"Kaimiska" kiausiniene
pakepinti lasinukus, deti supjaustytus svogunu laiskus jiems apkepus musti kiausinius. Skanaus
Vištiena su daržovėmis grietinėlės padaže
Ingridientai:
15-20 g. sviesto
3-4 didelės morkos
1 poras
400 g. vištienos file
10-15 vnt. pievagrybių
200-250 g. grietinėlės
druska, pipirai, krakmolas
6-8 vnt. bulvės
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
Eiga:
Bulves nulupti ir užkaisti. Kai užvirs, pavirti 5 min. ir leisti joms atvėsti. Tuo tarpu į keptuvę dėti sviestą, storesniais (1 cm pločio) griežinėliais pjaustytas morkas, jas apkepinti, tada dėti taip pat supjaustytą porą. Susmulkinti vištienos krūtinėlę kubeliais, dėti į keptuvę, truputį pakepinti. Tuomet pilti grietinėlę. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius ir dėti ant viršaus. Paskaninti druska ir pipirais. Pasitroškinus įmesti kelis žiupsnelius krakmolo (kad padažas taptų tirštesnis). Tuomet viską supilti į kepimo indą. Ant viršaus dėti apvirtas bulves supjaustytas griežinėliais, pabarstyti tarkuotu sūriu. Orkaitėje kepti 20-25 min., kol viskas gražiai apskrus. Skanaus!
[attachmentid=223738]
Ingridientai:
15-20 g. sviesto
3-4 didelės morkos
1 poras
400 g. vištienos file
10-15 vnt. pievagrybių
200-250 g. grietinėlės
druska, pipirai, krakmolas
6-8 vnt. bulvės
sauja tarkuoto fermentinio sūrio
Eiga:
Bulves nulupti ir užkaisti. Kai užvirs, pavirti 5 min. ir leisti joms atvėsti. Tuo tarpu į keptuvę dėti sviestą, storesniais (1 cm pločio) griežinėliais pjaustytas morkas, jas apkepinti, tada dėti taip pat supjaustytą porą. Susmulkinti vištienos krūtinėlę kubeliais, dėti į keptuvę, truputį pakepinti. Tuomet pilti grietinėlę. Supjaustyti griežinėliais pievagrybius ir dėti ant viršaus. Paskaninti druska ir pipirais. Pasitroškinus įmesti kelis žiupsnelius krakmolo (kad padažas taptų tirštesnis). Tuomet viską supilti į kepimo indą. Ant viršaus dėti apvirtas bulves supjaustytas griežinėliais, pabarstyti tarkuotu sūriu. Orkaitėje kepti 20-25 min., kol viskas gražiai apskrus. Skanaus!
[attachmentid=223738]
Makaronų troškinys su kiauliena ir daržovėmis
4 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Makaronai 400 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Cukinija (jauna ir kuo didesnė)
Pomidorų padažas 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika, sultinio kubeliai
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais (išskyrus sultinio kubelius) ir palikite pasimarinuoti. Kai mėsa pasimarinuos, apvoliokite ją krakmole, tada gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite ten gabaliukus. Kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol kiauliena kepa - užsikaiskite vandenį (su sultinio kubeliais) makaronams. Susipjaustykite cukiniją ir pomidorus stambokais gabaliukais.
Kiaulienai apskrudus - į keptuvę sudėkite daržoves, ant jų berkite juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno acto. Viską išmaišykite ir troškinkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies.
Makaronus virkite 3 min. Tada, su visu skysčiu, supilkite ant kiaulienos ir daržovių. Sudėkite pomidorų padažą, viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Praėjus nurodytam laikui - dėliokite troškinį į lėkštes.
http://tingiojikiaul...auliena-ir.html
4 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Makaronai 400 gr.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Cukinija (jauna ir kuo didesnė)
Pomidorų padažas 100 gr.
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika, sultinio kubeliai
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, ištrinkite nurodytais prieskoniais (išskyrus sultinio kubelius) ir palikite pasimarinuoti. Kai mėsa pasimarinuos, apvoliokite ją krakmole, tada gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite ten gabaliukus. Kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol kiauliena kepa - užsikaiskite vandenį (su sultinio kubeliais) makaronams. Susipjaustykite cukiniją ir pomidorus stambokais gabaliukais.
