Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

Dziaugiuosi,kad patiko biggrin.gif
Atsakyti

 ! 
Panos, nuotraukų necituojame !
Atsakyti
Užkepti lašišos kepsniai

user posted image
Pagaliau prisiruošiau pagaminti tėvo pagautą, mmm, lašišą smile.gif

Taigi 2 dideliems kepsniams reikės:

lašišos
citrinpipirių,
žuvies prieskonių
2 svogūnų
2 paprikų
krapų, petražolių
200 ml grietinėlės
tarkuoto 100 g kietojo sūrio

Supjaustome lašišą kepsniams, pabarstome citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. paliekam marinuotis bent 2-3 val.
user posted image
Svogūną supjaustome juostelėm, papriką taip pat. Pakepiname daržoves aliejuje.
Į karščiui atsparų indą sudedame mūsų kepsnius, užpilame grietinėlę, ant viršaus dedame keptus svogūnus, paprikas ir sukapotus žalumynus.
user posted image
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 min, ištraukiame - pabarstome sutarkuotu sūriu ir pašauname dar 15 min.
Skanaus!
user posted image
Atsakyti
BULVIŲ PAPLOTĖLIAI SU KUMPIU
user posted image
500 gr. bulvių

120 gr virto kumpio, supjaustyto kubeliais

smulkiai sukapotas svogūnas

60 gr. manų kruopų

20 gr miltų

20gr krakmolo

1 kiaušinis

aliejaus kepimui

druskos ir prieskonių pagal skonį

Bulves išvirti, sumalti. Svogūnus ir kumpį apkepinti, atvėsinti, sudėti į bulves, taip pat sudėti druską, prieskonius, miltus, krakmolą, manus ir kiaušinį, išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio paplotėlius ir kepti aliejuje ant silpnos liepsnos, iškepus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalus.
Endzi, net isinorėjau sočios vakarienės, išsisaugau nuostabų receptuką, ačiū rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Superburbule: 15 lapkričio 2012 - 21:33
Superburbule,kaip skaniai atrodo,pabandysiu
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 11 12, 10:28)
Vištiena kinietiškai





Vakar gaminau si patiekala, tikrai galiu pagirt, labai skanu, rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tedžiukė @ 2012 11 16, 07:57)
Superburbule,kaip skaniai atrodo,pabandysiu

Skanaus mirksiukas.gif
Purus varškės ir baltymų apkepas
user posted image
1 l. pieno

manų kruopų

200 gr cukraus

200 gr varškės

6 kiaušiniai

6 v.š kakavos (aš dėjau 1)

kriaušė

3 kiaušinių baltymai

sviesto formai patepti

citrinos sulčių

60 gr cukraus pudros

Iš pieno, manų ir cukraus išvirti tirštą manų košę. Varškę pertrinti per sietelį ir sudėti į pravėsusią manų košę, įmaišyti plaktus kiaušinius. ( aš dėjau tris kiaušinių trynius ir tris kiaušinius su baltymais ). Pusė masės sumaišyti su kakava, kitą pusę su kriaušių kubeliais. Į pateptą sviestu kepimo formą dėti masę su kakava, ant jos atsargiai varškės masę su kriaušėmis, paviršių išlyginti, kepti 200 laipsnių orkaitėje 20 min. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo, pilti citrinos sulčių pagal skonį, sudėti cukraus pudrą ir atsargiai išmaišyti, paskleisti ant apkepo ir dar kepti 200 laipsnių orkaitėje kol baltymai apdžius. skanaus smile.gif

p.s. aš manų košę viriau 0,5 litro pieno ir dėjau varškės 0,5 kg.

http://superburbule.blogas.lt/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Superburbule: 16 lapkričio 2012 - 11:15
vIŠTIENOS IR MOLIŪGO TROŠKINYS
user posted image
600 gr molūgo

1 svogūno

2 skilt. česnako

2 geltonųjų paprikų

3 pomidorai

6 morkų, dėjau šaldytų morkyčių

apie kilogramą vištienos filė

aliejaus

druskos, prieskonių

4v.š pomidorų padažo

Vištieną supjaustyti gabaliukais, pamarinuoti prieskoniais ir apkepti keptuvėje.

Į kitą keptuvę dėti susmulkintą svogūną, porą, česnakus, pakepti, įmaišyti supjaustytus moliūgus, paprikas, pomidorus, morkas ir patroškinti savose sultyse kelias minutes, sudėti į daržoves vištieną, įpilti 125 ml vandens ir troškinti kol suminkštės daržovės ir išsitroškins vištiena, apie 20 min. Gale dėti kečupą, prieskonių ir jei reikia truputį miltų, kad sutirštėtų padažas. Skanaus.
aš moliūgo dėjau daugiau.
Atsakyti
QUOTE
Naminė pica



Čia visas grandiozinis pyragas, o ne pica. Paprastai picos padas daromas iš vandens, mielių, miltų, druskos ir aliejaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 16 lapkričio 2012 - 17:48
Troškintos kalakutų užpakalinės dalys (uodegos)

user posted image

3 žmonėms :
Kalakuto užpakalinės dalys (uodegos) 700 gr. pakuotė (3 vnt.)
Perlinės kruopos 2 virimo maišeliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, sultinio kubeliai
Sultinys 0,5 litro
Užpakalinių dalių marinavimui:
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Kalakutų užpakalines dalis ištrinkite nurodytais prieskoniais ir pamarinuokite kelias valandas. Kol mėsa marinuojasi, išsivirkite perlines kruopas su sultinio kubeliais (aš viriau 30 minučių).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kalakutieną. Kepkite pavartydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą užpilkite sultiniu, kai tik sultinys užvirs - sudėkite pomidorų padažą, actą, cukrų ir pipirus. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu maždaug 10 minučių. Tada suberkite virtas perlines kruopas, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug valandą. Protarpiais vis prieikite pamaišyti, kai tik skystis išgaruos - išjunkite.
http://tingiojikiaul...ines-dalys.html
Atsakyti
QUOTE
Čia visas grandiozinis pyragas, o ne pica. Paprastai picos padas daromas iš vandens, mielių, miltų, druskos ir aliejaus  smile.gif

kiekviena gamina savaip ir vadina savaip tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 16 lapkričio 2012 - 17:49
Blyneliai su rikota

user posted image

Rikotos sūris 250 gr.
Kiaušinis 1vnt
Miltai 1 stiklinė
Pienas 2 stiklinės
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska
Aliejaus kepimui

Kiaušinį išsiplakite šluotele. Plakdami įberkite žiupsnelį druskos bei cukrų, supilkite stiklinę pieno. Sudėkite rikotą ir gerai ištrinkite šaukštu. Maišant suberkite miltus bei likusį pieną. Blynų tešlą palikite pastovėti valandai.
Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Kadangi blyneliai minkštučiai - aš varčiau 2 mentelėmis.
http://tingiojikiaul...-su-rikota.html
Atsakyti