Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 11 11, 13:03)
Įdomu, ar galiu pakeisti margariną sviestu? g.gif

Aš beveik visada sviestą keičiu kepinių margarinu 4u.gif
Atsakyti
Užkeptos bulvių puselės

user posted image

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, jau čia kaip sakoma fantazijos reikalas smile.gif

user posted image

Reikės:
mažesnių arba vidutinių bulvių
2 šaukštų grietinės
saujos supjaustytų svogūnų laiškų
krapų
druskos
pipirų
100 g smulkiai tarkuoto parmezano (aš naudojau jau sutarkuotą Džiūgą)
truputėlį džiuvesėlių

Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena.
Tam,kad jas greitai išvirti su lupena, įmame maišelį, dedame į jį gerai su šepetelių nuplautas bulves perpjautas perpus. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame maišelį su bulvėmis ant lėkštės ir dedame į miktrobangę. Kepame ant didžiausio galingumo 7 min ar 8- jei bulvės vidutinės (neimkite didelių, nes neprakeps vidus) Įšėmus maišelį ir atrišus duodame bulvėm atvėsti.
Kai puselės atvėsta, atsargai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, dedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdarom mūsų bulvių laivelius įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiuvesėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val arba kol viršus gražiai apskrus, galima įjungti grilio funkcija, pas ką ji yra tada laikas manau sutrumpėtų.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2012 11 11, 14:03)
Ačiū už receptą. O kiek reikia kiaušinių ? Įdomu, ar galiu pakeisti margariną sviestu? g.gif

2 kiaušiniai, matyt praleidau blush2.gif taip galima 4u.gif
Atsakyti
Moliūgo ir varškės apkepas
user posted image
400 gr varškės
125 gr. šalto sviesto
2 kiaušiniai
250 gr miltų
400 gr moliūgo
2 obuoliai
2 v. š. aliejaus
200 gr fetos sūrio
cinamono
druskos

cukraus pagal skonį, dėjau 5 v.š. bet norėjosi saldžiau

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, įberti cinamono, druskos, sudėti gerai su sviestu išsuktą varškę, fetos sūrį ir viską gerai išmaišyti. Moliūgą sutarkuoti, obuolius nulupti ir smulkiai supjaustyti, sudėti į varškės masę, atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus, suberti miltus. Skardą patepti riebalais, sukrėsti masę ir kepti 30 min. 180 laipsnių temp.
nesu moliūgų mėgėja, bet vaikas skaniai valgė, apkepas gavosi nemažas, skaniausias su saldžia uogiene smile.gif
Atsakyti
Vištiena kinietiškai

Vištienos file 2 vnt, 1 maža cukinija, paprikos 1 vnt., česnako 4 - 5 skiltelės, morka 1 vnt., pomidorų padažas 3 v.š., medaus 1 v. š. krakmolo 1 v.š. druska, pipirai.

Vištienos file supjaustyti šiaudeliais ir pakepti aliejuje.
Morką, papriką, cukinija taip pat supjaustyti šiaudeliais ir suberti į kepamą vištieną. Kepti kol šiek tiek suminkštės daržovės, o tada dėti pomidorų padažą, česnaką, medų ir krakmolą. Gerai viską išmaišyti ir dar šiek tiek pakepti.
Skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Superburbule @ 2012 11 11, 11:19)
Naminė pica
------------
----------
--------


labai įdomus receptas g.gif
jei dedasi mielės, kam margarinas blush2.gif ir dar kiaušiniai bigsmile.gif
čia jau mano manymus visas pyragas biggrin.gif

na bet kiekvienas gaspadynė savaip gamina 4u.gif

Endži užkeptos bulvių puselės thumbup.gif
idėja vakarienei thumbup.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 12 lapkričio 2012 - 19:33
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 12, 16:53)
labai įdomus receptas  g.gif
jei dedasi mielės, kam margarinas  blush2.gif ir dar kiaušiniai  bigsmile.gif
čia jau mano manymus visas pyragas  biggrin.gif

čia pagerinta tešla tongue.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 12, 15:53)

Endži užkeptos bulvių puselės  thumbup.gif
idėja vakarienei  thumbup.gif ačiū  4u.gif

thumbup.gif 4u.gif skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 12 lapkričio 2012 - 19:35
QUOTE(Superburbule @ 2012 11 12, 18:57)
čia pagerinta tešla  tongue.gif  smile.gif

tikiu biggrin.gif
Atsakyti
Vištiena su pievagrybiais

Vištienos file 2 vnt., pievagrybiai, cukinija (maža puselė), saldi paprika, svogūnas, morka, sezamo sėklos, grietinė.

Vištiena supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir kepti apie 10 -15 min. keptuvėj ant silpnos ugnies. Dėti supjaustytus pievagrybius. Kepti apie 10 min. Berti smulkintą morką, papriką, cukiniją, svogūną. Paskaninti savo mėgiamais prieskoniais. Viską gerai permaišyti ir kepti apie 5 min. berti sezamo sėklas (galima ir neberti jų), dėti kokius tris šaukštus grietinės ir dar porą gerų minučių pakepti ant silpnos ugnies vis pamaišant.
Skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
Miežiniai kepsneliai

user posted image

Ačiū G. Ramsay už idėją, ką daryti su košių likučiais. Tiesa, jis tai siūlė daryti su risotto likučiais, bet įsitikinau, kad jo idėja puikiai tinka ir kitoms kruopoms.

user posted image

Miežių košei su mėsa:
Miežių kruopos 2 virimo maišeliai (2x100 gr.)
Virtas vištos ketvirtis
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Miežiniams kepsneliams:
Miežių košė su mėsa
Fermentinis sūris
Kiaušinis 1 vnt
Apvoliojimui:
Miltai
Džiūvėsėliai
Aliejaus kepimui

user posted image

Miežių kruopas dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 20 min. Kol kruopos verda - nusikaulinkite virtą vištos ketvirtį. Miežiams išvirus, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite nukaulintą vištieną. Mėsą pabarstykite juodaisiais pipirais, suberkite virtas miežių kruopas, supilkite pomidorų padažą. Viską išmaišykite ir troškinkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies, 5 min.
Viskas - košė paruošta.
Atvėsusiusią košę naudokite kepsneliams. Išsiplakite kiaušinį, fermentinį sūrį susipjaustykite storais kubeliais. Drėgnomis rankomis kabinkite košės, išplokite ir dėkite fermentinio sūrio kubelį. Suformuokite kotletą ir apvoliokite miltuose. Tada kepsnelį mirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
http://tingiojikiaul...kepsneliai.html
Atsakyti
Sorų košė su daržovėmis

user posted image
Sorų kruopos (jas reikia labai gerai išplauti, kol vanduo pasidarys skaidrus,tada jos nebus karčios), svogūnas, kelios skiltelės česnako, morka, paprika, žalumynai, druska, pipirai, ciberžolė, keli grudeliai kumyno, truputis Vegetos Natūra.Krupas išverdame pasūdytame vandenyje, pakepiname daržovės, įberiame prieskonius, dedame kruopas, žalumynus ir viską dar 5 min pakepiname.
Atsakyti