Kepiau krevetes
saukstas alyvuogiu aliejaus+ ziupsnelis kario bei saldziosios paprikos milteliu+citrinos sulciu 1v.s.+ 1v.s.medaus - visa tai pasildziau keptuveje, ir ant mazos ugnies kepinau tigrines krevetes.
Skanaus
saukstas alyvuogiu aliejaus+ ziupsnelis kario bei saldziosios paprikos milteliu+citrinos sulciu 1v.s.+ 1v.s.medaus - visa tai pasildziau keptuveje, ir ant mazos ugnies kepinau tigrines krevetes.
Skanaus
Krevetes labai skaniai atrodo
QUOTE(trauktine @ 2012 10 17, 15:55)
Kepiau krevetes
Labai skaniai atrodo Kitą kartą pabandykite dar česnako įspausti (jei mėgstate), bus daaar skaniau
Skrudinta kiaulienos karka su bulvėmis
bulvių
karkos su kaulu
druskos
pipirų
lauro lapų
1/2 stiklinės alaus
šaukštas medaus
česnakas
Kiaulienos karką su kaulu išverdame pasūdytame vandenyje ( dviems karkoms į puodą aš įdėjau šaukštą cukraus, šaukštą druskos, kelis lauro lapus, juodųjų pipirų grūdelių). Verdame kol į mėsytę lengvai lys smeigiama šakutė. Aš viriau greitpuodyje, tai buvo greičiau viskas. Bulves kepiau pagal puikų receptuką
Beveik iškepus bulvėms dedame iš puodo ant viršaus karkas. Apšlakstom ( šaukštas tirpinto medaus, puse stiklinės alaus, 3-4 skiltelės česnako) tirpalu ir skrudinam, apverčiam, vėl apšlakstom ir vėl skrudinam ( ant grill programos orkaitėje 240 laipsnių temp.) Ilgai skrudinti nereikėtų, kad karka neišdžiūtų Jei jums atrodo, kad mėsytė sausėja, kur oda įtrūkus užpilkite sultinio iš puodo Man gavosi puikiai, tikiuosi patiks ir Jums skanaus
bulvių
karkos su kaulu
druskos
pipirų
lauro lapų
1/2 stiklinės alaus
šaukštas medaus
česnakas
Kiaulienos karką su kaulu išverdame pasūdytame vandenyje ( dviems karkoms į puodą aš įdėjau šaukštą cukraus, šaukštą druskos, kelis lauro lapus, juodųjų pipirų grūdelių). Verdame kol į mėsytę lengvai lys smeigiama šakutė. Aš viriau greitpuodyje, tai buvo greičiau viskas. Bulves kepiau pagal puikų receptuką
Beveik iškepus bulvėms dedame iš puodo ant viršaus karkas. Apšlakstom ( šaukštas tirpinto medaus, puse stiklinės alaus, 3-4 skiltelės česnako) tirpalu ir skrudinam, apverčiam, vėl apšlakstom ir vėl skrudinam ( ant grill programos orkaitėje 240 laipsnių temp.) Ilgai skrudinti nereikėtų, kad karka neišdžiūtų Jei jums atrodo, kad mėsytė sausėja, kur oda įtrūkus užpilkite sultinio iš puodo Man gavosi puikiai, tikiuosi patiks ir Jums skanaus
QUOTE(Geriuke @ 2012 10 17, 17:43)
Krevetes dieviškos
Endzi dekui uz pukuciu recepta.Visu klausinejau,niekas nezinojo to recepto,o man jis mokyklos laikus primena.Ryt kepsiu
Endzi dekui uz pukuciu recepta.Visu klausinejau,niekas nezinojo to recepto,o man jis mokyklos laikus primena.Ryt kepsiu
prasom, skaniu pukuciu
Moliūgų / cukinijų / įvairių kopūstų apkepas su Camembert'o sūrio juostelėmis
6-8 porcijoms
Reikės: ( dėjau viską "iš akies" bet daug maž surašysiu proporcijas)
1-2 vidutinio dydžio jaunų cukinijų
1/2 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos
1/2 vidutinio dydžio brokolio galvos
1/4 vidutinio dydžio paprasto kopūsto
900 g moliūgo
4 česnako skiltelių
1 Camembet'o sūris
4 kiaušiniai
100 ml neriebios grietinėlės ( 10 % riebumo)
4 lapeliai "President" sumuštinių sūrio
druskos, maltų juodųjų pipirų, malto muskato riešuto
kokoso aliejaus kepimui ( galima naudoti ir paprastą )
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180° C karščio.
