Pietukai:darzoves su rudmesem
http://public.fotki....i/pb230378.html
QUOTE(astaes @ 2012 11 23, 17:33)
mmm, kaip grybukų pasiilgau , čia matyt iš atsargų
Basmati ryžiai su vištiena ir daržovėmis ir kiaušiniu
Kažką panašaus mes valgydavom kavinėje Gan Bei City, tik patobulinau pagal save
Reikės:
200 g virtų Basmati ryžių
Didlės morkos
Didelio svogūno arba 2 mažų
Šaldytų žalių žirnelių
Višitienos krutinėlės
Česnakinių vištienos pireskonių
1-2 kiaušinių
Šaukštelio juodgrūdės
Česnakinio mišinio
Šaukštelio ciberžolės
Krapų
Pipirų
Druskos
Svogūno laiškų papuošimui
Išverdame ryžius, tik nepervardame, jie turi būti birūs. Vištienos krutinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, pabarstome druska, pipirais, česnakiniu mišiniu ir česnakiniais vištienos prieskoniais, pakepiname aliejuje. Didelėj keptuvėj pakepiname pjaustytą svogūną, labai smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Įberiame juodgrūdės, ciberžolės, minutę dar pakepiname. Dedame vištieną,dedame šaldytus žirnelius ir pakepam porą minučių, beriame ryžius. Atskiroje keptuvėje pakepiname suplaktą kiaušinį su žiupsneliu druskos, visą laiką maišant, kad gautusi nedideli gabaliukai. Iškepto kiaušinio gabaliukus dedame taip pat į ryžius. Beriame pipirų, česnakinio mišinio. Prieskonius visada beriu iš akies pagal skonį, todėl labai proporcijų nerašau. Beriame smulkintus krapus. Viską gerai išmaišome ir dar kelias min pakepam, dedame į lėkštes, užberiame svogūno pjaustytų svogūno laiškų. Skanaus.
Kažką panašaus mes valgydavom kavinėje Gan Bei City, tik patobulinau pagal save
Reikės:
200 g virtų Basmati ryžių
Didlės morkos
Didelio svogūno arba 2 mažų
Šaldytų žalių žirnelių
Višitienos krutinėlės
Česnakinių vištienos pireskonių
1-2 kiaušinių
Šaukštelio juodgrūdės
Česnakinio mišinio
Šaukštelio ciberžolės
Krapų
Pipirų
Druskos
Svogūno laiškų papuošimui
Išverdame ryžius, tik nepervardame, jie turi būti birūs. Vištienos krutinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, pabarstome druska, pipirais, česnakiniu mišiniu ir česnakiniais vištienos prieskoniais, pakepiname aliejuje. Didelėj keptuvėj pakepiname pjaustytą svogūną, labai smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Įberiame juodgrūdės, ciberžolės, minutę dar pakepiname. Dedame vištieną,dedame šaldytus žirnelius ir pakepam porą minučių, beriame ryžius. Atskiroje keptuvėje pakepiname suplaktą kiaušinį su žiupsneliu druskos, visą laiką maišant, kad gautusi nedideli gabaliukai. Iškepto kiaušinio gabaliukus dedame taip pat į ryžius. Beriame pipirų, česnakinio mišinio. Prieskonius visada beriu iš akies pagal skonį, todėl labai proporcijų nerašau. Beriame smulkintus krapus. Viską gerai išmaišome ir dar kelias min pakepam, dedame į lėkštes, užberiame svogūno pjaustytų svogūno laiškų. Skanaus.
QUOTE(mama-gita @ 2012 11 23, 19:02)
mmm, kaip grybukų pasiilgau , čia matyt iš atsargų
ne,tai sviezuciai,mes siltuose krastuose
QUOTE(astaes @ 2012 11 23, 22:39)
ne,tai sviezuciai,mes siltuose krastuose
ojojoj, galėjot ir nerašyti , užsipavydėjau galutinai
Kiauliena krienų padaže
Receptą radau čia:
http://dautarte.blog...ze-tiesiai.html
3 - 4 žmonėms:
Kiauliena 500 gr.
Krienai (balti, be priedų) 180 gr.
Pienas 3 stiklinės
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui
Kiaulieną susipjaustykite nestorais, vidutinio dydžio gabalais ir ištrinkite druska bei pipirais. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Pasimarinavusius kiaulienos gabalus apkepkite, iš abiejų pusių, svieste (ant vidutinės ugnies).
Kai mėsa apkeps, supilkite į keptuvę pieną ir sudėkite krienus. Man pritrūko druskos todėl padažą papildomai pasūdžiau. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 1,5 valandos. Kas 10 - 15 min. prieikite pamaišyti, nes krienai linkę kibti prie keptuvės dugno.
