Provanso pomidorai
Atostogaudama varčiau senus žurnalus. Ir sename "Moters" numeryje radau Provanso pomidorus. Labai dėkinga už receptą. Itin paprastas paruošimas, o skonis puikus.
Pomidorai (dideli, kietoki) 9 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Parmezano sūris (tarkuotas) 50 gr.
Prieskonių mišinys maltai mėsai :
http://tingiojikiaul...o-teisybei.html
Nuo savęs pridėjau:
Goudos fermentinio sūrio (smulkiai tarkuoto) 100 gr.
Išskobtus pomidorus pabarsčiau: juodaisiais pipirais, džiovintais salierų lapeliais, baziliku.
Kiaulienos faršą pabarstykite prieskonių mišiniu ir atsidėkite į šoną. Nupjaukite pomidorų viršų ir išskobkite vidų. Aš palikau storesnes sieneles ir šiek tiek sulčių viduje. Išskobtus pomidorus pabarstykite nurodytais prieskoniais.
Kai pomidorai bus paruošti įdarymui - įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia" ). Mėsą sumaišykite su tarkuotais sūriais ir šiuo mišiniu įdarykite pomidorus. Pripildytus pomidorus dėliokite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 min.
http://tingiojikiaul...-pomidorai.html
Lietuvoje, vaikstinedama turgelyje radau stebuklinga daikta:
Seimyna dievina koldunus, o man sitas daiktas tikras issigelbejimas. Prisaldai "tona" ir ramu.
Teslos recepta radau cia, SM - labai gerai lipdosi, verdant "neissizioja".
Man pusei kg.farso reikejo: 6 stikliniu miltu
6 saukstu aliejaus
2 stikliniu VERDANCIO vandens
galima dadeti druskos, nors ir siaip verdant dedu.
Uzplikome miltus, pravesinu su saukstu maisydama ir minkau - tesla "plastelinine" - labai lengva su tokia darbuotis.
Dedi ant to metalinio daikto viena teslos blyna (KUO PLONESNI!!!) - viena blyno puse miltuota, kita (ziurinti "i virsu") - ne - tada i skylutes dedi farso po nedaug, ant virsaus kloji antra plona teslos blyna (puse, kuri "ziuri zemyn" - nemiltuota) ir taip suklijuoji abu lakstus. Tada kocioji su kocelu spusteledama, kol koldunai issipjauna.
Paprastai turi lengvai iskristi is tu skyluciu, jei neiskrenta, spusteli su pirstu ir viskas.
Farsa gardinu pipirais, druska, ant sviesto pakepintu dideliu tarkuotu svogunu.
Seimyna dievina koldunus, o man sitas daiktas tikras issigelbejimas. Prisaldai "tona" ir ramu.
Teslos recepta radau cia, SM - labai gerai lipdosi, verdant "neissizioja".
Man pusei kg.farso reikejo: 6 stikliniu miltu
6 saukstu aliejaus
2 stikliniu VERDANCIO vandens
galima dadeti druskos, nors ir siaip verdant dedu.
Uzplikome miltus, pravesinu su saukstu maisydama ir minkau - tesla "plastelinine" - labai lengva su tokia darbuotis.
Dedi ant to metalinio daikto viena teslos blyna (KUO PLONESNI!!!) - viena blyno puse miltuota, kita (ziurinti "i virsu") - ne - tada i skylutes dedi farso po nedaug, ant virsaus kloji antra plona teslos blyna (puse, kuri "ziuri zemyn" - nemiltuota) ir taip suklijuoji abu lakstus. Tada kocioji su kocelu spusteledama, kol koldunai issipjauna.
Paprastai turi lengvai iskristi is tu skyluciu, jei neiskrenta, spusteli su pirstu ir viskas.
Farsa gardinu pipirais, druska, ant sviesto pakepintu dideliu tarkuotu svogunu.
due drops, o kaip gaminate astrias bulvytes? Nes recepte PROVANSO POMIDORAI pas Jus parasyta, kad kepate pomidorus orkaiteje su astriom bulvytem
QUOTE(sbo @ 2012 08 16, 12:04)
due drops, o kaip gaminate astrias bulvytes? Nes recepte PROVANSO POMIDORAI pas Jus parasyta, kad kepate pomidorus orkaiteje su astriom bulvytem
Aštrioms bulvėms :
Bulvės
Jūros druska, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika.
