Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2012 07 26, 21:44)
nu sorry, bet kartais būtent šoko terapija suveikia biggrin.gif
žinai gi, kad nors slepiuosi po bjaurybės kauke, aš iš tikro visai miela smile.gif (be ironijos)

lotuliukas.gif Zmogus gal ieskojimuose...
Bet taip ziauriai tu kartais biggrin.gif
O jei ivertinus, kad ir provincijoj gyvena zmones....
Aisku, tai neturi ir negali buti siekiamybe,taciau tokio tipo nuotraukos, tikiu, kad daugeliui yra AFIGIENAI geros...Kaip ir balta misraine per vestuves, puosta petrazolemis arba idaryta zyvis, su pipirais vietoj akiu...
Pasaulio nepakeisi biggrin.gif
Taciau taip, Dincelis smarkiai persistenge.

Paprastume slypi grozis...Tik jame....
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 07 27, 00:10)
lotuliukas.gif Zmogus gal ieskojimuose...
Bet taip ziauriai tu kartais biggrin.gif
O jei ivertinus, kad ir provincijoj gyvena zmones....
Aisku, tai neturi ir negali buti siekiamybe,taciau tokio tipo nuotraukos, tikiu, kad daugeliui yra AFIGIENAI geros...Kaip ir balta misraine per vestuves, puosta petrazolemis arba idaryta zyvis, su pipirais vietoj akiu...
Pasaulio nepakeisi biggrin.gif
Taciau taip, Dincelis smarkiai persistenge.

Paprastume slypi grozis...Tik jame....

nu žinau žinau, grubijanka aš blush2.gif bet man nuoširdžiai gaila mano ir to žmogaus laiko trypčioti aplink, kad po mėnesio pasakyčiau, žinai, Tu truputį, na, tikrai truputį ne ton pusėn riedi. Aš mėgstu kirvį kakton, į traumatologinį ir į psich reabilitacija blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas...

QUOTE(sayonara @ 2012 07 27, 05:24)
Aš mėgstu kirvį kakton, į traumatologinį ir į psich reabilitacija  blush2.gif

Va čia tai pasisakymas...užvežė, įsiminti reikia...
Say, tu tiesiai šviesiai, bet teisingai...

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 27, 06:24)
nu žinau žinau, grubijanka aš blush2.gif bet man nuoširdžiai gaila mano ir to žmogaus laiko trypčioti aplink, kad po mėnesio pasakyčiau, žinai, Tu truputį, na, tikrai truputį ne ton pusėn riedi. Aš mėgstu kirvį kakton, į traumatologinį ir į psich reabilitacija  blush2.gif

kartais tu taip su tuo kirviu... gerai biggrin.gif

šįkart aš linkusi tau pritarti.
Būtent tam, kad išvengtume tokių foto ateityje ir buvo paprašyta estetiškesnių ND, todėl ir buvo prametami teisingi, bet kreivi N.D. Jau juos atlikdami išmokstama svarbiausio, atsirinkti, pajusti, gerai pristatyti.
Todėl dar visai gerai, kad nebuvo pasiūlyta perdaryti N.D. po tokių foto, nes matosi, kad jie nieko gero nedavė.

Kažkaip paskutinėm naujai prisijungusiom sunkokai sekasi eiti į priekį, kitos greičiau ir lengviau išsijudindavo. Trūksta žaidimų, teminių fotografavimų.

Savaitės tema "Žmogus"

kaip atliksit jau jūsų reikalas. Portretas, ar visu kūnu. Pasistenkit su mažiau detalių nuotraukose. Nesakau, kad detalės tai blogis, tiesiog naujokam sunkiau viską sužiūrėti, neperkrauti. Tad geriau šįkart apsiribokit ties mažiau.
Peržiūrėkit įvairiuose int. psl. žmonių foto. Bandykit suvokti kas jus žavi, kokios foto patinka, kokias norėtumėt daryti jūs. Susiraskit modeliuką, lai tai būna savi vaikai, draugai ir t.t. O tada apgalvokit vietą, sužiūrėkit koks bus fonas, ar koks baslys iš gavos nelįs ir t.t. ir fotografuokit.
Prieš tai pasiskaitinėkit apie įvairius kūno dalių nukapojimus fotografuojant, rankų svarbą ir t.t. Tada svarbiausiai nepersistenkit su apdirbimu. Jei foto savaime nekokia, nieko jūs ten labai nepagerinsit su PS. Na ir tada pasirodykit smile.gif

Ir svariausia, nesakykit man dar per anksti tokie žaidimai. Eikit ir fotografuokit bei rodykit. Juk tik taip išmoksit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 27 liepos 2012 - 06:38
QUOTE(Yvette @ 2012 07 27, 06:36)
Savaitės tema "Žmogus"

koks terminas? o galima ir ne naujokam? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2012 07 26, 15:47)

Dėl tavo foto, tai geriau žiūrisi, matai, ką duoda priverta diafragma? Spalvota labai patinka, tik erdvės stoka. Viršuj ir kairėj.

