Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(kachukas @ 2012 08 25, 08:58)
visuomet šį troškinį-sriubą darau pagal kitokį receptą, bet jūsiškis senąjam neprilygo  smile.gif
ačiū  4u.gif


na cia matyt kiek seimininkiu, tiek receptu biggrin.gif
as irgi ne visada darau taip pat, bet labai malonu, kad patiko wub.gif


QUOTE(pašnekutė @ 2012 08 25, 16:20)
Ir kur gi, kur tas neprilygstamas receptas?  g.gif  rolleyes.gif  bigsmile.gif


sioje temoje 3 psl blush2.gif
Atsakyti
Vistienos troskinys su kalafijorais
user posted image
Reikes:
Vistienos file
morku
kalafijoro
cesnako
sultinio (arba grietineles)
ir kitu darzoviu kokiu tik turite

ryziu

Kalafijora suskirsciau ziedeliais ir uzpyliau verdanciu vandeniu kad siek tiek suminkstetu. I keptuve ipyliau vos vos aliejaus, pakepinau morkas su cesnaku, tada sudejau kalafijora. Kitoj keptuve pakepinau suprieskoniuota vistiena. Tada suverciau viska i viena keptuve ir uzpyliau 200ml naturalaus sultinio (galima deti grietinele bet as alergiska pieno produktams). Idejau paprikos milteliu, provanso zoleliu ir troskinau.

Isviriau ryziu.
Skanaus! smile.gif
Naturalu ir tikrai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 26 rugpjūčio 2012 - 14:02
Spaghetti su naminiu padažu

user posted image

3 - 4 žmonėms:
Spagečiai 400 gr.
Jūros druska
Padažui:
Malta mėsa (aš naudojau maltą kiaulieną) 300 gr.
Raudoji paprika (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Baltojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai, džiovintas bazilikas
Aliejaus kepimui

Maltą mėsą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, išskyrus džiovintą baziliką. Mėsą atsidėkite į šoną ir imkitės daržovių. Supjaustykite papriką (nepamirškite prieš tai išimti jos sėklų) bei pomidorus kubeliais ir sutrinkite blenderiu. Į sutrintas daržoves berkite jūros druskos, juodųjų pipirų, džiovinto baziliko ir supilkite baltojo vyno actą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite maltą mėsą. Kepkite, nuolat maišydami, ant didelės ugnies. Kai tik mėsa apskrus ir subyrės gabaliukais, supilkite trintas daržoves. Viską išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Padažą troškinkite maždaug 15 min.
Kol padažas burbuliuoja, pasūdytame vandenyje išsivirkite spagečius.
Spagečius dėliokite į lėkštes ir užpilkite paruoštu padažu.
http://tingiojikiaul...niu-padazu.html
Atsakyti
Bulvių-Cukinijų blyneliai

1kg bulvių,
2 vidutinės cukinijos,
2 vnt svogūnai,
3 vnt kiaušiniai,
1 st. miltų,
druskos, pipirų, krapų.

Bulves nuskutame, cukinijas nulupame, svogūnus nulupame, viska sutarkuojame bulvine tarka arba virtuviniu kombainu, imušame kiaušinius, sudedame prieskonius ir miltus,viską gerai išmaišome, kepame įkaitintame aliejuje arba riebaluose. Tiekiame su spirguciu-svogūnų padažu ir grietine. Skanaus!!!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Renatuke_: 27 rugpjūčio 2012 - 19:17
QUOTE(ELlJA @ 2012 08 24, 08:46)
Super thumbup.gif . Čia mano svajonių grūstuvė  biggrin.gif
nepamirškite grūsdama įberti žiupsnelio druskos.

Geras biggrin.gif
OK, dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Renatuke_ @ 2012 08 27, 20:16)
Bulvių-Cukinijų blyneliai



Skaniai atrodo,butinai isbandysim greitu laiku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2012 08 28, 17:32)
O lupenu nereik nulupti? Tiesiog su viskuo volioti i dziuveselius?

As kaip supratau,tai perpjovus bulve isiimt minkstima ir ji naudot tik mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiaulienos suktinukai su grybais kopūstuose

user posted image

Kiaulienos sprandinė
Grybai
Kopūsto lapai
Bulvės
Aliejus
Sultinys 0,5 puodelio
Prieskoniai : jūros druska, juodieji pipirai, lauro lapai, krapai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai.

user posted image

Sprandinę susipjaustykite nestorais plokščiais gabalais (na kaip karbonadui). Padaužykite plaktuku iš abiejų pusių. Tada išmuštus gabalus pabarstykite visais prieskoniais, išskyrus krapus ir palikite marinuotis.
Nuo kopūsto nulupkite tiek lapų, kiek turite mėsos gabalų (kuo didesni lapai - tuo geriau). Nusiskuskite bulves, pjaukite per pusę ir patepkite aliejumi. Pabarstykite jas jūros druska, juodaisiais pipirais ir raudonąja paprika.
Išsidėliokite kopūsto lapus ir ant kiekvieno lapo dėkite po sprandinės gabalą. Ant mėsos užberkite šiek tiek grybų. Aš naudojau apvirtus miško grybus, bet puikiai tinka marinuoti grybai ar apkepti pievagrybiai. Mėsą su užbertais grybais susukite į ritinėlį (kilimo sukimo principu). Jau susuktą mėsą įvyniokite į kopūstlapį (tuo pačiu principu) ir viską sutvirtinkite dantų krapštukais, kad neiširtų. Suktinukus bei bulves sudėkite į kepimo rankovę ir įpilkite pusę puodelio sultinio. Aš naudojau sultinio kubelį, nors natūralus sultinys, skaniau. Įkišę ranką į rankovę, viską pabarstykite žiupsneliu džiovintų krapų. Kiškite rankovę į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir pamirškite maistą valandai.
Valgant ant visko dar užsidėjau grietinės.
http://tingiojikiaul...su-grybais.html
Atsakyti
O kopūsto lapo nereikia apvirti? Žaliame apvynioti?
Atsakyti
Naminiai čeburekai

1 stiklinė kefyro
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
miltai, kiek paims tešla
aliejus virimui

Į dubenį supilame kefyrą,dedame druskos, įmušame kiaušinį ir su šakute išplakame.
Palaipsniui persijojame miltus ir maišomу.Suminkome vidutinio kietumo tešlą (ji turi būti elastinga) ir paliekame 20 min.

Įdarui:

faršas kiauliena/jautiena 600 gr. (tik nepirktinis)
3 nedideli svogūnai 3 (gal kažkam per daug, galite mažiau dėti)
šviežiai malti juodieji pipirai
druska
džiovintos žolelės
pora valg.šaukštų grietinės

Svogūną smulkiai sukapojame.Viską gerai išmaišome.

Imame tešlą ir iškočiojame maždaug 2-3mm storio, supjaustome norimo dydžio apskritimais.

Ant kiekvieno apskritimo paskleidžiam po gerą šaukštą faršo, perlenkiam ir gerai paspaudžiame kraštus, galima su šakutes pagalba.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje, apverčiant kol tolygiai iškeps.
Dedame ant servetėlės nusausinimui.


user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
elena,atrodo super wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2012 08 29, 11:14)
O kopūsto lapo nereikia apvirti? Žaliame apvynioti?

Taip zaliame 4u.gif
Atsakyti