Cukinijas nuplauti, nupjauti galus ( odelę palikti) sutarkuoti stambia tarka, apkepti 1 arbat. š. kokoso aliejaus su 2 trintomis česnako skiltelėmis iki cukinijos tarkiai suminkštės ir išsiskirs sultys. Atidėti į šoną.
Nulupti moliūgo odą, sutarkuoti stambia tarka, apkepti 1 arbat. š. kokoso aliejaus su 2 trintomis česnako skiltelėmis iki molūgas suminkštės. Atidėti į šoną.
Sutarkuoti žiedinį bei paprastą kopūstą ir brokolio pusę stambia burokine tarka, apkepti 1 arbat. š. kokoso aliejaus su 2 trintomis česnako skiltelėmis. Atidėti į šoną.
Apkeptas/patroškintas daržoves sumaišyti bendrame giliame inde, įpilti grietinėlės. Pagardinti druska, muskato riešutu bei maltais pipirais.
Kiaušinius išplakti iki vientisos masės kartu su "President" sūrio lapeliais.
Gautą mišinį supilti ant daržovių - viską gerai išmaišyti.
Apkepo masę sukrėsti į kepimui paruoštą ir kokoso aliejumi išteptą formą, ant viršaus išdėlioti supjaustyto Camembert'o sūrio juosteles.
Pastatyti kepti 30- 45 minutes. Patiekti iš karto. Puikus ir karštas ir šaltas.
Skanaus
6-8 porcijoms
Reikės: ( dėjau viską "iš akies" bet daug maž surašysiu proporcijas)
1-2 vidutinio dydžio jaunų cukinijų
1/2 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto galvos
1/2 vidutinio dydžio brokolio galvos
1/4 vidutinio dydžio paprasto kopūsto
900 g moliūgo
4 česnako skiltelių
1 Camembet'o sūris
4 kiaušiniai
100 ml neriebios grietinėlės ( 10 % riebumo)
4 lapeliai "President" sumuštinių sūrio
druskos, maltų juodųjų pipirų, malto muskato riešuto
kokoso aliejaus kepimui ( galima naudoti ir paprastą )
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180° C karščio.
Cukinijas nuplauti, nupjauti galus ( odelę palikti) sutarkuoti stambia tarka, apkepti 1 arbat. š. kokoso aliejaus su 2 trintomis česnako skiltelėmis iki cukinijos tarkiai suminkštės ir išsiskirs sultys. Atidėti į šoną.
Nulupti moliūgo odą, sutarkuoti stambia tarka, apkepti 1 arbat. š. kokoso aliejaus su 2 trintomis česnako skiltelėmis iki molūgas suminkštės. Atidėti į šoną.
Sutarkuoti žiedinį bei paprastą kopūstą ir brokolio pusę stambia burokine tarka, apkepti 1 arbat. š. kokoso aliejaus su 2 trintomis česnako skiltelėmis. Atidėti į šoną.
Apkeptas/patroškintas daržoves sumaišyti bendrame giliame inde, įpilti grietinėlės. Pagardinti druska, muskato riešutu bei maltais pipirais.
Kiaušinius išplakti iki vientisos masės kartu su "President" sūrio lapeliais.
Gautą mišinį supilti ant daržovių - viską gerai išmaišyti.
Apkepo masę sukrėsti į kepimui paruoštą ir kokoso aliejumi išteptą formą, ant viršaus išdėlioti supjaustyto Camembert'o sūrio juosteles.
Pastatyti kepti 30- 45 minutes. Patiekti iš karto. Puikus ir karštas ir šaltas.
Skanaus
Vištiena įdarytos bulvės
6 įdarytoms bulvėms:
Bulvės (didelės) 6 vnt.