Aliejus
Bulves gerai nuplaukite ir užkaiskite virti (su lupena). Pasūdykite vandenį ir po užvirimo virkite 10 min. Apvirusias bulves nusunkite ir supjaustykite. Aš mažesnes pjoviau per pusę, o didesnes dalinau į keturias dalis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kaitinimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista, ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, dėliokite bulvių puseles. Jas pabarstykite raudona (saldžia) paprika, uogine paprika ir užpilkite truputį aliejaus. Kiškite skardą į įkaitusią orkaitę ir pamirškite bulves maždaug 20 min.
Papildyta:
Šparaginės pupelės su sūriu
3 žmonėms:
Šparaginės pupelės 1kg.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 200 gr.
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Šparagines pupeles nusiplaukite ir nukarpykite galus. Didesnes kirpkite per pusę (tam aš naudoju kanceliarines žirkles). Kol dorojate pupeles, užsikaiskite puodą su vandeniu.
Pupeles berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Kol šparaginės pupelės verda, keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus.
Praėjus nurodytam laikui, pupeles nusunkite ir supilkite į įkaitusią keptuvę. Jas pabarstykite juodaisiais pipirais ir užpilkite baltojo vyno actu. Viską gerai išmaišykite ir suberkite tarkuotą sūrį. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir kepkite kol išsilydys sūris. Tada dėkitės į lėkštes.
Pupelės traškios, aštrokos (aš nepagailiu pipirų), neapsunkinančios skrandžio. Galėčiau jas valgyti kasdien .
http://tingiojikiaul...s-su-suriu.html
Vištos krūtinėlės ir krabų lazdelių kepsniai
Didesnė vištos krūtinėlė
Kiaušiniai 3 vnt.
Krabų lazdelės 240 gr.
Džiūvėsėliai
Majonezas valgomasis šaukštas su kaupu
Malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, juodieji ir kvapieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui
Krūtinėlę sumalkite (aš sutryniau blenderiu), įberkite po žiupsnelį visų prieskonių, įmuškite kiaušinį ir palikite pastovėti.
Tada imkitės krabų lazdelių. Jas irgi sumalkite (vėlgi paleidau į darbą blenderį), sumaišykite su majonezu ir įberkite juodųjų pipirų. Sumaišykite vištienos ir krabų lazdelių mases ir įberkite džiūvėsėlių. Džiūvėsėlių berkite maždaug 2 saujas. Išplakite likusius kiaušinius ir pasiruoškite indą su džiūvėsėliais kepsnių apvoliojimui. Tada pakiškite rankas po šaltu vandeniu (kad ta lipni masė neliktų ant jūsų delnų), pakabinkite šiek tiek masės ir formuokite kotletus. Kepsnius mirkykite kiaušinio plakinyje, voliokite džiuvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apkeps - atsargiai apverskite.
http://tingiojikiaul...u-lazdeliu.html
Didesnė vištos krūtinėlė
Kiaušiniai 3 vnt.
Krabų lazdelės 240 gr.
Džiūvėsėliai
Majonezas valgomasis šaukštas su kaupu
Malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, juodieji ir kvapieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui
Krūtinėlę sumalkite (aš sutryniau blenderiu), įberkite po žiupsnelį visų prieskonių, įmuškite kiaušinį ir palikite pastovėti.
Tada imkitės krabų lazdelių. Jas irgi sumalkite (vėlgi paleidau į darbą blenderį), sumaišykite su majonezu ir įberkite juodųjų pipirų. Sumaišykite vištienos ir krabų lazdelių mases ir įberkite džiūvėsėlių. Džiūvėsėlių berkite maždaug 2 saujas. Išplakite likusius kiaušinius ir pasiruoškite indą su džiūvėsėliais kepsnių apvoliojimui. Tada pakiškite rankas po šaltu vandeniu (kad ta lipni masė neliktų ant jūsų delnų), pakabinkite šiek tiek masės ir formuokite kotletus. Kepsnius mirkykite kiaušinio plakinyje, voliokite džiuvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apkeps - atsargiai apverskite.
http://tingiojikiaul...u-lazdeliu.html
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 08 16, 10:38)
nu bliamba , parasai zinute , spaudi "atsakyti" ir matai kad belekaip puslapi istampei grizk , kol duoda redaguoti ir isimk ta paklode, kam palikti ?
due drops, išbandėm Jūsų troškinius. Pirštukus apsilaižyt galima Ačiū Tik aš dar paprikos pridėjau, bet aš ją daug kur dedu-labai mėgstam...
