Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2012 07 31, 20:33)
Jos tikrai geresnės nei kai kurios jau senokai atsiskaičiusių ND.

gal galima konkreciau? mirksiukas.gif

labas vakaras ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 07 31, 20:33)
aš irgi visus ND užskaitau.
Tiesa, aš visai nieko prieš, kad būtų įkeliamos foto prisistatymui, nors dar ir ND neatsiskaičius. Sutinku, Rytines Saules foto nežiba, bet.... Jos tikrai geresnės nei kai kurios jau senokai atsiskaičiusių ND. Tad potencialą matau ir tikrai tobulės, tereikia tik padėti, bei nenumušti noro iškart.
Mano patarimas būtų nefotografuoti iškart jb nusistačius, geriau paskui versti. Nors gal klaidinga, bet tai mano nuomonė. Yra nemažai būdų, kaip paversti į gražų jb, o kitąkart žiū ir spalvas vos pataisius gražu. Man pirmoji foto visai miela, nors ir su klaidom. Jb taisytinas. Tik kol kas nepateisinu karpymų, dar palauk truputuką, išmok teisingai fotografuoti, kad nereiktų karpyti. Dar suspėsi vėliau, kai jausi kodėl kam ir kaip norisi karpyti.

ačiū.
Čia nuotraukos nekarpytos ir netaisytos. Taip kaip nufotkinta, taip ir įdėjau blush2.gif

O kaip padaryti gražų jb? Jau kelios temos vis skaitau, kad tai pas vieną tai pas kitą negražus jb, tad dabar įdomu, kaip padaryt, ko reik, kad jis būtų gražus?
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2012 07 31, 20:33)
O kaip ten su mano antruoju ND? Du uzskaitymus gavau, ar kas duos trecia? Ar nebeverta laukt jau? smile.gif

Daryk kitus, uzskaitau 4u.gif

QUOTE(RytineSaule @ 2012 07 31, 21:22)
O kaip padaryti gražų jb? Jau kelios temos vis skaitau, kad tai pas vieną tai pas kitą negražus jb, tad dabar įdomu, kaip padaryt, ko reik, kad jis būtų gražus?

man atrodo cia jau atskiras menas... biggrin.gif as nemoku, todel pas mane tik spalvotos nuotraukos. kai ismoksiu padoriai fotografuot, reiks pasimokyti ir sito.. bet kai ziuriu kitas foto, tai kiekvienai atskirai, man rodos, tinka vis kitoks jb g.gif
Atsakyti
Sveikos,

vis paskaitineju, idomu paziureti fotografijas, nuorodas i gerus darbus. Tuo paciu vis pabandau kazkokias akimirkas pagauti, iamzinti. Sekasi visaip.

Noriu parodyti viena fotografija temai "Zmogus"
user posted image
Atsakyti
QUOTE(RytineSaule @ 2012 07 31, 21:22)

Pati ir esu paieskose tarp j/b. bet kiek suprantu nuotraukos ir turi buti juodai baltos, o ne murzinai pilkos!
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 08 01, 00:19)

Man nepatinka 4u.gif kodel tik dalis veido matosi? kam jai tas telefonas? g.gif
man toks atsitiktinis kadras atrodo blush2.gif

QUOTE(Dincelis @ 2012 08 01, 00:19)
Pati ir esu paieskose tarp j/b. bet kiek suprantu nuotraukos ir turi buti juodai baltos, o ne murzinai pilkos!

turbut smile.gif va Yvettes jb nuostabus, skaidrus tokie, tiesiog tobuli bigsmile.gif atgaiva akims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 07 31, 23:19)

uj ne... toki kadra net nedvejodama istrinciau...kadravimas - neidomus, apdirbimas - neidomus, modelis - ziopsantis, tipo "kas cia tuoj bus"....emocija - neidomi, telefonas rankoje - kam? kodel? ka sako? kaip portretas visai nieko nesakantis, nieko neatskleidziantis...kad pamenu tavo kadru buvo zymiai geresniu...o sis - tarsi zingsnis atgal... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 01 rugpjūčio 2012 - 00:44
QUOTE(kristalines @ 2012 07 31, 21:20)
gal galima konkreciau? mirksiukas.gif 

jei norėjai, kad pirštu pabaksnočiau kas blogesnis kas geresnis to nedarysiu.
Parašiau savo nuomonę, nejaučiu poreikio rašyti kodėl taip manau.
Papildyta:
QUOTE(Mamyte_Saule @ 2012 08 01, 00:19)

žmogus yra, tad foto temai tinka.
Jau gavai neblogų pastabų. Telefonas rankose tikrai nereikalingas. Nebent norėjai reklaminio pobūdžio foto. Bet tuomet ir aprangą būčiau kitokią pasirinkusi, nenukirpusi veido pusės ir kitus dalykus kitaip daryčiau.
Ypač nukirptas veidas čia nepasiteisina. Erdvės dešinėje turi, bet ji nereikalinga, o veido reikia. Pradžioje norėjau siūlyti kirpti lauk apačią ir pasidaryti kvadratą, bet... Labai suspaustos lūpos, tiesiog emocija ne ta, kvadratas čia netiks ir foto neišgelbės.

Mano patarimas pradedančiom, išmokit fotografuoti paprastai, pagal taisykles. Kas taisykles laužyti nuo pradžių gali iškart matosi ir tokiem žmonėm nesu sakiusi sustok, eik kita linkme, nes jie tikrai eina ten kur reikia.
Pvz. Ka, nuo pat prisijungimo ji turėjo kažką savo. Tad jos foto galima komentuoti bet taip atsargiai, nebrukant savų idėjų, nes tuomet nebeliktų tose foto to kažko ypatingo.
Arba jeTaime, jos nuotraukos taip pat nuo pat pradžių su ypatingu prieskoniu.

