Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

Sena tema

Šioje temoje diskutuojame apie ekonomišką požiūrį į garderobo formavimą, vadinamas rūbų kapsules, spalvinius tipus, bazinius rūbus ir pan.

Trumpai: rūbų kapsulė - tai 5 - 10 rūbų rinkinys, visi kapsulės rūbai yra to pačio stiliaus ir dera tarpusavy spalviškai. Priklausomai nuo gyvenimo būdo gali būti darbo rūbų, laisvalaikio, vakarinių/proginių rūbų, sportinių rūbų ir tt kapsulės. Nereikia maišyti skirtingų kapsulių rūbus. Kiekvienam sezonui sudaromos atskiros kapsulės. Kapsulę pradedame sudarinėti nuo bazinių daiktų ir gausiai papildome aksesuarais. Tuomet iš minimumo daiktų ir maksimumo aksesuarų galima kasdien kurti vis naują drabužių derinį 4u.gif

Žingsniai naujojo garderobo link:
1. nustatome savo spalvinį tipą
2. atsižvelgiant į spalvinį tipą, keičiame šukuoseną ir parenkame keletą makiažo variantų
3. be gailesčio išmetame daiktus, kurie: netinka pagal spalvinį tipa, netinka pagal dydį, net jei jie nauji, ilgai užsigulėjo spintoje ir nesinešioja (išsykrus vakarinius apdarus), „moraliai pasenę“
4. sudarome komplektus iš likusių rūbų, įskaitant avalynę ir aksesuarus
5. sudarome trūkstamų daiktų sąrašą
6. tvarkome rūbų spintą prieš kiekvieną sezoną
7. prieš einant apsipirkti apgalvojame kiekvieną pirkinį iki smulkmenų, o ne griebiame bet ką, kas patiko
8. visada prisimename, kad kiekvienas naujas daiktas turi derėti bent su 3 – 4 turimais daiktais
Papildyta:
Informacija

Lietuvių kalba:
Kaip susitvarkyti drabužinę
Bazinis garderobas

Anglų kalba:
Puslapis
Puslapis
Vasaros spalvų derinimas
Spalvų derinimas
Apie kapsules
Kaip susitvarkyti garderoba
Žiemos tipas

Rusų kalba:
Kapsulės metodas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas
Bazinis garderobas rudeniui
Kaip pakeisti savo spintos turinį 1
Kaip pakeisti savo spintos turinį 2
Straipsnis
Baziniai daiktai rudeniui
Apie spalvas
Spalvų tipai
Spalvų tipai
Žiemos tipas
Žiemos tipas
Pavasario tipas
Rudens tipas
Vasaros tipas
Testas tipui nustatyti
Testas tipui nustatyti
Kaip pasiruošti rudeniui
Bazinis garderobas
Straipsnis
Straipsnis
Apie spalvas
Baziniai garderobai pagal stilius
Paletės

Bendrai:
Visi keturi metų laikai

Vasaros:
Vasaros paletės
Paletė
Paletė
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Rudens:
Paletė
user posted image
user posted image

Žiemos:
Paletė
user posted image

Pavasario:
user posted image
Atsakyti
Ačiū už temą 4u.gif

QUOTE(buurbuulis @ 2012 07 12, 17:50)
as irgi jauciu skaitysiu viska is naujo ir planuosiu.. nes tiek galvoje, tiek spintoje vien bezabrazija.. jau susiplanuoju, susigalvoju, susiperku ar beveik susiperku ir sumastau, kad vistik nenoriu spalvos tos ar modelio to  lotuliukas.gif  tada parduodu, grazinu (su etiketemis kazkaip visus ispirko, kiti neina  g.gif ) ir vel viskas is naujo  lotuliukas.gif

Tokiu atveju tada net neekonomiškiau nei iš viso be kapsulių, pagalvokit, gal visai ne jums tos kapsulės mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu Dontstop
QUOTE(_asamaM @ 2012 07 12, 16:16)
Ir man.. Dabar  doh.gif
O šiandien taip norėjau smagiai prasišluoti po mylimą Reserved. Nulis pirkinių. Net su didele nelogiška motyvacija pirkti.. Ech

As sian buvau isgirtajam Primarke, nusipirkau sau ... dirzeli biggrin.gif Nu nieko nereikia blink.gif doh.gif
Atsakyti
O aš neįsivaizduoju, kad galėčiau bent 1 mėnesį nieko nepirkti blink.gif Man taip nebūna, kad nieko nereikėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 07 12, 19:07)
As sian buvau isgirtajam Primarke, nusipirkau sau ... dirzeli biggrin.gif Nu nieko nereikia blink.gif  doh.gif

Aš ir Primarko teparsivežiau "popierines" balerinas, aprūpinau vyrą kojinėmis.

