aš kol kas neįsivaizduoju, kokie rudeniniai batai tiktų prie mano ryškiųjų kelnių - į ilgaaulius jų nesukiši, truputį per laisvos. O oxford tipo batukai negražiai atrodo, reikia arba atviresnių, arba uždaresnių, kad čiurnų nesimatytų. Kol kas su balerinom dėviu, o kai atvės, nežinau. Gal tie vadinamieji botiljonai tiktų. Reikia, jaučiu, eiti su kelnėm į parduotuvę ir matuotis.

Beje, kažkurioj internetinėj parduotuvėj esu mačius kelnes sugrupuotas pagal "fit" - kaip suprantu, pagal figūrą.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 08 14, 08:46)
Labai sudėtingas derinimas, dažniausiai tada gaunasi kad kažkas su kažkuo nebedera. O pagrindinė kapsulės taisyklė, viskas su viskuo (vertikaliai, ta prasme švarkelis su visom palaidinėm ir visom apačiom ir pan.)
Bet jums manau tinkamas variantas gal būtų kai kapsulės pagrindinis garderobas (kelnės, sijonas, švarkelis, kardiganas) formuojamas iš trijų neutralių spalvų (pilka, taupe, balta pavyzdžiui), o visokie topikai tada jau eina kaip aksesuarų spalvos - visokie. Čia buvo toks pavyzdys įkeltas, nors mano galva ten ne viskas taip jau derėjo, bet toks principas man visai priimtinas. Nes aš kaip minėjau apačias visas renkuosi tamsias, akcentinė spalva greit pabosta... vasara bandant spalvas pasiteisino. Bet jai pradėt sluoksniuoti gaunasi balaganas.

O ką vietoj džinsų galima kasdien dėvėti? Na dar timpos geras dalykas, ypač prie ilgaaulių  g.gif Man visi tie klasikiniai pieštukai visai nežavi... nei prie mano kriaušės dera, nei su jų ilgiu mano kojos gražiai atrodo... o su tais man tinkančiais ilgais kasdien nepablazdėsi - nepatogu... midle ilgis nusprendžiau kad irgi negražu, bent jau neradau avalynės tinkamos. Klasikinės kelnės tai kažkaip visos merginos skundžiasi kad nėra tinkamų, o ir aš nepastebiu tokio gėrio... tai kas belieka...

tai ir sakau, kad per daug spalvų, mano manymu, todėl irgi galvoju, kad ne viską ten derint galima.

o dėl džinsų, na taip, gal ir viena iš priežasčių, kad nėra patogių klasikinių kelnių, kokybiškų, kurias norėtųsi nešiot kasdien, su sijonais pas mane išvis sunkus reikalas, ypač rudenį pavasarį, nes tam laikui nerandu tinkamų batų prie sijono, man netinka tie apie kauliuką, reikia arba batelių (su kuriais vėliau jau šalta) arba ilgaaulių.

bandysiu išvis prasieit per parduotuves kaip nors prie progos, pasimatuot šiek šiek, pasižiūrėt spalvas, kad apsispręst dėl kapsulės spalvų, nes čia galvoju galvoju, o gal man tos spalvos visai netiks

šią naktį vis sapnavau visokius derinius doh.gif biggrin.gif ypač sapnavos ir žiauriai norėčiau rasti kelnes tokios spalvos
Papildyta:
beje, o kaip tie botiljonai atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 14 rugpjūčio 2012 - 09:33
Man labai daug susikaupė brangiųjų pirkinių: rudeniui palto/striukės ar kažko panašaus, botiljonų, ilgaaulių... ieškau nebe pirmi metai. Manau dar ir dėl to stringa mano garderobo planai. Paskui pasirodys, kad netinka nei vienas rūbas prie įsigytų batų, palto... ir vėl viskas iš pradžių. Nesitikiu rasti būtent tokių šių pirkinių kokius įsivaizduoju, jaučiu bus perkama daug maž kas tiks ir tenkins kainos/kokybės atžvilgiu. Su ilgaauliais tai išvis doh.gif , labiausiai atsižvelgiu į tai ar įmaunu lotuliukas.gif
Atsakyti
Na man irgi reikia praktiškai visko. ir kai pagalvoji...kur aš buvau anksčiau, būčiau pavasarį per išpardavimus rudeniui viską susipirkus , o dabar kiek teks paklot doh.gif šiaip net pagalvoju, gal vertėtų pasisiūt kostiumėlį - sijonas, kelnes, švarkas, nes mano figūrai labai sunku rast, kas idealiai tiktų. nes jei tinka klubams, liemuo kabo, o jei tiktų liemeniui, per klubus netelpu doh.gif o dar batai batai...paltas/striukė doh.gif vargas žodžiu biggrin.gif
Atsakyti