Kiaulienai apskrudus - į keptuvę sudėkite daržoves, ant jų berkite juodųjų pipirų, pilkite baltojo vyno acto. Viską išmaišykite ir troškinkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies.
Makaronus virkite 3 min. Tada, su visu skysčiu, supilkite ant kiaulienos ir daržovių. Sudėkite pomidorų padažą, viską išmaišykite ir troškinkite dar 10 min.
Praėjus nurodytam laikui - dėliokite troškinį į lėkštes.
http://tingiojikiaul...auliena-ir.html
Sveikos kepejeles
Esu sio puslapio gerbeja, nuolat uzsuku pasisemt nauju receptu ir daug ka isbandau.
Si karta nosprendziau ir pati idet gal jum gerai zinoma jau recepta.
Mum reikes:
1 pakelis spageti makaronu
rukys sonines ~200g.
1 svoguna
1 morka
3-4 skilteles cesnako
~300g. fermentinio surio
krapu
pipiru
druskos
ketciupo (pagal skoni)
Dedam virti makaronus kaip nurodyta ant pakelio, tuo metu apkepam smulkiai supjaustyta sonine su svogunais ir morkom. Kai makaronai isverda sudedam ant pakepintos sonines,ant virsaus ispaudziam cesnaka, idedam kelis saukstus ketciupo, druskos, pipiru pagal skoni, ir viska sumaisom. Ant virsaus sudedam visa sutarkuota suri ir uzdengiaum dangciu, kol issilydis. Skanaus!
Esu sio puslapio gerbeja, nuolat uzsuku pasisemt nauju receptu ir daug ka isbandau.
Si karta nosprendziau ir pati idet gal jum gerai zinoma jau recepta.
Mum reikes:
1 pakelis spageti makaronu
rukys sonines ~200g.
1 svoguna
1 morka
3-4 skilteles cesnako
~300g. fermentinio surio
krapu
pipiru
druskos
ketciupo (pagal skoni)
Dedam virti makaronus kaip nurodyta ant pakelio, tuo metu apkepam smulkiai supjaustyta sonine su svogunais ir morkom. Kai makaronai isverda sudedam ant pakepintos sonines,ant virsaus ispaudziam cesnaka, idedam kelis saukstus ketciupo, druskos, pipiru pagal skoni, ir viska sumaisom. Ant virsaus sudedam visa sutarkuota suri ir uzdengiaum dangciu, kol issilydis. Skanaus!
Obuolių blynai
3 dideli obuoliai
3 valg. šaukštai cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
sodos pusė arbatinio šaukštelio
2 kiaušiniai
miltai
sviestas kepimui
Obuolius nulupame, sutarkuojame su burokinę tarką.
Sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
Toliau dedame vanilinį cukrų, sodą ir miltus.
Miltų reikia tiek kad tešla būtų kaip tiršta grietinė.
Keptuvėje išlydome sviestą ir kepame blynus iš abiejų pusių.
Keptuvę įkaitiname ne labai stipriai, vidutiniškai.
3 dideli obuoliai
3 valg. šaukštai cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
sodos pusė arbatinio šaukštelio
2 kiaušiniai
miltai
sviestas kepimui
Obuolius nulupame, sutarkuojame su burokinę tarką.
Sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
Toliau dedame vanilinį cukrų, sodą ir miltus.
Miltų reikia tiek kad tešla būtų kaip tiršta grietinė.
Keptuvėje išlydome sviestą ir kepame blynus iš abiejų pusių.
Keptuvę įkaitiname ne labai stipriai, vidutiniškai.
Aštrūs daržovių kotletai
Reikės:
kopūsto
1/4 saldžiosios raudonosios paprikos
morkos
svogūno
7 grežinielių marinuoto jalapeno
česnako
druskos
pipirų
puse stiklinės manų
2 v.š. miltų
džiuvesėlių
aliejaus
grietinės
Eiga:
Apverdame kopūsta, sumalame jį mėsmale. Svogūną, tarkuotą
morką pakepiname ant keptuvės aliejuje, įdedame smulkiais
kubeliais pjaustytą papriką ir jelapeną ir viską truputį dar pakepiname.
Viską atvėsiname ir sumaišome su maltais apvirtais kopūstais.
Įspaudžiame česnako, padruskiname ir papipiriname.
