Makaronai su parūkytos lašišos ir krevečių padažu
[attachmentid=225882]
Labai greitas receptas iš likučių, man liko nuo sushių gamybos truputėlis parūkytos lašišos ir krevečių, tai panaudojau juos padažui prie makaronų.
Reikės:
200 -250 g sausų makaronų
saujos tigrinių krevečių
0,5 ar trečdalio pakelio parūkytos lašišos filė
didelio svogūno
2 skiltelių česnako
saujos pjaustytų svogūno laiškų
200 ml 13% grietinėlės
1-1,5 šaukšto miltų
druskos
pipirų
Išverdame makaronus pagal instrukciją ant pekelio, neperverdame! Kol verda makaronai, padarome padažą. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi ar sviestu ghee beriame pjaustytą kubeliais svogūną, pakepiname iki auksinės spalvos, beriame smulkiai kapotą česnaką ir svogūno laiškus. Dedame nedidelėm juostelėm supjaustytą lašišą ir krevetes. Pakepam kol lašiša pašviesės. Pilame grietinėlės, šiek tiek paliekame išmaišymui miltų, kad nesusidarytų gumuliukų. Dedame miltų tyrę, beriame druskos ir pipirų pagal skonį ir minutę pakaitiname. Į lėkštes dedame paruoštų makaronų, pilame mūsų padažo. Galima makaronus dėti į padažą ir pašiltyti kartu.
Skanaus!
Traškūs ir švelniai aštrūs kepti sumuštiniai
Batono, arba baltos sumuštinių duonos, mūsų pamėgtas Namiškių didysis batonas
virto kumpio, arba kumpinės dešros, mūsų dvimečiui labiau patinka su dešrelėmis, tai tiks ir jos
sūrio Jermi chilli Raucher galima ir kito jūsų mėgstamo sūrio, bet šis labai skanus ir turi čiliuko prieskonio
gabalėlis sviesto
skiltelė česnako
Ant batono vietomis plonai užtepam sviesto (nepadauginam), šiek tiek uždedam trinto česnako (vieną skiltelę trinto česnako išdalinau ant 9 riekių batono). Tada dedam plonai atriekto kumpio, puse riekelės sūrio. Dedam į orkaitę ant grill programos keletui min. kol gražiai paruduos. Traškūs mūsų šeimynai labai patinka, dažni pusryčiams Kam su sūriu, kam be sūrio, o kam tik skrudintas batonas
Batono, arba baltos sumuštinių duonos, mūsų pamėgtas Namiškių didysis batonas
virto kumpio, arba kumpinės dešros, mūsų dvimečiui labiau patinka su dešrelėmis, tai tiks ir jos
sūrio Jermi chilli Raucher galima ir kito jūsų mėgstamo sūrio, bet šis labai skanus ir turi čiliuko prieskonio
gabalėlis sviesto
skiltelė česnako
Ant batono vietomis plonai užtepam sviesto (nepadauginam), šiek tiek uždedam trinto česnako (vieną skiltelę trinto česnako išdalinau ant 9 riekių batono). Tada dedam plonai atriekto kumpio, puse riekelės sūrio. Dedam į orkaitę ant grill programos keletui min. kol gražiai paruduos. Traškūs mūsų šeimynai labai patinka, dažni pusryčiams Kam su sūriu, kam be sūrio, o kam tik skrudintas batonas
QUOTE(mindaiva @ 2012 12 11, 21:15)
nu necituok šitaip visos paklodės
ir dar kabinas prie nieko
piemenų pyragas šiaip vadinamas kur su aviena..
Ir geras priminimas, seniai bedariau, man jis toks žiemiškas patiekalas..
Sumuštinukai atrodo kaip su ananaso riekutėm,
QUOTE(grange @ 2012 12 11, 23:34)
ir dar kabinas prie nieko
piemenų pyragas šiaip vadinamas kur su aviena..
piemenų pyragas šiaip vadinamas kur su aviena..
Šepardas yra sulietuvintas angliškas žodis shepard, kas išvertus reiškia, - piemuo
QUOTE(Endži @ 2012 12 11, 23:42)
labai gražu bandisiu sita, nes ir kitas is anksciau puslapio kur buvo idetas labai patiko, tik vyras sake kad biski nesotu
Ispaniško tipo omletas
4 - 5 žmonėms:
Virtos bulvės (didelės) 7 vnt.
Kiaušiniai 7 vnt.
Dešrelės (parūkytos, ilgos) 4 vnt.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Aitriųjų paprikų marinatas (galima keisti baltojo vyno ar aromatiniu actu)
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Plonu aliejaus sluoksniu patepkite keptuvę, virtas bulves supjaustykite juostelėmis arba griežinėliais. Taip pat susmulkinkite dešreles bei pomidorus. Kiaušinius išsiplakite su jūros druska bei pipirais.