Sviestas 50 gr.
Sezamų sėklos
Jūros druska
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Įdarui:
Vištos krūtinėlė 100 gr.
Raudonoji paprika 1/3 vnt.
Pievagrybis (didelis) 1 vnt.
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Aromatinis ar baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Bulves nuskuskite, išskobkite jų vidų ir nupjaukite apačią taip, kad bulvę būtų galima pastatyti. Paruoštas bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.
Kol bulvės verda - išlydykite sviestą. Susipjaustykite vištos krūtinėlę nedideliais gabaliukais ir pabarstykite nurodytais prieskoniais. Smulkiai supjaustykite papriką ir pievagrybį.
Praėjus dešimčiai minučių nuo vandens užvirimo, bulves atsargiai ištraukite iš puodo, apipilkite lydytu sviestu ir atsidėkite į šoną.
Vištos gabaliukus apvoliokite krakmole ir dėkite į keptuvėje įkaitintą nedidelį kiekį aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių. Kai tik gabaliukai pasidengs plutele, iš karto ištraukite ir atsidėkite į šoną.
Į ta pačią keptuvę suberkite smulkintą papriką ir pievagrybį. Pabarstykite juodaisiais pipirais, pašlakstykite aromatiniu ar baltojo vyno actu ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 min. Tada sudėkite pomidorų padažą ir dar porą minučių patroškinkite, ant mažiausios ugnies.
Kai jau įdaras paruoštas, bulves apvoliokite sezamo sėklose ir įdarykite. Ant kiekvienos bulvės dugno dėkite po šaukštelį paprikų/pievagrybių masės ir prigrūskite, kiek telpa, vištos gabaliukų.
Įdarytas bulves sudėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kiškite skardą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 30 min.
http://tingiojikiaul...tos-bulves.html
6 įdarytoms bulvėms:
Bulvės (didelės) 6 vnt.
Sviestas 50 gr.
Sezamų sėklos
Jūros druska
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Įdarui:
Vištos krūtinėlė 100 gr.
Raudonoji paprika 1/3 vnt.
Pievagrybis (didelis) 1 vnt.
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Aromatinis ar baltojo vyno actas
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Bulves nuskuskite, išskobkite jų vidų ir nupjaukite apačią taip, kad bulvę būtų galima pastatyti. Paruoštas bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 min.
Kol bulvės verda - išlydykite sviestą. Susipjaustykite vištos krūtinėlę nedideliais gabaliukais ir pabarstykite nurodytais prieskoniais. Smulkiai supjaustykite papriką ir pievagrybį.
Praėjus dešimčiai minučių nuo vandens užvirimo, bulves atsargiai ištraukite iš puodo, apipilkite lydytu sviestu ir atsidėkite į šoną.
Vištos gabaliukus apvoliokite krakmole ir dėkite į keptuvėje įkaitintą nedidelį kiekį aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių. Kai tik gabaliukai pasidengs plutele, iš karto ištraukite ir atsidėkite į šoną.
Į ta pačią keptuvę suberkite smulkintą papriką ir pievagrybį. Pabarstykite juodaisiais pipirais, pašlakstykite aromatiniu ar baltojo vyno actu ir kepkite ant vidutinės ugnies 5 min. Tada sudėkite pomidorų padažą ir dar porą minučių patroškinkite, ant mažiausios ugnies.
Kai jau įdaras paruoštas, bulves apvoliokite sezamo sėklose ir įdarykite. Ant kiekvienos bulvės dugno dėkite po šaukštelį paprikų/pievagrybių masės ir prigrūskite, kiek telpa, vištos gabaliukų.
Įdarytas bulves sudėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kiškite skardą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 30 min.
http://tingiojikiaul...tos-bulves.html
Moliūgo gratin'as su Parmezano sūriu
4 nemažoms porcijoms:
Reikės:
* 700-800 g moliūgo
* 2-3 bulvės
* 2 valg. š. natūralaus jogurto ( galima keisti pienu arba grietinele/grietine)
* 2 valg. š. maltų džiuvėsių ( nebūtinai)
* 2 kiaušiniai
* druska, malti piprai, maltas muskato riešutas
* smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (arba dar geriau: parmezano sūrio trupinėlių)
* sauja maltų džiūvėsių
* mažas gabaliukas sviesto
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180° C karščio.