Gautą masę sumaišome su manais ir miltais.
Formuojame kotletus ir voliojame džiuvesėliuose,
kepame ant aliejaus kol gražiai apskrunda.
Valgyti šiltus su grietine.
Skanaus
Reikės:
kopūsto
1/4 saldžiosios raudonosios paprikos
morkos
svogūno
7 grežinielių marinuoto jalapeno
česnako
druskos
pipirų
puse stiklinės manų
2 v.š. miltų
džiuvesėlių
aliejaus
grietinės
Eiga:
Apverdame kopūsta, sumalame jį mėsmale. Svogūną, tarkuotą
morką pakepiname ant keptuvės aliejuje, įdedame smulkiais
kubeliais pjaustytą papriką ir jelapeną ir viską truputį dar pakepiname.
Viską atvėsiname ir sumaišome su maltais apvirtais kopūstais.
Įspaudžiame česnako, padruskiname ir papipiriname.
Gautą masę sumaišome su manais ir miltais.
Formuojame kotletus ir voliojame džiuvesėliuose,
kepame ant aliejaus kol gražiai apskrunda.
Valgyti šiltus su grietine.
Skanaus
Plakti kiaušiniai (scrambled eggs)
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui
Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Kol keptuvė kaista, šluotele išplakite kiaušinius. Plakdami įberkite druskos bei juodųjų pipirų. Stebėkite, kad sviestas nepradėtų svilti. Į gerai įkaitusią keptuvę supilkite kiaušinių plakinį ir nedelsdami imkitės darbo. Pradėjusius tirštėti kraštus, mentele, mikliai stumdykite link centro. Nukelkite keptuvę nuo ugnies (visą laiką palaikykite didesnę nei vidutinę ugnį), kol dar matosi skystos kiaušinio masės. Kiaušinius apverskite, mentele, kol laikote keptuvę rankoje, ir iš karto juos dėkite į lėkštę.
http://tingiojikiaul...mbled-eggs.html
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui
Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Kol keptuvė kaista, šluotele išplakite kiaušinius. Plakdami įberkite druskos bei juodųjų pipirų. Stebėkite, kad sviestas nepradėtų svilti. Į gerai įkaitusią keptuvę supilkite kiaušinių plakinį ir nedelsdami imkitės darbo. Pradėjusius tirštėti kraštus, mentele, mikliai stumdykite link centro. Nukelkite keptuvę nuo ugnies (visą laiką palaikykite didesnę nei vidutinę ugnį), kol dar matosi skystos kiaušinio masės. Kiaušinius apverskite, mentele, kol laikote keptuvę rankoje, ir iš karto juos dėkite į lėkštę.
http://tingiojikiaul...mbled-eggs.html
Vištienos kukuliai su grietinėlės - sūrio padažu
Reikės:
1 vištienos krutinėlės
vištienos prieskonių
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 kiaušinio
200 ml grietinėlės
80 g kietojo sūrio, pvz smulkiai tarkuoto "Džiūgo"
krapų
margarinio (kepimo formai aptepti)
Eiga:
Vištienos krutinėlę sumalame, įberiame prieskonius, įdedame labai smulkiai pjaustytą svogūną (arba sumalame kartu su krutinėle),
įspaudžiame skiltelę česnako, dedame kiaušinį ir viską išmaišome. Formuojame valgomo šaukšto kukulius ir keptuvėje apkepame.
Karščiui atsparų indą ištepame margarinu, sudedame kukulius. Sumaišome grietinėlę su smulkiai tarkuotų
kietuoju sūriu, įspaudžiame pora skiltelių česnako ir įberiame šviežių krapų.
Pilame padažą ant kukulių. Orkaitę įkaitiname iki ~ 180 laipsnių, kepame, kol sūris gražiai paruduos.
Reikės:
1 vištienos krutinėlės
vištienos prieskonių
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 kiaušinio
200 ml grietinėlės
80 g kietojo sūrio, pvz smulkiai tarkuoto "Džiūgo"
krapų
margarinio (kepimo formai aptepti)
Eiga:
Vištienos krutinėlę sumalame, įberiame prieskonius, įdedame labai smulkiai pjaustytą svogūną (arba sumalame kartu su krutinėle),
įspaudžiame skiltelę česnako, dedame kiaušinį ir viską išmaišome. Formuojame valgomo šaukšto kukulius ir keptuvėje apkepame.
