Mieliniai blyneliai
Reikės:
2 vnt. kiaušinių,
3 st. pieno šilto,
7 g. pokelis sausų mielių,
500 g. miltų,
3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma 3 st. pieno. Į pieną pilam sausas mieles, cukrų, aliejų ir viską sumaišom. Imam skirtus miltus blynams kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius. Aš bėriau po kelis šaukštus, tada pyliau trupučio pieno mišinio, vėl miltus ir pieno mišinio, ir taip kol viską supyliau. Būtinai viską gerai maišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Tešlą pastatyti šiltai, ir palaikyti apie pusvalandį. Įkaitintoje keptuvėje kepti blynus, tik tešlos nemaišykite.
Skanaus
QUOTE(Geriuke @ 2012 10 28, 16:36)
Kalafioru ir farso apkepa dariau,tai man skyscio per daug buvo,kazkas ne taip buvo
Ir pas mane buvo nemazai skyscio, bet man nemaise
QUOTE(Neringiux @ 2012 10 28, 18:42)
O man pavyko ziediniu kopustu ir farso apkepas Seimyna prase dar ne karta kepti.
as tai itariu perviriau kalafiora, kita karta vos vos apvirsiu, kad butu kietesni, nes gavos vos ne kose. Bet skanu ir man
QUOTE(Ineta.V @ 2012 10 27, 17:08)
virsus,o apacia pridege
Kepenėlės Karališkai
1 kg kepenų
7 svogūno galvutės
5 morkos
5 kiaušiniai
3 v. š. miltų
0,5 a. š. sodos
druskos
juodųjų pipirų
krapų
0,5 st. grietinės
0,5 st majonezo
Kepenis nuplauti, pašalinti plėvę. Sumalti kartu su trimis svogūno galvutėmis. Dėti kiaušinius, miltus, sodą ir druską. Gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje iš šios masės iškepti blynelius.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, įberti druskos, pipirų, ir kepti pora minučių aliejuje.
Kepenų blynelius dėti į gilų kepimo indą sluoksniuojant su kepintomis daržovėmis. Užpilti majonezu, grietine, ir pabarstyti kapotais krapais.Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Tik nepagailėkit grietinės, ir majonezo.
Skanaus
1 kg kepenų
7 svogūno galvutės
5 morkos
5 kiaušiniai
3 v. š. miltų
0,5 a. š. sodos
druskos
juodųjų pipirų
krapų
0,5 st. grietinės
0,5 st majonezo
Kepenis nuplauti, pašalinti plėvę. Sumalti kartu su trimis svogūno galvutėmis. Dėti kiaušinius, miltus, sodą ir druską. Gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje iš šios masės iškepti blynelius.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, likusius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, įberti druskos, pipirų, ir kepti pora minučių aliejuje.
Kepenų blynelius dėti į gilų kepimo indą sluoksniuojant su kepintomis daržovėmis. Užpilti majonezu, grietine, ir pabarstyti kapotais krapais.Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 35 min. Tik nepagailėkit grietinės, ir majonezo.
Skanaus
QUOTE(Akela. @ 2012 10 29, 13:52)
virsus,o apacia pridege
Del to, kad virykle saibom isejus
QUOTE(Ineta.V @ 2012 10 29, 20:54)
Del to, kad virykle saibom isejus
uzjauciu mano megsta svilint krastini sona kur priesingoj dureliu pusej,tai sukioju vis..
Varskes apkepas
Reikes: Kiaušiniai- 2, Pienas -1 stiklinė, Varškės 2 pakeliai, 5 šaukštai manų kruopų, 2 šaukštai cukraus, truputis druskos, razinu sauja. Turimus produktus suverčiame į dubenį .Viską gerai išmaišome.Paruoštą apkepo masę pilame į skardą , kurią prieš tai patepame riebalais (sviestu ar aliejumi) , ir pašauname į orkaitę. Kepame, kol gražiai apskrus.
Reikes: Kiaušiniai- 2, Pienas -1 stiklinė, Varškės 2 pakeliai, 5 šaukštai manų kruopų, 2 šaukštai cukraus, truputis druskos, razinu sauja. Turimus produktus suverčiame į dubenį .Viską gerai išmaišome.Paruoštą apkepo masę pilame į skardą , kurią prieš tai patepame riebalais (sviestu ar aliejumi) , ir pašauname į orkaitę. Kepame, kol gražiai apskrus.