QUOTE(elzeda @ 2012 08 18, 17:20)
due drops, išbandėm Jūsų troškinius. Pirštukus apsilaižyt galima Ačiū Tik aš dar paprikos pridėjau, bet aš ją daug kur dedu-labai mėgstam...
Zinoma,kad paprika labai tinka .Malonu,kad patiko
Papildyta:
Mėsos blynai su daržovių įdaru
Žieminis patiekalas, bet šeimyna prašė sotesnio maisto
3 žmonėms :
Mėsa (vištiena/neriebi kiauliena) 200 gr.
Kiaušiniai 4 vnt.
Majonezas 4 valgomieji šaukštai
Krakmolas (bulvių) 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika (milteliai), čili milteliai.
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras
Agurkas
Majonezas
Juodieji pipirai
Mėsą susipjaustykite kuo smulkiau, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną. Kiaušinius išsiplakite šluotele (baisiai geras išradimas, ta šluotelė), sudėkite majonezą ir dar truputį paplakite. Tada į kiaušinių - majonezo plakinį suberkite krakmolą ir paplakite, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą supilkite pjaustytą mėsą (tešla turėtų būti skystoka) ir palikite valandai pastovėti.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų pilkite blynų tešlą. Vartydami keptuvę, masę paskirstykite per visą dugną. Blynas turėtų būti plonas ir per visą keptuvę. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - atsargiai apverskite.
Kol blynas kepa - pasigaminkite įdarą. Pomidorą ir agurką supjaustykite kubeliais, pabarstykite juodaisiais pipirais ir įdėkite majonezo.
Ant iškepusio blyno dėkite daržovių salotų ir susukite į ritinėlį.
Iš nurodyto produktų kiekio man išeina trys blynai. Blynams kepti reikalinga gera keptuvė, nes kitaip ima "traukti" prie dugno.
http://tingiojikiaul...oviu-idaru.html
QUOTE(Zuzi_?oka @ 2012 08 16, 11:38)
Lietuvoje, vaikstinedama turgelyje radau stebuklinga daikta:
Seimyna dievina koldunus, o man sitas daiktas tikras issigelbejimas. Prisaldai "tona" ir ramu.
Teslos recepta radau cia, SM - labai gerai lipdosi, verdant "neissizioja".
Man pusei kg.farso reikejo: 6 stikliniu miltu
6 saukstu aliejaus
2 stikliniu VERDANCIO vandens
galima dadeti druskos, nors ir siaip verdant dedu.
Uzplikome miltus, pravesinu su saukstu maisydama ir minkau - tesla "plastelinine" - labai lengva su tokia darbuotis.
Dedi ant to metalinio daikto viena teslos blyna (KUO PLONESNI!!!) - viena blyno puse miltuota, kita (ziurinti "i virsu") - ne - tada i skylutes dedi farso po nedaug, ant virsaus kloji antra plona teslos blyna (puse, kuri "ziuri zemyn" - nemiltuota) ir taip suklijuoji abu lakstus. Tada kocioji su kocelu spusteledama, kol koldunai issipjauna.
Paprastai turi lengvai iskristi is tu skyluciu, jei neiskrenta, spusteli su pirstu ir viskas.
Farsa gardinu pipirais, druska, ant sviesto pakepintu dideliu tarkuotu svogunu.
Seimyna dievina koldunus, o man sitas daiktas tikras issigelbejimas. Prisaldai "tona" ir ramu.
Teslos recepta radau cia, SM - labai gerai lipdosi, verdant "neissizioja".
Man pusei kg.farso reikejo: 6 stikliniu miltu
6 saukstu aliejaus
2 stikliniu VERDANCIO vandens
galima dadeti druskos, nors ir siaip verdant dedu.
