Dziaugiuosi,kad patiko
Užkepti lašišos kepsniai
Pagaliau prisiruošiau pagaminti tėvo pagautą, mmm, lašišą
Taigi 2 dideliems kepsniams reikės:
lašišos
citrinpipirių,
žuvies prieskonių
2 svogūnų
2 paprikų
krapų, petražolių
200 ml grietinėlės
tarkuoto 100 g kietojo sūrio
Supjaustome lašišą kepsniams, pabarstome citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. paliekam marinuotis bent 2-3 val.
Svogūną supjaustome juostelėm, papriką taip pat. Pakepiname daržoves aliejuje.
Į karščiui atsparų indą sudedame mūsų kepsnius, užpilame grietinėlę, ant viršaus dedame keptus svogūnus, paprikas ir sukapotus žalumynus.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 min, ištraukiame - pabarstome sutarkuotu sūriu ir pašauname dar 15 min.
Skanaus!
Pagaliau prisiruošiau pagaminti tėvo pagautą, mmm, lašišą
Taigi 2 dideliems kepsniams reikės:
lašišos
citrinpipirių,
žuvies prieskonių
2 svogūnų
2 paprikų
krapų, petražolių
200 ml grietinėlės
tarkuoto 100 g kietojo sūrio
Supjaustome lašišą kepsniams, pabarstome citrinpipiriais ir žuvies prieskoniais. paliekam marinuotis bent 2-3 val.
Svogūną supjaustome juostelėm, papriką taip pat. Pakepiname daržoves aliejuje.
Į karščiui atsparų indą sudedame mūsų kepsnius, užpilame grietinėlę, ant viršaus dedame keptus svogūnus, paprikas ir sukapotus žalumynus.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 35 min, ištraukiame - pabarstome sutarkuotu sūriu ir pašauname dar 15 min.
Skanaus!
BULVIŲ PAPLOTĖLIAI SU KUMPIU
500 gr. bulvių
120 gr virto kumpio, supjaustyto kubeliais
smulkiai sukapotas svogūnas
60 gr. manų kruopų
20 gr miltų
20gr krakmolo
1 kiaušinis
aliejaus kepimui
druskos ir prieskonių pagal skonį
Bulves išvirti, sumalti. Svogūnus ir kumpį apkepinti, atvėsinti, sudėti į bulves, taip pat sudėti druską, prieskonius, miltus, krakmolą, manus ir kiaušinį, išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio paplotėlius ir kepti aliejuje ant silpnos liepsnos, iškepus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalus.
Endzi, net isinorėjau sočios vakarienės, išsisaugau nuostabų receptuką, ačiū
500 gr. bulvių
120 gr virto kumpio, supjaustyto kubeliais
smulkiai sukapotas svogūnas
60 gr. manų kruopų
20 gr miltų
20gr krakmolo
1 kiaušinis
aliejaus kepimui
druskos ir prieskonių pagal skonį
Bulves išvirti, sumalti. Svogūnus ir kumpį apkepinti, atvėsinti, sudėti į bulves, taip pat sudėti druską, prieskonius, miltus, krakmolą, manus ir kiaušinį, išmaišyti. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio paplotėlius ir kepti aliejuje ant silpnos liepsnos, iškepus sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nugertų riebalus.
Endzi, net isinorėjau sočios vakarienės, išsisaugau nuostabų receptuką, ačiū
Superburbule,kaip skaniai atrodo,pabandysiu
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 11 12, 10:28)
Vištiena kinietiškai
Vakar gaminau si patiekala, tikrai galiu pagirt, labai skanu, rekomenduoju
QUOTE(Tedžiukė @ 2012 11 16, 07:57)
Superburbule,kaip skaniai atrodo,pabandysiu
Skanaus
Purus varškės ir baltymų apkepas
1 l. pieno
manų kruopų
200 gr cukraus
200 gr varškės
6 kiaušiniai
6 v.š kakavos (aš dėjau 1)
kriaušė
3 kiaušinių baltymai
sviesto formai patepti
citrinos sulčių
60 gr cukraus pudros
Iš pieno, manų ir cukraus išvirti tirštą manų košę. Varškę pertrinti per sietelį ir sudėti į pravėsusią manų košę, įmaišyti plaktus kiaušinius. ( aš dėjau tris kiaušinių trynius ir tris kiaušinius su baltymais ). Pusė masės sumaišyti su kakava, kitą pusę su kriaušių kubeliais. Į pateptą sviestu kepimo formą dėti masę su kakava, ant jos atsargiai varškės masę su kriaušėmis, paviršių išlyginti, kepti 200 laipsnių orkaitėje 20 min. Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo, pilti citrinos sulčių pagal skonį, sudėti cukraus pudrą ir atsargiai išmaišyti, paskleisti ant apkepo ir dar kepti 200 laipsnių orkaitėje kol baltymai apdžius. skanaus
p.s. aš manų košę viriau 0,5 litro pieno ir dėjau varškės 0,5 kg.
http://superburbule.blogas.lt/
vIŠTIENOS IR MOLIŪGO TROŠKINYS
600 gr molūgo
1 svogūno
2 skilt. česnako
2 geltonųjų paprikų
3 pomidorai
6 morkų, dėjau šaldytų morkyčių
apie kilogramą vištienos filė
aliejaus
druskos, prieskonių
4v.š pomidorų padažo
Vištieną supjaustyti gabaliukais, pamarinuoti prieskoniais ir apkepti keptuvėje.
