QUOTE(Akela. @ 2012 12 10, 09:32)
due drops,turi antra nika
?
QUOTE(MajaLi @ 2012 12 10, 10:43)
Gal nuo orkaitės priklauso?Aš įjungiau ją iš anksto ir laikiau pusvalandi 180 temperatūroje, bet jau po 25 min buvo galima traukti, bet dėl visa ko palaikiau 30 min
tikrai taip, reikia žiūrėti pagal savo orkaitę
vištienos krūtinėlės kepsneliai
Ne kažkas ypatingo, bet jei jau dedamos dešrelės su bulvėm, tai galvoju pasidalinsiu ir aš šituo, gal kas primiršo/nedarė.
4 porcijoms reikės:
2 didesnių vištienos krūtinėlių
2 mažesnių ar 1 didelio pomidoro
Tarkuoto sūrio saujelės
1 v.š. pomidorų pastos + 1 a.š. natūr jogurto
Naudojamų prieskonių vištienai
Ryžių patiekimui
Vištienos krūtinėlę įpjauti per vidurį, bet neperpjauti iki galo, padaryti "širdeles". Apkloti maistine plevele ir gerai išmušti iš abiejų pusių. Paprieskoniuoti ir palikti pastovėti šiek tiek.
Keptuvę gerai įkaitinti su šlakeliu aliejaus ir ant karštos ugnies iš abiejų pusių po kelias min. apkepinti krūtinėles.
Pasiruošti indą, tinkantį orkaitei, sudėti vištieną, aptepti pom, pasta sumaišyta su jogurtu, sudėti riekeles pomidoro, apibarstyti pipirais ir dėti į orkaitę ~5-8 min. 190 laipsnių, kad pomidorai pradėtų kepti. Tada sumažinti karštį, berti sūrio ant vištienos, ir dar pakepti kol sūris išsilydis.
Išvirti ryžius ir patiekti.
Kepsneliai buvo skanūs ir šalti, tiko puikiai sumuštinio įdarui!
MB nevalgo keptų ar kitaip apdorotų pomidorų, čia sakė buvo skanu bendrame kontekste, todėl nemėgstantiems pomidorų siūlyčiau juos visgi dėti, o tada bent jau valgant išimti, nes sultys, išsiskyrę iš pomidoro vištienai suteikia tokį švelnų skanų aromatą.