Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(*tigriukas* @ 2012 11 19, 11:46)
Savaitgalį nutariau pasigaminti kibinus kitaip.  smile.gif ir visai neblogai gavosi. Tiksliau dariau tešlą be kiaušinio, sviesto, ar margarino. Tikrai galiu drąsiai sakyti, kad gavosi labai skanūs
Kibinai iš mielinės tešlos

300 - 400 g kvietinių miltų,
druskos žiupsnelis,
8 g sausų mielių,
80 ml grietinėlės,
80 ml drungno vandens,
1 šaukšto cukraus,


net seilės nutyso biggrin.gif

o jei be grietinėlės daryčiau ax.gif arba keisčiau grietine ?

Endži, blynelei thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 11 19, 21:57)

šituos būtinai pabandysiu..labai skaniai atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 19, 23:49)
net seilės nutyso  biggrin.gif

o jei be grietinėlės daryčiau  ax.gif arba keisčiau grietine ?

Endži, blynelei  thumbup.gif

esu gaminusi ir be grietinėlės mirksiukas.gif keičiau ja grietine, ir tikrai nieks nepasikeitė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Edičiuks @ 2012 11 19, 21:43)
kokie gražučiai  bigsmile.gif  o kokioje temp. ir kiek maždaug laiko reikia kepti?
labai atsiprašau, kad pacitavau su nuotrauka, žinau kad blogai padariau  blush-anim-cl.gif

ačiū smile.gif
įkaitinu orkaite aš iki 200 C, o kai pašaunu į orkaitę tai sumažinu iki 190 C ir kepu apie 10 - 15 min. prisipažinsiu, kad nekepu pagal laiką niekada blush2.gif matau, kad jau įgavo gražų atspalvį kepinys, tad ir traukiu iš orkaitės
Atsakyti
Kuskusas

user posted image

4 žmonėms:
Kuskuso kruopos 250 gr.
Kiaulienos faršas 300 gr.
Raudonoji (saldžioji) paprika 1 vnt.
Konservuoti žirneliai 1 stiklainis
Konservuotos mažos rutulinės aitriosios paprikos 4 vnt.
Vanduo 1 stiklinė
Sviestas 25 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

Kiaulienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir kepkite ant vidutinės ugnies. Kepdami nuolat maišykite, kad kiauliena subyrėtų nedideliais gabaliukais. Kai faršas gražiai apskrus, į keptuvę suberkite, kubeliais pjaustytą, raudonąją papriką ir pasmulkintas konservuotas mažas rutulines aitriąsias paprikas (Kėdainių fabriko gamyba). Ugnį sumažinkite iki minimalios, keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Tada į keptuvę supilkite stiklinę verdančio, pasūdyto vandens bei žirnelių stiklainį (su visu skysčiu). Aš naudojau "Globus" žirnelius. Kai tik keptuvės turinys užvirs, suberkite kuskuso kruopas. Atsargiai pamaišykite mentele, uždenkite dangčiu ir išjunkite keptuvę. Išjungtą keptuvę palikite ramybėje 3 min.
Praėjus nurodytam laikui, vėl įjunkite ugnį po keptuve (mažiausią) ir pabarstykite jos turinį sviesto gabaliukais. Kepkite, maišydami šakute, dar 4 min. Tada išjunkite keptuvę ir dėkitės maistą į lėkštes.
http://tingiojikiaul...1/kuskusas.html
Atsakyti
Vištiena džiuvėsėliuose

Labai greita ir skanu

Vištienos krūtinėlės file supjaustyti juostelėmis. Pabarstyti vištienos prieskoniais. Išsiplakti vieną kiaušinį ir įpilti truputėlį pieno. Imti po gabalėlį ir pavolioti į džiūvėsėlius, po to į kiaušinio plakinį, ir vėl į džiūvėsėlius. Kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai apskrus.
Skanaus smile.gif
user posted image

http://www.facebook....0...e=1
Atsakyti
BLYNŲ APKEPAS
user posted image
Blynams:

2 kiaušiniai

100 gr miltų

125 ml pieno

druskos

sviesto kepimui

(arba kepti lietinius pagal savo receptą)

Įdarui:

1 svogūnas

400 gr maltos mėsos

1 v.š pomydorų tyrės

200 ml marinuotų pomidorų savose sultyse

1 v.š sviesto

1-2v.š. miltų

Užpilui:

200 gr fermentinio sūrio

50 gr grietinėles.