QUOTE(Akela. @ 2012 10 30, 00:43)
uzjauciu mano megsta svilint krastini sona kur priesingoj dureliu pusej,tai sukioju vis..
čia aišku mus bars moderatorė , bet pakalbėsiu apie žiedinių kopūstų apkepą , puikus, skonis labai geras, man primnė lazaniją tik sveiką , viskas taip minkšta, padažas gerą skonį duoda, skysčio per daug tikrai nesusidarė, manau jums prisikaupia nuo kopūstų, jei blogai juos nusausinat, aš apviriau gana didelius žiedynus, tai gal neprisikaupė dėl to, tada smulkinau:) , o dėlprisvilimo, tai čia dujinių orkaičių liga, bet net manoji dujinė jo nesugebėjo sugadinti,Ineta.V tikrai ačiū už puikų receptą net mano išrankiąjam vaikui labai patiko
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 10 29, 13:16)
Aciu uz si receptuka Vilioja isbandyt
Bulvinukas su kopūstais
4 žmonėms (priklauso nuo alkio):
Bulvės (vidutinės, labiau į didesnę pusę) 6 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1/3 bulvių masės
Sviestas
Jūros druska
Įdarui:
Troškinti kopūstai
Bulves nusiskuskite ir išsivirkite sūdytame vandenyje. Sutrinkite trintuve ir palikite atvėsti. Kai bulvės atvės, įmuškite į jas kiaušinius. Tada mintyse padalinkite bulvių masę į 3 dalis ir įberkite tiek miltų - kiek užima viena dalis bulvių.
Suminkykite viską į vientisą masę (tik neperminkykite). Padalinkite bulvių masę į 2 dalis ir vieną dalį dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Rankomis išplokite uždėtą gabalą ir suformuokite bortelius. Viską darykite šaltu vandeniu suvilgytomis rankomis, nes masė labai lipni.
Ant paruošto bulvinio "dubenėlio" sudėkite įdarui skirtus troškintus kopūstus. Aš kopūstus troškinu pagal šį receptą:
http://tingiojikiaul...i-kopustai.html
Dėdama kopūstus - ipilu ir šiek tiek jų skysčio.
Kai jau sudėsite įdarą, rankomis išplokite antrąją bulvinės masės dalį ir uždenkite juo kopūstus. Apspaudykite kraštus, viršų apibarstykite sviesto gabaliukais ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug valandą, tada ištraukite ir palikite skardoje šiek tiek atvėsti.
http://tingiojikiaul...-kopustais.html
Kalafioro kepsneliai
Receptą radau čia:
http://surfingthewor...kalafijoro.html
2 - 3 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1vnt.
Kiaušinis 1vnt.
Miltai 0,5 stiklinės
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Džiūvėsėlių apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kalafiorą išskirstykite žiedynais, suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 15 min. Tada nusunkite ir sutrinkite bulvių trintuve. Sutrintą kalafiorą palikite atvėsti.
Kai tik trinta masė atvės, įberkite juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinį ir suberkite tarkuotą sūrį bei miltus. Viską paminkykite drėgnomis rankomis (masė lipni), formuokite kepsniukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Apverskite tada, kai gerai apskrus.
http://tingiojikiaul...kepsneliai.html
4 žmonėms (priklauso nuo alkio):
Bulvės (vidutinės, labiau į didesnę pusę) 6 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1/3 bulvių masės
Sviestas
Jūros druska
Įdarui:
Troškinti kopūstai
Bulves nusiskuskite ir išsivirkite sūdytame vandenyje. Sutrinkite trintuve ir palikite atvėsti. Kai bulvės atvės, įmuškite į jas kiaušinius. Tada mintyse padalinkite bulvių masę į 3 dalis ir įberkite tiek miltų - kiek užima viena dalis bulvių.
Suminkykite viską į vientisą masę (tik neperminkykite). Padalinkite bulvių masę į 2 dalis ir vieną dalį dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Rankomis išplokite uždėtą gabalą ir suformuokite bortelius. Viską darykite šaltu vandeniu suvilgytomis rankomis, nes masė labai lipni.
