Užkeptos bulvių puselėsŠios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, jau čia kaip sakoma fantazijos reikalas
Reikės:
mažesnių arba vidutinių bulvių
2 šaukštų grietinės
saujos supjaustytų svogūnų laiškų
krapų
druskos
pipirų
100 g smulkiai tarkuoto parmezano (aš naudojau jau sutarkuotą Džiūgą)
truputėlį džiuvesėlių
Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena.
Tam,kad jas greitai išvirti su lupena, įmame maišelį, dedame į jį gerai su šepetelių nuplautas bulves perpjautas perpus. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame maišelį su bulvėmis ant lėkštės ir dedame į miktrobangę. Kepame ant didžiausio galingumo 7 min ar 8- jei bulvės vidutinės (neimkite didelių, nes neprakeps vidus) Įšėmus maišelį ir atrišus duodame bulvėm atvėsti.
Kai puselės atvėsta, atsargai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, dedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome. Įdarom mūsų bulvių laivelius įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiuvesėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val arba kol viršus gražiai apskrus, galima įjungti grilio funkcija, pas ką ji yra tada laikas manau sutrumpėtų.