Kabkabu (šiupininė iš žuvies )
Jums reiks:
šviežios žuvies apie kilogramą (pas mane dorada)
vienas didelis pomidoras
valg.šaukštas kaparėlių
sauja alyvuogių
svogūnas
paprikos įvairių spalvų nedidelės 3 vnt.
česnako pusė galvutės
1 maža citrina
alyvuogių aliejaus
druska
kalendra,kmynai,kumynas po arbat.šaukštelį (sutrinti prieskonių trintuvėje)
Žuvį išvalome, iš galvos ir uodegos išverdame sultinį su nedaug vandens (pabaigoje virimo turi gautis stiklinė sultinio).
Žuvies filę supjaustome gabaliukais,pasūdome ir įtriname prieskonių mišiniu.
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais ir lengvai apkepiname ant alyvuogių aliejaus kartu su česnakais (išspausti).
Sudedame per sietelį pertrintą pomidorą (būtinai nuimti odą).Aš dar papildomai įdėjau pomidorų padažo šaukštą.
Paliekame 10 min. kad išgaruotų skystis.
Supilame žuvies sultinį.
Sudedame šiaudeliais supjaustytą papriką, ir atsargiai ant viršaus dedame žuvies gabaliukus.
Ant viršaus dedame plonai supjaustytą citriną,alyvuogės ir kaparėlius.
Uždengiame ir troškiname 10 min.
Paragaujame ar užtenka druskos.
Skanaus!
P.S. Pagal originalų receptą turi būti naudojama sūdyta citrina.Kadangi pagal citrinų sūdymo receptą reikia ilgai laukti rezultato...padariau su paprasta citrina,nes labai norėjau paragauti šio patiekalo...