Uzplikome miltus, pravesinu su saukstu maisydama ir minkau - tesla "plastelinine" - labai lengva su tokia darbuotis.
Dedi ant to metalinio daikto viena teslos blyna (KUO PLONESNI!!!) - viena blyno puse miltuota, kita (ziurinti "i virsu") - ne - tada i skylutes dedi farso po nedaug, ant virsaus kloji antra plona teslos blyna (puse, kuri "ziuri zemyn" - nemiltuota) ir taip suklijuoji abu lakstus. Tada kocioji su kocelu spusteledama, kol koldunai issipjauna.
Paprastai turi lengvai iskristi is tu skyluciu, jei neiskrenta, spusteli su pirstu ir viskas.
Farsa gardinu pipirais, druska, ant sviesto pakepintu dideliu tarkuotu svogunu.
Turiu ir as sia forma, viena karta tenaudonau, tada daugiau nei puse kolduniuku issiro, bet kazkaip taisyklingai ja nenaudotis ir neismokau , tad guli dabar nenaudojama, nors koldunus, o ypac su varske tai labai megstu.
Saldžiarūgščiai aštrūs vištos kumpeliai
3 žmonėms :
Vištos kumpeliai 6 vnt
Marinatui:
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
"Drogheria" aitriųjų paprikų aliejus 1 arbatinis šaukštelis
Maltas imbieras (milteliai)
Garnyrui:
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Kiaušinis
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui
Susimaišykite visus marinatui skirtus produktus (imbiero beriu "ant šaukštuko galo") ir užpilkite vištos kumpelius. Palikite vištieną marinuotis šaldytuve, maždaug, parą.
Kai vištiena pasimarinuoja - įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kol orkaitė kaista - tieskite ant skardos kepimo popierių ir sudėkite ant jo kumpelius. Kepkite 40 minučių (kepimas "viršus - apačia").
Kol vištos kumpeliai kepa, užsikaiskite ryžius su sultinio kubeliais. Ryžiams išvirus, į keptuvėje įkaitintą aliejų įmuškite kiaušinį. Kai tik kiaušinis ima tirštėti, ant jo supilkite virtus ryžius ir gerai išmaišykite. Kepkite 2 - 3 minutes ant mažiausios ugnies.
http://tingiojikiaul...-kumpeliai.html
3 žmonėms :
Vištos kumpeliai 6 vnt
Marinatui:
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
"Drogheria" aitriųjų paprikų aliejus 1 arbatinis šaukštelis
Maltas imbieras (milteliai)
Garnyrui:
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Kiaušinis
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui
Susimaišykite visus marinatui skirtus produktus (imbiero beriu "ant šaukštuko galo") ir užpilkite vištos kumpelius. Palikite vištieną marinuotis šaldytuve, maždaug, parą.
Kai vištiena pasimarinuoja - įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kol orkaitė kaista - tieskite ant skardos kepimo popierių ir sudėkite ant jo kumpelius. Kepkite 40 minučių (kepimas "viršus - apačia").
Kol vištos kumpeliai kepa, užsikaiskite ryžius su sultinio kubeliais. Ryžiams išvirus, į keptuvėje įkaitintą aliejų įmuškite kiaušinį. Kai tik kiaušinis ima tirštėti, ant jo supilkite virtus ryžius ir gerai išmaišykite. Kepkite 2 - 3 minutes ant mažiausios ugnies.
http://tingiojikiaul...-kumpeliai.html
Lavašas su lašiša
Ingridientai: (užtenka 4-iems žmonėms)
Pora lavašo blynų
190g tepamo sūrio
1 gūžė salotų
200g krabų mėsos (aš naudojau krevetes, nes man skaniau)
100g sūdytos lašišos (naudojau rūkytą - skonis tikrai dėl to nesuprastėjo)
4-5 trumpavaisiai agurkai
1 citrinos sulčių
mėgstamų prieskoniu - pagal skonį
Eiga:
Lavašą ištepame tepamu sūriu, išklojame salotų lapais, išbarstome ant viršaus krabų mėsą (arba krevetes) ir lašišos gabaliukus, plonomis juostelemis pjaustytus agurkus (tam galima naudoti bulvių skustuką, kad esant per storoms juostelems neplyštų lavašas). Viską apibarstome prieskoniais ir apšlakstome citrinos sultimis.