Ačiū 4u.gif Ech, ta erdvė, stengsiuosi palikti jos daugiau blush2.gif
Kodėl sakai priverta diafragma?... Buvo atverta iki galo, 1,8 spalvotoj ir šiek tiek priverta f/2 nespalvotoj.

QUOTE(sayonara @ 2012 07 27, 09:54)
Aš mėgstu kirvį kakton, į traumatologinį ir į psich reabilitacija  blush2.gif

Žiauriai tu čia tongue.gif , bet tavo pastabos iš tikrųjų veiksmingos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 07 27, 05:36)
* Kažkaip paskutinėm naujai prisijungusiom sunkokai sekasi eiti į priekį, kitos greičiau ir lengviau išsijudindavo. Trūksta žaidimų, teminių fotografavimų.
** Ir svariausia, nesakykit man dar per anksti tokie žaidimai. Eikit ir fotografuokit bei rodykit. Juk tik taip išmoksit

* As gal ir daugiau pajudeciau i prieki, bet stipriai varzo laiko stoka. Ale jau greitu laiku viskas virs aukstyn kojom, tai atsiduosiu pilnu tempu fotofrafijai wub.gif
** Yes madam! pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 07 27, 07:36)

Savaitės tema "Žmogus"

Tapau apkalbu objektu... doh.gif eh lotuliukas.gif
Laikas - brangus dalykas,tad ir reikia rėšti tiesiai sviesiai!

Tema atrodo super lengva, bet jauciu cia kazkur šuo pakastas!
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 07 27, 07:36)
kartais tu taip su tuo kirviu... gerai  biggrin.gif
šįkart aš linkusi tau pritarti.

Kažkaip paskutinėm naujai prisijungusiom sunkokai sekasi eiti į priekį, kitos greičiau ir lengviau išsijudindavo. Trūksta žaidimų, teminių fotografavimų.

Savaitės tema "Žmogus"

na man sunkokai sekasi eiti į priekį, nes užstrigau ties dviem dalykais:

1. turiu įtarimą, kad mano Nikonas neleidžia žaisti su diafragma.. taigi antram ND reiks pūsti dulkes nuo Zenito, pirktis juostelę, ją išfotografuoti, nešti ryškinimui, ieškoti, kas nuskanuos, ir tikėtis, kad buskadrų tinkamų ND atlikimui. Labai tikiuuosi, kad klystu.. bet na nerandu kaip, net perskaičius visą vartojimo instrukciją keletą kartų.
2. Konservavimas... na tiek šparaginių priderėjo, kad nespėju kišti stiklainiuosna.

P.S. Einu ieškoti vienos savo žmogiuko nuotraukos.. Kad turėtumėt ant ko dantis galąsti.
Atsakyti
o galima pasiūlymą?
štai Yvette paskelbė temą, puikią temą, universalią, atrodo lyg ir lengva, bet iš tikro gana sunki.
kas skaitot temą iš visai senių ir šviežesnių, įdėkit kiekviena po vieną savo foto, kurią laikote na nebūtinai pačia geriausia, bet Jums kažkuo dūšią džiuginančia ŽMOGAUS fotografija? Bus ir prisiminimas senų foto, ir naujokėms gairės, ir šiaip tema sumirgės. a? smile.gif
Atsakyti
taigi-

mažas ŽMOGUS jau sveiksta:

user posted image
Atsakyti
mano variantas
user posted image

dėl jb galima ginčytis, nurašyti mano jb manijai, bet aš visada manau, kad jeigu nesugebėjai normaliai susitvarkyti su spalvomis (spalvinė kompozicija irgi egzistuoja, ją perpranta toli gražu ne kiekvienas), tai geriau versti į jb.

o štai, tarkim, apkarpymą ginčiau savąjį. nes foto šaukiasi dramatizmo - vaikas, ligoninė, tai visada yra emociškai įtaigus vaizdas. Tavajam variante per daug erdvės, kuri leidžia klaidžioti po kadrą ir galvoti, *****, ko dar trūksta arba per daug? Mano apkarpymas bent jau man sukoncentruoja žvilgsnį į svarbiausius dalykus, sukuria dramą - rankutė, kyšanti pro agresyvius virbus (kova su liga), nuvargęs miegas - kova su liga. virbai - kova su liga. Bent jau man šitas kadras su tokiu apkarpymu ir kontrastingu jb, atsiradusiomis linijomis ima sakyti visomis savo poromis apie vieną dalyką, žvilgsnis nebevaikšto po kadrą, sustoja ir staiga pyst - emocija. pagailo vaiko.

jb nešvarus, nes kadras nebuvo tobulas. be to, tik paverčiau, pakontrastinau ir pašarpinau, daugiau nagų nekišau, ne mano kadras, neturiu originalo.

diskutuokim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 27 liepos 2012 - 09:17