Dariau pagal grange receptą - ideją
Šaldytuve senokai liūdėjo pirktinės tešlos pakelis tai nusprendžiau pagaminti .
Įdarui naudojau: rūkytos dešros gabaliukas, dešrelės, keletas pievagrybių, tarkuotas sūris, daržovių išskyrus pomidorus neturėjau, tai nedėjau, kita kartą įdėsiu.
Na ir 4 kiaušiniai ir 100 ml grietinės (kažkodėl galvojau,kad reikia riebios grietinės, nors recepte norudota kaip tik neriebios, gerai, kad nupirkau 18% tik ).
Fotografau su mobiliu, nuotraukų kokybę, ne pati geriausia
QUOTE(MajaLi @ 2012 12 09, 15:57)
Na ir 4 kiaušiniai ir 100 ml grietinės (kažkodėl galvojau,kad reikia riebios grietinės, nors recepte norudota kaip tik neriebios, gerai, kad nupirkau 18% tik ).
šiaip tai grietinėlės dėjau, ne grietinės bet su kiaušiniu tai gal ir grietinė gerai gavos. riebumas recepto nepablogins, tik linijas
ar skanu buvo?
QUOTE(grange @ 2012 12 09, 18:02)
šiaip tai grietinėlės dėjau, ne grietinės bet su kiaušiniu tai gal ir grietinė gerai gavos. riebumas recepto nepablogins, tik linijas
ar skanu buvo?
ar skanu buvo?
Ups ne tik su atmintim, bet is su rėgėjimu turiu problemų Kažkodėl perskaičiau,kad grietinės
Gavo tikrai skanu!Kažkada esu valgiusi quiche ispanų restorane, tai pagal šį recepta ne ką blogesnis. Tikrai dar gaminsiu, juo labiau,kad gaminamas greitai ir galima pravalyti šaldytuvą
Makaronai su lašiša ir pomidorais
4 žmonėms:
Makaronai 400 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 200 gr.
Pomidorai (didesni) 3 vnt.
Grietinė (neriebi) 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite "al dente" (kad liktų kietoki). Makaronai tinka visokie, gal išskyrus vermišelius. Aš naudojau itališkus "sraigtelius".
Kol makaronai verda, stambesniais gabalais supjaustykite pomidorus ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Ant pomidoru suberkite juostelėmis pjaustytas nugarėles, supilkite grietinę ir išmaišykite. Jei trūksta druskos - papildomai pasūdykite (man netrūko).
Makaronams išvirus, juos nukoškite ir užpilkite paruošta lašiša su pomidorais. Išmaišykite ir palikite 5 min. pastovėti, kad susigertų skoniai.
http://tingiojikiaul...pomidorais.html
4 žmonėms:
Makaronai 400 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 200 gr.
Pomidorai (didesni) 3 vnt.
Grietinė (neriebi) 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Į pasūdytą verdantį vandenį suberkite makaronus ir virkite "al dente" (kad liktų kietoki). Makaronai tinka visokie, gal išskyrus vermišelius. Aš naudojau itališkus "sraigtelius".
Kol makaronai verda, stambesniais gabalais supjaustykite pomidorus ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Ant pomidoru suberkite juostelėmis pjaustytas nugarėles, supilkite grietinę ir išmaišykite. Jei trūksta druskos - papildomai pasūdykite (man netrūko).
Makaronams išvirus, juos nukoškite ir užpilkite paruošta lašiša su pomidorais. Išmaišykite ir palikite 5 min. pastovėti, kad susigertų skoniai.
http://tingiojikiaul...pomidorais.html
QUOTE(due drops @ 2012 12 09, 18:41)
Makaronai su lašiša ir pomidorais
aš virtuvėj ne specas, bet ar tikrai makaronai su lašiša gera idėja? Man tai biškį keistai kažkaip atrodo . Ir dar šalta, ir dar rūkyta, ir dar su grietine
Na bet atrodo tai tikrai labai gražiai
QUOTE(Barbora neRadvilaitė @ 2012 12 09, 20:47)
aš virtuvėj ne specas, bet ar tikrai makaronai su lašiša gera idėja? Man tai biškį keistai kažkaip atrodo . Ir dar šalta, ir dar rūkyta, ir dar su grietine
man tai atrodo viskas ok, jei makaronai būtų atšaldyti ir valgoma kaip šaltas užkandis, bet va su šiltais atrodo keistai.
QUOTE(grange @ 2012 12 09, 22:04)
man tai atrodo viskas ok, jei makaronai būtų atšaldyti ir valgoma kaip šaltas užkandis, bet va su šiltais atrodo keistai.
, nu va - reiškia ne man vienai taip rodos, nes nekažką tesugebu , tai vis bandau po truputį, kartais nieko, kartais iškeliauja į kibiriuką . O to nesinori.
Vat kaip saločikės kokios gal ir nieko būt
QUOTE(MajaLi @ 2012 12 09, 16:57)
Dariau pagal grange receptą - ideją
Ir as siandien sita dariau Viskas super tik man labai ilgai kepe
Papildyta:
QUOTE(MajaLi @ 2012 12 09, 16:57)
Dariau pagal grange receptą - ideją
Ir as si dariau siandien Labai skanu, tik man kazkaip ilgai kepe viskas
QUOTE(MajaLi @ 2012 12 09, 18:57)
Šaldytuve senokai liūdėjo pirktinės tešlos pakelis tai nusprendžiau pagaminti .
gal galit pasakiti, kokia tesla?
QUOTE(Juulijaa @ 2012 12 09, 21:36)
As tik dar apvoliojau dziuveselese
ar su dziuveseles nesigavo labai riebalota?
QUOTE(ievmama @ 2012 12 10, 01:16)
Ne,nerebaluota bet labai sotu.dziuveselese traskus gavos
QUOTE(Barbora neRadvilaitė @ 2012 12 09, 22:47)
aš virtuvėj ne specas, bet ar tikrai makaronai su lašiša gera idėja? Man tai biškį keistai kažkaip atrodo . Ir dar šalta, ir dar rūkyta, ir dar su grietine
Na bet atrodo tai tikrai labai gražiai
Na bet atrodo tai tikrai labai gražiai
Makaronai + lašiša = gera idėja. Tik čia ir man truputį neaišku dėl patiekalo temperatūros. Aš gaminu karštą padažą su lašiša makaronams, bet nuotraukos neturiu, tai tikslaus recepto nerašysiu, tik "užvesiu ant kelio": į Bešamelio pagrindu padarytą padažą (miltai pakepinami svieste, užpilami pienu) pridedu pakepintų svogūnų ir susmulkintą lašišą (skaniau su parukyta)