QUOTE(BP84 @ 2012 11 05, 09:25)
Gal galima plačiau?
buvau įdėjusi kažkada
Traškūs vištienos kepsniukai
Reikės :
* 1 pok. mažosios vištienos filė
* 3 valg. š. miltų
* 200 ml pieno
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. ugninės paprikos ( galima keisti kitais prieskoniais)
* druskos , pipirų
* 200-300 g sausų pusryčių
Įkaitinti orkaitę iki 180-200°C temperatūros.
Inde suberti miltus, prieskonius, supilti pieną ir įmušti 1 kiaušinį - viską gerai išmaišyti.
Palikti ~ 5 min. kad tešla kiek sutirštėtų.
Giliame inde suberti sausus pusryčius ir rankomis juos truputį patrupinti iki mažesnių gabaliukų.
Į paruoštą tešlą pamerkti vieną vištienos gabaliuką, po to dėti į sausus pusryčius ir gerai apvolioti.
Ir taip paruošti likusius vištienos gabaliukus.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus kepsniukus ir pastatyti kepti 40 min.
Praėjus pirmoms 20 min. ištraukti kepimo skardą iš orkaitės , apversti vištienos kepsniukus ir vėl pastatyti kepti likusioms 20 min.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovėmis. Galima su kokiu švelniu ar aštresniu padažu.