Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

smile.gif+2012 12 01, 17:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 12 01, 17:18)
Isbandziau JJ M vistiena su kalafijorais ir pelesinio surio padazu, gavosi super, apsiv algymas auksciausiam lygi biggrin.gif

clap.gif džiaugiuosi, kad patiko thumbup.gif
Atsakyti
Sekmadienio vakarui risotto su parmezano sūriu ir prosciutto ant viršaus. Risotto gaminu tradiciškai: puode apkepinu svogūnus, beriu ryžius, pilu šiek tiek balto vyno, laukiu kol išgaruos vynas ir apie 20 min pilu daržovių sultinį. Kai ryžiai jau išvirę, užberiu tarkuoto parmezano sūrio ir pačiame gale užmetu prosciutto.


user posted image





 ! 
anafi, paskutinį kartą koreguoju Jūsų pranešimus. Jei ir toliau dėsite tik nuorodas į facebook'ą, būsiu priversta pašalinti Jūsų žinutes.  


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 gruodžio 2012 - 21:41
kodėl keli tik nuorodą o ne foto tiesiogiai, nervina pastoviai atsidarinėt blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(anafi @ 2012 12 02, 21:46)
Sekmadienio vakarui risotto su parmezano sūriu ir prosciutto ant viršaus. Risotto gaminu tradiciškai: puode apkepinu svogūnus, beriu ryžius, pilu šiek tiek balto vyno, laukiu kol išgaruos vynas ir apie 20 min pilu daržovių sultinį. Kai ryžiai jau išvirę, užberiu tarkuoto parmezano sūrio ir pačiame gale užmetu prosciutto.




Kas tai yra? g.gif Ir ar butina pilt vyno?As jo nemegstu,tai gal ir be jo kaip nors g.gif
Atsakyti
prosciutto. tai yra vytintas kumpis. Galima bet kokios vytintos mėsytės dėti. O vyno jei nenorite, tai nepilkite, nors skonio vyno maiste nesijaučia, jis pikantiškumą suteikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 12 03, 11:58)
Kas tai yra? g.gif



tai vytintas kumpis mirksiukas.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 12 03, 09:58)
Kas tai yra? g.gif Ir ar butina pilt vyno?As jo nemegstu,tai gal ir be jo kaip nors g.gif

mna tai tiesiog labai smalsu paklaust, nors turbūt žinutė bus ištrinta, na bet už pabandymą mokėt nereikia blush2.gif

Ar tikrai pvz, geriuke, darytum tokį patiekalą, jei vynas sužaidžia čia sakyčiau gan didelį vaidmenį, o jo nemėgsti ir nedėtum.ir dar.. neragavus niekada prosciutto bandyt gamint patiekalą,kur tas kumpis vienas iš pagrindiniu ingredientų,. irgi nežinant patiks ar ne? o ir nebus vyno, bus prėsku, taip ir gaunas kai sakoma "o man nesigavo" o nesigavo dėl to,kad 50 proc ingr nedėta ar pakeista biggrin.gif tai ar negeriau pasiieškot eilinio risoto recepto, kur nėra vyno ar kažkas priimtinesnio liežuviui. Ar čia tiesiog buvo klausiama, kad tik klaust? rolleyes.gif nu čia tarpk kitko,mintyse tokie klausimai kilo, tai parašiau wink.gif

o kad nebūtų tik klausimas, gal dar nesidalinau, Quiche (kišas) receptu.
Patiko šiltas ir šaltas.

user posted image


Reikės:

Sluoksniuotos tešlos pakučio (kas tingi, kaip aš, pasidaryti...)
3 kietesnių dešrelių
Kelių riekučių rukytos dešros (dėl kitokio prieskonio)
5 kiaušinių
100 ml neriebios grietinėlės
Pusę raudonos paprikos
3 v.š. konc. kukurūzų
2-3 gabaliukų brokolio
nedidelės saujelės šaldytų žirnelių
~10 vnt. šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
2-3 saulėje džiovintų pomidorų

Tokius ingredientus dėjau aš, o dar kiek galimų n variacijų prašom bandyti kitus smile.gif
Spec. žemos skardelės tokiems kepiniams neturėjau, bet visai gerai pavyko ir tradicinėje pyrago skardelėje.
Į skardą tiesiau kepimo popierių, kuris buvo kartu su tešla, tešlą nestipriai paspausti, šiek tiek suspaudžiau ir šonus kad nebūtų per aukšta.
Dugną subadyti šakute.

Atskirame inde perplakti kiaušinius supilti neriebią grietinėlę, paskaninti druska bei pipirais, aš dar dėjau šiek tiek paprikos miltelių kad būtų aštriau.

Pasiruošti likusį įdarą: dešreles bei dešrą susipjaustyti smulkiais gabaliukais, papriką nedideliais gabaliukais, pupeles perpjauti pusiau, dž. pomidorą sukarpiau smulkiai taip pat.

Ant tešlos subėriau visas daržoves su mėsa, permaišiau lengvai

user posted image

Tada užpyliau paruoštu kiaušinio ir grietinėlės mišiniu.
Gavos šiek tiek mažiau nei iškepto foto kur matosi, kiaušinis šiek tiek pakilo, todėl svarbu nepripilti iki pat viršaus.

Kepti gerai įkaitintoje 180 C orkaitėje apie 30min, arba tol, kol vidus "nebetelaškuos".
Galima, žinoma, daryti vien su kiaušiniais, bet tada pyragas, manau, bus standesnis.

user posted image

SKanaus!
Atsakyti
grange, ačiū už greito kyšo idėją thumbup.gif manau, puikiai tiks šaldytų daržovių mix'as bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 03, 16:51)
grange, ačiū už greito kyšo idėją  thumbup.gif  manau, puikiai  tiks  šaldytų daržovių mix'as  bigsmile.gif


o taip, tokie ir puikiai tinka.
kadangi pas mane vyksta akcija šaldiklio turinio naikinimas, tai naudojau atskirai biggrin.gif
Atsakyti
Žuvies keksiukai

Žuvį galite pasirinkti pagal savo skonį.

300 gr.tilapijos filė
300 gr.lašišos filė
kiaušinio baltymas
druska,pipirai
2 valg.šaukštai maltų džiūvėsių
grietinėlės
pusė svogūno galvos

6 bulvės,1 morka,sauja špinatų
du valg.šaukštai tarkuoto sūrio

Bulvės padaliname per pusę, viename puode verdame bulvės su špinatais,kitame su morkomis.

Džiūvėsius užpilame su grietinėle.
Žuvį supjaustome gabaliukais ir sumalame su mėsmale.Kartu sumalame svogūną.
Dedame druskos,pipirų,džiūvėsius, išplaktą baltymą ir gerai išmaišome.
Imame formą keksiukams, sutepame sviestu ir sudedame žuvies masę.
Tada paimame kepimo skardą, įpilame biški vandens, statome keksiukus ir dedame į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame apie 30 min.

Bulvės nukošiame ir atskirai padarome bulvių košę su špinatais ir su morkomis.Dedame į kiekvieną po šaukštą tarkuoto sūrio, išmaišome.
Kai keksiukai iškepa, išimame iš formos ir ant kiekvieno keksiuko dedame bulvių košės.
Sudedame į skardą ir dar apkepiname 10 min.

Gavosi 6 keksiukai.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
Puikus receptas. O silikoninėje formoje tiktų kepti???
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2012 12 04, 11:26)
Puikus receptas. O silikoninėje formoje tiktų kepti???



Taip.Aš kepiau silikoninėje 4u.gif
Atsakyti