Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su NUOTRAUKOMIS

user posted image

Suvožtiniai su žuvies piršteliais smile.gif

Reikės:
Duonelės, bandelės, "čiabatos", ar kažko panašaus.
Salotų lapų
Avokado
Sūrio
Žuvies pirštelių (galima gamintis patiems)
Svogūno

Padažui: liesas jogurtas, keli šaukšt. majonezo, pipirų, druskos, svogųnų laiškų, smulkinto čili (nebūtina).

Duonelę apskrudinti dėti produktus, uždėti keptus žuvies pirštelius, apipilti padažu ir viskas.

Paprasta, lengva, greita ir skanu smile.gif

P.S. Nežinojau kur su šiuo patiekalu keliaut, užkandžiu jo nedrįstu vadinti, nes tikrai sotus.
Atsakyti
Vištienos apkepėlė su obuoliais
user posted image
user posted image
Mano šeimos vyrai labai mėgsta mėsą, tad dariau iš didesnio kiekio.
apie 1,500 kg. vištienos krūtinėlės, smulkinti čiobreliai, bazilikai, druska, pipirai, viena citrina, apie 4 - 5 rūgštūs obuoliai, grietinės dėjau beveik visą 450 indelį, ir fermentinio sūrio apie 300 g

Vištienos krūtinėlę supjausčiau šiaudeliais, bet tokiais piršto storio ir skersai. Sudėjau į indą, ir apibarsčiau druska, pipirais, čiobreliais, bazilikais, įspaudžiau citrina ir palikau marinuotis per naktį. Man patinka kai vištiena labiau pasimarinuoja, todėl visada pasiruošiu iš vakaro. Vištieną dėdu į kepimo indą, užpilu grietine, išdėlioju luptus obuolius griežinėliais, apibarstau sūriu ir pašaunu į 180C orkaite 20-25min. Nors prisipažinsiu, kad vakar kepiau 200C labai gražiai gavosi.
Skanaus mirksiukas.gif

Ačiū už receptą Cartman 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *tigriukas*: 23 spalio 2012 - 10:45
Moliūgų soufflé su vytintu Serrano kumpiu

user posted image

user posted image

user posted image


6 ramequins indeliams (arba 1 didelei kepimo formai ~ 20 cm skersmens ir ~ 10 cm aukščio)

Reikės:

* 300 g de moliūgo, supjaustyto gabaliukais.
* 50 g sviesto
* 230 ml pieno
* 75 g miltų
* 5 kiaušiniai (atskirti trynius nuo baltymų)
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 100 g vytinto Serrano kumpio
* geras žiupsnis lukštentų moliūgo sėklų
* maltas muskato riešutas
* druska
* malti pipirai


Gaminimo eiga:

1. Išvirti moliūgo gabaliukus garuose arba sūdytame vandenyje iki moliūgas pilnai suminkštės. Palikti nuvarvėti, sutrinti į košę šakutės arba blenderio pagalba.

2. Įkaitinti orkaitę iki 180-200° C.
Kepimo formeles ( formą) ištepti gabaliuku sviesto, pabarstyti miltais ir pastatyti į šaldytuvą.

3. Kaitinimo inde išlydyti sviestą ant mažos ugnies, supilti vienu ypu miltus. Energingai išmaišyti plakimo šluotele kaitinant ~ 2 min.
Supilti pieną palaipsniui vis paplakant, kad nesusidarytų gumulėlių.
Kaitinti iki padažas sutirštės.
Pagardinti druska, pipirais, maltu muskato riešutu.
Įmaišyti kiaušinių trynius.

4. Nukėlus indą nuo ugnies, sukrėsti į moliūgų košę, įmaišyti sutarkuotą parmezano sūrį bei vytinto kumpio gabaliukus.

5. Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki baltų standžių putų ir jas atsargiai įmaišyti į moliūgų masę.