Į kitą keptuvę dėti susmulkintą svogūną, porą, česnakus, pakepti, įmaišyti supjaustytus moliūgus, paprikas, pomidorus, morkas ir patroškinti savose sultyse kelias minutes, sudėti į daržoves vištieną, įpilti 125 ml vandens ir troškinti kol suminkštės daržovės ir išsitroškins vištiena, apie 20 min. Gale dėti kečupą, prieskonių ir jei reikia truputį miltų, kad sutirštėtų padažas. Skanaus.
aš moliūgo dėjau daugiau.
600 gr molūgo
1 svogūno
2 skilt. česnako
2 geltonųjų paprikų
3 pomidorai
6 morkų, dėjau šaldytų morkyčių
apie kilogramą vištienos filė
aliejaus
druskos, prieskonių
4v.š pomidorų padažo
Vištieną supjaustyti gabaliukais, pamarinuoti prieskoniais ir apkepti keptuvėje.
Į kitą keptuvę dėti susmulkintą svogūną, porą, česnakus, pakepti, įmaišyti supjaustytus moliūgus, paprikas, pomidorus, morkas ir patroškinti savose sultyse kelias minutes, sudėti į daržoves vištieną, įpilti 125 ml vandens ir troškinti kol suminkštės daržovės ir išsitroškins vištiena, apie 20 min. Gale dėti kečupą, prieskonių ir jei reikia truputį miltų, kad sutirštėtų padažas. Skanaus.
aš moliūgo dėjau daugiau.
QUOTE
Čia visas grandiozinis pyragas, o ne pica. Paprastai picos padas daromas iš vandens, mielių, miltų, druskos ir aliejaus
Troškintos kalakutų užpakalinės dalys (uodegos)
3 žmonėms :
Kalakuto užpakalinės dalys (uodegos) 700 gr. pakuotė (3 vnt.)
Perlinės kruopos 2 virimo maišeliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, sultinio kubeliai
Sultinys 0,5 litro
Užpakalinių dalių marinavimui:
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Kalakutų užpakalines dalis ištrinkite nurodytais prieskoniais ir pamarinuokite kelias valandas. Kol mėsa marinuojasi, išsivirkite perlines kruopas su sultinio kubeliais (aš viriau 30 minučių).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kalakutieną. Kepkite pavartydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą užpilkite sultiniu, kai tik sultinys užvirs - sudėkite pomidorų padažą, actą, cukrų ir pipirus. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu maždaug 10 minučių. Tada suberkite virtas perlines kruopas, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug valandą. Protarpiais vis prieikite pamaišyti, kai tik skystis išgaruos - išjunkite.
http://tingiojikiaul...ines-dalys.html
3 žmonėms :
Kalakuto užpakalinės dalys (uodegos) 700 gr. pakuotė (3 vnt.)
Perlinės kruopos 2 virimo maišeliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, sultinio kubeliai
Sultinys 0,5 litro
Užpakalinių dalių marinavimui:
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Kalakutų užpakalines dalis ištrinkite nurodytais prieskoniais ir pamarinuokite kelias valandas. Kol mėsa marinuojasi, išsivirkite perlines kruopas su sultinio kubeliais (aš viriau 30 minučių).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kalakutieną. Kepkite pavartydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą užpilkite sultiniu, kai tik sultinys užvirs - sudėkite pomidorų padažą, actą, cukrų ir pipirus. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu maždaug 10 minučių. Tada suberkite virtas perlines kruopas, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug valandą. Protarpiais vis prieikite pamaišyti, kai tik skystis išgaruos - išjunkite.
http://tingiojikiaul...ines-dalys.html
QUOTE
Čia visas grandiozinis pyragas, o ne pica. Paprastai picos padas daromas iš vandens, mielių, miltų, druskos ir aliejaus
kiekviena gamina savaip ir vadina savaip
Blyneliai su rikota
Rikotos sūris 250 gr.
Kiaušinis 1vnt
Miltai 1 stiklinė
Pienas 2 stiklinės
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Kiaušinį išsiplakite šluotele. Plakdami įberkite žiupsnelį druskos bei cukrų, supilkite stiklinę pieno. Sudėkite rikotą ir gerai ištrinkite šaukštu. Maišant suberkite miltus bei likusį pieną. Blynų tešlą palikite pastovėti valandai.
Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Kadangi blyneliai minkštučiai - aš varčiau 2 mentelėmis.
http://tingiojikiaul...-su-rikota.html
Rikotos sūris 250 gr.
Kiaušinis 1vnt
Miltai 1 stiklinė
Pienas 2 stiklinės
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Kiaušinį išsiplakite šluotele. Plakdami įberkite žiupsnelį druskos bei cukrų, supilkite stiklinę pieno. Sudėkite rikotą ir gerai ištrinkite šaukštu. Maišant suberkite miltus bei likusį pieną. Blynų tešlą palikite pastovėti valandai.
Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Kadangi blyneliai minkštučiai - aš varčiau 2 mentelėmis.
http://tingiojikiaul...-su-rikota.html