Savaitgalį nutariau pasigaminti kibinus kitaip.
ir visai neblogai gavosi. Tiksliau dariau tešlą be kiaušinio, sviesto, ar margarino. Tikrai galiu drąsiai sakyti, kad gavosi labai skanūs
Kibinai iš mielinės tešlos
300 - 400 g kvietinių miltų,
druskos žiupsnelis,
8 g sausų mielių,
80 ml grietinėlės,
80 ml drungno vandens,
1 šaukšto cukraus,
Įdaras
Apie 500g mėsos
2 svogūnai
druskos žiupsnelis
mėgiamų smulkintų prieskoninių žolelių
maltų juodųjų pipirų
kefyro stiklinė
Į dubenėlį supilkite grietinėlę, vandenį, suberkite cukrų, druską, mieles. Maišykite, kol ištirps cukrus. Tada suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite ir palikite pakilti 1valandai pastovėti šiltai.
Susimalam mėsą, suberiam smulkiai svogūnus supjaustytus , pasūdom, papipirinam, suberiam prieskonines žoleles , pilam kefyrą ir išmaišom viską labai gerai.
Tešlos aš jau daugiau neminkau. Imu po gabalėlį, iškočioju ir dedu mėsą. Kibinus dedu į iškoltą kepimo popieriumi skarda, patepu juo išplaktu kiaušiniu ir kepu karštoje orkaitėje kol gražiai įgauną auksinę spalvą. Skanaus
http://www.facebook....9...e=1