Kiaušinius išplakti su druska, suberti miltus ir skiesti pienu. Kepti lietinius.

Įdaras: Apkepti supjaustytus svogūnus, dėti mėsą, norimų prieskonių, apkepus mėsai sudėti pomidorų tyrę ir marinuotus pomidorus, patroškinti, padažą sutirštinti miltais.

Užpilas: grietinėlę ir sūrį sumaišyti, užvirinti.

Ant kiekvieno lietinio dėti mėsos įdaro, suvinioti į ritinėlį, supjaustyti norimais gabaliukais, dėti į kepimo skardą, užpilti užpilu ir kepti 15 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Atsakyti
Savaitgalį nusprendėm pasigaminti užkandžių prie ouzo ( graikiškas gėrimas ). Pradėsiu nuo bulvių košės su raugintais agurkėliais ir padažu ( majonezas, grastyčios, balzaminis actas, druska, pipirai ). Salotos ( agurkai, pomidorai, svogūnai, balzaminis actas, alyvuogių aliejus ), lėkštutė ančiūvių, kitoje lėkšteje skumbrė ir dar viena žuvis, kurios pavadinimo deja nežinau lietuviškai. Šiek tiek alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, raugintų agurkėlių. Ir ouzo!!
Nuotrauka:
user posted image


https://www.facebook...9...e=1
Atsakyti
Apvaliosios Nicos cukinijos - įdarytos daržovėmis / ryžiais /kumpiu


user posted image

user posted image

3 porcijoms :


Reikės:


* 6 vnt. apvaliųjų Nicos cukinijų

* 2 vid.dydžio pomidorai

* 100 g virtų plikytų ryžių

* 100 g virto kalakutienos kumpio

* 1 vid. dydžio poro ( galima keisti į svogūną)

* 2 skiltelės česnako

* gera sauja smulkiai tarkuoto parmezano sūrio

* druskos, maltų pipirų, džiovinto baziliko, malto muskato riešuto



Gaminimo eiga:


1. Nuplauti Nicos cukinijas. Nupjauti jų viršūnėles 2-3 cm atstumu. Išskobti vidų. Cukinijų minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais.


2. Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus lengvai apkepti smulkiai keptą porą (arba svogūną). Sudėti pjaustytą cukinijų minkštimą ir palikti troškinti ant vid. ugnies. Česnako skilteles nulupti sutrinti ir sudėti į keptuvą su cukinijų minkštimu. Pomidorus nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvę, išmaišyti - palikti troškintis.


3. Į daržovių troškinį sudėti smulkiai supjaustytą virtos kalakutienos kumpį.
Pagardinti prieskoniais bei žolelėmis. Suberti virtus plikytus ryžius, išmaišyti. Pabaigoje suberti tarkuotą pamezano sūrį ir išmaišyti iki sūris apsilydys. Keptuvę nukelti nuo ugnies.


4. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C karščio. Kepimo inde sustatyti išskobtas Nicos cukinijas. Jų vidų pripildyti paruošta įdaro mase, uždengti kepurėlėmis. Į kepimo skardą įpilti porą stiklinių vandens ir pastatyti kepti ~ 45-60 minučių. Ar cukinijos pilnai iškepusios, galima patikrinti peilio galiuku ar šakute įbedus į cukinijos odelę.



5. Patiekti iš karto, ištraukus iš orkaitės.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 20, 22:06)
Apvaliosios Nicos cukinijos - įdarytos daržovėmis / ryžiais /kumpiu  [/url]



kaip susitarusios lotuliukas.gif aš irgi gaminau thumbup.gif tik mano paprastai įdarytos faršu 4u.gif Ir kažkodėl nesigavo nuotraukos doh.gif


user posted image
Atsakyti
Ir as gaminciau biggrin.gif, tik kur tu graziu cukiniju pirkot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 11 21, 10:39)
Ir as gaminciau biggrin.gif, tik kur tu graziu cukiniju pirkot bigsmile.gif



Aš IKI pirkau...labai gražios wub.gif Kainuoja apie 10 lt už kg 4u.gif Nupirkti? biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 20, 22:06)

o kuriame etape dėti ryžius? kažkaip neradau.. unsure.gif
Atsakyti