Lavašą atsargiai suvyniojame, paslegiame ir bent 15-ai minučių paliekame šaldytuve (kad geriau suliptų). Išėmus iš šaldytuvo supjaustome ritineliais.
Skanaus!
Ingridientai: (užtenka 4-iems žmonėms)
Pora lavašo blynų
190g tepamo sūrio
1 gūžė salotų
200g krabų mėsos (aš naudojau krevetes, nes man skaniau)
100g sūdytos lašišos (naudojau rūkytą - skonis tikrai dėl to nesuprastėjo)
4-5 trumpavaisiai agurkai
1 citrinos sulčių
mėgstamų prieskoniu - pagal skonį
Eiga:
Lavašą ištepame tepamu sūriu, išklojame salotų lapais, išbarstome ant viršaus krabų mėsą (arba krevetes) ir lašišos gabaliukus, plonomis juostelemis pjaustytus agurkus (tam galima naudoti bulvių skustuką, kad esant per storoms juostelems neplyštų lavašas). Viską apibarstome prieskoniais ir apšlakstome citrinos sultimis.
Lavašą atsargiai suvyniojame, paslegiame ir bent 15-ai minučių paliekame šaldytuve (kad geriau suliptų). Išėmus iš šaldytuvo supjaustome ritineliais.
Skanaus!
Primušta višta
3 žmonėms :
Vištos kumpeliai 6 vnt.
Grietinė 200 gr.
Pievagrybiai 7 (nedideli)
Pomidorų padažas
Sultinys 2 puodeliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui
Kiaušiniai 2 vnt.
Krakmolas
Vištos kumpelius pamuškite mėsos plaktuku iš abiejų pusių. Ištrinkite nurodytais prieskoniais, aptepkite grietine ir palikite marinuotis bent valandai.
Kiaušinius išsiplakite, pasimarinavusius kumpelius mirkykite į kiaušinių plakinį, voliokite krakmole ir dar kartą pamerkite į plakinį. Taip apvoliotus kumpelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Ir kepkite ant nedidelės ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - apverskite. Kol višta kepa, smulkiai susipjaustykite pievagrybius.
Iškepusius kumpelius užpilkite sultiniu (aš naudoju iš kubelių), suberkite pievagrybius, įmeskite žiupsnį juodųjų pipirų ir įdėkite 3 - 4 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo. Uždenkite dangtį ir viską troškinkite, ant mažiausios ugnies, 20 minučių. Tada sudėkite grietinę, kiek liko po kumpelių aptepimo, išmaišykite ir išjunkite. Patiekalą uždenkite ir palikite dar dešimčiai minučių "pailsėti" ant viryklės.
http://tingiojikiaul...usta-vista.html
3 žmonėms :
Vištos kumpeliai 6 vnt.
Grietinė 200 gr.
Pievagrybiai 7 (nedideli)
Pomidorų padažas
Sultinys 2 puodeliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui
Kiaušiniai 2 vnt.
Krakmolas
Vištos kumpelius pamuškite mėsos plaktuku iš abiejų pusių. Ištrinkite nurodytais prieskoniais, aptepkite grietine ir palikite marinuotis bent valandai.
Kiaušinius išsiplakite, pasimarinavusius kumpelius mirkykite į kiaušinių plakinį, voliokite krakmole ir dar kartą pamerkite į plakinį. Taip apvoliotus kumpelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Ir kepkite ant nedidelės ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - apverskite. Kol višta kepa, smulkiai susipjaustykite pievagrybius.
Iškepusius kumpelius užpilkite sultiniu (aš naudoju iš kubelių), suberkite pievagrybius, įmeskite žiupsnį juodųjų pipirų ir įdėkite 3 - 4 valgomuosius šaukštus pomidorų padažo. Uždenkite dangtį ir viską troškinkite, ant mažiausios ugnies, 20 minučių. Tada sudėkite grietinę, kiek liko po kumpelių aptepimo, išmaišykite ir išjunkite. Patiekalą uždenkite ir palikite dar dešimčiai minučių "pailsėti" ant viryklės.
http://tingiojikiaul...usta-vista.html