QUOTE(Geriuke @ 2012 12 03, 09:58)
Kas tai yra?
Ir ar butina pilt vyno?As jo nemegstu,tai gal ir be jo kaip nors
mna tai tiesiog labai smalsu paklaust, nors turbūt žinutė bus ištrinta, na bet už pabandymą mokėt nereikia
Ar tikrai pvz, geriuke, darytum tokį patiekalą, jei vynas sužaidžia čia sakyčiau gan didelį vaidmenį, o jo nemėgsti ir nedėtum.ir dar.. neragavus niekada prosciutto bandyt gamint patiekalą,kur tas kumpis vienas iš pagrindiniu ingredientų,. irgi nežinant patiks ar ne? o ir nebus vyno, bus prėsku, taip ir gaunas kai sakoma
"o man nesigavo" o nesigavo dėl to,kad 50 proc ingr nedėta ar pakeista
tai ar negeriau pasiieškot eilinio risoto recepto, kur nėra vyno ar kažkas priimtinesnio liežuviui. Ar čia tiesiog buvo klausiama, kad tik klaust?
nu čia tarpk kitko,mintyse tokie klausimai kilo, tai parašiau
o kad nebūtų tik klausimas, gal dar nesidalinau, Quiche (kišas) receptu.
Patiko šiltas ir šaltas.
Reikės:
Sluoksniuotos tešlos pakučio (kas tingi, kaip aš, pasidaryti...)
3 kietesnių dešrelių
Kelių riekučių rukytos dešros (dėl kitokio prieskonio)
5 kiaušinių
100 ml neriebios grietinėlės
Pusę raudonos paprikos
3 v.š. konc. kukurūzų
2-3 gabaliukų brokolio
nedidelės saujelės šaldytų žirnelių
~10 vnt. šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
2-3 saulėje džiovintų pomidorų
Tokius ingredientus dėjau aš, o dar kiek galimų n variacijų prašom bandyti kitus
Spec. žemos skardelės tokiems kepiniams neturėjau, bet visai gerai pavyko ir tradicinėje pyrago skardelėje.
Į skardą tiesiau kepimo popierių, kuris buvo kartu su tešla, tešlą nestipriai paspausti, šiek tiek suspaudžiau ir šonus kad nebūtų per aukšta.
Dugną subadyti šakute.
Atskirame inde perplakti kiaušinius supilti neriebią grietinėlę, paskaninti druska bei pipirais, aš dar dėjau šiek tiek paprikos miltelių kad būtų aštriau.
Pasiruošti likusį įdarą: dešreles bei dešrą susipjaustyti smulkiais gabaliukais, papriką nedideliais gabaliukais, pupeles perpjauti pusiau, dž. pomidorą sukarpiau smulkiai taip pat.
Ant tešlos subėriau visas daržoves su mėsa, permaišiau lengvai
Tada užpyliau paruoštu kiaušinio ir grietinėlės mišiniu.
Gavos šiek tiek mažiau nei iškepto foto kur matosi, kiaušinis šiek tiek pakilo, todėl svarbu nepripilti iki pat viršaus.
Kepti gerai įkaitintoje 180 C orkaitėje apie 30min, arba tol, kol vidus "nebetelaškuos".
Galima, žinoma, daryti vien su kiaušiniais, bet tada pyragas, manau, bus standesnis.
SKanaus!