QUOTE(Akela. @ 2012 12 05, 09:25)
dar panasios yra bulguro kruopos,jos kiek stambesnes,bet irgi labai skanu
o jo,tikrai, kažkiek panašios, net nežinau kurios skaniau.
QUOTE(Tigris @ 2012 12 05, 09:49)
O gal galima recepta?
na kad butu nors kiek panasu i autentika... ar tiesiog kuskusa sumaisyti su jogurtu ir razinom?
aš pati nesu darius, esu valgius keliose vietose, kaip tiksliai daro tikrai nepasakysiu.
bet turiu vieną receptą išsisaugojus "kaip gerą" bet negaliu patvirtint nes taip ir nedariau pati.
Išverčiau greit:
Kuskusas su razinom ir sumėtiniu-jogurto padažu
1/2 puodelio kapoto svogūno
1 v.š.alyvuogių aliejaus
1 puodelio kuskuso
1/4 puodelio razinų
2 ½ puodelio vištienos buljono
Žiupsnelio druskos
Pakepinti svogūną aliejuje kol gražiai pagels, įmaišyti kuskusą ir razinas, supilti jau užvirusį, t..y. karštą vištienos buljoną ir paskaninti druska. Jei sultinys jau sūrus tai nebereikia druskos. Uždengti ir nukelti nuo ugnies.
Palikti pastovėti ~5 min prieš patiekiant permaišyti šakute.
Jogurto padažui:
3/4 puodelio natūr. jogurto
1/4 puodelio kapotų mėtų lapelių
1 skiltelė spausto česnako
1/2 kapotų čili pipirų (nebūtina jei nemėgstat)
2 v.š. smulkiai pjaustytų česnako lapų (va tokių http://www.google.lt...n...x=61&ty=55)
Šiek tiek druskos
Sumaišyti jogurtą su mėtomis, ir likusiais ingredientais, paskaninti druska.
Gaunas apie 2/3 puodelio.
Papildyta:
QUOTE(Asta @ 2012 12 05, 11:21)
Truputį ne į temą, bet jei kam įdomu, dėl bendro išsilavinimo, taip sakant... tai..
Štai čia yra apie tai kaip kuskusas gaminamas
http://www.youtube.c...h?v=tg97n4UHiWY
o seniau tai rankom viską trindavo