Vat, o tiem, kas to kažko ypatingo dar neturi, patariu išmokti tiesiog fotografuoti. Fotografuojat merginą, vaiką, kūdikį, tai padarykit kad ir vieną, bet teisingą foto. Sužiūrėkit, kad galūnės nebūtų nukapotos, kad foto nebūtų kreiva, nereikalingų daiktų nebūtų basliai iš galvos neišlįstų. Pradėkit nuo tokių. O kai turėsit tvarkingą foto, tada pradėkit pamažu eksperimentuoti. Norisi nukirpti pusę veido. Ok, bet apmąstykit kaip viskas atrodys. Norisi centruoti, ok, bet irgi apmąstykit vietą, laiką kada fotografuosit, kaip ir kur pastatysit ir t.t. Nepradėkit fotografuoti peršokdami kelias pakopas. Anksčiau ar vėliau vistiek teks sugrįžti atgal ir jas praeiti.
Atsakyti
puikios Yvette pastabos. ar dar pradedančiosioms pridėčiau sukonkretinimą nuo savęs: venkit technologinių dalykų nuotraukose, t.y. telefonų, ausinių, iPad'ų, kompų, lauko reklamų ir pan. Taip pat dera vengti aksesuarų - auskarų, žiedų, apyrankių, rankinukų, akinių nuo saulės ir pan. Nes kol nėra gebėjimo su jais tobulai susitvarkyti, jie foto tik pagadina, nieko gero neduoda. Dažniausiai itin atsargiai reikia elgtis ir su ryškesniu makiažu, lakuotais ir ilgais nagais, ryškiomis lūpomis. Vaikų nuotraukose pradžiamokslėms itin maga juos pagauti su žaislais ir seilėm, trupiniais ir pan., vadinama tai miela smulkmena, keliančia emocijas. taip, kelia, bet tik mamai, kurios tai vaikas. Visiems kitiems tai gali sukelti atstūmimo jausmą. Nes nors dauguma čia susirenka išmokti gražiau fotografuoti būtent savo vaikus, pratika rodo, kad užsiciklinimas ties jais ir jų žaisliukais bei trupinukais trukdo tobulėti, nes mamiškoji pusė sutrukdo pamatyti fotografinę pusę.

dėl jb. kai pati pradėjau fotografuoti, ieškojau informacijos apie dešimtis būdų, kuriais galima paversti foto į jb. nepasiteisino. pradėti siūlau nuo tikriausiai paprasčiausio - kas turit PS, eikit į Image -> Adjustments -> Gradient map. Paverskit jb, tada kelkit kontrastą. Pradžiai pakaks.
Atsakyti
Merginos, ačiū labai už išsamius komentarus ir tiek naudingos info. Kitom akim pasižiūri į tai, kas ką tik atrodė neblogai pavykę.
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2012 07 30, 22:36)
Man noretusi, kad akytes veidukas butu ryskus, o jau nugaryte nefokuse tokiam labiau smile.gif nezinau ar tai imanoma buvo blush2.gif ir dar kliuna nelygus fonas virs nugarytes 4u.gif gal jb geriau ziuretusi g.gif
man antra ir paskutine labai patiko thumbup.gif

Tas nelygus fonas ir man maišo, kažkaip šviesa atsispindi toj vietoj. Bet kažin ar gražiai pavyktų nuklonuoti... Kad veidukas butų ryškus, o nugarytė - ne, manau, reiktų, kad kūdikis miegotų, tada gal ir pavyktų jį taip paguldyti. O šįkart jis ištisai spurdėjo, jau toks aktyvus buvo doh.gif
Kažkaip mane traukia tie maži kūdikėliai, bet juos sunku fotografuoti blush2.gif

QUOTE(kristalines @ 2012 07 31, 16:07)
paluri, neblogai, pritariu, kad nereikia ten tu kutosiuku ir maziau desines  smile.gif

Dėl kutosų viskas aišku blush2.gif , o dėl dešinės tai nesutinku, apkarpius liktų labai suspausta nuotrauka... Ech, su 50uku vos vos tilpau, net kūdikį visu ūgiu sudėtinga sutalpinti į kadrą. Kartais 35-ukas nepamaišytų wink.gif

QUOTE(Dincelis @ 2012 07 31, 19:52)
Tema tiesiog suzydejo.... turejau laaaaaabai ilga savaitgali su daugybe linksmybiu.... taip pat parsiveziau daugybe planuotu ir neplanuotu foto. Perziurejusi tikrai ka nors ikelsiu.
Visos jusu foto daugiau-maziau patinka... o paskutinioji paluri nuotrauka su kudikiu verta pagyrimo!

Dėkoju! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 08 01, 07:43)
Pvz. Ka, nuo pat prisijungimo ji turėjo kažką savo. Tad jos foto galima komentuoti bet taip atsargiai, nebrukant savų idėjų, nes tuomet nebeliktų tose foto to kažko ypatingo.

blush2.gif ... Aš paprasta mirtingoji, irgi dariau klaidas ir vis dar darau. biggrin.gif

Stikline, nevaryk dievo į medį sakydama, kad ir tu sergi nemeile sau. huh.gif mega_shok.gif
Atsakyti