Moliūgą ir bulves nuplauti, nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, pastatyti virti iki daržovės pilnai suminkštės.
Išvirusias daržoves labai gerai nusukti, kad neliktų vandens, perdėti į gilų dubenį , sutrinti blenderiu arba labai gerai grūsti bulvių grūstuve iki piurė /košės konsistencijos, kad neliktų nė gabalėlio.
Į gautą daržovių piurė, įmaišyti 2 valg. š. maltų džiūvėsių (nebūtinai) , tada 2 valg. š. natūralaus jogurto, įmušti kiaušinius - masę labai gerai permaišyti.
Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Kepimo formą (-as) ištepti gabaliuku sviesto.
Sukrėsti gratin'o masę, paviršių išlyginti, apibarstyti maltais džiūvėsiais, ant viršaus tarkuotu Parmezano sūriu ( arba sūrio trupinėliais), ant viršaus išdėlioti keletą mažyčių sviesto gabaliukų.
Pastatyti kepti ~ 30- 35 minutes, iki gratin'o paviršius dailiai apskrus.
Patiekti iš karto. Su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus
Variancijos : norint lengvesnio varianto, galima visiškai į masę nedėti nei bulvių nei jogurto, nei džiūvėsių - tada gausis dar švelnesnė gryna moliūginė piurė su sūrio plutele.
4 nemažoms porcijoms:
Reikės:
* 700-800 g moliūgo
* 2-3 bulvės
* 2 valg. š. natūralaus jogurto ( galima keisti pienu arba grietinele/grietine)
* 2 valg. š. maltų džiuvėsių ( nebūtinai)
* 2 kiaušiniai
* druska, malti piprai, maltas muskato riešutas
* smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (arba dar geriau: parmezano sūrio trupinėlių)
* sauja maltų džiūvėsių
* mažas gabaliukas sviesto
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180° C karščio.
Moliūgą ir bulves nuplauti, nulupti, supjaustyti kubeliais, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, pastatyti virti iki daržovės pilnai suminkštės.
Išvirusias daržoves labai gerai nusukti, kad neliktų vandens, perdėti į gilų dubenį , sutrinti blenderiu arba labai gerai grūsti bulvių grūstuve iki piurė /košės konsistencijos, kad neliktų nė gabalėlio.
Į gautą daržovių piurė, įmaišyti 2 valg. š. maltų džiūvėsių (nebūtinai) , tada 2 valg. š. natūralaus jogurto, įmušti kiaušinius - masę labai gerai permaišyti.
Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Kepimo formą (-as) ištepti gabaliuku sviesto.
Sukrėsti gratin'o masę, paviršių išlyginti, apibarstyti maltais džiūvėsiais, ant viršaus tarkuotu Parmezano sūriu ( arba sūrio trupinėliais), ant viršaus išdėlioti keletą mažyčių sviesto gabaliukų.
Pastatyti kepti ~ 30- 35 minutes, iki gratin'o paviršius dailiai apskrus.
Patiekti iš karto. Su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus
Variancijos : norint lengvesnio varianto, galima visiškai į masę nedėti nei bulvių nei jogurto, nei džiūvėsių - tada gausis dar švelnesnė gryna moliūginė piurė su sūrio plutele.