Ant paruošto bulvinio "dubenėlio" sudėkite įdarui skirtus troškintus kopūstus. Aš kopūstus troškinu pagal šį receptą:
http://tingiojikiaul...i-kopustai.html
Dėdama kopūstus - ipilu ir šiek tiek jų skysčio.
Kai jau sudėsite įdarą, rankomis išplokite antrąją bulvinės masės dalį ir uždenkite juo kopūstus. Apspaudykite kraštus, viršų apibarstykite sviesto gabaliukais ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug valandą, tada ištraukite ir palikite skardoje šiek tiek atvėsti.
http://tingiojikiaul...-kopustais.html
Kalafioro kepsneliai
Receptą radau čia:
http://surfingthewor...kalafijoro.html
2 - 3 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1vnt.
Kiaušinis 1vnt.
Miltai 0,5 stiklinės
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Džiūvėsėlių apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kalafiorą išskirstykite žiedynais, suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 15 min. Tada nusunkite ir sutrinkite bulvių trintuve. Sutrintą kalafiorą palikite atvėsti.
Kai tik trinta masė atvės, įberkite juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinį ir suberkite tarkuotą sūrį bei miltus. Viską paminkykite drėgnomis rankomis (masė lipni), formuokite kepsniukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Apverskite tada, kai gerai apskrus.
http://tingiojikiaul...kepsneliai.html
QUOTE(Ineta.V @ 2012 10 26, 16:18)
labai skaniai skamba. butinai reiks isbandyti
Kiaušiniai žaliuose debesyse
2 porcijoms
Reikės:
* 4 kiaušiniai
* 4-3 plonytės riekelės virto kalakutienos kumpio (nebūtinai)
* 50 gr smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
* 1-2 saujelių šviežių špinatų
* druskos, maltų pipirų
* džiovintų prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.
Atsargiai atskirti trynius ( jų nesuplėšant) nuo baltymų.
Kumpio griežinėlius supjaustyti smulkiais gabaliukais.
Špiantus nuplauti, nuvarvinti, ir gerai susmulkinti peiliu ar smulkintuvo pagalba.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų, labai atsargiai įmaišyti smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį, susmulkintus špinatus bei kumpį, įberti druskos bei pipirų.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, pašlaikstyti lašeliu aliejaus.
Šaukšto pagalba dėti paruoštą baltymų masę ir suformuoti 4 apvalius "debesiukus"/krūveles.
Viduryje iškasti duobutes.
Pastatyti kepti ~3-4 minutes, kol baltymai vos apskrus.
Ištraukti iš orkaitės, į kiekvieno "debesiuko" iškastą duobutę atsargiai nesuplėšant įdėti po trynį - pastatyti kepti dar 3-4 minutes. ( gausis skystokai kepto trynio kiaušininiai "debesiukai")
Patiekti iš karto su šviežiomis ar skrudintomis daržovėmis.
Skanaus
2 porcijoms
Reikės:
* 4 kiaušiniai
* 4-3 plonytės riekelės virto kalakutienos kumpio (nebūtinai)
* 50 gr smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
* 1-2 saujelių šviežių špinatų
* druskos, maltų pipirų
* džiovintų prieskoninių žolelių
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.
Atsargiai atskirti trynius ( jų nesuplėšant) nuo baltymų.
Kumpio griežinėlius supjaustyti smulkiais gabaliukais.
Špiantus nuplauti, nuvarvinti, ir gerai susmulkinti peiliu ar smulkintuvo pagalba.
Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų, labai atsargiai įmaišyti smulkiai sutarkuotą parmezano sūrį, susmulkintus špinatus bei kumpį, įberti druskos bei pipirų.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, pašlaikstyti lašeliu aliejaus.
Šaukšto pagalba dėti paruoštą baltymų masę ir suformuoti 4 apvalius "debesiukus"/krūveles.
Viduryje iškasti duobutes.
Pastatyti kepti ~3-4 minutes, kol baltymai vos apskrus.
Ištraukti iš orkaitės, į kiekvieno "debesiuko" iškastą duobutę atsargiai nesuplėšant įdėti po trynį - pastatyti kepti dar 3-4 minutes. ( gausis skystokai kepto trynio kiaušininiai "debesiukai")
Patiekti iš karto su šviežiomis ar skrudintomis daržovėmis.
Skanaus