Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Mano viena gražesnių:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 27 liepos 2012 - 22:49
Labukas, kaip smagiai šiandien tema skaitėsi, faina matyt tiek nuotraukų. Aš vis dar užstrigusi ties zoom'o nd, niu bet tikiuosi greitu laiku atsiskaitysiu. Prie viso pulko šiandieninių įkelsiu ir aš vieną širdžiai mielą nuotraukytę.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(virdzzinija @ 2012 07 27, 22:46)
pataikei cia  smile.gif  junkis drasiai su ND pirmam puslapi info  4u.gif

Puiku, parasysiu veliau, kai issiaiskisiu su fotiku, paskaitysiu senesnes temas ir padarysiu ND.
Atsakyti
OMG blink.gif cia jus kritikos norit tokioms foto? man jos visos labai grazios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 27, 06:24)
nu žinau žinau, grubijanka aš blush2.gif bet man nuoširdžiai gaila mano ir to žmogaus laiko trypčioti aplink, kad po mėnesio pasakyčiau, žinai, Tu truputį, na, tikrai truputį ne ton pusėn riedi. Aš mėgstu kirvį kakton, į traumatologinį ir į psich reabilitacija  blush2.gif

Sutinku ir pritariu...
bet.....(jokiu asmeniskumu ikeltai nuotraukai, atsiribojame nuo to).... Yra zmoniu, kurie klauso R.Cicina, Z.Zvaguli beigi Radzi, ir davus paklausyti A.Mamontova, M.Mikutaviciu ar "Anti", jie pasakys, jog tai visiskas ss.... (specialiai pvz paemiau lietuviskos muzikos atstovus)... Ir niekas neirodys, kad vienas uz kita yra geriau....

QUOTE(Dincelis @ 2012 07 27, 09:46)
Laikas - brangus dalykas,tad ir reikia rėšti tiesiai sviesiai!

rėŽti (pati rasau ne lietuvisku sfirtu, bet gramatines klaidos, kurios nesusijusios su netycia ne tuo paspaustu mygtuku, ziauriai mane pjauna)... blush2.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 07 27, 10:17)
mano variantas
user posted image

dėl jb galima ginčytis, nurašyti mano jb manijai, bet aš visada manau, kad jeigu nesugebėjai normaliai susitvarkyti su spalvomis (spalvinė kompozicija irgi egzistuoja, ją perpranta toli gražu ne kiekvienas), tai geriau versti į jb.

o štai, tarkim, apkarpymą ginčiau savąjį. nes foto šaukiasi dramatizmo - vaikas, ligoninė, tai visada yra emociškai įtaigus vaizdas. Tavajam variante per daug erdvės, kuri leidžia klaidžioti po kadrą ir galvoti, *****, ko dar trūksta arba per daug? Mano apkarpymas bent jau man sukoncentruoja žvilgsnį į svarbiausius dalykus, sukuria dramą - rankutė, kyšanti pro agresyvius virbus (kova su liga), nuvargęs miegas - kova su liga. virbai - kova su liga. Bent jau man šitas kadras su tokiu apkarpymu ir kontrastingu jb, atsiradusiomis linijomis ima sakyti visomis savo poromis apie vieną dalyką, žvilgsnis nebevaikšto po kadrą, sustoja ir staiga pyst - emocija. pagailo vaiko.

jb nešvarus, nes kadras nebuvo tobulas. be to, tik paverčiau, pakontrastinau ir pašarpinau, daugiau nagų nekišau, ne mano kadras, neturiu originalo.

diskutuokim.

Man per grubus apdirbimas (nezinau, kaip issireiksti)....Kazkoks filtras uzdetas..koks ? bigsmile.gif
Nors neabojotinai,tavo apdirbimas gerokai ilgiau uzlaiko zvilgsni...
Isdrisiu pasakyti, kad kirpciau virsaus tavam variante... blush2.gif

o la la la, man labai labai patiko.....Bet idomu, ka pasakys senutes biggrin.gif

R.i.R., labai silta, nuosirdi nuotrauka...bet kaip tau.... ax.gif Gal tai tau artimas zmogutis, kad sakai, jog viena is grazesniu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 27 liepos 2012 - 23:58
Bandau belstis su pirmuoju namų darbu ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2012 07 28, 02:50)
Bandau belstis su pirmuoju namų darbu  ax.gif

užskaitau.
Tvarkingi ND
Papildyta:
QUOTE(R.i.R. @ 2012 07 27, 23:40)
Mano viena gražesnių:

Kitąkart pamąstyk apie erdvę. Kiek jos paliksi, kiek suspausi. Dabar kairėje įsprausta, o viršuje turi nereikalingos erdvės. Šiuo atveju viršų nuėmus kvadratas pasiteisintų, bet pasimokink fotografuoti taip, kad paskui nereiktų karpyti. Nebent tikslingai fotografuosi apie kvadratą galvodama ir iškart kvadratą pristatysi.
Nuoširdus ir paprastas portretas. JB čia irgi tiktų
Papildyta:
Jclove, toks kadravimas nelabai tinka, nes žvilgsnis centruotas. Trūksta tos nukirptos erdvės.
Papildyta:
O la la , faina emocija, bet pati foto tvarkyta nutvarkyta. Neaiškūs triukšmai ant kaktos bei plaukų, kai veidas švarutėlis. Gal blurinai?
Atsakyti
Labas rytas...kokia įstabi tema "Žmogus"...bet žiūriu J/B valdo...o kadangi as dar neatradau sau patinkančio, keliu spalvota su blikiukais.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 07 28, 00:58)
R.i.R., labai silta, nuosirdi nuotrauka...bet kaip tau.... ax.gif Gal tai tau artimas zmogutis, kad sakai, jog viena is grazesniu?

Artimas bigsmile.gif gal pažįsti? bigsmile.gif žinau, kad šioji nieko ypatinga, bet man ji miela. Kaip naudinga praversti kartais archyvą ir nauju žvilgsniu pamatyti, kokias klaidas darai.
Paskutiniu metu aš jau žinau kaip noriu turėti (koks rezultatas mane tenkintų), o tokių nuotraukų dar nelabai yra. Yvete, aš jau ir pati stengiuosi palikti daugiau erdvės. Pajutau, kad ji duoda nuotraukai svorio. Bet tačiau mano neįgudusioms rankoms ir galvai tai ne visada pavyksta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 28 liepos 2012 - 08:37
QUOTE(Draugeliuke @ 2012 07 27, 21:33)
uzejau i si skyreli kaip i fotografijos pradziamoksli, taciau mano neigudusiai akiai dauguma foto tikrai neatrodo tik pradejusiu fotografuoti  4u.gif Isigijau Nikon D3000, tai pirmasis mano veidrodinis fotoaparatas, esu visiskai zalia, tad naujesnio modelio isigijimu nesusigundziau. Taciau pries tai mano tureta muiline Olympus Mju5000 mane nuvyle nuotrauku kokybe ir  uzdelstu shoot'u ( ypac erzina fotografuojant vaikus). Siai dienai dar tik tyrineju fotoaparato galimybes ir kol kas visos jo teikiamos galimybes man dar tamsus miskas, taciau tikiuosi progresuoti ir pasisemti ideju, patarimu bei viso kito is jusu. Jei pataikiau ne i siam reikalui skirta tema, nukreipkite prasau mane i kita 4u.gif

na čia ir nėra naujokių foto, kol kas foto dėjo visos, kurios jau senokai dalyvauja temoje kaip pavyzdį temai Žmogus, kurią paskelbė viena seniausių dalyvių kaip užduotį.

Junkis, sveika atvykus biggrin.gif

QUOTE(ich @ 2012 07 27, 23:32)
OMG blink.gif cia jus kritikos norit tokioms foto? man jos visos labai grazios bigsmile.gif

nea, kritikos gal ne, manau, dauguma žino, kas jų fotose negerai arba kas gerai wink.gif čia tik pvz., kas tinka temai Žmogus smile.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 07 27, 23:58)
Man per grubus apdirbimas (nezinau, kaip issireiksti)....Kazkoks filtras uzdetas..koks ? bigsmile.gif
Nors neabojotinai,tavo apdirbimas gerokai ilgiau uzlaiko zvilgsni...
Isdrisiu pasakyti, kad kirpciau virsaus tavam variante... blush2.gif

verčiau į jb su legendiniu avytės jb, plius kėliau kontrastą tame action'e, šarpinau, todėl murzinas gavosi, bet tai ne mano kaltė, o originalo. jei originalas būtų švarus, nebūtų to purvo, parašiau dėdama kadrą, kad nesicackinau.

dėl viršaus kirpimo galima svarstyti, aš nebandžiau jo nuimti, man tos virbų džiunglės patiko smile.gif

QUOTE(-Tynka- @ 2012 07 28, 01:50)
Bandau belstis su pirmuoju namų darbu  ax.gif

užskaitau smile.gif laukiam kitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 28 liepos 2012 - 08:51
QUOTE(sayonara @ 2012 07 28, 09:51)
nea, kritikos gal ne, manau, dauguma žino, kas jų fotose negerai arba kas gerai wink.gif čia tik pvz., kas tinka temai Žmogus smile.gif

supratau smile.gif
parasykit ka man daryt... blush2.gif perdaryt ND, o gal galima foto ikelt kokia i tema bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2012 07 28, 09:53)
supratau smile.gif
parasykit ka man daryt... blush2.gif perdaryt ND, o gal galima foto ikelt kokia i tema bigsmile.gif

jei visus atsiskaičius, bandyk kelt foto į temą wink.gif
Atsakyti