Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

Atnešu patiekalą iš Tuniso virtuvės...

Kabkabu (šiupininė iš žuvies )

Jums reiks:

šviežios žuvies apie kilogramą (pas mane dorada)
vienas didelis pomidoras
valg.šaukštas kaparėlių
sauja alyvuogių
svogūnas
paprikos įvairių spalvų nedidelės 3 vnt.
česnako pusė galvutės
1 maža citrina
alyvuogių aliejaus
druska
kalendra,kmynai,kumynas po arbat.šaukštelį (sutrinti prieskonių trintuvėje)

Žuvį išvalome, iš galvos ir uodegos išverdame sultinį su nedaug vandens (pabaigoje virimo turi gautis stiklinė sultinio).
Žuvies filę supjaustome gabaliukais,pasūdome ir įtriname prieskonių mišiniu.

Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais ir lengvai apkepiname ant alyvuogių aliejaus kartu su česnakais (išspausti).
Sudedame per sietelį pertrintą pomidorą (būtinai nuimti odą).Aš dar papildomai įdėjau pomidorų padažo šaukštą.
Paliekame 10 min. kad išgaruotų skystis.
Supilame žuvies sultinį.
Sudedame šiaudeliais supjaustytą papriką, ir atsargiai ant viršaus dedame žuvies gabaliukus.
Ant viršaus dedame plonai supjaustytą citriną,alyvuogės ir kaparėlius.
Uždengiame ir troškiname 10 min.
Paragaujame ar užtenka druskos.

Skanaus!

P.S. Pagal originalų receptą turi būti naudojama sūdyta citrina.Kadangi pagal citrinų sūdymo receptą reikia ilgai laukti rezultato...padariau su paprasta citrina,nes labai norėjau paragauti šio patiekalo...


user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Kiaulienos kumpis pomidorų padažo ir majonezo marinate

user posted image

Labai sultinga, aromatinga mėsa.

Kiaulienos kumpio (rinkausi su šiek tiek lašinuko ir skūros)

Marinavimui

majonezo
pomidorų padažo (labai tinka pomidorų pasta)
druskos
pipirų
šiek tiek džiovinto čiobrelio

Proporcijos. 1 kg mėsos, dedu 3 v.š. majonezo ir 3 v.š. pomidorų padažo.

Mėsą supjaustyti ne per ploniausiai gabaliukais. Sudėti į gilų dubenį, dėti majonezo, pomidorų padažo, druskos, pipirų, čiobrelių. Viską gerai išmaišyti ir palikti kelioms valandoms.
Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, mėsą sudėti į skardą, uždengti folija ir kepti 50 min, praėjus laikui, foliją nuimti ir dar pakepti, kol mėsa apskrus.
P.S. aš šalia mėsos į skardą pridedu per pusę pjaustytų bulvių, iškepusios jos būna labai skanios nuo mėsos marinato.
Skanus !!!

user posted image

drugelis.
gal šis

Atsakyti
Marinuota silkė su aštriomis bulvėmis

user posted image

Marinuotos silkės filė
Aštrioms bulvėms :
Bulvės
Jūros druska, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika.
Aliejus
Kopūstų - pomidorų salotoms:
Šviežias kopūstas
Pomidorai
Fermentinis sūris
Majonezas
Jūros druska

user posted image

Bulves gerai nuplaukite ir užkaiskite virti (su lupena). Pasūdykite vandenį ir po užvirimo virkite 10 min. Apvirusias bulves nusunkite ir supjaustykite. Aš mažesnes pjoviau per pusę, o didesnes dalinau į keturias dalis.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kaitinimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista, ant kepimo popieriumi užtiestos skardos, dėliokite bulvių puseles. Jas pabarstykite raudona (saldžia) paprika, uogine paprika ir užpilkite truputį aliejaus. Kiškite skardą į įkaitusią orkaitę ir pamirškite bulves maždaug 20 min.
Kol bulvės kepa, pasiruoškite kopūstų - pomidorų salotas.

user posted image

Jų receptas čia :
http://tingiojikiaul...ru-salotos.html
Ir susipjaustykite silkę juostelėmis.
Praėjus 20 min. nuo bulvių kepimo pradžios - traukite jas iš orkaitės ir dėliokite viską į lėkštes.
http://tingiojikiaul...s-bulvemis.html
Atsakyti
Balandėliai tinginukai

maždaug 500 g malto kiaulienos kumpio (kartu sumalame ir svogūną)
1 stiklinė virtų ryžių
0,5 nedidelės kopūsto gūžės
1 svogūnas
1 morka
1 kiaušinis
druska, pipirai pagal skonį
miltų
0,5 litro lečo


Į faršą įmaišome virtus ryžius, išplaktą kiaušinį, sutarkuotą kopūstą, dedame druskos,pipirų ir labai gerai išmaišome.
Formuojame pailgus kotletus, apvoliojame miltuose ir apkepiname iš abiejų pusių aliejuje.
Imame kepimo indą ir ant dugno dedame pjaustytą morką.Įpilame vandens arba sultinio, dedame į įkaitintą iki 200 C orkaitę ir troškiname 20 minučių.Ištraukiame, užpilame lečo ir dedame atgal į orkaitę.Dar troškiname maždaug 15 minučių.
Pateikiame su virtomis bulvėmis arba bulvių košė.