Į aliejumi pateptą keptuvę dėliokite pjaustytas virtas bulves, suformuodami bortelius. Ant bulvių suberkite dešrelių bei pomidorų gabaliukus, pabarstykite juos juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aitriųjų paprikų marinatu (marinatą galite keisti baltojo vyno ar aromatiniu actu). Ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 40 min. Tada atidenkite keptuvę, uždėkite ant jos lėkštę, kuri būtų didesnė už keptuvę ir apverskite keptuvę į lėkštę. Tada iš lėkštės atsargiai nuleiskite omletą atgal į keptuvę. Taip nesuardydami omleto apkepsite antrąją pusę.
Vėl uždenkite dangčiu ir kepkite dar 15 - 20 min.
http://tingiojikiaul...po-omletas.html
4 - 5 žmonėms:
Virtos bulvės (didelės) 7 vnt.
Kiaušiniai 7 vnt.
Dešrelės (parūkytos, ilgos) 4 vnt.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Aitriųjų paprikų marinatas (galima keisti baltojo vyno ar aromatiniu actu)
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Plonu aliejaus sluoksniu patepkite keptuvę, virtas bulves supjaustykite juostelėmis arba griežinėliais. Taip pat susmulkinkite dešreles bei pomidorus. Kiaušinius išsiplakite su jūros druska bei pipirais.
Į aliejumi pateptą keptuvę dėliokite pjaustytas virtas bulves, suformuodami bortelius. Ant bulvių suberkite dešrelių bei pomidorų gabaliukus, pabarstykite juos juodaisiais pipirais ir pašlakstykite aitriųjų paprikų marinatu (marinatą galite keisti baltojo vyno ar aromatiniu actu). Ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį.
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 40 min. Tada atidenkite keptuvę, uždėkite ant jos lėkštę, kuri būtų didesnė už keptuvę ir apverskite keptuvę į lėkštę. Tada iš lėkštės atsargiai nuleiskite omletą atgal į keptuvę. Taip nesuardydami omleto apkepsite antrąją pusę.
Vėl uždenkite dangčiu ir kepkite dar 15 - 20 min.
http://tingiojikiaul...po-omletas.html
QUOTE(ievmama @ 2012 12 11, 23:02)
labai gražu bandisiu sita, nes ir kitas is anksciau puslapio kur buvo idetas labai patiko, tik vyras sake kad biski nesotu
apie kuri kalbat? jei apie kokorus, taip jie ne tokie sotus kaip su mesa (mesiski patiekalai visada bus sotesni nei darzoviu ir t.t.) , vyrams gal daugiau tiesiog reikes ju suvalgyt, maniskis valge truputi daugiau nei mes su vaiku ir tiek
QUOTE(due drops @ 2012 12 09, 20:41)
Makaronai su lašiša ir pomidorais
QUOTE(Endži @ 2012 12 12, 10:25)
apie kuri kalbat? jei apie kokorus, taip jie ne tokie sotus kaip su mesa (mesiski patiekalai visada bus sotesni nei darzoviu ir t.t.) , vyrams gal daugiau tiesiog reikes ju suvalgyt, maniskis valge truputi daugiau nei mes su vaiku ir tiek
labas rytas ne, apie ta kur su lasisom
visoms skaniu patiekalu ir geros dienos
QUOTE(ievmama @ 2012 12 12, 08:54)
a ten ne mano receptas
QUOTE(grange @ 2012 12 11, 23:34)
ir dar kabinas prie nieko
piemenų pyragas šiaip vadinamas kur su aviena..
Ir geras priminimas, seniai bedariau, man jis toks žiemiškas patiekalas..
Sumuštinukai atrodo kaip su ananaso riekutėm,
piemenų pyragas šiaip vadinamas kur su aviena..
Ir geras priminimas, seniai bedariau, man jis toks žiemiškas patiekalas..
Sumuštinukai atrodo kaip su ananaso riekutėm,
o rimtai kaip su ananasais..
vis galvojau, kaip man tą pyragą pavadinti.. Shepherds Pie, piemenų..pavadinau Šepardo
Žiedinio kopūsto vyniotinis/susukta pica su daržovėmis ir kumpiu
Reikės:
pagrindui:
* 1/2 galvos žiedinio kopūsto
* 100 g mozarelos ( geriau kietesnės)
* 2 kiaušiniai
* druska
* pipirai
* 1 valg. š. kokoso aliejaus ( gali būti ir alyvuogių)
* 2 skiltelės česnako
įdarui :
* 100 gr smulkiai sutarkuoto Parnidžio sūrio
* 4-6 valg. š. natūralios pomirodų tyrės
* 2 dideli pomidorai (supjaustyti griežinėliais)
* 1 maža jauna žalia cukinija (supjaustyti griežinėliais)
* 1/2 smulkiai supjaustyto poro
* 50 gr kalakutienos kumpio (supjaustyta kubeliais)
* žiupsnis džiovinto baziliko
Gaminimo eiga:
Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas:
Orkaitę įkaitinti iki 160-180°C.
1. Žiedinį kopūstą gerai nuplauti po vandeniu, sutarkuoti smulkia burokine tarka.
