Netikri Čičinsko kepsniai
10 didelių Čičinsko kepsnių:
Bulvės 2 kg.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Dešrelės (ilgos) 5 vnt.
Jūros druska
Aliejaus virimui
Pasūdytame vandenyje išsivirkite nuskustas bulves ir sutrinkite bulvių trintuve. Trintą bulvių masę palikite atvėsti. Kai tik bulvės atvės, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir paminkykite. Ilgas pieniškas dešreles pjaukite pusiau (arba naudokite 10 trumpų dešrelių). Aš naudojau parūkytas vištienos dešreles.
Puode įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, drėgnomis rankomis (masė lipni) atsignybkite bulvių masės ir išplokite tarp delnų. Ant bulvių "blynelio" dėkite dešrelę ir suvyniokite. Paruoštą netikrą Čičinsko kepsnį dėkite į įkaitintą aliejų (aliejaus turi būti tiek, kad apsemtų kepsnius) ir virkite kol gražiai apskrus. Išgriebkite kepsnį iš puodo ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
http://tingiojikiaul...o-kepsniai.html
brokolių ir pievagrybių Tarte'as su kumpiu ir parnidžio sūriu receptas su gaminimo eiga
Reikės:
Tešlai :
* 50 g avižinių dribsnių
* 50 g grikių miltų
* 100 kvietinių miltų ( galima keisti į miltus be glitimo)
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. aguonų
* ~ 1/2 stiklinės vandens
* druskos
Įdarui :
* 1 brokolio galva
* 100 g smulkiai tarkuoto parnidžio sūrio
* 2 kiaušiniai
* 150 g supjaustyto kumpio (arba rūkytos šoninės)
* 1/4 poro
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 200 g tepamo varškės kremo
* 2 saujų pievagrybių
* druskos, malto muskato riešuto, pipirų
* 2 sutrintos česnako skiltelės
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Inde suberti visus sausus ingredientus, supilti aliejų ir vandens tiek, kad būtų galima išminkyti neperlipnią tešlą ( man prireikė ~ 1/2 stiklinės vandens). Suformuoti iš paruoštos tešlos gniūžtę, įvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti šaldytuve 30- čiai minučių.
Giliame inde išplakti kiaušinius su tepama varške ir grietinėle, sudėti trintas česnako skilteles, smulkintą porą, įberti dalį sutarkuoto parnidžio sūrio, pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu- viską permaišyti.
Iš šaldytuvo išimti tešlą, iškočioti lakštą, jį įtiesti į kepimo formą ( naudojau 25 cm skersmens ) sudėti supjaustytus pievagrybius, tada gabaliukais išskirstytą brokolio galvą, ant viršaus sudėti supjaustytą kumpį arba rūkytą šoninę. Užpilti paruoštą kiaušinių/grietinėlės/varškės kremo užpilą, . Ant paviršiaus užberti saujelę smulkiai tarkuoto parnidžio sūrio.
Pastatyti kepti 40 minučių 160°C - 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti dar karštą su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
Reikės:
Tešlai :
* 50 g avižinių dribsnių
* 50 g grikių miltų
* 100 kvietinių miltų ( galima keisti į miltus be glitimo)
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. aguonų
* ~ 1/2 stiklinės vandens
* druskos
Įdarui :
* 1 brokolio galva
* 100 g smulkiai tarkuoto parnidžio sūrio
* 2 kiaušiniai
* 150 g supjaustyto kumpio (arba rūkytos šoninės)
* 1/4 poro
* 200 ml grietinėlės (10 % riebumo)
* 200 g tepamo varškės kremo
* 2 saujų pievagrybių
* druskos, malto muskato riešuto, pipirų
* 2 sutrintos česnako skiltelės
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Inde suberti visus sausus ingredientus, supilti aliejų ir vandens tiek, kad būtų galima išminkyti neperlipnią tešlą ( man prireikė ~ 1/2 stiklinės vandens). Suformuoti iš paruoštos tešlos gniūžtę, įvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti šaldytuve 30- čiai minučių.
