Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 07 11, 20:36)
Sos sos sos!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ar yra budas, kaip daug foto iskart paversti is RAW i JPG? Man reikia paversti apie 300 foto blink.gif  blink.gif  blink.gif negi turesiu kiekviena atsidarineti ir versti g.gif  g.gif turiu siandien jau duot zmonems atsakyma doh.gif

as tai atidarineju is karto su PS, open, pasirenku visas foto, ismeta camera raw lentele, ten selekt all- save- ir atsivercia saugojimo lentele, ten pasirenki numeravima ir failo dydi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 11 liepos 2012 - 21:56
aciu visiems baisiausiai 4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2012 07 11, 21:32)

gotte, o tai tu atiduosi visas foto? kazko nesupratau koks ten planas kada jie mokes ir kada nemokes?

jo...jie pradzioj sumokejo kaip uz iprasta fotosesija...uz tam tikra retusuotu foto kieki ir tiek...o dabar nori dar ir likusiu ir nori uz tai papildomai sumoketi...
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 07 11, 22:02)
aciu visiems baisiausiai 4u.gif
jo...jie pradzioj sumokejo kaip uz iprasta fotosesija...uz tam tikra retusuotu foto kieki ir tiek...o dabar nori dar ir likusiu ir nori uz tai papildomai sumoketi...

Ir tu taip imsi ir parsiduosi? A labai brangiai? biggrin.gif Aš tai neduočiau schmoll.gif Nes jei ką duodu, tai gerai būna, o jei ko neduodu, vadinasi neverta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG. @ 2012 07 11, 22:47)
Ir tu taip imsi ir parsiduosi? A labai brangiai? biggrin.gif Aš tai neduočiau  schmoll.gif  Nes jei ką duodu, tai gerai būna, o jei ko neduodu, vadinasi neverta biggrin.gif

Nea, nebrangiai zinok...gal reikejo daugiau prasyt, nezinau...ner is manes ir turbut nebus didzios verslininkes biggrin.gif bet mano ramybe man kur kas brangesne siuo poziuriu blush2.gif nes moteris labai priekabi ir pan...vis zyzia, kad jai tas negerai ar anas negerai...kad jai patiks visai ne tos foto, kurias as galiu atrinkti ir bla bla bla.... Zinok net nenoriu veltis i ilgas diskusijas, kuriu pasekoje vis tiek nieko nelaimesiu, o tik susinervinsiu...o cia UK viskas eina labai mandagiu lygmeniu, tipo grazios derybos su klientu...tai vat zinodama, kad jo galiu neislaikyt, jei statysiu savo salygas, o ji man savo... (o turint omeny, kad siuo gyvenimo momentu mano nervai truputi paslije biggrin.gif ) tai nafik isvis ja paimsiu ir pasiusiu velniop...o tas ner gerai...Tai man pofik realiai, biggrin.gif tegul ima tas foto...jeigu as padarau 5 kadrus, kurie panasus/vienodi ir is ju 3 su geru fokusu ir normalia kadruote, tai negi man gaila atiduot jai...tuos visai nevykusius bandymus as istrinsiu ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 07 11, 23:13)
Aciu. Del tobulejimo, tai man visai atvirksciai atrodo  4u.gif
Tavo nuotrauka si man patiko. Joje gerai matosi, kad idemiai klausai duodamu patarimu ir stengies. Ir tai pasiteisina. Taip joje truksta jausmu, gal kazkokios idejos, taciau viskas neateina is karto, bet kad ir mazas zingsniukas i prieki yra didelis laimejimas pries save  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif Labiausiai man gaila laiko, kai tikrai stovėjau vietoj, bet čia gal normalu, daug kam taip būna. Reikia kuo daugiau fotografuoti, tik tada galima judėti į priekį. Ir kas labiausiai patinka šiame forume - tai kritika thumbup.gif Nes jei visi sakytų, kad gražu, tai ir stovėčiau vietoj...

Labai mane vilioja kūdikių fotosesijos, bet iki šiol nepažengiau į priekį šioje srityje. Turiu nusipirkusi krepšį, numezgiau porą kepuraičių ir kelnyčių, ruošiuosi kol pasitaikys kūdikis kur nors kaimynystėje smile.gif Ir savo bloge esu parašiusi, kad noriu naujagimius fotografuoti. Tai dabar prie manęs pristojo tokie indai, kad su jais kartu darytume kūdikių fotosesijas. Jie patys visai ne fotografai, bet iš Amerikos atsivežė idėją ir nori iš to užsidirbti. Aš sakau, kad nesu pasiruošusi rimtom fotosesijom, o jie sako "tavo nuotraukos labai gražios, galėtume kartu užsidirbti iš to"... Na, kai jie patys ne fotografai, gal jiems taip ir atrodo... Kai kas sako "aišku, kad eik, turėsi geros praktikos, išmoksi gerai fotinti ir galėsi savo studiją atsidaryti" lotuliukas.gif
Iš vienos pusės gal ir viliojančiai atrodo, bet kita vertus, kai nemokamai fotkinu, tai nėra jokio streso ar atsakomybės. O jei už pinigus, tai reikia garantuoti tam tikrą kokybę...