Tikrai labai skanu!Pabandykite!


user posted image

user posted image

user posted image








Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 07 24, 15:15)
[color=darkviolet]Balandėliai tinginukai

Kaip tik siandien planavau tinginiu balandelius.Labai aciu,uz recepta 4u.gif
Nuostabiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Na va tinginių balandėliai išbandyti. Labai ačiū Elenai už pasidalinimą receptu 4u.gif

Tinginių balandėliai

user posted image

Receptą susipaprastinau ir prisitaikiau sau biggrin.gif

user posted image

Man išėjo 10 vnt. (vidutinio dydžio) tinginių balandėlių :
Malta kiauliena 500 gr.
Kiaušinis
Ryžiai 100gr. (vienas virimo maišelis)
Kopūstas 100 gr. ar mažiau
Morka
Lečo 720 ml
Sultinys 1 litras
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, malta uoginė paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Garnyrui :
Bulvės
Grietinė

user posted image

Pasūdytame vandenyje išsivirkite ryžius. Kol ryžiai vėsta - pasiruoškite maltą mėsą. Aš namie turėjau sprandinės, tai ją ir susimaliau. Į maltą mėsą suberkite visus nurodytus prieskonius ir įmuškite kiaušinį. Suberkite atvėsusius ryžius ir viską suminkykite. Tada pasipjaustykite kopūsto (aš susipjausčiau apie 100 gr) ir įmaišykite į faršo - ryžių masę.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, iš mėsos - ryžių - kopūstų masės formuokite kotletukus ir voliokite juos krakmole. Paruoštus tinginių balandėlius dėkite į įkaitusį aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol balandėliai kepa, užsikaiskite bulves garnyrui (nepamirškite pasūdyti) ir susipjaustykite morką griežinėliais.
Iškepusius tinginių balandėlius atsidėkite į šoną. Keptuvės dugną išklokite morkos griežinėliais, sudėkite balandėlius ir užpilkite verdančiu sultiniu (aš naudojau iš kubelių). Į keptuvę įberkite juodųjų pipirų, uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimalios. Taip troškinkite 20 min. Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite stiklainiuką Lečo (man patinka Globus gamybos) ir troškinkite dar 15 min. Praėjus 35 min. nuo troškinimo pradžios, išjunkite keptuvę ir suberkite nusunktas bulves. Palikite viską 10 min. skoniams susigerti. Tada dėkitės į lėkštes ir užsidėkite grietinės.
http://tingiojikiaul...alandeliai.html
Atsakyti
aciu uz balandeliu tingineliu recepta Elenai. isbandytas si vakara jis buvo, super thumbup.gif tik man nelipo farsas, kad kamuoliukai gautusi, todel sukreciau viska i kepimo inda, ir vualia, gavosi nerealus troskinukas su svieziom bulvytem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 07 11, 10:23)
Kiaulienos troškinys su traškiomis šparaginėmis pupelėmis

superinis receptas, dariau 2 kartus ir tikrai dar darysiu thumbup.gif
Atsakyti
KEPTA IDARYTA PPARIKA

Sitokius valgius valgau tik as viena namuose. Taip kad nesijuokit is produktu kiekiu lotuliukas.gif

1 saldzioji paprika
100 g kiaulienos farso
0,5 nedidelio svoguno
krapu
druskos, pipiru, vidurzemio juros prieskoniu
truputis tarkuoto surio
aliejaus

I ikaitinta keptuve suberiu smulkiai supjaustyta svoguna. Pakepu kol pasidaro "stikliniai". Tada dedu farsa. Pakepu kol farsa 10 min. Tada beriu druska, pipirus, vidurzemio juros prieskonius, kapotus krapus.
Paprika perpjaunu pusiau, isimu seklytes, nuplaunu. Pridedu farso ir i orkaite 20 min. Pries baigiant kepti dar apibarsciau suriu.

user posted image

CILI TROSKINYS

150-200 g farso
1 svogunas
1 skiltele cesnako
1 cili pipiras
1 pomidoras
0,5 raudonos saldzios paprikos
1 skardine konservuotu raudonu pupeliu
truputis alyvuogiu aliejau
druskos, megiamu prieskoniu
parmezano


I puoda pilam alieju. Tada dedam smulkiai pjaustyta svoguna ir cesnaka. Siek tiek pakepus dedam smulkinta pomidora ir paprika. Viskam leidziam pasitroskint 5-7 min. Tada sudedam apkepinta farsa (kepant farsa paprieskoniuojam megiamais prieskoniais). Patroskinam 15 min. Tada viska sutrinam blenderiu (bet taip nelabai kad visiska kose butu). I puoda dedam smulkinta cili pipira, dedam konservuotas pupeles ir leidziam uzvirt. Jei truksta galima padruskinti. Viskas biggrin.gif Pilam i lekste, apibarstom parmezanu ir skanaus 4u.gif

user posted image


Atsakyti


Įdaryti cukinijų žiedai

1 didelė cukinija
apie puse kg. faršo
morka
česnakas
1 pak. virtų ryžių
prieskoniai
Pomidorų
krapų
tarkuoto fermentinio sūrio

user posted image
Nulupam, išskobiam cukiniją ir supjaustom žiedais. Faršą su ryžiais, prieskoniais ir tarkuota morka išminkom. Paruoštą faršą dedam į išskobtas cukinijas ir pašaunam į orkaitę 180 apie pusvalandį. Vėliu uždedu krapų, pomidorą ir sūrio (šį kartą turėjau lydytą sūrį, bet visada dedu fermentinį, tarkuotą sūrį) ir kepu apie 10 - 15 min. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Zmonyte @ 2012 07 25, 20:56)
superinis receptas, dariau 2 kartus ir tikrai dar darysiu  thumbup.gif

Dziaugiuosi,kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Kurios jau isbande, gal patars man blush2.gif palei si recepta Lyditas varskes surelis galima deti liesa varske, pvz 0.5 % ? blush2.gif
Atsakyti