Keptuvėje įpilti kokoso aliejaus, sudėti sutrintas česnako skilteles, šiek tiek pakepti, suversti sutarkuotą žiedinį kopūstą, ir troškinti iki kopūsto tarkiai kiek apminkštės. Nukelti nuo ugnies, palikti pilnai atvėsti.
2. Giliame inde sutarkuoti mozarelos sūrį, įmušti kiaušinius, sudėti patroškintus žiedinio kopūsto tarkius - viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Pagardinti žiupsneliu drukos ir maltais pipirais. Palikti kelioms minutėms, kad masė susigertų, kiek pabrinktų.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo sukrėsti paruoštą žiedinio kopūsto masę, ir tolygiai paskirstyti, sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 0,7 cm ( max iki 1 cm) .
Pastatyti kepti 10-20 min. kol pagrindas gerai iškeps ir vos vos paskrus.
Įdaras :
1. Iškepusį vyniotinio pagrindą ištraukti iš orkaitės. Ant jo paviršiaus pabarstyti smulkintą porą, užtepti pomidorų tyrės ir pabarstyti pusę sutarkuoto parnidžio sūrio. Sudėti smulkintą kalakutienos kumpį, ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, ant jų išdėlioti pomidorų griežinėlius. Viską pabarstyti likusiu parnidžio sūriu. Ant viršaus užberti džiovinto baziliko.
Pastatyti kepti 20 min. iki paviršius dailiai apskrus.
Vyniotinio kepimas :
Iškepusią picą ( kol nesusukta, vadinkime taip) ištraukti iš orkaitės, ir dar karštą atsargiai susukti į ritinį. Vėl pastatyti kepti kokias 10 min, kad paviršius apdžiūtų ir apskrustų. Ragauti dar šiltą su žaliomis salotomis. Arba atvėsusį kaip užkandį.
Skanaus
Reikės:
pagrindui:
* 1/2 galvos žiedinio kopūsto
* 100 g mozarelos ( geriau kietesnės)
* 2 kiaušiniai
* druska
* pipirai
* 1 valg. š. kokoso aliejaus ( gali būti ir alyvuogių)
* 2 skiltelės česnako
įdarui :
* 100 gr smulkiai sutarkuoto Parnidžio sūrio
* 4-6 valg. š. natūralios pomirodų tyrės
* 2 dideli pomidorai (supjaustyti griežinėliais)
* 1 maža jauna žalia cukinija (supjaustyti griežinėliais)
* 1/2 smulkiai supjaustyto poro
* 50 gr kalakutienos kumpio (supjaustyta kubeliais)
* žiupsnis džiovinto baziliko
Gaminimo eiga:
Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas:
Orkaitę įkaitinti iki 160-180°C.
1. Žiedinį kopūstą gerai nuplauti po vandeniu, sutarkuoti smulkia burokine tarka.
Keptuvėje įpilti kokoso aliejaus, sudėti sutrintas česnako skilteles, šiek tiek pakepti, suversti sutarkuotą žiedinį kopūstą, ir troškinti iki kopūsto tarkiai kiek apminkštės. Nukelti nuo ugnies, palikti pilnai atvėsti.
2. Giliame inde sutarkuoti mozarelos sūrį, įmušti kiaušinius, sudėti patroškintus žiedinio kopūsto tarkius - viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Pagardinti žiupsneliu drukos ir maltais pipirais. Palikti kelioms minutėms, kad masė susigertų, kiek pabrinktų.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo sukrėsti paruoštą žiedinio kopūsto masę, ir tolygiai paskirstyti, sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 0,7 cm ( max iki 1 cm) .
Pastatyti kepti 10-20 min. kol pagrindas gerai iškeps ir vos vos paskrus.
Įdaras :
1. Iškepusį vyniotinio pagrindą ištraukti iš orkaitės. Ant jo paviršiaus pabarstyti smulkintą porą, užtepti pomidorų tyrės ir pabarstyti pusę sutarkuoto parnidžio sūrio. Sudėti smulkintą kalakutienos kumpį, ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, ant jų išdėlioti pomidorų griežinėlius. Viską pabarstyti likusiu parnidžio sūriu. Ant viršaus užberti džiovinto baziliko.
Pastatyti kepti 20 min. iki paviršius dailiai apskrus.
Vyniotinio kepimas :
Iškepusią picą ( kol nesusukta, vadinkime taip) ištraukti iš orkaitės, ir dar karštą atsargiai susukti į ritinį. Vėl pastatyti kepti kokias 10 min, kad paviršius apdžiūtų ir apskrustų. Ragauti dar šiltą su žaliomis salotomis. Arba atvėsusį kaip užkandį.
Skanaus
QUOTE(due drops @ 2012 12 12, 01:48)
Labas vakaras. Tik parejau namo,o dukryte jau saukia: mamyte,pas juru kiaulyte vel naujas receptas,iskarto kibom abi i darba. Man patinka,kad greitai gaminama ir pigu. Foto pateikimas kaip visada fantastiskas. dar noriu pagirti Irmule ir Endzi skanaus vakaro