P.S. Labai panašu, kad tie indai žiūrėjo Sandy Puc seminarą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 12 liepos 2012 - 05:11
QUOTE(gotte @ 2012 07 11, 23:56)
Nea, nebrangiai zinok...gal reikejo daugiau prasyt, nezinau...ner is manes ir turbut nebus didzios verslininkes  biggrin.gif bet mano ramybe man kur kas brangesne siuo poziuriu blush2.gif nes moteris labai priekabi ir pan...vis zyzia, kad jai tas negerai ar anas negerai...kad jai patiks visai ne tos foto, kurias as galiu atrinkti ir bla bla bla.... Zinok net nenoriu veltis i ilgas diskusijas, kuriu pasekoje vis tiek nieko nelaimesiu, o tik susinervinsiu...o cia UK viskas eina labai mandagiu lygmeniu, tipo grazios derybos su klientu...tai vat zinodama, kad jo galiu neislaikyt, jei statysiu savo salygas, o ji man savo... (o turint omeny, kad siuo gyvenimo momentu mano nervai truputi paslije biggrin.gif ) tai nafik isvis ja paimsiu ir pasiusiu velniop...o tas ner gerai...Tai man pofik realiai, biggrin.gif  tegul ima tas foto...jeigu as padarau 5 kadrus, kurie panasus/vienodi ir is ju 3 su geru fokusu ir normalia kadruote, tai negi man gaila atiduot jai...tuos visai nevykusius bandymus as istrinsiu ir tiek...

Nėra aiškios laikysenos - keliaklupsčiaudama tik praloši, o ne įtiksi 4u.gif Tu nepyk ant manęs, bet aš čia ne vienai esu užpakalį nutarkavus - reikia mylėt ką darai ar tai komercija, ar tai menas, ne tik mylėt, bet ir gerbt savo darbą, pastangas ir t. t. Jei kas poniai nepatinka, galima pasiūlyt gražinti pinigus ir viso gero, o jei darbą padarei tikrai gerai, tik viso gero. Nenusileisk iki jų lygio 4u.gif
Atsakyti
nes moteris labai priekabi ir pan...vis zyzia, kad jai tas negerai ar anas negerai...kad jai patiks visai ne tos foto, kurias as galiu atrinkti ir bla bla bla.... 
cia UK viskas eina labai mandagiu lygmeniu, tipo grazios derybos su klientu...tai vat zinodama, kad jo galiu neislaikyt, jei statysiu savo salygas, o ji man savo... (o turint omeny, kad siuo gyvenimo momentu mano nervai truputi paslije biggrin.gif ) tai nafik isvis ja paimsiu ir pasiusiu velniop

O tau labai svarbu islaikyti gerus santykius su ta mandagiai priekabia ponia? As tai galvoju, kad nieko baisaus mandagiai pasiusti velniop kliente, kuri nepasitiki tavim kaip fotografe rolleyes.gif

Siaip tai, jei jau ten UK taip sunku ikyriu klientu pretenziju atsikratyti (kuo esu linkusi patiketi), tai gal kitakart tiesiog sutartele pasirasyt, kad tiek ir tiek nuotrauku, ir po to jokiu papildomu pageidavimu? O jei tu pageidavimu bus, tai kad tures uz tai brangiai moketi. Sakai, nervu gaila, o laiko savo negaila? O laikas juk irgi pinigus kainuoja, galu gale... cool.gif Principus islaikyti ne visada imanoma, bet dievazi, jei jau parsiduoti, kaip rG sake, tai nors brangiai tada...

QUOTE(paluri @ 2012 07 12, 05:05)
Ačiū  4u.gif  Labiausiai man gaila laiko, kai tikrai stovėjau vietoj, bet čia gal normalu, daug kam taip būna

Man tai neatrodo, kad tu stovejai vietoj... judejai pirmyn, tik letai. Bet tai juk kiekvienam savo tempas, ir kiekvieno savi tikslai ir sava motyvacija.