Praėjus 1,5 valandos keptuvę išjunkite ir dėliokite maistą į lėkštes. Siūlau valgyti su bulvių koše bei daržovėmis.
http://tingiojikiaul...enu-padaze.html
Receptą radau čia:
http://dautarte.blog...ze-tiesiai.html
3 - 4 žmonėms:
Kiauliena 500 gr.
Krienai (balti, be priedų) 180 gr.
Pienas 3 stiklinės
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui
Kiaulieną susipjaustykite nestorais, vidutinio dydžio gabalais ir ištrinkite druska bei pipirais. Palikite pasimarinuoti bent valandai. Pasimarinavusius kiaulienos gabalus apkepkite, iš abiejų pusių, svieste (ant vidutinės ugnies).
Kai mėsa apkeps, supilkite į keptuvę pieną ir sudėkite krienus. Man pritrūko druskos todėl padažą papildomai pasūdžiau. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 1,5 valandos. Kas 10 - 15 min. prieikite pamaišyti, nes krienai linkę kibti prie keptuvės dugno.
Praėjus 1,5 valandos keptuvę išjunkite ir dėliokite maistą į lėkštes. Siūlau valgyti su bulvių koše bei daržovėmis.
http://tingiojikiaul...enu-padaze.html
QUOTE(due drops @ 2012 11 24, 12:34)
Kiauliena krienų padaže
O kokią kiaulieną (kurią dalį) naudojat??
Agurkėliai parauginti kiek matau, gal šviežios daržovytės labiau tiktų
nu bet ,aišku , skonio reikalas
Šiandien pietums ir vėl bulvių košė su raugintais agurkėliais ir padažu ( majonezas, garstyčios, balzaminis actas, druskas, pipirai ), šalia į dvi dalis perpjauti 'soutzoukakia' ( kažkas panašaus į mūsų kotletus, tik dešrelės formos : jautienos faršas, kiaušinis, batonas, svogūnas, česnakas, prieskoniai) ir salotos.
Nuotraukytė
Nuotraukytė
Troskinys indeliuose su avinzirniais
Megstamos mesos (sau dariau be mesos viena indeli)
1 stikline avinzirniu
Bulves
Morkos
Cili pipiriukas
Paprika
Svogunas
Cesnakas
Prieskoniai, druska.
Avinzirnius reikia burinai para mirkyti.
Viska supjaustom sudedam i indelius, uzpilam vandens arba sultinio ir trokinam 1.5 val 200 laipsniu orkaitej.
Patiekiam ar su grietine ar su pomidoru padazu, kaip kas megsta
https://fbcdn-sphoto...955815932_n.jpg
Megstamos mesos (sau dariau be mesos viena indeli)
1 stikline avinzirniu
Bulves
Morkos
Cili pipiriukas
Paprika
Svogunas
Cesnakas
Prieskoniai, druska.
Avinzirnius reikia burinai para mirkyti.
Viska supjaustom sudedam i indelius, uzpilam vandens arba sultinio ir trokinam 1.5 val 200 laipsniu orkaitej.
Patiekiam ar su grietine ar su pomidoru padazu, kaip kas megsta
https://fbcdn-sphoto...955815932_n.jpg
Nieko įmantraus, tik pateikimas kitas
Gaminau vėžlį iš maltos mėsos paruoštos tradiciškiems kotletukams. Kojos ir tarybinių dešrelių, o kiautas padarytas iš rūkytos šoninės. Kepiau ant grotelių orkaitėj 200C apie 1 val.
Skanaus
http://www.facebook....1...e=1
Gaminau vėžlį iš maltos mėsos paruoštos tradiciškiems kotletukams. Kojos ir tarybinių dešrelių, o kiautas padarytas iš rūkytos šoninės. Kepiau ant grotelių orkaitėj 200C apie 1 val.
Skanaus
http://www.facebook....1...e=1
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 11 24, 21:17)
Nieko įmantraus, tik pateikimas kitas
Gaminau vėžlį iš maltos mėsos paruoštos tradiciškiems kotletukams. Kojos ir tarybinių dešrelių, o kiautas padarytas iš rūkytos šoninės. Kepiau ant grotelių orkaitėj 200C apie 1 val.
Skanaus
Gaminau vėžlį iš maltos mėsos paruoštos tradiciškiems kotletukams. Kojos ir tarybinių dešrelių, o kiautas padarytas iš rūkytos šoninės. Kepiau ant grotelių orkaitėj 200C apie 1 val.
Skanaus
vietoj desreliu reiktu kazko kito,nes susvilo ir tapo nevalgomos..
QUOTE(rutyte11 @ 2012 11 24, 19:37)
Avinzirnius reikia burinai para mirkyti.
o kad paprasčiau būtų, galima skardinėj naudoti, nereiks mirkint
įdomus variantas, turėsiu omeny.