Karščiui atsparų indą ištepame margarinu, sudedame kukulius. Sumaišome grietinėlę su smulkiai tarkuotų
kietuoju sūriu, įspaudžiame pora skiltelių česnako ir įberiame šviežių krapų.
Pilame padažą ant kukulių. Orkaitę įkaitiname iki ~ 180 laipsnių, kepame, kol sūris gražiai paruduos.
Bulvės vėduoklės su keptais grybais
Reikės:
bulvių
bulvių prieskonių
česnako
aliejaus
Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo,, kad gautusi tokia vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus .
Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau 1 val. jeigu bulves neiškepė, laiką prailginti,
kol bulvės bus viduje minkštos.
Grybus nuvalome, išplauname, supjaustome ir paverdame pasūdytame vandenyje kokias 30-40 min. Apkepam svogūnus, įdedame apvirtus grybus ir dar pakepame,
kol truputi apskrunda, dedame druskos, pipirų. Galiausiai dedame grietinę ir dar truputį patroškiname.
Reikės:
bulvių
bulvių prieskonių
česnako
aliejaus
Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo,, kad gautusi tokia vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus .
Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau 1 val. jeigu bulves neiškepė, laiką prailginti,
kol bulvės bus viduje minkštos.
Grybus nuvalome, išplauname, supjaustome ir paverdame pasūdytame vandenyje kokias 30-40 min. Apkepam svogūnus, įdedame apvirtus grybus ir dar pakepame,
kol truputi apskrunda, dedame druskos, pipirų. Galiausiai dedame grietinę ir dar truputį patroškiname.
Greitpuodyje troškinta jautiena
1 kg. jautienos
2 morkos
svogūnas
prieskoniai
šaukštelis rudo cukraus
2 šaukštai miltų
300 ml. alaus
200 ml. jautienos sultinio
čiobrelio, petražolės
lauro lapas
Mėsytę susipjaustyti pailgais gabaliukais. Pagardinti prieskoniais
Keptuvėje per kelis kartus mėsą apkepinti ant aliejaus, dėti po tiek, kad nesiliestų ir nesitroškintų savo sultyse.
Į greitpuodį suberti mėsą, smulkintą svogūną, morką, sudėti prieskonius ir užpilti alumi. Uždengus troškinti lygiai 30 min.Leisti dar pastovėti apie 10 greitpuodį, kol išeis garai, atidengti , nupilti į indelį šiek tiek sulčių, sumaišyti su miltais ir atidengus vis maišant virti apie 10 min., kol padažas sutirštės.
Skanaus!!
1 kg. jautienos
2 morkos
svogūnas
prieskoniai
šaukštelis rudo cukraus
2 šaukštai miltų
300 ml. alaus
200 ml. jautienos sultinio
čiobrelio, petražolės
lauro lapas
Mėsytę susipjaustyti pailgais gabaliukais. Pagardinti prieskoniais
Keptuvėje per kelis kartus mėsą apkepinti ant aliejaus, dėti po tiek, kad nesiliestų ir nesitroškintų savo sultyse.
Į greitpuodį suberti mėsą, smulkintą svogūną, morką, sudėti prieskonius ir užpilti alumi. Uždengus troškinti lygiai 30 min.Leisti dar pastovėti apie 10 greitpuodį, kol išeis garai, atidengti , nupilti į indelį šiek tiek sulčių, sumaišyti su miltais ir atidengus vis maišant virti apie 10 min., kol padažas sutirštės.
Skanaus!!
QUOTE(Ulė @ 2012 07 30, 09:12)
o kurioj vietoj ir kokiu tikslu čia rudą cukrų dedate?
[quote=Elena,2012 07 27, 14:10]
[color=darkviolet]Obuolių blynai
3 dideli obuoliai
3 valg. šaukštai cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
sodos pusė arbatinio šaukštelio
2 kiaušiniai
miltai
sviestas kepimui
Kiek mazdaug gaunasi siu blynu?
[color=darkviolet]Obuolių blynai
3 dideli obuoliai
3 valg. šaukštai cukraus
vanilinio cukraus pagal skonį
sodos pusė arbatinio šaukštelio
2 kiaušiniai
miltai
sviestas kepimui
Kiek mazdaug gaunasi siu blynu?