QUOTE(vilkra @ 2012 07 18, 19:51)
Nutrauksiu ketvirtadienio tylą, kuri prasidėjo trečiadienį.. gal kuri esate interneto platybėse radusi gerų idėjų vaiko+arklio ( na gerai, žirgo) nuotraukoms? Mano merginai pirmas dviženklis gimtadienis ant nosies- dovanojam fotosesiją žirgyne, bet fotografė prisipažino, kad naujokė toj srityje...
šiaip juk fotografės eiklas sumąstyti kaip ji fotografuos. Turėtų sėdėti ir žiūrinėti foto, juodraščius kokius nors pasiruošti. Apmąstyti ką ir kaip akcentuos.
Juk tik žirgo ir mergaitės nepakanka. Bus nuobodžios foto. Reikia temos, arba akcento, kokios minties.
Kodėl būtent žirgyne fotosesija, ką mergaitei reiškia žirgai.
Jei ji nieko bendro su jais neturi, kodėl fotosesija su žirgais ir t.t. Pasiruošti tam, kad jei mergaitė nesėdėjusi ant žirgo, bijos sėstis, nebus savam kailyje, nuotraukose matysis jaudulys, baimė ir t.t. Žirgas visą tai jaus, taip pat gali būti neramus. Ar tik ne Erika pasakojo apie fotosesiją su mergina ir žirgu, tuomet žirgas visiškai nenorėjo bendradarbiauti.
O jei ji lanko žirgyną, tuomet viskas paprasčiau. Nežinau kiek laiko truks fotosesija, bet aš fotografuočiau nuo mergaitės pasiruošimo, t.y. persirengimo, na galbūt turi spec. drabužius, žirgo paruošimo, galbūt kokio skanėsto davimo, pirmo pasisveikinimo, prisilietimo, prisiglaudimo, kaip ten juos balnoja ir visus kitus reikalus atlieka, dar jei visokių ritualų yra. Visą tai ir fotografuočiau.
tokia foto, ne pati geriausia, kairės ten perdaug, bet sakyčiau privaloma tokioje fotosesijoje.
Brumbrumai fotografavo merginą su žirgu, pas Fotopastelę taip pat rasi kelias foto, ar tik ne fotokūdroj buvau mačiusi ir Gintarės Dainelytės foto, mergina su žirgu. Na ten jau nebe vaikai, panelės, bet sakyčiau ir šiaip fotosesijai kažkas galėtų tikti. Erika igi turi kelias foto mergina su žirgu ir dukrelės su poniu.
Gali fotografė pasižvalgyti ir idėjų pasisemti, pasiruošti.
Toje foto, kur tu įkėlei, nematau jokio ryšio tarp mergaitės ir žirgo. Tad jei tavo dukrelė nelanko žirgyno, pagalvočiau ar tikrai reikia tokios nenatūralios fotosesijos. Nes jei mergaitė nueis tik pajodinėti ir ją tuo metu pafotografuos. Na ok, kiek tų skirtingų foto bus. 5-8 Ar jūs tiek ir sutarėt? Tiesiog galvoju kad jei man tektų fotografuoti tokį paprastą pasijodinėjimą, penkias foto padaryčiau, bet paskui reiktų kitokio veiksmo.