Apvaliosios Nicos cukinijos - įdarytos daržovėmis / ryžiais /kumpiu 3 porcijoms :Reikės:
* 6 vnt. apvaliųjų Nicos cukinijų
* 2 vid.dydžio pomidorai
* 100 g virtų plikytų ryžių
* 100 g virto kalakutienos kumpio
* 1 vid. dydžio poro ( galima keisti į svogūną)
* 2 skiltelės česnako
* gera sauja smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* druskos, maltų pipirų, džiovinto baziliko, malto muskato riešuto
Gaminimo eiga: 1. Nuplauti Nicos cukinijas. Nupjauti jų viršūnėles 2-3 cm atstumu. Išskobti vidų. Cukinijų minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais.
2. Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus lengvai apkepti smulkiai keptą porą (arba svogūną). Sudėti pjaustytą cukinijų minkštimą ir palikti troškinti ant vid. ugnies. Česnako skilteles nulupti sutrinti ir sudėti į keptuvą su cukinijų minkštimu. Pomidorus nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvę, išmaišyti - palikti troškintis.
3. Į daržovių troškinį sudėti smulkiai supjaustytą virtos kalakutienos kumpį.
Pagardinti prieskoniais bei žolelėmis. Suberti virtus plikytus ryžius, išmaišyti. Pabaigoje suberti tarkuotą pamezano sūrį ir išmaišyti iki sūris apsilydys. Keptuvę nukelti nuo ugnies.
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C karščio. Kepimo inde sustatyti išskobtas Nicos cukinijas. Jų vidų pripildyti paruošta įdaro mase, uždengti kepurėlėmis. Į kepimo skardą įpilti porą stiklinių vandens ir pastatyti kepti ~ 45-60 minučių. Ar cukinijos pilnai iškepusios, galima patikrinti peilio galiuku ar šakute įbedus į cukinijos odelę.
5. Patiekti iš karto, ištraukus iš orkaitės.
Skanaus