Del kudikiu FS tai ka zinau... jei dar nesijauti pasiekusi tinkamo lygio ir vis delto sutiksi uzsiimti komercija su tais indais, tai gausis chaltura, imsi pinigus is zmoniu, kurie nenutuokia, geras nuotraukas gauna ar nelabai. Tau spresti, nori tokio mokymosi budo, ar ne...
Atsakyti
atiduoti žalius kadrus, tai čia labai didelę nepaslaugą ir žalą darai sau smile.gif puiki antireklama tau bus, jei tas klientas vis tiek liks nepatenkintas (o greičiausiai taip ir bus), ir tas žalias nuotraukas kažkur paviešins kaip galutinį tavo darbo rezultatą smile.gif tik sau daugiau bėdos dabar gali prisidaryti..
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 07 12, 00:56)
Nea, nebrangiai zinok...gal reikejo daugiau prasyt, nezinau...ner is manes ir turbut nebus didzios verslininkes  biggrin.gif bet mano ramybe man kur kas brangesne siuo poziuriu blush2.gif nes moteris labai priekabi ir pan...vis zyzia, kad jai tas negerai ar anas negerai...kad jai patiks visai ne tos foto, kurias as galiu atrinkti ir bla bla bla.... Zinok net nenoriu veltis i ilgas diskusijas, kuriu pasekoje vis tiek nieko nelaimesiu, o tik susinervinsiu...o cia UK viskas eina labai mandagiu lygmeniu, tipo grazios derybos su klientu...tai vat zinodama, kad jo galiu neislaikyt, jei statysiu savo salygas, o ji man savo... (o turint omeny, kad siuo gyvenimo momentu mano nervai truputi paslije biggrin.gif ) tai nafik isvis ja paimsiu ir pasiusiu velniop...o tas ner gerai...Tai man pofik realiai, biggrin.gif  tegul ima tas foto...jeigu as padarau 5 kadrus, kurie panasus/vienodi ir is ju 3 su geru fokusu ir normalia kadruote, tai negi man gaila atiduot jai...tuos visai nevykusius bandymus as istrinsiu ir tiek...

as tai neduociau. Paskui tau zys, kad isviso nebuvo jokiu geru kadru ir kad tau is viso be reikalo sumokejo. Pasiusk nafig grazioj formoj, sakyk kad niekas neduoda zaliu kadru ir tiek. Sakyk "it's all about policy"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 12 liepos 2012 - 08:14

jo, platins paskui pažįstamiems, o jei ten bus prastesnių foto, tie sakys, žiek, kokios nesąmonės, pasakysiu visiems draugams, kad šitos nesamdytų.

sutarta yra tiek ir tiek foto, ir taškas, atiduodi. ir turi teisę neduoti likusių. nes tardamiesi fotkinti susitarėt, kad TU atrinksi, kurias atiduoti. ir jokių papildomų pinigų, nenusileisk.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2012 07 11, 22:32)
ta prasme ka reiskia kompo apsukos suletejo? Tai greiciau gavosi atidarymas su ps+uzsaugojimas negu tiesiogiai exportas is bridzo?
As tai bridzo neturiu, naudoju lightruma tokiam reikalui.

Na, net muzika pradėjo striginėti pasirinkus eksportavimą iš Br. Man geriau (nestabdo kompo) ir greičiau atidaryti su PS ir ten kai išmeta cr2 lentelę pradėti vertimo/saugojimo procesą. smile.gif Bet čia buvo pabandymas, paprastai tokių dalykų nedarau, neverčiu urmu visų foto iš raw į jpg. biggrin.gif

QUOTE(Zirzė @ 2012 07 11, 22:56)
as tai atidarineju is karto su PS, open, pasirenku visas foto, ismeta camera raw lentele, ten selekt all- save- ir atsivercia saugojimo lentele, ten pasirenki numeravima ir failo dydi smile.gif

drinks_cheers.gif

Ir iš manęs kažkada mergaitė norėjo visų foto. Nenusileidau ir niekada nenusileisčiau niekam, net jei už pinigus. Teisingai Svajonė sako, tai būtų antireklama. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 07 12, 09:38)
Na, net muzika pradėjo striginėti pasirinkus eksportavimą iš Br. Man geriau (nestabdo kompo) ir greičiau atidaryti su PS ir ten kai išmeta cr2 lentelę pradėti vertimo/saugojimo procesą.  smile.gif Bet čia buvo pabandymas, paprastai tokių dalykų nedarau, neverčiu urmu visų foto iš raw į jpg. biggrin.gif

nu tai nesusisnekejom, nes cia ne su PS atidarai, o su ACR. As maniau atsidarai per ACR, tada darai "open image" i PS ir tada is PS saugoji. O siaip realiai bridzas per ta pati ACR dirba.
O del "paprastai nedarau", tai as tikiuosi ir gottei nereikes daryt sitokiu bajeriu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 12 liepos 2012 - 10:09