Ieškojau pilkos spalvos sijonuko, paprastučio.. nu niekur... Nors aišku visų parduotuvių neapėjau smile.gif

---

Ačiū už temą Dontstop 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 07 12, 19:37)
O aš neįsivaizduoju, kad galėčiau bent 1 mėnesį nieko nepirkti  blink.gif  Man taip nebūna, kad nieko nereikėtų  biggrin.gif

Tai kad kazkaip tai buvo visai kas kita galvoje, ne iki rubu buvo. Basutes nusipirkau nes reikejo, bet siaip kai smegenys perkrautos, tai kazkaip nesusikaupiu rubu ziureti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(groovy @ 2012 07 12, 17:54)
Tokiu atveju tada net neekonomiškiau nei iš viso be kapsulių, pagalvokit, gal visai ne jums tos kapsulės mirksiukas.gif

Na yra kapsulės dalykų dėl kurių tikrai galima prieštarauti ir labai, bet aš šiek tiek savaip tą kapsulę prisitaikiau, daug geriau.. tačiau problema manau ne kapsulėje, o tame, kad visdar neišmokau nepirkti nereikalingų daiktų.. biggrin.gif pažengiau tik tiek, kad nebeprisiperku kažko spalviškai netinkančio/nepatinkančio, bet su modeliais žiūriu visdar prisiperku nesamonių, kurios neprilimpa schmoll.gif nu ir tai, kad beveik neįmanoma susipirkti visko idealiai to, ko nori. Tiksliau peržvelgus parduotuvių asortimentą tai net nėra ką pirkti g.gif bet ryt bandysiu laimę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 07 12, 21:40)
Na yra kapsulės dalykų dėl kurių tikrai galima prieštarauti ir labai, bet aš šiek tiek savaip tą kapsulę prisitaikiau, daug geriau..

kaip?
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 07 12, 18:07)

As sian buvau isgirtajam Primarke, nusipirkau sau ... dirzeli biggrin.gif Nu nieko nereikia blink.gif  doh.gif

Aš irgi planavau užduoti šį klausymą. Atostogų metu Portugalijoje, gis užmačiau PRIMARKĄ. Nu kur jau atsilaikysi neužėjus. Bet ką tuose skuduruose įmanomą nusipirkti? Nekalbu apie vaikiškus rūbus, tikrai ir pigūs ir da pusėtini, bet moteriški rūbai...
Atsakyti
Gal kam aktualu, Prismoj visiems vaikiškiems rūbams nuolaidos 40-60 %. Aš saviškiui nupirkau kelnes ir palaidinę rudeniui. Daugiau nelabai ką radau, viskas jau gerokai pašluota ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2012 07 13, 07:40)

jau kažkur buvau sakiusi. visų pirma neapsistoju ties trimis spalvomis, čia turbūt vienintelis didžiausias kapsulės nesusipratimas, mano nuomone. kitas dalykas, pavyzdžiui dontsop labai smerkia mano sukneles kapsulėje, neva iš jų negalima sudaryti daug derinių, bet suknelė + švarkelis/megztukas ir dvien suknelės, o jeigu dar ir kokios vienos kelnės, tai derinių gaunasi vistik dar daugiau, nes pas daugumą čia tik kelnės + palaidinės ir derinių kiekis minimalus ax.gif kas ten dar.. ai migruoja rūbai kaikurie, irgi ekonomiškiau gaunasi net ir dar papildomai daugiau derinių gaunasi. ai dar poto vietoj vienos kapsulės (pvz 12 daiktų) man daug geriau dvi po 6vnt tarkim.
---
nusipirkau dar vieną delninukę, didelę biggrin.gif marso raudona parašyta etiketėje.. bet man nepanaši į marsą ji g.gif tokia nei raudona, nei rausva.. tik nežinau prie ko derinsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 07 13, 09:11)
Gal kam aktualu, Prismoj visiems vaikiškiems rūbams nuolaidos 40-60 %. Aš saviškiui nupirkau kelnes ir palaidinę rudeniui. Daugiau nelabai ką radau, viskas jau gerokai pašluota  ax.gif

O idomu vaikiski iki kokio ugio cia skaitosi? nes man reikia dickiui treningo i mokykla ant 160 cm biggrin.gif
Atsakyti