Giliame inde išplakti kiaušinius su tepama varške ir grietinėle, sudėti trintas česnako skilteles, smulkintą porą, įberti dalį sutarkuoto parnidžio sūrio, pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu- viską permaišyti.
Iš šaldytuvo išimti tešlą, iškočioti lakštą, jį įtiesti į kepimo formą ( naudojau 25 cm skersmens ) sudėti supjaustytus pievagrybius, tada gabaliukais išskirstytą brokolio galvą, ant viršaus sudėti supjaustytą kumpį arba rūkytą šoninę. Užpilti paruoštą kiaušinių/grietinėlės/varškės kremo užpilą, . Ant paviršiaus užberti saujelę smulkiai tarkuoto parnidžio sūrio.
Pastatyti kepti 40 minučių 160°C - 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Patiekti dar karštą su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
Vakar vakarienei orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis, morkomis ir svogūnais. Vištiena įtrinta druska ir pipirais, marinuota česnake, aliejuje, citrinų sultyse, meduje.
QUOTE(due drops @ 2012 12 07, 02:40)
kaip skanu sakykite prasau, ar tiktu ir ne tokios brangios desriales?
QUOTE(due drops @ 2012 12 07, 01:40)
O,sakykite,koki alieju naudojate nes jai alyvu alieju,tai labai netaupu,po to ismest gaila,o kitkam jau nepanaudosi
QUOTE(**sea** @ 2012 12 05, 23:50)
Mesos kukuliai su makaronais , salotom .
I Kiaulienos farša ruošiau kaip kotletams , truputi apkepiau gerai ikaitintoje keptuveje .
Makaronus išviriau sudejau ant viršaus kukuliukus , užberiau surio ir kepiau orkaiteje 30mi.
Padažas : ketčupas su grietine .
I Kiaulienos farša ruošiau kaip kotletams , truputi apkepiau gerai ikaitintoje keptuveje .
Makaronus išviriau sudejau ant viršaus kukuliukus , užberiau surio ir kepiau orkaiteje 30mi.
Padažas : ketčupas su grietine .
O nereikia pilti aliejaus?Tiesiog makaronus deti, tada kotletus ir į orkaitę?
QUOTE
Labas vakaras ar darote spirguciu padaza? Matau jus su rukytom desrelem gaminat,as kaip tik turiu kiaulienos,kaip manot ar tiks? Cicinskai bus rytoj pietums
Su didziausia pagarba jekaterina
QUOTE(**sea** @ 2012 12 05, 22:50)
Mesos kukuliai su makaronais , salotom .
I Kiaulienos farša ruošiau kaip kotletams , truputi apkepiau gerai ikaitintoje keptuveje .
Makaronus išviriau sudejau ant viršaus kukuliukus , užberiau surio ir kepiau orkaiteje 30mi.
Padažas : ketčupas su grietine .
I Kiaulienos farša ruošiau kaip kotletams , truputi apkepiau gerai ikaitintoje keptuveje .
Makaronus išviriau sudejau ant viršaus kukuliukus , užberiau surio ir kepiau orkaiteje 30mi.
Padažas : ketčupas su grietine .
prašom salotų receptą
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 07, 19:32)
prašom salotų receptą
kažkaip pamiršau apie šitas
Vadinu tai salotos ,, šaldytuvo likučiai ,, o tuo metu turejau :
Aisbergo salotos , svogunu laišku, truputi raudono kopusto , vyšniniai pomidoriukai , , raudonos paprikos . Viska supjausčiau oi dar mažyte morkyte šiaudelias . Užberiau sezamo seklu !
Ir užpylas : sezamo aliejus , balzamo actas , sojos padažas . Viskas vienodom dalim , išmaišiau ir užpyliau !
QUOTE(Endži @ 2012 12 01, 23:16)
Makaronai su pievagrybių-pelėsinio sūrio padažu
Ačiū labai skanus ir greit pagaminamas receptas. Tikrai dar nekartą gaminsiu.
QUOTE(mindaiva @ 2012 07 14, 11:04)
iš tikrųjų puikus, gaminau
Pritariu Labai skanu!
QUOTE(*jolantab* @ 2012 12 08, 17:14)
smagu kad patiko