6. Supilstyti masę į kepimo formeles (formą), paviršių pabarstyti lukštentomis moliūgo sėklomis.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160-190° C ir pastatyti kepti 20-25 minutes.
Patiekti iš karto su šviežiomis daržovių salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Įdarytos cukinijos

user posted image


Įdarytos cukinijos

Vidutinio dydžio cukinija
800 gr. maltos kiaulienos
150 gr. maltų džiūvėsėlių
150 gr. pieno
svogūnas
šaukštas sviesto
svogūnas
morka
druska
pipirai
muskatas
džiūvėsėlių
120 ml. 10% grietinėlės
šauktas miltų
sultinio
čiobrelio


Nulupti cukiniją, supjaustyti maždaug 2 cm. žiedais, išvalyti ir pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Maltą mėsą sumaišyti su pienu, džiūvėsėliais ir tarkuotu svogūnu. Cukinijos žiedą užpildyti malta mėsa, apvolioti iš abiejų pusių džiūvėsėliuose ir kepti keptuvėje ant aliejaus (nedidelės kaitros) iš abiejų pusių, kol apskrus.

Puode su šaukštu sviesto patroškinti tarkuotą morką ir smulkintą svogūną, sudėti apkeptą cukiniją ir užpilti iki pusės sultiniu. Troškinti apie 30 min., kol cukinijos kraštai pradės irti. Į keptuvę berti miltus ir pilti po truputį grietinėlę, nenustoti maišyti, kol masė taps vientisa, suberti čiobrelius ir mėgiamus prieskonius, supilti į puodą su cukinija, uždengti ir palikti pailsėti puode apie 15min.
Skanaus!!
Atsakyti
Vištienos suktinukai su šonine

user posted image

Noriu pasiūlyti labai skanius ir gražius vištienos suktinukus su šonine, jie tiks kiek įprastiems pietums tiek ir šventinam stalui smile.gif

Taigi reikės:
vištienos krūtinėles ar dviejų (iš vienos išejo 6 suktinukai), žiūrint kiek suktinukų jums reikės
parūkytos šoninės juostelių
raudonos paprikos
varškės sūrelio
petražolių, krapų
druskos, pipirų
vištienos prieskonių
aliejaus

user posted image

Krūtinėlę supjaustom kepsniais, lengvai pamušame, pabarstome prieskoniais, druska ir pipirais. Papriką supjaustome smulkiais kubeliais, žalumynus smulkiai sukapojame. Ant mėsos tepame iš pradžių varškės sūrelį, dedame paprikos kubelius ir pabarstome kapotais žalumynais.
Mėsą gražiai suvyniojame ir apsukame šoninės juostelėmis. Įmame karščiui atsparų indą, geriau imti siauresni, kad suktinukai standžiai sugultų. Aptepame indą aliejumi ir sudedame mūsų suktinukus. Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30-40 min. Pateikiame su įvairiom salotom.

user posted image
user posted image
Atsakyti
O tie suktinukai kepant neišsivynioja, juk jie neaprišami ar ne? Ir dar norėjau paklausti kokį varškės sūrelį naudojate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edičiuks: 24 spalio 2012 - 20:59
QUOTE(Edičiuks @ 2012 10 24, 20:58)
O tie suktinukai kepant neišsivynioja, juk jie neaprišami ar ne? Ir dar norėjau paklausti kokį varškės sūrelį naudojate?

na kaip matote jie neissivyniojo, del to parasiau kad reiktu imti forma kepimui, kad jie standziai sugultu, aš naudojau Philadelphia 4u.gif
Atsakyti
[quote=Endži,2012 10 24, 21:48]
siandien jau ragausim suktinukus pagal jusu recepta, bet man isejo is 3 krutineliu tik 8 suktinukai, ir tikrai nedideli
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2012 10 23, 08:48)

Suvožtiniai su žuvies piršteliais smile.gif


tie lengvai apsvile pirsteliai sugadino toki gera sumustini schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 25 spalio 2012 - 16:50
QUOTE(Akela. @ 2012 10 25, 17:20)
tie lengvai apsvile pirsteliai sugadino toki gera sumustini schmoll.gif

Ko kabinejates,visai geri tie pirsteliai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geriuke @ 2012 10 25, 18:10)
Ko kabinejates,visai geri tie pirsteliai mirksiukas.gif

nesikabineju,pirsteliai gal ir nieko,bet cia lengvai susvile ir visiskai nedera prie sito sumustinio..geriau ja palikt vegetariska nei taip..
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2012 10 25, 17:20)
tie lengvai apsvile pirsteliai sugadino toki gera sumustini schmoll.gif



Jau bandėte? smile.gif
Skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti