Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2012 07 18, 13:42)
kap foto, tai neidomios. tik pirma geriau. o kur cia yra? nukeliaut tai noreciau smile.gif

man panašu į kokias Vokietijos Alpes, bet nesu tikra doh.gif
Atsakyti
Maggie, pagarba tau, nes tu eini toliau su projektu. Aš prieš metus ties 25 rodos sustojau.
Nesiūlau tau savęs kitokios parodyti. Tuo ir patinki, kad turi savo galvą, savo idėją ir darai taip, kaip įsivaizduoji rezultatą, nebijodama eiti prieš srovę.
Iš abiejų variantų spalvota išraiškingesnė. Man patinka tas sustingimas. Visai neseniai, kažkas rašė komentarą prie tavo auto projekto, kažkurioje foto ten detalių buvo perdaug. Nepamenu kas. Tai vat, šiose foto reiktų arba žvaigždučių, arba kamuoliuko.
Nežinau kiek dirbta su spalvom, bet kažkoks murzinumas jaučiasi. Bet visumoje, visai smagiai.

Ir aš retai tavo foto bekomentuoja, nepyk. Bet stengiuose ar flickr prabėgti ar facebook, ir palikti ar žvaigždutę ar like, kad žinotum, kad seku, kad mačiau ir kad ta ar kita foto patiko. Mūsų fotografavimo stilius skiriasi. Tad aš galiu į lankas nusikomentuoti ties tavo foto ir galutiniame rezultate, tavo foto, paversti panašia į tokią, kokias darau aš. O to juk nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 18 liepos 2012 - 14:08
QUOTE(sayonara @ 2012 07 18, 13:40)
Nors kompozicija smagi būtų pirmosios, bet tie spinduliai tiek nusaldina, kad norisi šventos dvasios, sklendžiančios nuo aukštybių doh.gif (ironizuoju)

Sakai, per saldu? g.gif Man tokia grazi atrode ta pro debesis krentanti sviesa...

QUOTE(brumbrumai @ 2012 07 18, 13:42)
kap foto, tai neidomios. tik pirma geriau. o kur cia yra? nukeliaut tai noreciau smile.gif

Aukstieji Tatrai. Be galo grazus kalnai... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 07 18, 16:07)
Sakai, per saldu?  g.gif Man tokia grazi atrode ta pro debesis krentanti sviesa...

man tai su gamtos fotografija yra labai paprasta - labai skiriasi graži gamta ir gražios gamtos foto. tai nėra tas pats. tikiu, kad vaizdas žiūrint į tą šviesą atrodė stebuklingai gražus. bet foto ne tas. bent jau ne man. išlepinta kitų ir Tavo geresnių foto, vot tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 07 18, 16:16)
man tai su gamtos fotografija yra labai paprasta - labai skiriasi graži gamta ir gražios gamtos foto. tai nėra tas pats.

Taip, zinoma... smile.gif drinks_cheers.gif Tiesiog nesitikejau butent tokio komentaro, kad nusaldinta, nes pati maciau visai kitaip... O siaip tiesiog nepavyko, matyt, perteikti to grozio, del ko labai labai gaila, nes baisiai jau norejosi sikart juo pasidalinti, isimylejau tiesiog tuos kalnus... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2012 07 17, 23:54)
Ateinu su dviem auto.

kazkaip nei viena nelipma. pritariu jurzolei, del spalvu rekimo

QUOTE(Maggie @ 2012 07 18, 10:48)
Labas.

kuri?

spalvota

jurzole, man pirma nieko. hdr siek tiek dejai? o gal tik medziai tokie atrodo. o kaip ji spalvota atrodo?

labas, labas. grizau namucio po ilgu (galetu buti ir ilgesniu) atostogu. permeciau tik pora puslapiuku paskutiniu, nes bais knieti nuotraukas perziureti, sutvarkyti ir jums ka parodyti. tikiuosi bus kas rodomo smile.gif is pirmo puslapio sprendziu, kad jokiu zaidimu kolkas nera?!
Atsakyti
Vyksta žaidimas: ketvirtadieninis tylejimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2012 07 18, 16:33)
jurzole, man pirma nieko. hdr siek tiek dejai? o gal tik medziai tokie atrodo. o kaip ji spalvota atrodo?

Aha, lengvas hdr is dvieju kadru, norejosi kiek daugiau kontrasto. O spalvota tai melyna... ir kazko jai truksta - gal butent to nesaldumo smile.gif

Laukiu tavo nuotrauku 4u.gif

QUOTE(gladiole @ 2012 07 18, 16:44)
Vyksta žaidimas: ketvirtadieninis tylejimas smile.gif

Naujos taisykles, tylet jau treciadieni pradedam? biggrin.gif
Atsakyti
Nutrauksiu ketvirtadienio tylą, kuri prasidėjo trečiadienį.. gal kuri esate interneto platybėse radusi gerų idėjų vaiko+arklio ( na gerai, žirgo) nuotraukoms? Mano merginai pirmas dviženklis gimtadienis ant nosies- dovanojam fotosesiją žirgyne, bet fotografė prisipažino, kad naujokė toj srityje...

Geriausia , ką radau blush2.gif -

su arkliuku

Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2012 07 18, 19:51)
Nutrauksiu ketvirtadienio tylą, kuri prasidėjo trečiadienį..  gal kuri esate interneto platybėse radusi gerų idėjų vaiko+arklio ( na gerai, žirgo) nuotraukoms? Mano merginai pirmas dviženklis gimtadienis ant nosies-  dovanojam fotosesiją žirgyne, bet fotografė prisipažino, kad naujokė toj srityje...

šiaip juk fotografės eiklas sumąstyti kaip ji fotografuos. Turėtų sėdėti ir žiūrinėti foto, juodraščius kokius nors pasiruošti. Apmąstyti ką ir kaip akcentuos.
Juk tik žirgo ir mergaitės nepakanka. Bus nuobodžios foto. Reikia temos, arba akcento, kokios minties.
Kodėl būtent žirgyne fotosesija, ką mergaitei reiškia žirgai.
Jei ji nieko bendro su jais neturi, kodėl fotosesija su žirgais ir t.t. Pasiruošti tam, kad jei mergaitė nesėdėjusi ant žirgo, bijos sėstis, nebus savam kailyje, nuotraukose matysis jaudulys, baimė ir t.t. Žirgas visą tai jaus, taip pat gali būti neramus. Ar tik ne Erika pasakojo apie fotosesiją su mergina ir žirgu, tuomet žirgas visiškai nenorėjo bendradarbiauti.
O jei ji lanko žirgyną, tuomet viskas paprasčiau. Nežinau kiek laiko truks fotosesija, bet aš fotografuočiau nuo mergaitės pasiruošimo, t.y. persirengimo, na galbūt turi spec. drabužius, žirgo paruošimo, galbūt kokio skanėsto davimo, pirmo pasisveikinimo, prisilietimo, prisiglaudimo, kaip ten juos balnoja ir visus kitus reikalus atlieka, dar jei visokių ritualų yra. Visą tai ir fotografuočiau.

tokia foto, ne pati geriausia, kairės ten perdaug, bet sakyčiau privaloma tokioje fotosesijoje.
Brumbrumai fotografavo merginą su žirgu, pas Fotopastelę taip pat rasi kelias foto, ar tik ne fotokūdroj buvau mačiusi ir Gintarės Dainelytės foto, mergina su žirgu. Na ten jau nebe vaikai, panelės, bet sakyčiau ir šiaip fotosesijai kažkas galėtų tikti. Erika igi turi kelias foto mergina su žirgu ir dukrelės su poniu.
Gali fotografė pasižvalgyti ir idėjų pasisemti, pasiruošti.

Toje foto, kur tu įkėlei, nematau jokio ryšio tarp mergaitės ir žirgo. Tad jei tavo dukrelė nelanko žirgyno, pagalvočiau ar tikrai reikia tokios nenatūralios fotosesijos. Nes jei mergaitė nueis tik pajodinėti ir ją tuo metu pafotografuos. Na ok, kiek tų skirtingų foto bus. 5-8 Ar jūs tiek ir sutarėt? Tiesiog galvoju kad jei man tektų fotografuoti tokį paprastą pasijodinėjimą, penkias foto padaryčiau, bet paskui reiktų kitokio veiksmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 18 liepos 2012 - 19:15
kol tvarkau keliones nuotraukas, imetu kritikai is mamos sodo pora. komentarai laukiami 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 07 18, 20:06)
...
1.Kodėl būtent žirgyne fotosesija, ką mergaitei reiškia žirgai.
2. galbūt kokio skanėsto davimo, pirmo pasisveikinimo, prisilietimo, prisiglaudimo, kaip ten juos balnoja ir visus kitus reikalus atlieka, dar jei visokių ritualų yra. Visą tai ir fotografuočiau.
3.Tad jei tavo dukrelė nelanko žirgyno, pagalvočiau ar tikrai reikia tokios nenatūralios fotosesijos. Nes jei mergaitė nueis tik pajodinėti ir ją tuo metu pafotografuos. Na ok, kiek tų skirtingų foto bus. 5-8 Ar jūs tiek ir sutarėt? Tiesiog galvoju kad jei man tektų fotografuoti tokį paprastą pasijodinėjimą, penkias foto padaryčiau, bet paskui reiktų kitokio veiksmo.

1. Žirgynas todėl, kad mano mergina dabar žirgų "dievinimo" etape doh.gif O fotosesija- nes buvo atrinkta vienai nemokamai fotosesijai pas profesonalą, bet dėl savo ligos paūmėjimo negalėjo dalyvauti... tai tarsi kompensacija.
2. ačiū- puikios mintys.
3. Pasijodinėjimas bus sau o fotografavimas sau.. sutarėm 15. nuotraukų..

Dėkoju už išsamų atsakymą.
Atsakyti