QUOTE(Endži @ 2012 10 24, 21:48)
labai gardžiai atrodo
O aš parodysiu ką vakar dariau
Apkepėlė/ užkepėlė Dariau pagal Beatos receptą, kurį radau kažkokiame lankstinuke, bet bevartydama receptų knygas ir žurnalus radau ne vieną panašų
Reikia 180 gr varškės (aš ėmiau liesos), ją sumaišome su 2 kiaušiniais (bet būtų užtekę ir vieno). Dedame 1/2 šaukštelio kmynų ir 1/2 šaukštelio džiovinto smulkinto raudonėlio, druskos, pipirų. Viską sumaišome.
Paimame 3 lakštus (bent jau man viskas suėjo trims lakštams) mielinės sluoksniuotos tešlos. Šiek tiek jiems atsileidus apie 1 cm nuo kraštelio apibrėžiame tokį kvadratą (peilio galu apibrėžiau), pradėjus kepti tada gaunasi toks kaip bortelis. Vidų šiek tiek subadome šakute. Tada į vidų apie 1 cm storio tepame sutrintą varškės ir kiaušinių masę. Aš šiek tiek per daug pridėjau, išplaukė iš kraštų, tad arba reikėjo dėti tik vieną kiaušinį, kad nebūtų toks skystas, arba dėti mažiau masės.... Ir ant viršaus vieną ant kito sudedame pjaustytus pomidorus, pabarstome pipirais.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėj, apie 15 min. Išėmus papuošiau baziliko lapeliais. Man ir vaikams patiko, darysiu ir kitąkart