Vištienos apkepėlė su obuoliais
5 porcijoms:
800g vištienos krūtinėlės
2 šaukštų smulkintų čiobrelių
druskos ir pipirų
4 rūgščių obuolių
200ml grietinės
0,5 šaukštelio kmynų
200g fermentinio sūrio
Vištienos krūtinėlę susmulkinti apibarstyti druska, pipirais, čiobreliais, kmynais ir keletą minučių pamarinuoti. Vištieną dėti į kepimo indą, užpilti grietine, išdėloti obuolių griežinėliais, apibarstyti sūriu ir kepti 180C orkaitėje 20-25min.
http://zinuteisvirtu...-obuoliais.html
5 porcijoms:
800g vištienos krūtinėlės
2 šaukštų smulkintų čiobrelių
druskos ir pipirų
4 rūgščių obuolių
200ml grietinės
0,5 šaukštelio kmynų
200g fermentinio sūrio
Vištienos krūtinėlę susmulkinti apibarstyti druska, pipirais, čiobreliais, kmynais ir keletą minučių pamarinuoti. Vištieną dėti į kepimo indą, užpilti grietine, išdėloti obuolių griežinėliais, apibarstyti sūriu ir kepti 180C orkaitėje 20-25min.
http://zinuteisvirtu...-obuoliais.html
Kiauliena sezamo sėklų apvalkale
3 žmonėms:
Neriebi kiauliena 500 gr.
Pievagrybiai 150 gr.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sezamo sėklos
Džiuvėsėliai
Sojos padažas (šviesusis)
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sojos padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Maltas imbieras
Garnyrui:
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Sultinio kubeliai
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir, apšlakstę sojos padažu, palikite marinuotis. Užsikaiskite virti ryžius su sultinio kubeliais. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius atsidėkite į šoną - juos vėliau panaudosite garnyrui. Baltymus išplakite šluotele. Į baltymų masę suberkite sezamo sėklas ir džiuvėsėlius. Jų berkite tiek, kad susidarytų tiršta masė (grietinės tirštumo). Į šią masę mirkykite kiaulienos gabaliukus ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Gabaliukus dėkite po vieną, kad nesuliptų. Kiaulieną kepkite ant mažiausios ugnies. Kol gabaliukai kepa, stambiais gabalais sulaužykite pievagrybius ir susimaišykite padažą iš nurodytų produktų. Iškepusius kiaulienos gabaliukus atsidėkite trumpam į šoną. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kiauliena, berkite pievagrybius. Nuolat maišydami kepkite pievagrybius, ant didžiausios ugnies, maždaug 2 minutes. Tada ant pievagrybių supilkite padažą ir pakaitinkite dar minutę. Į kitą keptuvę supilkite trynius, ant jų suberkite virtus ryžius ir maišydami apkepkite.
Į lėkštę dėkite apkeptų ryžių, juos užpilkite pievagrybiais su padažu ir viršų apdėliokite kiaulienos gabaliukais.
http://tingiojikiaul...-apvalkale.html
3 žmonėms:
Neriebi kiauliena 500 gr.
Pievagrybiai 150 gr.
Kiaušiniai 2 vnt.
Sezamo sėklos
Džiuvėsėliai
Sojos padažas (šviesusis)
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sojos padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Maltas imbieras
Garnyrui:
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Sultinio kubeliai
Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir, apšlakstę sojos padažu, palikite marinuotis. Užsikaiskite virti ryžius su sultinio kubeliais. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius atsidėkite į šoną - juos vėliau panaudosite garnyrui. Baltymus išplakite šluotele. Į baltymų masę suberkite sezamo sėklas ir džiuvėsėlius. Jų berkite tiek, kad susidarytų tiršta masė (grietinės tirštumo). Į šią masę mirkykite kiaulienos gabaliukus ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Gabaliukus dėkite po vieną, kad nesuliptų. Kiaulieną kepkite ant mažiausios ugnies. Kol gabaliukai kepa, stambiais gabalais sulaužykite pievagrybius ir susimaišykite padažą iš nurodytų produktų. Iškepusius kiaulienos gabaliukus atsidėkite trumpam į šoną. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kiauliena, berkite pievagrybius. Nuolat maišydami kepkite pievagrybius, ant didžiausios ugnies, maždaug 2 minutes. Tada ant pievagrybių supilkite padažą ir pakaitinkite dar minutę. Į kitą keptuvę supilkite trynius, ant jų suberkite virtus ryžius ir maišydami apkepkite.
Į lėkštę dėkite apkeptų ryžių, juos užpilkite pievagrybiais su padažu ir viršų apdėliokite kiaulienos gabaliukais.
http://tingiojikiaul...-apvalkale.html