Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

QUOTE(Akela. @ 2012 10 25, 18:20)
tie lengvai apsvile pirsteliai sugadino toki gera sumustini schmoll.gif

O man paziurejus net seile nutyso cool.gif taip skaniai apskrude.. bigsmile.gif
Atsakyti
Pietūs dviems smile.gif

user posted image

Reikės:
Vištienos krutinėlės
Paprikos
Svogūno
Morkos
Pievagrybių
Sojos padažo
Ryžių acto
Kepintų sezamų aliejaus
Tarkuoto imbiero
Čili pastos
Paprikos miltelių
Čili pipiro
Druskos

Daržoves ir grybus pakepinti kelias minutes ant stiprios ugnies pastoviai maišant. Atidėti į šalį. Į tą pačią keptuvę sudėti vištieną (aš pjausčiau juostelėmis) ir pakepinti kelias minutes. Superti visus prieskonius, aliejus ir pan. Sudėti apkepintas daržoves su grybais, pilti pusė puodelio vandens, uždengti dangčiu ir patroškinti ~5min. Tirštinti krakmolu.
Atsakyti
Ziedinio kopusto ir mesos apkepas

Ziedinis kopustas
350 g megstamos mesos farso
3 skilteles cesnako
Nedidele morka
1 svogunas
Druskos pipiru pagal skoni
Sviesto kepti

Padazui:

2 saukstai sviesto
3 saukstai miltu
200 ml pieno
100 g fermentinio surio

Gaminimas:

Isskaidyta ziedini kopusta virti sudytame vandenyje, kol siek tiek sumunkstes. Farsa paskaninti druska, pipirais, cesnako skiltelemis. Apkepti. Sudeti tarkuotas morkas ir svoguna ir viska sukepinti.

Padazui:

Sviesta keptuve islydyti, tuomet suberti miltus ir maisant pamazu supilti piena. Kai padazas prades tirsteti iberti pipiru ir druskos. Padazui atvesus ji sumaisyti su tarkuotu suriu.
Kepimo inda istepti sviestu, tada deti sluoksni ziediniu kopustu, farso, tuomet vel kopustu ir t.t. Viska aplieti padazu. Kepti 30 min orkaiteje, ikaitintoje iki 180 laipsniu.

Valgem su skrudintu batonu. Receptas is IKI lankstinuko, tik siek tiek pakoreguotas

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ineta.V: 26 spalio 2012 - 15:18
QUOTE(Ineta.V @ 2012 10 26, 16:18)
Ziedinio kopusto ir mesos apkepas

Aciu uz si skanumyna 4u.gif Ryt vyra stebinsiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 10 26, 16:51)
Aciu uz si skanumyna 4u.gif Ryt vyra stebinsiu blush2.gif

O as ryt isbandysiu biggrin.gif
Atsakyti
Omletas su sūriu ir špinatais

user posted image

Reikės:
2 kiaušinių
valg. šaukšto grietinėlės
20 g smulkiai tarkuoto sūrio Džiūgas
špinatų lapelių (manau gali būti ir šaldyti)
druskos
pipirų

user posted image

Išplakame kiaušinius su grietinėle, druska, pipirais ir sūrių, truputi sūrio paliekam papuošimui. Kepame aliejuje įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ant viršaus beriame susmulkintus špinatus. Uždengiame keptuve dangčiu ir dar truputi pakepame. Duodame omletui truputi pravėsti, susukame , gražiai perpjauname ir ant viršaus pabarstome likusiu sūriu. Tiekiame su daržovėm.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 10 27, 14:56)

Issaugotas 4u.gif Pasirodo ir Facebooke esi mano megiama biggrin.gif

Varskes apkepas

2 gabaleliai 9% varskes
3 kiausiniai
8 saukstai manu
6 saukstai cukraus
pieno
vanilinio cukraus
0.5 saukstelio kepimo milteliu

Manus uzpilame pienu ir pabrinkiname. Varske sudedame i dubeni ir sutriname saukstu. Kiausiniu trynius atskiriame nuo baltymu ir issukame su cukrumi. Trynius ir isbrinkintus manus sudedam i varske. Suberiam vanilini cukru ir kepimo miltelius, ir viska gerai ismaisome. I baltyma iberiam siek tiek cukraus ir isplakame iki standziu putu. Atsargiai imaisome i varskes mase. Kepiau orkaiteje kol graziai apskrudo.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ineta.V @ 2012 10 27, 16:08)

Varskes apkepas

-----------

Aš kepu labai panašų, tik niekada manų kruopų nemirkau piene, ir taip pat įdedu grietinės smile.gif

! 
Maze199, necituokite nuotraukų !!!

moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 spalio 2012 - 10:02
Zebriukas

vistienos file apibarstyti priekoniais ir istepti majonezu palikti bent 20 min, bet geriausia porai valandu, tada ipjauti ir i "kiseneles" ideti surio ir pomidoru, kepti ikaitintoje orkaiteje 30-40 min

user posted image

user posted image

! 
LolitCafe,  dėkite ne didesnes nei  500 - 640 pixelių nuotraukas ! Šį kartą nuotraukas sumažinu, kitą kartą radusi per dideles foto - ištrinsiu ne išankstinio perspėjimo !

moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 spalio 2012 - 10:10
QUOTE(Endži @ 2012 10 24, 21:48)

essen.gif labai gardžiai atrodo 4u.gif

O aš parodysiu ką vakar dariau 4u.gif

Apkepėlė/ užkepėlė 4u.gif
user posted image
Dariau pagal Beatos receptą, kurį radau kažkokiame lankstinuke, bet bevartydama receptų knygas ir žurnalus radau ne vieną panašų blush2.gif
Reikia 180 gr varškės (aš ėmiau liesos), ją sumaišome su 2 kiaušiniais (bet būtų užtekę ir vieno). Dedame 1/2 šaukštelio kmynų ir 1/2 šaukštelio džiovinto smulkinto raudonėlio, druskos, pipirų. Viską sumaišome.

Paimame 3 lakštus (bent jau man viskas suėjo trims lakštams) mielinės sluoksniuotos tešlos. Šiek tiek jiems atsileidus apie 1 cm nuo kraštelio apibrėžiame tokį kvadratą (peilio galu apibrėžiau), pradėjus kepti tada gaunasi toks kaip bortelis. Vidų šiek tiek subadome šakute. Tada į vidų apie 1 cm storio tepame sutrintą varškės ir kiaušinių masę. Aš šiek tiek per daug pridėjau, išplaukė iš kraštų, tad arba reikėjo dėti tik vieną kiaušinį, kad nebūtų toks skystas, arba dėti mažiau masės.... Ir ant viršaus vieną ant kito sudedame pjaustytus pomidorus, pabarstome pipirais.

Kepiau 200 laipsnių orkaitėj, apie 15 min. Išėmus papuošiau baziliko lapeliais. Man ir vaikams patiko, darysiu ir kitąkart 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklo karoliukai: 28 spalio 2012 - 09:25
QUOTE(LolitCafe @ 2012 10 27, 20:11)

Labai skaniai aprasymas atrodo,tai tikrai isbandysiu greit mirksiukas.gif
Varskes apkepas nerealus thumbup.gif
Kalafioru ir farso apkepa dariau,tai man skyscio per daug buvo,kazkas ne taip buvo blush2.gif
Atsakyti
O man pavyko ziediniu kopustu ir farso apkepas thumbup.gif Seimyna prase dar ne karta kepti. biggrin.gif
Atsakyti